انجمنهای فارسی اوبونتو
تازه کار => فلسفهٔ اوبونتو، گنو/لینوکس و نرمافزارهای آزاد و متنباز => نویسنده: .:::_| Smart Boy |_:::. در 05 آبان 1389، 01:25 بظ
-
با سلام :)
من مطالعات زیادی در مورد نرم افزارهای آزاد، فلسفه ی ایجاد آنها و موارد اینچنینی داشته ام. من الان خودم در حال نوشتم یه برنامه حسابداری هستم که مدت زیادی هم هست که دارم روی آن کار می کنم(حدود 6 ماه) و کم کم در حال نزدیک شدن به مرز پختگی است. حالا می خواستم ببینم من که برای این برنامه این همه وقت گذاشته ام و در واقع وقتی که می توانستم آن را برای کارم (منظور از کار کسب درآمد هست چون در نهایت هدف همه ی ماها کسب درآمد است نه تفریح!) صرف کنم را به این برنامه اختصاص داده ام، چرا باید آن را به صورت رایگان در اختیار دیگران قرار دهم؟ مگر غیر از این است که شغل من از طریق کامپیوتر و در واقع برنامه نویسی هست؟
از دوستان خواهشمندم که نظرات خوب و سازنده شان را ارائه دهند و از دادن نظراتی همچون "خوب رایگان ارائه نده!" و "برو فلسفه نرم افزار آزاد رو بیشتر کن!" جدا پرهیز کنند. چون واقعا هدفم از ایجاد این پست بحث و مشاجره و دعوا و گیس و گیس کشی نیست. هدف من نتیجه گیری مناسب در این زمینه هست. چون من شرکتی مثل کانونیکال ندارم که بخواهم از طریق موارد پشتیبانی تجاری سیستم عاملم کسب درآمد کنم. پس باید راه حل منطقی برای انتشار نرم افزارم داشته باشم که هم من راضی باشم و هم مخاطبینم.
با تشکر از شما
-
آیا شما از سورس برنامه های آزاد برای برنامه خود استفاده کرده اید؟
آیا می خواهید دیگران از برنامه شما استفاده کنند و دو باره چرخ را اختراع نکنند؟
امیدوارم که خودتان دوباره چرخ را اختراع نکرده باشید!
البته برنامه شما می توانداپن سورس با شد و با این حال آن را بفروشید؟
مسئله مهم اینست که حتی برنامه هایی که رایگان نیستند را داریم رایگان استفاده می کنیم به اصلاح قفل آنها را می شکنیم، تکلیف اپن سورس روشن است!
البته در صورتی که آن را برای شریط کلی طراحی کرده اید و در شرایط خاص نیاز به برنامه های دیگر دارد می توانید آن رایگان در اختیار قرار دهید ولی هزینه پشتیبانی را دریافت کنید.
(البته این نظر شخصی است و بنظرم منطقی می آید و ممکن است اشتباه هم باشد!!!)
خوب درآمد کانونیکال $30 million ولی درآمد ناول و ردهت به ترتیب $862.18 million (2009) و 748.23 million است!
-
آیا شما از سورس برنامه های آزاد برای برنامه خود استفاده کرده اید؟
اگر منظور از برنامه های آزاد مثلا کتابخانه های سیستم که به صورت آزاد هستند هست، خوب مسلما استفاده کردم. وقتی برای سیستم عاملی مثل گنو/لینوکس می خواهیم برنامه بنویسیم، قطعا باید از کتابخانه های آن سیستم استفاده کنیم و من فکر نمی کنم که به این خاطر مجبور باشم نرم افزارم را به صورت کد باز ارائه کنم!
آیا می خواهید دیگران از برنامه شما استفاده کنند و دو باره چرخ را اختراع نکنند؟
امیدوارم که خودتان دوباره چرخ را اختراع نکرده باشید!
راستش من در اوایل کار قصد داشتم پروژه برنامه نویسی نرم افزار حسابداری "امیر" را ادامه بدم ولی با توجه به اینکه تیم توسعه دهنده ی جدید، پایتون را به عنوان زبان توسعه و اصلی برنامه انتخاب کردند و خودم به ++C علاقه داشتم و QT، در نتیجه تصمیم گرفتم دوباره چرخ را اختراع کنم! در مورد استفاده دیگران هم، من تمام تلاشم را می کنم که نرم افزاری ارائه کنم که از هر نظر کامل و ایده آل برای کارهای صنعتی و تجاری باشد. برای این کار از 2 حسابدار با سابقه بالای 10 سال هم کمک گرفتم. حالا اگر کسی بعد از دیدن این نرم افزار تصمیم به ایجاد یک نرم افزار جدید در این زمینه و اختراع مجدد چرخ داشته باشد، من نمی توانم جلوی او را بگیرم!
مسئله مهم اینست که حتی برنامه هایی که رایگان نیستند را داریم رایگان استفاده می کنیم به اصلاح قفل آنها را می شکنیم، تکلیف اپن سورس روشن است!
این مساله که کلا مقوله ی جدایی هست و وارد آن نشویم بهتر است.
