انجمن‌های فارسی اوبونتو

کمک و پشتیبانی => انجمن عمومی => نویسنده: sonic69 در 21 اسفند 1397، 02:23 ب‌ظ

عنوان: انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: sonic69 در 21 اسفند 1397، 02:23 ب‌ظ
سلام.

من حدودا یک سالی (شایدم بیشتر) میشه که با لینوکس دارم کار می کنم و از همون ابتدا با اوبونتو پیش رفتم. دلیل موندنم روی اوبونتو گرافیک خوبی که داره هست. اما اخیرا مشکلاتی برام روی اوبونتو پیش امده که کار کردن (برنامه نویسی) توی این فضا رو واقعا برام سخت کرده

مثلا من phpstorm رو نصب کردم. وقتی این برنامه رو باز می کنم به اضافه کروم و تلگرام دیگه سیستم کم میاره و خیلی فشار رو تحمل می کنه و گاها کند و کرش میکنه... توضیحات بیشتر رو اینجا دادم https://forum.ubuntu-ir.org/index.php/topic,148923.0.html

حالا دوست ندارم دوباره برم سمت ویندوز و قصدم موندن روی لینوکس هست. دوستان در لینک بالا مینت رو معرفی کرردند اما محیط کاربریش برام دلچسب نبود.

توزیعی هست که هم گرافیک خوبی داشته باشه و هم زیاد به سیستمم فشار نیاره؟ و اینکه نظرتون در مورد آرچ لینوکس چیه؟
عنوان: پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: Silvio Dante در 21 اسفند 1397، 06:32 ب‌ظ
این موضوع معمولا خیلی به توزیع ربط نداره و بیشتر به میزکار مربوط می‌شه.
پیشنهاد می‌کنم میزکار xfce رو هم تست کنین و توزیع هم خیلی مهم نیست هر توزیع معقولی نصب کنین تفاوت خیلی زیادی (از این لحاظ) وجود نداره.
هر چند که phpstorm در حالت عادی هم خیلی سنگینه و کروم هم اگر زیاد تب باز کنین حسابی رم‌تون رو مصرف می‌کنه و یه جورایی همچین مصرفی عادیه.
عنوان: پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: Farhaad 1992 در 21 اسفند 1397، 06:59 ب‌ظ
مصرف رم کروم/کرومیوم از فایرفاکس بیشتر است، مشکل شما هم با استفاده از XFCE حل خواهد شد.
عنوان: پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: sonic69 در 21 اسفند 1397، 07:02 ب‌ظ
ممنونم از هر دو عزیز.

هر دو فرمودید از XFCE استفاده کنم. واقعیت امر اینه که من ترجیحم اینه که هر سیستم رو بیشتر با پیش فرض ها جلو ببرم.

متوجه شدم که Xubuntu به صورت پیش فرض XFCE رو نصب می کنه. پیشنهاد شما چیه؟

نصب XFCE روی اوبونتو یا نصب خود Xubuntu؟
اگر پیشنهادتون نصب XFCE هست. امکانش هست لینک آموزشی در اختیارم قرار بدید؟



Xubuntu به اندازه اوبونتو جامعه فعالی داره؟ میزکار Debian می تونم بپرسم چیه؟


پیشاپیش از محبتتون مچکرم
عنوان: پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: Farhaad 1992 در 21 اسفند 1397، 07:27 ب‌ظ
Xubuntu همون اوبونتو است که به طور پیش فرض از میزکار XFCE استفاده می‌کند.

Debian میزکار نیست، یک توزیع لینوکس است.

برای شما که با سیستم آشنا نیستید نصب Xubuntu بهتر است تا اینکه روی اوبونتوی فعلی خودتون XFCE نصب کنید.
عنوان: پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: sonic69 در 21 اسفند 1397، 07:42 ب‌ظ
زنده باشی

منظورم این بود که میز کار سیستم عامل Debian چی هست :)
عنوان: پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: سلمان م. در 21 اسفند 1397، 11:57 ب‌ظ
دبیان موقع نصب انتخاب می‌کنی که چه میزکاری رو می‌خوای نصب کنی، باید تیک مورد نظر رو بزنی، که GNOME می‌خوای یا KDE یا XFCE یا ...

من آرچ تاحالا نصب نکردم و زیاد در موردش اطلاع ندارم. ولی خودم که روی یکی از لپ‌تاپ‌هام Debian Stable با محیط GNOME استفاده می‌کنم، مصرف رم پایینی داره. و من خودم از لحاظ شخصی، دبیان رو ترجیح می‌دم به اوبونتو. می‌تونی یه مدت توزیع‌های مختلف امتحان کنی و ببینی که از کدومش بیشتر خوشت می‌یاد.

