انجمنهای فارسی اوبونتو
جامعه کاربران => کافه اوبونتو => نویسنده: 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧 در 07 خرداد 1404، 07:52 بظ
-
بسیاری به اشتباه فکر میکنن که سامانهعامل گنو و نرمافزار های درون مخازن توزیع های اون تنها برای استفادهی برنامهنویسان مناسبه و برای کاربران عادی و استفاده در صنعت مناسب نیست.
منظور از صنعت یک کار حرفهای هست، البته هر چیزی بغیر از توسعه نرمافزار است، برای نمونه طراحی گرافیک، تدوین فیلم، نقشه کشی، طراحی سهبعدی و هرچیز دیگهای بجزء توسعه نرمافزار. و منظور از کاربر عادی هم کاربری هست که بیشتر استفادش از رایانه مربوط به وبگردی، فیلم دیدن، ویرایش تبتدایی عکس و فیلم، بازی و استفاده از نرمافزار های اداریه.
ما در اینجا از تجربههای موفقمون در استفاده از نرم افزار آزاد میگیم. نرمافزار هایی که بسیاری از مردم به نمونه های انحصاری اون ها وابسته شدن. درحقیقت تنبلن.
اصلا لازم نیست که نتیجهی کارها بسیار حرفهای باشه، در هر سطحی که باشه قابل قبوله.
هر نوع استفاده رو در یک فرسته بگید. بهتره که نمونهای هم از نتیجه کار بذارید.
اگه امکان پخش شدن اطلاعات شخصیتون مثل شماره تماس، نام و ... وجود داره نیازی به نمونه نیست. تنها همون توضیح کافیه.
در حقیقت میخوایم یک موضوع همانند موضوع ٬نماگرفت از میزکار گنو/لینوکس٬ ایجاد کنیم.
سبک فرسته ها نیز بهتره به چنین شکل باشه:
نوع استفاده: کاربری عادی/حرفهای
سطح استفاده: ابتدایی/متوسط/پیشرفته
نرمافزار مورد استفاده:
توضیحات
نمونه یا نتیجه.
-
نوع استفاده: کاربری عادی
سطح استفاده: ابتدایی
نرمافزار مورد استفاده: LibreOffice Impress
برای ارائه دانشگاهم از LibreOffice Impress استفاده کردم و تونستم نمره کاملو بگیریم.
قلم استفاده شده B Nazanin است. میشد کاری کرد که پروندهی قلم رو هم به پروندهی odp اضافه کرد ولی خب بخاطر اندازهی پرونده، پرونده دیگه قابل بارگذاری نبود.
-
چند سالی هست با موضوع رادیو آماتوری آشنا شدم و دو رادیو نرم افزاری خریدم [2][1] و کاملا درگیر این موضوع هستم تا به امروز , البته گواهینامه رادیو آماتوری ندارم ولی از ابزارهاش استفاده میکنم و برای نمونه لیست نرم افزارهایی که استفاده میشه در گنو/لینوکس رو میتونید اینجا ببینید [3] و خیلی نرم افزارهای دیگه در گیتهاب پیدا میشه که افراد علاقه مند استفاده میکنند . مثال برای اینکه واقعا چه ابزارهایی کاربرها بصورت روزمره استفاده میکنند بسیار زیاده , من که کل زندگی دیجیتالم روی گنو/لینوکس هست و این مثال رو هم آوردم که بگم کاملا در زمینه رادیوآماتوری دنیای متن باز چیزی کم نداره و برای علاقه مند کردن شما به این حوزه این متن نوشته شده , یک نمونه از رادیو نرم افزاری آنلاین [4] هم میتونید در این سایت ببینید که شاید کنجکاو بشید و وارد این حوزه بشید .