البته در صورتی که آن را برای شریط کلی طراحی کرده اید و در شرایط خاص نیاز به برنامه های دیگر دارد می توانید آن رایگان در اختیار قرار دهید ولی هزینه پشتیبانی را دریافت کنید.
همانطور که عرض کردم برای طراحی این نرم افزار (کاربرپسند بودن، کارایی و زیبایی آن) از 2 حسابدار کمک گرفته ام که برنامه تا حد ممکن کامل و ایده آل باشد و سعی بر این بوده که کاربر به برنامه ی دیگری احتیاج نداشته باشد...
ممنون از توجه شما :)
-
سلام
نکته اول: آزادی نرم افزار هیچ تضادی با فروش نرم افزار ندارد نکته مهم در نوع اجازه نامه یا لایسنس آن می باشد. اجازه نامه نباید آزادی کاربر را محدود کند تصور نمی کنم گرفتن پول آزادی فرد را (در اصلاح کامپیوتری) محدود کند.
اما اگر تمایل دارید نرم افزار را رایگان ارائه کنید و به دنبال دلیل هستید به نظر بنده ابتدا باید مدل کسب خود را انتخاب می کردید.
۱- نرم افزار رایگان است اما ما برای پایایی و ماندگاری به اعانه ( (Donationو کمک مالی ( (subsidyنیاز داریم: بنیاد نرم افزاری آپاچی، ObjectWeb،Eclipse
۲- نرم افزار رایگان است اما ما تبلیغ و جایگاه (مثل نوار ابزار) می فروشیم: موزیلا
۳- نرم افزار رایگان است اما اگر می خواهید آنرا در یک نرم افزار بسته متن ( (closed sourceبکار برید، بهتر است که پولش را بپردازی: Trolltech, DB4Objects, Funambol, MySQL
۴- نرم افزار رایگان است اما خدمات رایگان نیستند: Covalent
۵- نرم افزار رایگان است اما پشتیبانی و نظارت مداوم و دسترسی به فایل های اجرایی (باینری)رایگان نیستند: RedHat
۶- نرم افزار رایگان است اما برخی ویژگی های سازمانی (حرفه ای شرکتی) رایگان نیستند: SugarCRM, Zimbra, JasperSoft
۷- نرم افزار رایگان است اما ما بر اساس آن مجصولی بسته متن تولید می کنیم. EnterpriseDB, GreenPlum
۸- نرم افزار رایگان است اما سخت افزار (ی که با آن ارایه می شود) نیست. Asterisk/Digiumو SUN
۹- نرم افزار رایگان است اما ما هرچیز دیگری روی این سیاره را می فروشیم، از جمله نرم افزارهای بسته متن: IBM
۱۰- نرم افزار رایگان است اما این کار اصلی ما نیست: Ruby on Rails و اشخاصی که در پروژه ها همکاری میکنند
۱۱- نرم افزار رایگان است زیرا ما آنرا دور انداخته ایم و دیگر به آن نیاز نداریم
۱۲- نرم افزار رایگان است زیرا ما ترافیک (بازدید) وب را می خواهیم: Google GWT, Yahoo YUI
منبع : http://www.businessofsoftware.ir/
البته من معتقدم در مورد فلسفه نرم افزارهای آزاد و اوپن سور همچنین نحوه کسب و کار آن در ایران بومی سازی صورت بگیرد چون این مدل ها بیشتر در همان جایی که به وجود آمده اند جواب می دهد تا ایران، ایران مدل مخصوص به خود را می خواهد.
-
امیر جان اصولا همه دولوپرهای نرم افزارهای آزاد یا شغل و درآمد جدا دارن و مشارکت در توسعه نرم افزارهای آزاد رو در اوقات بیکاری انجام میدن یا حالا یکی از شرایطی رو دارن که حجت عزیز بالا گفتن، هیچ دلیلی نداره شما بخوای خودت رو بیخودی ملزم کنی نرم افزاری رو که این همه انرژی گذاشتی براش به صورت رایگان یا حتی اوپن سورس ارائه کنی، چون هم موقعیت ایران و مردمش زمین تا آسمون با بقیه دنیا متفاوته هم موقعیت شما از دیگر دولوپرهای نرم افزارهای آزاد.
-
من هم با پیروزان و دوست عزیز حجت موافقم!
شرکت های بزرگ پتانسیل ارایه این گونه خدمات رو دارن
ولی برنامه نویس هایی مثل شما که نمیشه راحت این کار رو بکنن
مگر اینکه واسه خودت سیاست های تجاری خودت رو بر اساس برنامه ای که ارایه میدی پایدار کنی
فرضا برنامه رو رایگان ارایه بدی و متن باز ولی نسخه رایگان در حد سلام علیک باشه و کاربر برای استفاده حرفه ای مجبور به خرید پلاگین و افزونه باشه..
همچنین پشتیبانی و خیلی از راه و روش های شخصی خودت
ولی باز هم بالا و پایین کنی اونجا ایران و از بالا خوشگل همین / توش که بیای .........
البته میتونی جز افرادی باشی که دارن اینگونه اعمال رو فرهنگ سازی میکنن و خودت و انرژی و هزینه و . و . و . رو صرف این کار کنی تا شاید خداوند فرهنگ بیافریند.!