در هر صورت اگه می‌خوای که توی اکوسیستم اوبونتو بمونی، پیشنهاد من استفاده از همون xubuntu هست که مصرف رم خیلی پایینی داره. نصبش هم چیز خاصی نداره، راحته.

درمورد phpstorm هم من تاحالا ازش استفاده نکردم ولی ببین که vscode رو نمی‌تونه جایگزینش کنی؟ من کد پی‌اچ‌پی تا حالا نزدم، نمی‌دونم که چه IDE خوب هست ولی شاید بتونی که vscode با PHP Extension به همون میزان از رضایت برسی.

ویژوال استودیو کد (https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%88%DB%8C%DA%98%D9%88%D8%A7%D9%84_%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%AF%DB%8C%D9%88_%DA%A9%D8%AF)
عنوان: پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: مصطفی عفافی در 22 اسفند 1397، 10:14 ق‌ظ
سلام دوست عزیز
مطلب شما و سایر دوستان رو خوندم ، نکته ای که باید عرض کنم اینه که شما میزکار اوبونتو (Gnome)رو می پسندید اما مصرف پایین رم رو هم احتیاج دارید که این دو امکان پذیر نیست.
رم سیستم شما خیلی قوی نیست بنابراین نباید انتظار بهترین عملکرد رو در هر سیستم عاملی ازش داشته باشید. بنابراین برای رسیدن به بهترین نتیجه با چنین سخت افزاری باید کمی از زیبایی رابط کاربری رو فدا کنید. پس بهترین انتخاب برای شما میزکاز Xfce است و اگر جوابگو نبود lxde.
اما در مورد توزیع باید خدمتتون عرض کنم دبیان و اوبونتو از نظر مصرف رم تفاوت زیادی در حالت پیشفرض با هم ندارن. اگر یه سیستم اوبونتو و دبیان رو روشن کنید و مقدار رم اولیه رو با هم مقایسه کنید ، متوجه میشید که تفاوت قابل چشم پوشیه.(در صورتی که هر دو سیستم عامل شخصی سازی نشده باشن).
این مورد رو باید عرض کنم که با احترامی که برای دوست عزیزم @سلمان م. قائل هستم اما دبیان رو نسخه مناسبی برای استفاده روزمره نمیدونم ، به دلیل اینکه تمام وقت شما صرف رفع ایرادات گاه و بی گاه سیستم عامل میشه برای مثال قصد داشتم Node رو سیستم دبیان یکی از دوستانم نصب کنم و حدودا تمام روز وقتم رو گرفت در صورتی که روی اوبونتو ۵ دقیقه هم زمان نگرفت!
دبیان توزیع خوبی برای افرادیه که قصد دارن به صورت عمیق و تخصصی با سیستم عامل کار کنن و از صرف زمان برای یادگیری ، ترسی ندارن!
بنابراین اگر به اوبونتو عادت کردید پیشنهادم Xubuntu و بعد از آن Lubuntu است و فکر میکنم اگر کامل نصب کنید راحتر باشه براتون و البته تمیز تر.
به هر حال این موارد نظر شخصی بنده بود و شما باید با توجه به نیاز خودتون انتخاب کنید.
موفق و سربلند باشید.
عنوان: پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: bed123derkelo در 22 اسفند 1397، 10:07 ب‌ظ
باسلام

نقل‌قول
به دلیل اینکه تمام وقت شما صرف رفع ایرادات گاه و بی گاه سیستم عامل میشه

منظورتون کدام ایراداته؟
نقل‌قول
قصد داشتم Node رو سیستم دبیان یکی از دوستانم نصب کنم و حدودا تمام روز وقتم رو گرفت

احتمالا برنامه Node تو مخازن رسمی نبوده.

نقل‌قول
دبیان توزیع خوبی برای افرادیه که قصد دارن به صورت عمیق و تخصصی با سیستم عامل کار کنن و از صرف زمان برای یادگیری ، ترسی ندارن!

خیلی وقته دارم از دبیان استفاده میکنم.هیچ کار عمیق و تخصصی هم باهاش انجام نمیدم یه کاربر معمولی ازش استفاده میکنم.

