انجمنهای فارسی اوبونتو
کمک و پشتیبانی => سایر توزیعهای گنو/لینوکس => آرچ => نویسنده: Stackoverflow در 20 دی 1396، 10:37 بظ
-
درود به همه دوستان عزیز.
همه مون این جمله معروفو شنیدیم که میگن:
دنیای گنو/لینوکس، دست کاربر رو برای اعمال هر نوع تغییری در سیستم عامل باز میذاره.
از افزدون ماژول های کرنل گرفته تا اضافه کردن مدیرپنجره های کاملا کاستومایز شده. از ساخت میزکارهای شیک تا محیط هایی که موس در اون معنایی ندارن. از ساخت برنامه های گرافیکال تا توسعه برنامه های cli.
خیلی وقت پیش بود که کانکی I.AUC (https://github.com/LinArcX/I.AUC) رو منتشر کرده بودم. ایراداتی در ذات خود کانکی هست که به نظر من بحث مجزایی می طلبه. اما در یه نقطه ای به این نتیجه رسیدم که این ابزار از چند جهت برای نمایش اطلاعات سیستمی مناسب نیست. از جمله:
۱. نمایش اطلاعات کاربر به صورتی کاملا عریان بر روی صفحه نمایش.
۲. محدودیت در شخصی سازی و سینتکس فوق العاده سخت و ضعیف.
به این فکر افتادم که جایگزینی براش بنویسم که همون اطلاعات رو در قالبی زیباتر و البته با قابلیت های خصوصیسازی بیشتر به کاربر نمایش بده و دست توسعه دهنده شو برای تغییرات آتی باز بذاره.
از طرفی یه سری نیازهای دیگه هم داشتم تو سیستم فعلی خودم. از جمله اینکه بعضی وقتا میخواستم ببینم کدوم پورت های سیستمم بازه. آخرین دستورات بشی که استفاده کردم چیا بودن. محتوای فایل fstab م چیه و اطلاعاتی از این قبیل.
این تاپیکِ (http://bbs.archusers.ir/viewtopic.php?id=480)انجمن آرچ هم افکار دیگه ای رو به ادامه فکرهای قبلیم اضافه کرد و خواب های منو پریشان تر کرد.
برای خودم یه هدف تعیین کردم:
ساخت نرم افزاری که نیازهای دم دستی یه کاربر گنو/لینوکسی رو تو یه قالب ساده و کاربر پسند و در عین حال آزاد برآورده کنه.
این شد که آستین ها رو برای ساخت گنولیوم بالا زدم.
این برنامه فعلا در مرحله آزمایشیه و فعلا دو تا فیچر داره. فیچر اول که در تب home قرار داره، جایگزین اطلاعاتی هست که توی I.AUC بود و تب Histogram که الهام گرفته از این پست فوق العاده ست. (http://bbs.archusers.ir/viewtopic.php?id=402)
از اونجایی که این نرم افزار تازه کار خودشو شروع کرده، سخت به حمایت شما نیاز داره. هر قابلیت جدیدی که حس میکنید جاش توی این اپ خالیه، بهم پیشنهاد بدید. باگ هایی که حینِ نصب، کار با نرم افزار و .. دارین رو بهم ریپورت کنید تا هر روز بهترش کنیم. فعلا برای توزیع آرچ تونستم pkgbuild شو بنویسم.
آدرس بسته در AUR:
https://aur.archlinux.org/packages/gnulium-git/ (https://aur.archlinux.org/packages/gnulium-git/)
آدرس گیت هاب برنامه:
https://github.com/LinArcX/Gnulium (https://github.com/LinArcX/Gnulium)
(http://uupload.ir/files/fmvv_home.png) (http://uupload.ir/)
-
Gnulium نسخه 1.1.0 منتشر شد.
قابلیت های جدید:
۱. ماژول جدیدی با نام pacman به برنامه اضافه شده که قابلیت های زیر رو داره:
1.1. امکان نمایش حجم آپدیت جاری سیستم.
1.2. مشاهده آخرین باری که سیستم رو آپدیت کردید.
1.3. نمایش لیست AUR-Helper های نصب شده روی سیستم.
1.4. مشاهده بسته هایی که سری بعد قراره آپدیت بخورن.
1.5. اطلاعات جزیی از تمام مخازن سیستم.