-
سلام دوستان جواب های خوبی دادند ولی من نظر شخصیه خودم رو میگم
چون جامعه باعث شده که ما به این مرحله برسیم که بتونیم یک نرم افزار خوب بنویسیم(اگه بد بود که چرا نداشت!)پس باید دین خودمون رو به جامعه ادا کنیم چگونه ؟ با کار وتلاش زیاد و برگردوندن سهم جامعه مارکس تو بیانیه حزب کمونیست (لطفا برچسب کمونیست بودن نزنید!)خیلی خوب این مطلب رو گفته بیانیه حزب کومونیست.html (http://www.4shared.com/document/FyKGBW9a/___online.html)
می دونی باید فراتر از زندگی عادی (یا بقول شیخ ها!(کار ما بکجا رسیده!)زندگی حیوانی)فکر کنی اینطوری واقعا می فهمی که یک سری چیزها مهمتر از پوله!در ثانی شما اگه نرم افزار رو خوب طراحی کنی می تونی با افراد دیگه قرار داد هایی ببندید که سودش خیلی بیشتر از این کار سخاوتمندانه است (در واقع می خوام بگم که با اینکار شما یک جور تبلیغات می کنید )از طرفی کی گفته این کار پشتیبانی ننمی خواد شما می تونید این نرم افزار رو برای افراد دیگه سفارشی کنید (در واقع هدفتون رو جزئی تر می کنید) یا حتی مگه این نرم افزار آپدیت نمی خواد بشه ؟ نمی خواد کسی باشه که اگه روی سیستمی بازی در آورد و گار نکرد راهش بندازه؟وچندین مورد دیگه خب کب بهتر از برنامه نویس اصلی!
-
با تشکر از همهی دوستان :) جوابها خیلی خوب بود. :)
انشاالله به زودی خبرهای خوبی از ورود یک نرمافزار حسابداری کامل به گنو/لینوکس را به دوستان اعلام میکنم. البته این "به زودی" با "زود" در سیستم زمانی گرینویچ هیچ ارتباطی ندارد ;D
-
با تشکر از همهی دوستان :) جوابها خیلی خوب بود. :)
انشاالله به زودی خبرهای خوبی از ورود یک نرمافزار حسابداری کامل به گنو/لینوکس را به دوستان اعلام میکنم. البته این "به زودی" با "زود" در سیستم زمانی گرینویچ هیچ ارتباطی ندارد ;D
رایگان که نیست نه؟!!!
-
رایگان که نیست نه؟!!!
هنوز هیچی معلوم نیست. دارم روی لایسنسش فکر میکنم. البته من قصد دارم نسخههایی از آن را رایگان (نه به معنی کدباز) برای استفاده عموم ارائه کنم. چون من هم قصد دارم در این جامعه نقشی داشته باشم. ولی از طرفی هم قرار شده نسخههایی از این نرمافزار تجاری باشد و به ارگانهایی فروخته شود. راستش انگیزه اصلی من برای ایجاد این نرمافزار فروش آن بوده است چون بازار فروشش را از طریق دوستان حسابدارم، دارم. ولی جامعهی گنو/لینوگس هم در نظر دارم. اجازه بدید نرمافزار تکمیل شود تا تصمیم گیریهای بعدی اعمال شود و البته قصد ندارم از نسخههای در حد سلام علیک ;D برای نسخهی رایگان استفاده کنم...
-
بیا و لوتی گری کن بکپی رایتش و از این داستان ها برو بیرون! اشکالی نداره که شما یه نرم افزار آزاد داشته باشی و بفروشیش و کدش هم بسته باشه و بابتش هم پول بگیری! این هم یه مدله جدید باز متنه دیگه! ( این هم بیانیه حزب من در جوابیه اون حزب چی چی ییسم! )
بر خلاف بیشتر حرف هام جدی گفتم!
ببین اگه بخوای رایگان ارائه بدی خوب توی جامعه ما هیچی به هیچی! یعنی وقتتو گذاشتی و کشک هم جاش نگرفتی! از اونطرف هم اگه بخوای بابتش پول بگیری باید براش هزینه کنی و یه کار خیلی حرفه ائی ارائه بدی! از اون یکی طرف بخوای به اصول نرم افزارهای متن باز پای بند نباشی یه چیزی توی دلت اذیتت می کنه و از اون طرف پشت اون یکی طرفه هم اگه برنامت انگیزه برات نداشته باشه پشتشو ول می کنی!
حالا من به بیانیه های احزاب ، گروهک ها ، متفکرین و یا متحجرین و بدتر از همه متعصبین کاری ندارم ولی باید براش یه ساختار تجاری در نظر بگیری که ضمانت پیشرفتش بشه وگرنه وقتت رو تلف کردی و تهش یه برنامه مثل بقیه برنامه های حسابداری تحویل دادی!