دوست عزیز اگر با اوبونتو کار کردی با دبیان هم میتونی راحت کار کنی.
میزکار کم مصرف همین طور که دوستان گفتند:xfce
عنوان: پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: S Y N C R E X در 23 اسفند 1397، 09:29 ق‌ظ
من یبار قبلا دبیان رو نصب کردم اگه اشتباه نکم نسخه 7 بود (شاید هم ۸) ٬ وقتی میخواستم دسته بازی رو بهش وصل کنم باید یک فایل با پسوند رول میساختم و توش یه چیزایی کپی پیست میکردم تا بتونه دسته بازی رو از طریق یو اس بی بشناسه و بعد باید میرفتم سراغ نصب راه انداز دسته ٬ که در اوبونتو این کار لازم نبود و مستقیم میرفتم سراغ نصب راه انداز ٬ که در استیم او اس اون هم لازم نبود و فقط باید دسته رو وصل میکردم به سیستم . و همچنین یکی دوتا مورد کوچیک دیگه که این دید رو برای من بوجود اوردن که اگه میخام به عنوان یه کاربر نهایی از یه سیستم استفاده کنم بدون درگیر شدن به پیکربندی ها باید برم سراغ توزیع هایی که ریشه و نیستند و حتی نوک شاخه هستن ٬ و برعکس اگه بخام سیستمی رو کامل مدیریت کنم توزیع هایی مثل دبیان و آرچ احتمالا مناسبم باشن . با اینکه فلسفه دبیان نزدیکترین دیدگاه رو به طرز فکرم داره و حتی شعار زیباش که بعضی وقتا ناخوداگاه زمزش میکنم ! ولی یکی این تجربه درگیری پیکربندی ها و یکی هم زمانبندی انتشارش همیشه باعث شده که انتخاب اول نباشه برام . البته این تجربه من هست و بدم نمیاد نظر بقیه دوستان رو بدونم .
عنوان: پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: سلمان م. در 23 اسفند 1397، 12:45 ب‌ظ
اما دبیان رو نسخه مناسبی برای استفاده روزمره نمیدونم ، به دلیل اینکه تمام وقت شما صرف رفع ایرادات گاه و بی گاه سیستم عامل میشه برای مثال قصد داشتم Node رو سیستم دبیان یکی از دوستانم نصب کنم و حدودا تمام روز وقتم رو گرفت در صورتی که روی اوبونتو ۵ دقیقه هم زمان نگرفت!

در مورد این مثالی که زدی، بستگی داره که چجوری می‌خواستید node رو نصب کنید.
در حال حاضر نسخه node که توی مخزن‌های Debian stretch-backports هست، اینه: 8.11.1 که آخرین نسخه LTS نیست ولی نسخه‌ای هست که هنوز پشتیبانی می‌شه https://nodejs.org/en/about/releases/ . اگه می‌خواستی از توی مخزن نصب کنی:
$ sudo apt install -t stretch-backports nodejs npm
یه نکته ریز داره که نمی‌دونم چرا این کار رو کردن، ولی فایل اجرایی که توسط مخزن نصب می‌شه اسمش nodejs هست و نه node بنابراین باید که soft link به صورت دستی بسازی تا بتونی که بدون مشکل جلو بری:
$ sudo ln -s /usr/bin/nodejs /usr/bin/node
عنوان: پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: bed123derkelo در 23 اسفند 1397، 12:47 ب‌ظ
باسلام

نمیدونم دسته شما چه مدلی بوده که اینهمه دنگو فنگ داشته ولی من خودم خیلی وقته برا بازیهای سگا از دسته استفاده میکنم بدون هیچ مشکلی.فقط دسته رو وصل میکنم بعد هم اجرای بازیها.قبلا هم با (وین/gta) بادسته بازی میکردم بدون مشکل.

تجربه چندین ساله استفاده من اینه هیچ توزیع گنو/لینوکسی ۱۰۰ درصد نیست.

برای زمان بندی انتشار اگه(نسخه پایدار) منظورته میتونی (تستینگ) استفاده کنی تا بروز باشی.

نمی دونم اینو تو کدوم سایت خارجی قبلا خونده بودم متنش این بود:
نقل‌قول
یکبار دبیان نصب کن  یک عمر استفاده کن

عنوان: پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: سلمان م. در 23 اسفند 1397، 01:08 ب‌ظ
من یبار قبلا دبیان رو نصب کردم اگه اشتباه نکم نسخه 7 بود (شاید هم ۸) ٬ وقتی میخواستم دسته بازی رو بهش وصل کنم باید یک فایل با پسوند رول میساختم و توش یه چیزایی کپی پیست میکردم تا بتونه دسته بازی رو از طریق یو اس بی بشناسه و بعد باید میرفتم سراغ نصب راه انداز دسته ٬ که در اوبونتو این کار لازم نبود و مستقیم میرفتم سراغ نصب راه انداز ٬ که در استیم او اس اون هم لازم نبود و فقط باید دسته رو وصل میکردم به سیستم . و همچنین یکی دوتا مورد کوچیک دیگه که این دید رو برای من بوجود اوردن که اگه میخام به عنوان یه کاربر نهایی از یه سیستم استفاده کنم
این مساله فکر می‌کنم برمی‌گرده به این که اوبونتو به صورت پیش‌فرض راه‌اندازهای غیرآزاد رو با خودش نصب می‌کنه ولی دبیان نه اون‌ها رو نصب نمی‌کنه. برای همین هست که توی اوبونتو به راحتی شناسایی می‌شه ولی توی دبیان نه. شاید می‌شد از طریق شناسایی chipset مورد نظر و سپس پیدا کردن اینکه راه‌انداز اون توی چه بسته‌ای هست، اون رو نصب کرد.

