انجمنهای فارسی اوبونتو
کمک و پشتیبانی => انجمن عمومی => نویسنده: norouzi90 در 20 دی 1399، 02:24 بظ
-
چون حجم استفاده از کامپیوتر در خانه امان بیشتر شده ، می خواستم بدون خرید یک سیستم کامل دیگر اعم از کیس و غیره تنها می خواستم یک مونیتور و صفحه کلید و موس اضافی دیگرتهیه کنم و آنها را بگذارم در یک اتاق دیگر که همزمان دو کاربر بتوانند از سیستم استفاده نمایند. تا حالا این کار را نکرده ام و هیچ اطلاعی از مباحث شبکه ندارم. نمی دانم به مبحث شبکه مربوط می شود یا نه؟
تنها سیستم عامل بر روی سیستمم فقط همین می باشد. آیا این سیستم عامل برای این کار کفایت می کند ؟ یا این کاری که می خواهم انجام بدهم اصلا ربطی به سیستم عامل دارد یا ندارد؟
و از لحاظ سخت افزاری نخواهم زیاد هزینه کنم چه قطعات دیگری باید بخرم ؟
و بطور کلی یکم راهنمایی بفرمایید خیلی ممنون می شوم.
-
میتونید یک کامپیوتر دوم پیدا کنید که کارت شبکه داشته باشه. نیاز به رم بالا یا هارد نیست. بعد از LTSP استفاده کنید.
-
برای بعضی کارها میشه مثلا اگر یکی بخواد فیلم ببینه میتونه روی صفحه خودش داشته باشه و یکی دیگه هم کار خودش رو بکنه
ولی فکر نکنم که دوتاکاربر همزمان بتونن به سیستم ورودی بدن
بعضی راهکارهای دیگه هم هستن مثلا اگه کار سنگینی نباشه میشه از کامپیوتر های تک برد(که البته الان حتی اونا هم قیمت بالایی دارن) استفاده کنید مثل رزبری پای و... قیمتشون الان اگه اشتباه نکنم از یک میلیون هست به بالا
-
میتونید یک کامپیوتر دوم پیدا کنید که کارت شبکه داشته باشه. نیاز به رم بالا یا هارد نیست. بعد از LTSP استفاده کنید.
برای اینکه بتوانم از لینوکس ترمینال سرور(LTSP) استفاده کنم:
۱- نیازمند این است که کامپیوتر دومی که می خواهم بخرم در داخل کیسش مادر بورد ، کارت گرافیکی ، کارت صدا، کارت شبکه وهارد و فن و… خلاصه بایستی یک سیستم کامپیوتری بصورت ست کامل بخرم؟
۲-کارت شبکه هم بایستی کامپیوتر دوم داشته باشد و یکی دیگر هم بایستی برای کامپیوتر اصلی ام بخرم؟
۳- در کامپیوتر دیگری که بایستی تهیه کنم بایستی سیستم عاملی نصب کنم یا اینکه از مال کامپیوتر اصلی ام استفاده خواهد کرد و نیازی به نصب سیستم عامل نیست؟
۴-داده هایی که کاربر می خواهد ذخیره کند در کامپیوتر خودش ذخیره خواهد شد یا در کامپیوتر اصلی؟
۵- کامپیوتر دوم با کامپیوتر اصلی به صورت سخت افزاری به یکدیگر چگونه وصل می شوند؟ آیا نیازمند قطعه خاصی می باشد؟
۶- کلا مفهوم LTSP را به آنصورت متوجه نشدم. چه مزایایی بین اینکه یک سیستم دست دوم قدیمی بخرم و روش مثلا لوبونتو نصب کنم با اینی که از LTSP استفاده کنم دارد؟
-
بعضی راهکارهای دیگه هم هستن مثلا اگه کار سنگینی نباشه میشه از کامپیوتر های تک برد(که البته الان حتی اونا هم قیمت بالایی دارن) استفاده کنید مثل رزبری پای و... قیمتشون الان اگه اشتباه نکنم از یک میلیون هست به بالا
در رابطه با رزبری پای خواندم وسیله جالبی بود اگر دوستان تجربه کار با آن را داشته باشند ممنون می شوم از تجربیاتشان بفرمایند.