امیدوارم منظور رو بگیری! ببین یه چیزی باید باشه که نه سیخ بسوزه و نه کباب! مثلا می تونی کاربری خانگی و آموزشی ازش رو رایگان ارائه بدی با یه سری محدودیت ها و کاربری اداریش رو با یه قیمت خیلی ملایم که پدر صاحب مصرف کننده خانگی رو هم اگه خواست بخره در نیاره!
یکم برای بازاریابیش برنامه بریز اول و بعدش هم در نظر داشته باش که اگه من بتونم یه نسخه دمو از برنامت رو داشته باشم که امتحانش کنم ( به عنوان یه کاربر ) و بعد هم بدونم با یه قیمت در حد توانم می تونم یه نسخه برای خودم داشته باشم البته نتیجه جالب می شه!
قیمت به نظر من توی ایران باید به حدی باشه که ارزش کرک شدن رو نداشته باشه ( مثلا 5000 تومن!!! ) ولی با یه بازاریابی درست و حسابی و یه کمپین مناسب بتونی تعداد بالائی از محصول رو بفروشی.
به نظرم منصفانست! هم به جامعه نرم افزار آزاد احترام گذاشتی هم هزینه های آپ دیت و بروز رسانی و خدمات آنلاین و این حرف ها هم از اونطرف و هم از اون یکی طرف و هم از پشت اون یکی طرف خلاصه شده که شده!
مگر اینکه به بازار جهانی فکر کنی که اونوقت قصه یکم فرق می کنه! یعنی از دونیت ها می تونی به حد بسیار خوبی درامد داشته باشی به شرطی که کارت هم حرفه ائی باشه! اما به نظر من اول توی ایران یه نسخه فارسی راه بنداز و خوب روش تجربه کن و بعد برو سراغ بازار جهانی و این حرف ها ;)
حواست به یارانه ها هم باشه در ضمن! فک کنم می باس فلسفه متن باز رو وابسته به یارانه ها بومی سازی کنیم تا فرهنگش بهتر جا بیافته!
ببین اگه بخوای جدی بهش نگاه کنی و از حد یه سرگرمی بیاد بیرون اونوقت اینکه کدش رو به کسی ندی و بابتش پول بگیری و انحصاریش هم بکنی درواقع یه مدلی از نرم افزارهای متن باز و قسمتی از گنو به حساب میاد که بومی سازی شده و در حال برگرداندن حقیه که جامعه به گردن شما داره و البته یکم ملاحظات یارانه ائی هم توش در نظر گرفته شده!
منبع: استنباط های شخصی خودم از کتاب مسجد جامع نوشته یه بابائی که وقت گذاشته اونو نوشته!
-
یه سوال داشتم در این مورد که مربوط به این تاپیک هم میشه!
من یه وبسایت (از همینا که اولش www هست) نوشتم و ۷ جد برنامه رو هم خودم نوشتم و کدی از کسی قرض و نسیه نگرفتم
کد های برنامه نویسی رو هم با NotePad جا سازی کرده بودم
حالا دیگه این وسط کسی دین ی گردن من نداره
اینو میگم که مثلا عذاب وجدان(چیه؟) قرار نیست داشته باشیم؟
البته یه پروژه دیگه هم دارم شروع میکنم که با استفاده از برنامه های گنو/لینوکس و ابزار رایگان توسعه داده میشه، واسه این اوضاع از چه قراره ؟
-
علیرضا جان به نرم افزارهای پروژه های وجدان گرا بجای متن باز می گن بطن باز!
در مورد اول هم یقتو بیل گیتس می گیره چون نوت پد مالشه!
بله دیگه و اینا خلاصه ;)
-
علیرضا جان به نرم افزارهای پروژه های وجدان گرا بجای متن باز می گن بطن باز!
در مورد اول هم یقتو بیل گیتس می گیره چون نوت پد مالشه!
بله دیگه و اینا خلاصه ;)
کاملا از درون غوغا(قوقا :D) به پا شد !!!!
متوجه شدم
البته از اونجایی که خدمات ارایه دهنده رایگان میباشد همون خلاصه و اینا
من یه سری به اون کتاب مسجد جمعه شما باید بزنم :D
-
یه سوال داشتم در این مورد که مربوط به این تاپیک هم میشه!