ولی به صورت کلی با این موافقم که کاربری که علاقه‌ای به انجام این پروسه نداره و براش راه‌اندازهای آزاد/غیرآزاد زیاد اهمیتی نداره، دبیان نیاز به سر و کله زدن بیشتری با سیستم داره. ولی خوب یک عده‌ای این رو به عنوان خوبی می‌بینن که راه‌اندازهای غیرآزاد به صورت پیش‌فرض نصب نمی‌شه، یه عده‌ای به عنوان بدی می‌بینن.

تجربه شخصی من این هست که دبیان پایدارتر از اوبونتو هست. دبیان استرچ هم البته بدون اشکال نیست و چندجاییش باگ‌های فاجعه‌ای داره، مثلا اگه شما بسته redmine (سامانه مدیریت گیت) رو نصب کنی، دیگه پاک نمی‌شه! کلا apt رو خراب می‌کنه و دیگه نمی‌شه کاری کرد. باید بری توی اینترنت بگردی که چجوری از شرش خلاص شی! و به صورت دستی فایل‌هاش رو پاک کنی. که اوبونتو هم این مشکل رو از دبیان به ارث برده. این بسته البته فعلا که از توی نسخه بعدی دبیان (باستر) حذف شده و چون الآن باستر full freeze هست دیگه فکر نکنم به این نسخه بتونه برگرده.
عنوان: پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: S Y N C R E X در 23 اسفند 1397، 01:18 ب‌ظ
باسلام

نمیدونم دسته شما چه مدلی بوده که اینهمه دنگو فنگ داشته ولی من خودم خیلی وقته برا بازیهای سگا از دسته استفاده میکنم بدون هیچ مشکلی.فقط دسته رو وصل میکنم بعد هم اجرای بازیها.قبلا هم با (وین/gta) بادسته بازی میکردم بدون مشکل.

تجربه چندین ساله استفاده من اینه هیچ توزیع گنو/لینوکسی ۱۰۰ درصد نیست.

برای زمان بندی انتشار اگه(نسخه پایدار) منظورته میتونی (تستینگ) استفاده کنی تا بروز باشی.

نمی دونم اینو تو کدوم سایت خارجی قبلا خونده بودم متنش این بود:
نقل‌قول
یکبار دبیان نصب کن  یک عمر استفاده کن

درود بر شما .
دسته DualShock3 بود که نیاز داشتم که به عنوان دسته XBox360 به واین معرفی بشه ٬ که در اوبونتو با xboxdrv اگه اشتباه نکنم انجام میدادم .
نسخه تستینگ زمان انتشار مشخصی داره ؟ مثلا دقیقا هر چند ماه یک بار یا خیر ؟
عنوان: پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: سلمان م. در 23 اسفند 1397، 01:46 ب‌ظ
درود بر شما .
دسته DualShock3 بود که نیاز داشتم که به عنوان دسته XBox360 به واین معرفی بشه ٬ که در اوبونتو با xboxdrv اگه اشتباه نکنم انجام میدادم .
در مورد این مساله اطلاعی ندارم ولی xboxdrv توی مخزن دبیان هست، اتفاقا نرم‌افزار آزاد هم هست:
https://packages.debian.org/stretch/xboxdrv

نسخه تستینگ زمان انتشار مشخصی داره ؟ مثلا دقیقا هر چند ماه یک بار یا خیر ؟
نه زمان انتشار مشخصی نداره. ولی نسخه بعدی که قرار هست به عنوان Debian Stable معرفی بشه بهش می‌گن Debian Testing. البته به صورت هفتگی هم ازش iso ساخته می‌شه و برای دانلود قرار می‌گیره. البته این نسخه همون‌جور که از اسمش مشخص هست، برای تست کردن هست و زیاد پایدار و امن (مثل دبیان پایدار) نیست چون تیم امنیتی دبیان روی تستینگ کار نمی‌کنه و patch های امنیتیش طول میکشه تا منتشر بشه.

این‌جا رو می‌تونی ببینی:
https://security-tracker.debian.org/tracker
عنوان: پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
ارسال شده توسط: sonic69 در 23 اسفند 1397، 03:36 ب‌ظ
از همه دوستان ممنونم
واقعیت من بحث رو از اونجایی که رفت به سمت مشکلات دیبیان و ... مطالعه نکردم. اما مشکل من حل شد (به لطف نظرات سازنده دوستان).

من xfce رو نصب کردم و با کمی شخصی سازی (نصب docky ,...) به نظرم از خود اوبونتو هم خوشگل تر و جذاب تر شد.