-
۱) کامپیوتر دوم باید کامل باشه، فقط نیاز به هارد و حافظهٔ بالا دیگه نداره. کارت شبکه هم لازم داره. حتا میتونید از یک Raspberry Pi بجاش استفاده کنید.
۲) احتمالا کامپیوتری که الان دارید، کارت شبکه داره.
۳) خیر، نیازی نیست. کافیه تنظیم کنید که از شبکه راه بیفته.
۴) در کامپیوتر اصلی.
۵) با یک کابل شبکه.
۶) یک ترمینال هستش که همه چیزش روی کامپیوتر اصلی اجرا میشه، در نتیجه هزینهٔ پایینتری نسبت به یک کامپیوتر معمول داره.
ما سیستمی شبیه به این رو با Raspberry Pi توی کارخونهها انجام میدیم و خب هزینهٔ هر کامپیوتر از ۵۰۰ یورو به ۸۰ یورو کاهش پیدا میکنه. برای ۳۰ کامپیوتر میشه حدود ۱۲ هزار یورو (خدود ۴۰۰ میلیون تومن)، همچنین هزینهٔ نگهداری هم پایین میاد، ولی خب نیاز به سرور قویتری هست و قسمتی از این هزینهها برای سرور استفاده میشه.
-
۱-قبل از طرح این موضوع در اینجا همیشه فکر می کردم در مبحث multiuser/ multitasking operating system ، منظور از multiuser مجموعه ای از یک کیس بعنوان سرور و تعدادی فقط شامل مونیتور و کیبورد بعنوان کنسول برای یوزرهای آن مجموعه می باشد . بعد از راهنمایی شما عزیزان اینطوری فهمیدم که هر کدام از کاربران علاوه بر مونیتور وکیبورد نیازمند یک کیس مستقل و کارت شبکه بر روی آن برای هر یوزر می باشد.
آیا من دوباره اشتباهی متوجه شدم و یا اصلا multiuser یک مفهوم دیگری دارد؟
۲-۲-آیا در روش LTSP، چندین کاربر می توانند به سیستم ورودی بدهندبا یوزرهای متفاوت و یا اینکه افرادی که به سیستم لاگین کرده اند همگی تحت یک یوزر به سیستم وارد شده اند و فقط workspace های متفاوتی از هم دارند؟
۳- آیا در روش LTSP ، اگر کامپیوتر دوم دارای امکانات سخت افزاری ضعیفی باشد آیا قادر به باز کردن گیم ها و برنامه های سنگین نصب شده بر روی کامپیوتر اولی خواهد بود یا نه؟ (فرض می کنیم کامپیوتر اولی سخت افزار قویی داشته باشد.)
۴- آیا Ethernet controller همان کارت شبکه می باشد؟ دستور زیر را وارد کردم آیا سیستم من دارای کارت شبکه می باشد؟
-
۱-قبل از طرح این موضوع در اینجا همیشه فکر می کردم در مبحث multiuser/ multitasking operating system ، منظور از multiuser مجموعه ای از یک کیس بعنوان سرور و تعدادی فقط شامل مونیتور و کیبورد بعنوان کنسول برای یوزرهای آن مجموعه می باشد .
تقریبا درسته. در گذشته ما توی بانکها یک سرور SCO Unix داشتیم و به اون یک سری ترمینال وصل میشد. اون ترمینالها دقیقا یک مانیتور و یک کیبورد بودند. ورودی هم یک پورت سریال بود که اطلاعات رو میفرستاد. نمونهای از این ترمینالها: لینک (https://playbackrental.wordpress.com/crt-computer-monitor/wyse_terminal/)
برای اینکه بشه چندین Terminal رو به اون سرور وصل کرد، از یک Serial Port Hub مثل این استفاده میشد: لینک (https://www.virtual-serial-port.org/images/upload/products/vspd/articles/add/4.jpg)
با گذشت زمان، دیگه پورت سریال جوابگو نبود، چون حجم اطلاعات بیشتر بود، در نتیجه چیزی مثل کارت شبکه لازم شد. علاوه بر اون گرافیک هم باید انتقال داده بشه و کارت گرافیک هم برای نمایش لازم شد. خب وقتی که یک کارت شبکه و یک کارت گرافیک و یک کنترلر برای اونها میخواید، در حقیقت دیگه یک کامپیوتر دارید.