من یه وبسایت (از همینا که اولش www هست) نوشتم و ۷ جد برنامه رو هم خودم نوشتم و کدی از کسی قرض و نسیه نگرفتم
کد های برنامه نویسی رو هم با NotePad جا سازی کرده بودم
حالا دیگه این وسط کسی دین ی گردن من نداره
اینو میگم که مثلا عذاب وجدان(چیه؟) قرار نیست داشته باشیم؟
البته یه پروژه دیگه هم دارم شروع میکنم که با استفاده از برنامه های گنو/لینوکس و ابزار رایگان توسعه داده میشه، واسه این اوضاع از چه قراره ؟
سلام
از لحاظ قانونی فکر نکنم ولی از لحاظ غیر قانونی!شما هنوز هم به دیگر افراد دین دارید اصولا شما در جامعه هستید می تونید اینو درک کنید؟ کی زبان برنامه نویسی رو به اینجا رسونده؟(جامعه)کی اینترنت رو به اینجا رسوند؟(جامعه )کی پروتکل هارو برای شما آماده کرد؟(جامعه)اگر شما از اول اول همه کارها رو خودتون می کردید بازهم جامعه به گردن شما حق داشت مثلا بقال سرکوچه با فراهم کردن ماست و پنیر یا به طور کلی با فراهم کردن بستر برای شما که شما بتونید وقت آزاد داشته باشید و بتونید فکر کنید و برنامه بنوسید این که شما یک برنامه می نویسید درواقع کار اعظمش رو جامعه انجام می ده وشما فقط یک تیکه ی کوچیکش رو می زارید مثلا در علم کلی وقت بوده که مردم از یک روشی استفاده می کردند و توسعه می داددند ولی در آخر یکی میاد یک اسم روش می زاره آیا می شه زحمات دیگر افراد رو نادیده گرفت وفقط گفت که این کار کار همون نام گذار کننده بوده ؟نه برای بهتر فهمیدن حرفام فقط کافیه که به سلول های بدن نگاه کنید اگر هر سلول رو یک فرد حساب کنید می بینید که یک سلول از خروجی سلول دیگه استفاده می کنه و خروجیش دوباره به درد همه ی سلولها (از جمله اون سلول اولیه)می خوره بیشتر روی این مثال فکر کن
-
سلام
از لحاظ قانونی فکر نکنم ولی از لحاظ غیر قانونی!شما هنوز هم به دیگر افراد دین دارید اصولا شما در جامعه هستید می تونید اینو درک کنید؟ کی زبان برنامه نویسی رو به اینجا رسونده؟(جامعه)کی اینترنت رو به اینجا رسوند؟(جامعه )کی پروتکل هارو برای شما آماده کرد؟(جامعه)اگر شما از اول اول همه کارها رو خودتون می کردید بازهم جامعه به گردن شما حق داشت مثلا بقال سرکوچه با فراهم کردن ماست و پنیر یا به طور کلی با فراهم کردن بستر برای شما که شما بتونید وقت آزاد داشته باشید و بتونید فکر کنید و برنامه بنوسید این که شما یک برنامه می نویسید درواقع کار اعظمش رو جامعه انجام می ده وشما فقط یک تیکه ی کوچیکش رو می زارید مثلا در علم کلی وقت بوده که مردم از یک روشی استفاده می کردند و توسعه می داددند ولی در آخر یکی میاد یک اسم روش می زاره آیا می شه زحمات دیگر افراد رو نادیده گرفت وفقط گفت که این کار کار همون نام گذار کننده بوده ؟نه برای بهتر فهمیدن حرفام فقط کافیه که به سلول های بدن نگاه کنید اگر هر سلول رو یک فرد حساب کنید می بینید که یک سلول از خروجی سلول دیگه استفاده می کنه و خروجیش دوباره به درد همه ی سلولها (از جمله اون سلول اولیه)می خوره بیشتر روی این مثال فکر کن
[/quote]
بی انصافی نکن دیگه! تموم مدتی هم که گوگل داشت آمار سایت های مردم رو جمع می کرد تا بشه یه غول من داشتم به عنوان بقال سرکوچشون همون ماست و پنیر پرسنلشو تامین می کردم تا نمیرن از گرسنگی! اون موقع که داشت بستر سازی صورت می گرفت من همون (جامعه) بودم! حالا هم اگه یکم دیگران زحمت ( جامعه ) بودن رو بکشن من رسما ازشون سپاسگزاری می کنم!
حرفای استعماری همشون به همین قشنگین که شما می فرمایید!!!
-
همان گونه که درک درستی از استفاده از نرم افزارهای متن بسته و غیر رایگان در ایران وجود ندارد به همان نسبت هم باور به انتشار نرم افزارها به طور متن باز (رایگان - غیر رایگان) موجود نیست. به طور کلی همه چیز خوب است تا جایی که شعاری باشد نه کاربردی.
-
۱۲- نرم افزار رایگان است زیرا ما ترافیک (بازدید) وب را می خواهیم: Google GWT, Yahoo YUI
منبع : http://www.businessofsoftware.ir/
بذارید ۱۳ رو هم من اضافه کنم:
۱۳- ما از کسانی پول میگیریم که اهل تجارت هستند (مثل ISP ها و سرویسدهندههای VoIP) و مستقیماً از طریق نرمافزار ما کسب درآمد میکنند و البته سورس برنامه را هم از مشتریان پنهان نمیکنیم (مثال: شرکت پارسپویش)
خودم همه برنامههایی که برای دسکتاپ مینویسم رو تحت GPL قرار میدم و بصورت رایگان منتشر میکنم اما بدم نمیاد دیگران Donate کنن! ;)
کلاً کسبدرآمد از طریق نرمافزار و اون هم بصورت منفرد، خیلی کار جالبی نیست. چون پروژههای تجاری معمولاً اونقدر بزرگ هستند و نیاز به تجربه دارن که اگه آدم بخواد تنهایی انجام بده نمیتونه چیز کاملی درست کنه و نهایتاً میشه دوباره (و N باره) اختراع کردن چرخ!! نتیجه اینکه بهتره یا برای یه شرکت تجاری کار کنه یا اینکه خودش یه شرکت تاسیس کنه. مثل خیلی شرکتهایی که دارن از طریق نرمافزار آزاد کسب درآمد میکنن.
