انجمنهای فارسی اوبونتو
کمک و پشتیبانی => برنامهسازی => نویسنده: watermelon در 28 بهمن 1394، 04:03 قظ
-
سلام.
سوال من درباره برد های برنامه پذیر مثل رزبری پای و یا گجت های برنامه پذیر باحال مثل لیپ موشن یا حتی کینکت .
من یه برنامه نویس تازه کارم. یعنی با پایتون آشنا هستم و طراحی وب ( php , css , html) بلدم. و کمی هم برنامه نویسی اندروید با بیسیک4اندروید. با این وجود علاقه شدیدی به برنامه نویسی برای برد ها و این جور گجت ها و IOT دارم. ولی راستش هنوز چیزی زیادی درباره برنامه نویسی برای این جور چیز ها نمی دونم و تجربه کار با این ها رو نداشتم. به نظر شما اساتید با این وجود اگر این ها رو تهیه کنم و خیلی فشرده باهاشون کار کنم میتونم بعد از یکی دو ماه اولین برنامه ساده ام رو واسه pi یا لیپ موشن بنویسم. و یا این که برنامه نویسی برای اشیا خیلی برام سنگین و هنور حالا حالا کار دارم؟؟ البته اگر تعریف از خود نباشه استعدادم در برنامه نویسی خوبه!
-
رزبری پی یک کامپیوتر تحت لینوکس است و به راحتی قابل برنامه نویسی با Python یا PHP و زبانهای برنامه نویسی دیگر است. در صورتی که بخواهید از پورت GPIO آن برای اتصال به سنسورها و وسایل ورودی / خروجی برای IoT استفاده کنید، نیاز به دانستن مبانی الکترونیک (در حد قانون اهم و کمی دیجیتال) خواهید داشت. نصب nginx یا Apache بر روی رزبری بسیار ساده مثل آب خوردن است (اگر با لینوکس آشنایی دارید). در صورتی که به لینوکس و برنامه نویسی آشنایی دارید، کار با رزبری پی و بردهای هم خانواده آن مانند Beagebone Black، Banana Pie, Odroid, Cubieboard و غیره برای شما بسیار راحت خواهد بود.
اگر به بعد الکترونیک IoT بیشتر تمایل دارید، میتوانید نگاهی هم به برد اوپن سورس Arduino بیندازید. این برد خیلی ساده تر و ارزان است (حدود ۲۰ الی ۳۰ هزار تومان برای کپیهای ساخت چین) و دارای یک میکروکنترل است (نوعی IC شامل میکروپروسسور، رم و فلش و مدارات دیگر در یک چیپ). میکروکنترل Arduino دارای رم کافی و فلش لازم برای اجرای لینوکس نیست. ولی به شکل راحتی با کابل USB و یک IDE با زبان برنامه نویسی خیلی شبیه به C برنامه نویسی میشود. این IDE اوپن سورس است و برای سیستمعاملهای Linux، ویندوز و مکینتاش در دسترس است. برای کار با میکروکنترلها باید بیشتر آمادگی یادگیری الکترونیک داشت.