به این ترمینالهایی که کارت شبکه و کارت گرافیک دارند، Thin Client یا Zero Client گفته میشه که در حقیقت یک کامپیوتر بسیار کوچیک و ارزون هستند.
۲-۲-آیا در روش LTSP، چندین کاربر می توانند به سیستم ورودی بدهندبا یوزرهای متفاوت
بله
۳- آیا در روش LTSP ، اگر کامپیوتر دوم دارای امکانات سخت افزاری ضعیفی باشد آیا قادر به باز کردن گیم ها و برنامه های سنگین نصب شده بر روی کامپیوتر اولی خواهد بود یا نه؟ (فرض می کنیم کامپیوتر اولی سخت افزار قویی داشته باشد.)
تا حدی، بله. مشکل بزرگ انتقال گرافیک بازی هستش که عموما بیشتر از پهنای باند کارت شبکه هستش. برای این موضوع البته رمزینههایی طراحی شده که کار Streaming رو انجام بده. استفاده از اونها میتونه کمی پیچیده باشه.
۴- آیا Ethernet controller همان کارت شبکه می باشد؟
بله
-
۱- ویندوز سرور مولتی پوینت Windows MultiPoint Server :
این مورد را امروز با جستجو از اینترنت یافتم.
مایکروسافت به منظور استفاده چندین کاربر به طور همزمان از یک کامپیوتر نرم افزاری به نام Multipoint Server 2010 را روانه بازار کرده است ، تبلیغات مایکروسافت برای این محصول به ویژه بر مفید بودن آن در محیط های آموزشی معطوف است .
مهمترین نکته در راهاندازی این نوع شبکه نیاز به یک هاب برای هر ایستگاه کاری است و دیگر نیازی به کیس و سختافزارهای خاص ندارد. به این معنی که مانیتور، ماوس و کیبورد به این هاب متصل میشود و از این طریق میتوان یک ایستگاه کاری را راهاندازی کرد. این هاب به سرور متصل میشود و کلیه موارد مورد نیاز از طریق سرور و به کمک این هاب در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.
منبع
https://collegeprozheh.ir/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87-%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%B2-%D8%B3%D8%B1%D9%88%D8%B1-%D9%85%D9%88%D9%84%D8%AA%DB%8C-%D9%BE%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AA/ (https://collegeprozheh.ir/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87-%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%B2-%D8%B3%D8%B1%D9%88%D8%B1-%D9%85%D9%88%D9%84%D8%AA%DB%8C-%D9%BE%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AA/)
البته من با مباحث پیشرفته آشنا نیستم. می خواستم نظر شما را در خصوص این مورد بدانم و همچنین اینکه در لینوکس معادلی برای این وجود دارد که بتوانم استفاده نمایم؟
۲- در این مدت در برنامه دیوار بدنبال کامپیوتر دوم هم بوده ام( برای اجرای LTSP ) ولی اکثرا فروشندگان مثل خودم از وجود یا نبود کارت شبکه اظهار بی اطلاعی می کردند ، می خواستم با استفاده از سوال ساده ای از بودن این قطعه در سیستم آنها بصورت تلفنی مطمن شوم. چه سوالی می توانم بپرسم؟
-
۱) برای سرویسهای مایکروسافتی، نیاز به سختافزاری با چندین برابر قدرت دارید و هزینههای لایسنسهای Remote Desktop هم اضافه میشه که برای کاربر خانگی غیرمعقول هستند و خب نرمافزار آزاد هم نیست و ما هم ازش پشتیبانی نمیکنیم.
۲) احتمالا راحتترین راه خرید یک Raspberry Pi باشه که کارت شبکه هم داره. میتونه کاربردهای دیگه هم براتون داشته باشه. سوالش دقیقا همینه که کارت شبکه داره یا نه. اگر داشته باشه، عموما مشکلی نیست. البته خیلی از کارتشبکههای قدیمی نیاز به Bootrom دارند که احتمالا روشون نیست و نمیتونید مستقیم روشون سیستمعامل رو از شبکه بالا بیارید، ولی میتونید یک نسخهٔ سبک از یک توزیع گنو-لینوکس روی همون سیستم نصب کنید که روی اون به کامپیوتر اصلی وصل بشید.