اما نرمافزارهای دسکتاپ رو برنامهنویسهای منفرد یا پراکنده (که از طریق اینترنت با هم ارتباط دارن) هم میتونن توسعه بدن. پس نرمافزارهای دسکتاپ بهتره رایگان بشه تا تعداد کاربران و درنتیجه تعداد توسعهدهندگانش افزایش پیدا کنه.
در ضمن لذتی که توی توسعهٔ نرمافزار آزاد هست، توی کار تجاری نیست. اگه آدم حتی یه قسمت از وقتش (اوقات فراغت) رو صرف توسعهٔ نرمافزار آزاد کنه (که بصورت رایگان منتشر شده) حالا یا خودش یه برنامهٔ جدید (نه تکراری) بنویسه یا نرمافزارهای آزاد موجود رو توسعه بده، بهتر از اینه که یه چیز کاملتر درست کنه و اونو محدود کنه!! چون از همین کمکهای کوچیک برنامهنویسهای مختلف چیزهای بزرگی درست میشه و به قول معروف قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود. بهتر از اینه که همهکار رو یه نفر انجام بده و بعد دیگران رو بچزونه و محدودشون کنه و از طرفی، خودش رو از کمک جامعه محروم کنه.
یکی از دلایلی هم که میگیم آزاد بودن نرمافزار مهمتر از کیفیت اون هست، همینه. چون پتانسیل بیشتری داره.
به قول استالمن: نرمافزار غیرآزاد بین انسانها دیوار میکشه!
به نظر من تجارت نباید زیاد آزادی انسان رو محدود کنه. تجارت باید تابع تکنولوژی باشه و تکنولوژی هم در بستر آزادی توسعه پیدا میکنه. وقتی تکنولوژی تابع تجارت بشه، اون وقت هر دوشون (هم تکنولوژی و هم تجارت) شدیداً آسیب میبینن، و بین انسانها هم تفرقه و جنگ ایجاد میشه.
-
با سلام :)
من مطالعات زیادی در مورد نرم افزارهای آزاد، فلسفه ی ایجاد آنها و موارد اینچنینی داشته ام. من الان خودم در حال نوشتم یه برنامه حسابداری هستم که مدت زیادی هم هست که دارم روی آن کار می کنم(حدود 6 ماه) و کم کم در حال نزدیک شدن به مرز پختگی است. حالا می خواستم ببینم من که برای این برنامه این همه وقت گذاشته ام و در واقع وقتی که می توانستم آن را برای کارم (منظور از کار کسب درآمد هست چون در نهایت هدف همه ی ماها کسب درآمد است نه تفریح!) صرف کنم را به این برنامه اختصاص داده ام، چرا باید آن را به صورت رایگان در اختیار دیگران قرار دهم؟ مگر غیر از این است که شغل من از طریق کامپیوتر و در واقع برنامه نویسی هست؟
از دوستان خواهشمندم که نظرات خوب و سازنده شان را ارائه دهند و از دادن نظراتی همچون "خوب رایگان ارائه نده!" و "برو فلسفه نرم افزار آزاد رو بیشتر کن!" جدا پرهیز کنند. چون واقعا هدفم از ایجاد این پست بحث و مشاجره و دعوا و گیس و گیس کشی نیست. هدف من نتیجه گیری مناسب در این زمینه هست. چون من شرکتی مثل کانونیکال ندارم که بخواهم از طریق موارد پشتیبانی تجاری سیستم عاملم کسب درآمد کنم. پس باید راه حل منطقی برای انتشار نرم افزارم داشته باشم که هم من راضی باشم و هم مخاطبینم.