1.6. نمایش تعداد بسته های نصب شده به تفکیک مخازن و ..
2. ظاهر برنامه بهبودهای جزیی ای به خودش دیده. انمیشین ها و صفحه های پاپ آپ که قراره نقش راهنما رو در سیستم ایفا کنن اضافه شده.(برای نمایش صفحه های راهنما هر جایی که سوالی داشتید راست کلیک کنید و گزینه what's this? رو انتخاب کنید.)
3. فیلترهای سرچ به جداول اضافه شدن تا جستجو بین رکوردهای تیبل ها به سادگی صورت بگیره.
4. تنظیمات برنامه در نسخه قبلی به درستی ذخیره نمیشد که اونو برطرف کردم.
5. نحوه دسترسی بخش های مختلف برنامه به کاربر روت رو بهینه تر کردم. از این بعد جداول یا بخش هایی که با علامت قفل زرد رنگ مشخص میشن نشون دهنده نیاز به دسترسی روت هستن.
6. در تب Home درصدِ اتصالِ تور و همین طور کارت های گرافیک سیستم رو در پایین صفحه گنجوندم.
7. از این به بعد بسته رو با نام gnulium-git بگیرید. چون قرار نیست فعلا ریلیز بدم. با همین تگ زدن میرم جلو.
پ.ن: ممنون از دوستانی که باگ های سری قبل رو گزارش کردن.
-
فقط امکان نصب بر روی توزیع آرچ هست؟
برای اوبونتو چطور؟
-
فقط امکان نصب بر روی توزیع آرچ هست؟
برای اوبونتو چطور؟
میتونید خودتون نرمافزار را بگیرید و برای اوبونتو فورک کنید! اگه درست یادم باشه سعید گفت با cpp نوشته اینو, پس قاعدتا اگه اسم بستههای پیشنیازش را توی مخازن اوبونتو پیدا کنی و بعدم DeBBiuldش کنی, میتونی نرمافزار را برای خودت و بقیهی دوستانی که اوبونتو دارند, فراهم کنی :)
-
فقط امکان نصب بر روی توزیع آرچ هست؟
برای اوبونتو چطور؟
درود. نه. از اولش هم هدفم انحصار در آرچ نبود. ولی به علت آشنایی اندکی که با ابونتو دارم، نتونستم بستهای براش مهیا کنم. البته یه دوستی بهم میل زده و اعلام آمادگی کرده که بستهای برای ابونتو هم مهیا کنه که به محض آمادهشدن به اطلاع عزیزان در اینجا خواهم رسوند.
پ.ن.1: دست تمامی عزیزانی که توزیعهای دیگهای هم چون فدورا، زوزه و ... دارن و مایل هستن گنولیوم روی توزیع اونا هم کار کنه به گرمی میفشارم.
پ.ن.2: این نرم افزار فعلا در بعضی قسمت هاش (مثلا صفحهی پکمن یا نمایش عمرِ سیستم در تب اصلی)منحصر به قابلیت هایِ پکیجمنیجرِ پکمن هست و اگه جدیشدن موضوعِ انتشارِ چندتوزیعی مطرح بشه، باید سعی کنیم این موارد رو از هم تکفیک کنیم. در این راستا هم، از تمامی دوستانی که توانایی تبدیل اسکریپت های آرچ به ابونتو و سایر توزیع ها رو دارن درخواست کمک و یاری می طلبم.
بعنوان مثال در اینجا (https://github.com/LinArcX/Gnulium/blob/master/modules/pacman/presenter/macros/pacmanMacro.h) میتونید تمام دستوراتی که در تب پکمن و متخصِ توزیع آرچ قرار داده شدن رو ببینید. دوستانی که تمایل دارن میتونن معادل این دستورات رو در ابونتو و یا سایر توزیع ها برام بفرستن تا این روند انتقال به باقی توزیعها سریعتر پیش بره.
-
برنامه خوبی به نظر میرسه.چیزی داره خودمون بتونیم باهاش ماژول بنویسیم؟
--
بعد این عنوان تاپیک غلط اندازه، من فکر کردم با بش ویدجت مینویسیم بعد با برنامه جا و این چیزاشو تنظیم میکنیم.
-
برنامه خوبی به نظر میرسه.چیزی داره خودمون بتونیم باهاش ماژول بنویسیم؟
--
بعد این عنوان تاپیک غلط اندازه، من فکر کردم با بش ویدجت مینویسیم بعد با برنامه جا و این چیزاشو تنظیم میکنیم.