همچنین توجه داشته باشید که این کار خیلی مستقیم نیست و باید حداقل زمانی معادل یک ماه رو براش سرمایهگذاری کنید تا یاد بگیرید این سیستم رو راه بندازید و مشکلاتش رو برطرف کنید.
-
من میگم اگه میخواهید از رزبریپای استفاده کنید، بهتره مدلش zero w یا zero wh باشه چون وایفای داره و نسبت به بقیه مدلها ارزانتره. (تو مدل wh هدرها لحیم شدن البته منظورم از هدرها، هدرهایی که برای ارتباط الکترونیکی استفاده میشه، پورت های usb و hdmi و power لحیم شدن. اگه وایفای لازم ندارید میتونید مدل zero معمولی بگیرید. مدلی که w داره وایفای داره.) و اینکه مدل zero فقط دوتا پورت میکرو usb یه پورت micro sd و یه پورت mini hdmi داره. به خاطر همین باید مانیتوری داشته باشین که ورودی hdmi بگیره(احتمالا به تبدیل هم نیاز دارید تا mini hdmi به hdmi تبدیل کنید و همینطور micro usb به usb) این مدل کلا خروجی آنالوگ نداره
برای سیستم عامل هم گزینههای متفاوتی دارید اونی که خود سازنده داده بر مبنای دبیان هست البته اوبونتو هم هست ولی فکر کنم نسخه سرور روی مدل zero کار نکنه و مدل دسکتاپ هم فقط روی رزبریپای 400 کنه (برای اطمینان وبسایت اوبونتو ببینید قسمت ubuntu for iot)
-
نیازی به خرید کیس جداگانه نیست. گنو چند کاربرهاست و چندین کاربر میتونن همزمان ازش استفاده کنن.
به این کار میگن multiseat
https://wiki.ubuntu.com/Multiseat
-
https://wiki.ubuntu.com/Multiseat
( یک چرخی توی اینترنت زدم گیج تر از همیشه دوباره آمدم خدمتتان!!
آقای دانیال عزیز باور بفرمایید توی درک مفاهیم منابع فارسی مونده ام! چه برسد به لینک انگلیسی که گذاشته بودید.
دادم به خورد google translater ، بعد با آقای گوگل نشستیم حلاجی کردیم . دو کلمه اش هم حالیموم نشد.
اگر زحمتهای آقای nixoeen و دیگر دوستان که واقعا محبت نموده و وقت گرانبهایشان را گذاشتند نبود، خیلی وقت پیش بایستی در این موضوع را تخته می کردم.
دمت گرم برای من یکی پا به سن گذاشته لینک فارسی بگذار.باور بکن آلزایمر دارم نمی تونم انگلیسی یاد بگیرم!)
-
می خواستم با استفاده از سوال ساده ای از بودن این قطعه در سیستم آنها بصورت تلفنی مطمن شوم. چه سوالی می توانم بپرسم؟
ازشون بپرسین میشه با کامپیوتر تو اینترنت رفت یا نه
-
من تو اینترنت گشتم بعد فهمیدم اگه دوتا کارت گرافیک داشته باشید (فکر کنم با گرافیک داخل پردازنده هم بشه) و همینطور از systemd استفاده کنید به احتمال زیاد با چنتا دستور ساده کار شما درست میشه.
برای اولی خروجی این دستور بزارید (به تعداد خط هایی که تو خروجی هست پردازنده گرافیکی دارید ممکنه یکیش داخل خود پردازنده اصلی باشه)
lspci | egrep -i "VGA|3D|DISPLAY"
برای دومی هم اگه از اوبونتو 16.10 به بالا استفاده میکند حتما systemd دارید. برای مطمئن شدن هم میتونید این دستور بزنید
sudo loginctl
اگه اروری نداد یعنی systemd و اون قسمتی ازش که لازم داریم نصب شده.
اگه اینها که گفتم درست بود بگید که من ادامه بدم. خودمم امتحان میکنم که با گرافیک پردازنده هم میشه یا نه و اینکه حتی میشه با یه کارت گرافیک درستش کرد یا نه.