با تشکر از شما
درود
توسعه نرم افزار آزاد از نظر تکنیکی مزایای زیادی داره
اول در مورد این مزایا صحبت کنیم اگر خواستی به کسب درآمد و چگونگی رسیدن بهش هم می رسیم :)
ما الان در جامعه ای زندگی می کنیم که در رشته نرم افزار حتی یک نرم افزار عمومی هم نداریم به طوری که بگیم 1 میلیون کاربر داره ( که این عدد زیادی هم نیست :) )
ولی برنامه های ساده و آزادی داریم که کیفیت خوبی دارن و می تونی ببینی که حتی غیر ایرانی ها هم ازش استفاده می کنن و حتی در پروژه های رسمی هم پذیرفته شدن
توسعه و تولید نرم افزار نیازمند روش های جدید و رویکرد های جدیدی هست
الان 2 سال میشه که دارم روی این روش های جدید کار می کنم که دنیای جدید و بسیار جالبی رو به من نشون داده
که فقط خلاصه ای ازش رو می گم ( به موضوع این تاپیک مستقیما ربط نداره ولی نتیجه هاش مربوط میشه :) )
1- * مهمترین چیزی که در یک محصول نرم افزاری مهم هست کیفیت و پاسخگویی به نیاز مشتری و کاربر نهایی هست
این جمله رو همه می گن و می دونن ولی برای رسیدن بهشه که داستان شروع میشه :)
چیزی که الان تو دنیا هست و ازش استفاده میشه TDD و استفاده از تست و ابزار های بسیار خوب برای این کار هست که در ایران حتی استاد های دانشگاه باهاش آشنا نیستن :)
در کنار اون هم نرم افزار ها و ابزاری های دیگه برای راحت تر شدن کار هست
اصلا هم چیز های پیچیده ای نیستن ولی فلسفه و نوع فکر متفاوتی رو طلب می کنن :)
در تولید نرم افزار آزاد هم این روش ها به کار گرفته میشه ( البته بیشتر در پروژه های بزرگ و تیم های خوب )
با این کار شما می تونید هر لحظه به تغییرات و رفع مشکلات خوش آمد بگید و از اونها استقبال کنید :)
این جمله من برای کسایی که با RUP و ساختار ها و متودولوژی های قدیمی کار می کنن بسیار مسخره و غیر قابل باور هست ( همونطور که اولش برای من بسیار عجیب بود)
با وجود ساختاری که گفتم اگر محصول خودتون رو آزاد معرفی کنید موجب این میشه که کاربران بشتری داشته باشید و بر اساس گفته های کاربران و افراد حرفه ای دیگه مشکلات و تغییرات مورد نیاز رو زودتر بدونید و نرم افزار جامع تر و کاربرپسند تری داشته باشید
2- مشتری بهترین آدم دنیاست :) چون داره به ما پول میده یا کمک می کنه ( حتی غیر مالی )
متاسفانه در ایران این برعکس هست و فکر می کنیم مشتری نمی فهمه یا ایراد الکی می گیره :)
ولی یادمون می ره ما محصول رو برای مشتری درست کردیم و اون تنها کسیه که بگه واقعا چی می خواد و نرم افزار باید چطور باشه
اونه که داره پول میده :)
اگر شما فکر می کنید کاری که می خواد هزینه بیشتری داره :) خوب هزینه بیشتری بگیرید :) مشتری با کمال میل حاضره برای کیفیت و آسونی کارش هزینه بیشتری بپردازه
اگر می بینید جمله قبلی من با واقیعت در ایران متفاوت هست دلیلش برخورد بد و غیر حرفه ای ما با مشتری ها هست
به طوری که وقتی سیستم رو فروختیم هرچی مشتری بگه به عنوان غر غر و نفهمی مشتری می ذاریم :)
وبرای همین هم مشتری می ترسه به کسایی که حتی محصول خوب و با کیفیت می دن پول بیشتری بده چون نمی دونه که آخرش چی پیش میاد و تجربه های بدی داشته :)
حالا در مورد اینکه اگر محصولتون رو آزاد منتشر کنید چه سودی برای شما خواهد داشت:
این مطالب نتیجه مقاله" کلیسای جامع و بازار" هست و برای چگونگی این موارد می تونید اون مقاله رو مطالعه کنید
1- افراد بیشتری از سیستم شما استفاده می کنند و می تونید بازخورد بهتری از کاربران نهایی سیستم داشته باشید
2- ایراد های احتمالی و مشکلات زودتر مشخص میشن
3- اگر محصول خوبی تولید کرده باشید کاربران خودشون تبلیغ بسیار خوبی برای سیستمتون هستند برای دیگران که ممکنه نتونن به راحتی به شما و محصولتون اعتماد کنند :)
4- امکان مشارکت توسعه دهندگان و افراد و حتی شرکت های دیگه رو هم به وجود میاره و حتی ممکنه اسپانسر و یا حامی مالی هم پیدا کنید
5- رزومه و تجربه بسیار خوبی برای خودتون هست :)
این موارد فقط با اون دو بند اولی که گفتم و عمل به مدل" کلیسای جامع و بازار" امکان پذیره
اگر این مزایا برای شما جالب هست و می خواید ازشون سود ببرید می تونیم در نحوه های پول در آوردن ( همونطور که دوستانمون گفتند ) و مخصوصا محصول شما صحبت کنیم:)
-
تو پوست خودم نمی گنجم
کمتر کسانی هستند که راجع به (Test Driven Development) اطلاع داشته باشند.
خوشحال شدم.
این متدولوژی تولید نرم افزار به نام متدولوژی چابک (Agile) شناخته می شوند.
برای این که به دوستمون کمک کنیم تا لایسنس مناسب خودش رو انتخاب کنه چند تا مقاله از توسعه دهنده یه نرم افزار باز متن ایرانی در زیر آوردم :
چرا باید نرم افزاری که با کلی زحمت نوشتم رو به صورت open source منتشر کنم؟
http://mtux.wordpress.com/2009/04/07/why-should-i-release-my-software-under-a-free-license/ (http://mtux.wordpress.com/2009/04/07/why-should-i-release-my-software-under-a-free-license/)
ریسکهای ساختن یک نرمافزار انحصاری (قسمت اول)
http://mtux.wordpress.com/2008/08/12/the-risks-of-writing-proprietary-software-part1/ (http://mtux.wordpress.com/2008/08/12/the-risks-of-writing-proprietary-software-part1/)
ریسکهای ساختن یک نرمافزار انحصاری (قسمت دوم)
http://mtux.wordpress.com/2008/09/05/the-risks-of-writing-proprietary-software-part2/ (http://mtux.wordpress.com/2008/09/05/the-risks-of-writing-proprietary-software-part2/)
ریسکهای ساختن یک نرمافزار انحصاری (قسمت سوم)
http://mtux.wordpress.com/2008/09/08/the-risks-of-writing-proprietary-software-part3/ (http://mtux.wordpress.com/2008/09/08/the-risks-of-writing-proprietary-software-part3/)
-
تو پوست خودم نمی گنجم
کمتر کسانی هستند که راجع به (Test Driven Development) اطلاع داشته باشند.