[1] https://www.rtl-sdr.com/
[2] https://airspy.com/airspy-hf-discovery/
[3] https://www.debian.org/blends/hamradio/get/metapackages
[4] http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/
-
نوع استفاده: کاربری عادی
سطح استفاده: ابتدایی
نرمافزار مورد استفاده: Gimp
برای نقشهکشی دانشگاه نیاز داشتم که چنتا از تمرینهامو چاپ کنم، ولی چون پروندهی اصلی تمارین به صورت عکس بود، بعد از چاپ شدن بسیار سیاه میشدن.
من هم با gimp در سه سوت از راه Colours -> Auto -> White Balance تیرگی عکسو از بین بردم. نمونههای بدتر از این هم بودن که گیمپ برام درستشون کرده. البته میشود در گیمپ با تنظیمات دستی از این هم بهترش کرد ولی همینم هم برام کافی بود.
در عکس زیر نمونهی قبل از گیمپ و بعد از گیمپ رو میبینید. البته خیلی نتیجه از چیزی که تو عکس هست بهتره.
-
یکی از نرمافزارهای تخصصی که من در حال حاضر زیاد استفاده میکنم، KiCad هستش. برای طراحی مدارهای الکترونیکی گزینهٔ خوبیه. با اون میشه بردهای الکترونیکی رو هم طراحی کرد. تصویری که میبینید طراحی رجیسترهای یک پردازنده ۸ بیتی مشابه به SM83 است که توی Gameboy استفاده شده. پردازندهٔ معروفتر که احتمالا افراد زیادی بشناسند، Z80 است.
-
من هم تجربه خوبی داشتم از اینکه برای یه دوستی لینوکس نصب کردم روی لپ تاپ قدیمی اش و وصلش کردیم به تلویزیون. سالها بدون هیچ مشکلی فیلم و یوتیوب و سریال و .. رو هاردی که به همون وصل بود می دیدیم بدون هیچ مشکلی. به نظرم اتفاقا لینوکس برای کاربران کاملا غیر حرفه ای هم بسیار مناسبه در این موارد. چون نه ویروس می گیره نه کند می شه نه گیرهای الکی می ده. تا وقتی سخت افزارش سالمه مثل قبل بوت می شه و کارش رو می کنه.
-
سطح استفاده و نوع استفاده را دقیق نمیتوانم مشخص کنم و از این بابت پوزش از ایجادکنندهی بحث.
در حال حاضر در یک انتشارات مشغول تهیهی چند کتابیم. اصل فایلهایی که از نویسندگان دریافت کردهایم طبق معمول در قالب مایکروسافت ورد بوده، ولی همه را به لیبرهآفیس منتقل کردهایم و صفحهآرایی را در همان LibreOffice writer انجام دادهایم (به علت ساده بودن ساختار متن ترحیح دادیم از همین نرمافزار استفاده کنیم، وگرنه با Scribus هم میشد این کار را انجام داد). برای طرح جلد و چند کار گرافیکی دیگر از برنامههای Krita و Inkscape داریم استفاده میکنیم (پروژه در جریان است و هنوز تمام نشده). در تمامی قسمتهای کتاب از قلمهای آزاد وزیرمتن و وزیرکد و گندم و ساحل و نوتو سنس استفاده شده است (جا دارد یادی هم بکنم از صابر راستیکردار). توزیع استفاده شده هم دبیان است، ولی همهی نرمافزارهای فوق از طریق فلتپک نصب شدهاند. فعلا پروژه در جریان است و به مرحلهی چاپ نرسیده و امیدوارم همهچیز خوب پیش برود.
-
نوع استفاده: کاربری عادی
سطح استفاده: ابتدایی
نرمافزار مورد استفاده: LibreOffice Calc
برنامه امتحانیمو با LibreOffice Calc درست کردم.
قلم های بکار رفته از خانوادهی وزیرمتن هست.
-
من فردی رو دیدم که شغلش تودوزی خودرو بود و برای کارش از گنو/لینوکس و اینکاسکیپ استفاده میکرد.