-
با سپاس فراوان از Dragon- از بابت وقتی که می گذارید.تنها سیستم عاملم دبیان می باشد.
-
راستش اگه از دبیان 10 استفاده میکنید شاید کار نکنه چون تو خود ویکی دبیان نوشته بود روی نسخه buster کار نمیکنه و اینکه فکر کنم به دوتا گرافیک لازم دارین و با توجه به عکسی که گذاشته بودید فقط یه کارت گرافیک رادئون دارید و آخر اینکه ممکنه با همه اینها باز هم کار نکنه
-
راستش اگه از دبیان 10 استفاده میکنید شاید کار نکنه چون تو خود ویکی دبیان نوشته بود روی نسخه buster کار نمیکنه و اینکه فکر کنم به دوتا گرافیک لازم دارین و با توجه به عکسی که گذاشته بودید فقط یه کارت گرافیک رادئون دارید و آخر اینکه ممکنه با همه اینها باز هم کار نکنه
خیلی لطف کردید، بازهم اگر راهکاری داشتید خوشحال می شوم راهنمایی ام بفرمایید.
-
۱- اگر بخواهم مدل Thin Client را اجرا کنم به نحوی که سیستم عامل هم منحصرا در سرور باشد ، آنوقت تکلیف کارت گرافیکی و کارت صوتی و… کلاینت چه می شود؟ وقتی سیستم عاملی در کلاینت نصب نباشد درایورهای این قطعات هم قابل نصب در کلاینت نخواهند بود . پس تکلیف صدا و ۰۰۰ چه می شود؟
۲-در رزبری پای فقط سیستم عامل های بهینه سازی شده لینوکس قابلیت اجرا دارند یا هر نسخه ای را می توان نصب کرد؟
۳-آیا multiseat یک اسم خاص است و به نوعی محصولات شرکت userful می باشند و یا اینکه دستگاههای
zero client , thin client , Raspberry Pi , جزو multiseat محسوب می گردند.
۴- چرا تاکید دوستان بیشتر بر روی رزبری پای بوده تا سایر موارد (مانند zero client , thin client ,…) هر چند که تاکنون با هیچ کدام کار نکرده ام.
-
۱-چیزی در این مورد نمیدونم
۲-یجورایی بله. هر سیستم عاملی نمیتونید همینجوری روش نصب کنید (یه نسخه ویندوز ۱۰ هست به اسم windows 10 iot که برای رزبری پای ولی روی همه مدلهای رزبری پای نصب نمیشه)
۳-نه کلا به این کار که یه کامپیوتر داشته باشی و همزمان چند نفر از اون کامپیوتر استفاده کنند میگن multiseat
4-من که ندیدم کسی زیاد روی رزبری پای تاکید کنه تا thin client یه فرق اساسی thin client با رزبری پای اینکه توی thin client حتما سرور یا کامپیوتر اول باید روشن باشه ولی توی رزبری پای لازم نیست سروری باشه و میتونه مستقل کار کنه.
-
۱- اگر بخواهم مدل Thin Client را اجرا کنم به نحوی که سیستم عامل هم منحصرا در سرور باشد ، آنوقت تکلیف کارت گرافیکی و کارت صوتی و… کلاینت چه می شود؟ وقتی سیستم عاملی در کلاینت نصب نباشد درایورهای این قطعات هم قابل نصب در کلاینت نخواهند بود . پس تکلیف صدا و ۰۰۰ چه می شود؟
ساختار پخش صدا و تصویر در لینوکس به صورت کارخواه-کارسازه که همهچیز در بهش کارساز انجام میشه و کارساز فقط باید بتونه اون رو پخش کنه.
۲-در رزبری پای فقط سیستم عامل های بهینه سازی شده لینوکس قابلیت اجرا دارند یا هر نسخه ای را می توان نصب کرد؟
توزیعهایی که برای معماری armv8 ارائه شده باشن، میتونن رو جدیدترین رزبریپای نصب شن.
۳-آیا multiseat یک اسم خاص است و به نوعی محصولات شرکت userful می باشند و یا اینکه دستگاههای
zero client , thin client , Raspberry Pi , جزو multiseat محسوب می گردند.
مولتیسیت یک مفهومه.