درود. برنامه اصولا از یه سری تب تشکیل میشه که هر کدوم یه قابلیتی رو ارايه میدن. این قابلیت ها رو به چند دسته تقسیم بندی کردم:
- نمایش اطلاعات پرکاربرد سیستم به کاربر.(شبیه کاری که کانکی میکرد اما با دستانی بازتر برای توسعه دهندهش!) که این اولین هدف و پیش پا افتاده ترین هدف ساخت گنولیوم هست.
- استفاده از اسکریپت های کاربردی ای که معمولا نوشتن شون در ترمینال طولانی و خسته کننده ست و میشه اونا رو با ظاهری مدرن و کاربرپسند تر به نمایش درآورد.
- اضافه کردن یه سری خدمات یا قابلیت های کلی به کاربر. مثلا tvdoon رو من قبلا با پایتون نوشتم. امکان اینکه به عنوان یه ماژول مجزا به گنولیوم اضافه بشه، هست. یعنی شما کارهای سینمایی، ویدیویی، ویرایش فیلم و کارهایی از این دست رو هم میتونید در آینده با گنولیوم بکنید.(البته کارهایی که مشابه ش تو نرم افزارهای دیگه نباشه.)
بهترین کار برای مشارکت، فورک کردن پروژه و نوشتن ماژول های دلخواه تون هست.
پ.ن: عنوان تاپیک اصلاح شد.
-
Gnulium نسخه 2.0.0 منتشر شد.
قابلیت های جدید:
۱. گاها پیش میاد کاربرای لینوکس نیاز دارن از فایل های اجرایی یا run فایل هایی که خودشون میسازن یا از منابع متفرقه میگیرن یه dektop entry (https://wiki.archlinux.org/index.php/desktop_entries) بسازن تا بتونن توی داک یا منوی میزکارشون بهش دسترسی داشته باشن. واسه اینکه کار خودم و بقیه رو راحت کنم اومدم یه ماژول جدید با نام deCreator(desktop entry creator) به گنولیوم اضافه کردم که قابلیت ایجاد این نوع فایل ها رو به کاربر میده. در نهایت فایل ها در مسیر:
~/.local/share/applications
ذخیره میشن.
پ.ن: برای دسترسی به این ماژول به منوی utility مراجعه کنید.
-
سلام
می تونی یک قابلیتی بهش اضافه کنی که بشه با شل اسکریپت براش پلاگین/ماژول نوشت؟
-
سلام
می تونی یک قابلیتی بهش اضافه کنی که بشه با شل اسکریپت براش پلاگین/ماژول نوشت؟
درود. والا بهترین و ساده ترین روش برای اضافه کردن ماژول های جدید به گنولیوم، فورک کردن پروژه و آشنایی مختصری با کیوت/کیو.ام.ال و ++c هست.
اینکه بشه با شل اسکریپت هم کامپوننت های گرافیکی ساخت و کاری کرد که کیوت بتونه با اونا ارتباط برقرار کنه نشدنیه! نمیدونم قبلا کسی این کارو کرده یا نه.
ولی اگر آشنایی با کیوت/سی.پلاس.پلاس ندارید و در عین حال اسکریپتی دارید که میشه یه ماژول منحصربفرد از توش درآورد کافیه یک pull request تو گیت هاب برای من بفرستید تا مثل histogram تبدیلش کنم به یه ماژول مجزا.
پ.ن: ماژول هایی شبیه هیستوگرام تمام اجزاشون از عناصر کیوت ساخته شدن. بَک اِند کار هم سی پلاس پلاس هست و تنها موقعی که نتیجه رو میخوام بگیرم یه پروسس ایجاد میکنم که شل اسکریپت رو اجرا کنه.(سورس رو مطالعه کنید!)
-
من qt بلد نیستم. البته اگر همچین کاری بشه سفارشی سازی خیلی بیشری می شه چون اکثرا آشنایی با شل اسکریپت رو دارن. (جی نوشتم ! )
نمی دونم چرا می گی نمی شه فقط کافیه که خروجی یک شل اسکریپت رو بگیری بعد توی یک widget نشون بدی مثل همینکاری که kdialog می کنه منتها یک خورده مرتبتر.