خوشحال شدم.
این متدولوژی تولید نرم افزار به نام متدولوژی چابک (Agile) شناخته می شوند.
برای این که به دوستمون کمک کنیم تا لایسنس مناسب خودش رو انتخاب کنه چند تا مقاله از توسعه دهنده یه نرم افزار باز متن ایرانی در زیر آوردم :
چرا باید نرم افزاری که با کلی زحمت نوشتم رو به صورت open source منتشر کنم؟
http://mtux.wordpress.com/2009/04/07/why-should-i-release-my-software-under-a-free-license/ (http://mtux.wordpress.com/2009/04/07/why-should-i-release-my-software-under-a-free-license/)
ریسکهای ساختن یک نرمافزار انحصاری (قسمت اول)
http://mtux.wordpress.com/2008/08/12/the-risks-of-writing-proprietary-software-part1/ (http://mtux.wordpress.com/2008/08/12/the-risks-of-writing-proprietary-software-part1/)
ریسکهای ساختن یک نرمافزار انحصاری (قسمت دوم)
http://mtux.wordpress.com/2008/09/05/the-risks-of-writing-proprietary-software-part2/ (http://mtux.wordpress.com/2008/09/05/the-risks-of-writing-proprietary-software-part2/)
ریسکهای ساختن یک نرمافزار انحصاری (قسمت سوم)
http://mtux.wordpress.com/2008/09/08/the-risks-of-writing-proprietary-software-part3/ (http://mtux.wordpress.com/2008/09/08/the-risks-of-writing-proprietary-software-part3/)
بنده هم خوشحال هستم که شما با TDD آشنا هستید :)
البته agile یک متدولوژی نیست و بیشتر یک بیانیه و فلسفه هست
برای عملی کردن اون و پیاده سازی اون یک سری framework و متدولوژی هایی وجود داره ( البته صاحب نظران این فلسفه و دیدگاه از به کار بردن واژه متدولوژی برای این روش ها خوششون نمیاد :) )
TDD یکی از ملزومات رسیدن به این فلسفه و تفکر هست که در اکثر روش ها مثل xp , scrum استفاده میشه
برای رسیدن به هدف این نوع نگرش و روش و پیاده سازی اون نیاز به استفاده از ابزار های مختلف و مفاهیم دیگری هستیم که اگر همگی به درستی در کنار هم باشند به نتیجه مطلوب خواهیم رسید
-
بنده هم خوشحالم که همه خوشحالن !!! ;D
-
سلام :)
دوستان از همه نهایت تشکر را دارم که مرا در این زمینه همراهی می کنید. بابت لینک ها هم ممنونم.
کرگدن جان من مزایای کد باز بودن نرم افزار رو قبول دارم و قطعا همانطور که شما می گوید هست. لطفا راجع به کسب درآمد هم بیشتر توضیح بدید. البته انتشار در ایران را مد نظر داشته باشید...
با تشکر ;D
-
هر طور مایلی عمل کن هیچوقت باید معنی نداره
اگر دوست داری قرار بده اگر هم دوست نداری قرار نده
-
دوستان عزیز یک نکته هم در نظر داشته باشید، این یک نرم افزار حسابداریه و چه آزاد باشه چه متن بسته و پولی کلا یک نرم افزار تخصصیه و نسبت یه یک نرم افزار عمومی کاربران کمی خواهد داشت، پلیر نیست که همه نصبش کنن، اونم تو ایران. اتفاقا چون بازار هدف این نرم افزار شرکت ها و مغازه ها هستن باید پولی باشه.
من هنوز روی صحبتم که اینجا ایرانه و در این مورد هیچ کدوم از نظریه ها و روش های جهانی اینجا پاسخگو نیست هستم.
اگر میبینی نرم افزارت طوریه که خودت (نه لزوما به تنهایی) میتونی از پس توسعش بر بیای و احتیاج به تست زیادی نداره، که از نظر من نداره، لازم نیست آزاد ارائه کنی. اصلا یه نرم افزار حسابداری که داره تمام احتیاحات لازم رو به خوبی و راحتی برآورده میکنه به توسعه چندانی احتیاج نداره، شما ممکنه تو نسخه سوم یا چهارم نرم افزارت پخته بشه و احتیاجی به توسعه بیشتر نداشته باشه. اونوقت تنها چیزی که برای شما میمونه فروش تعداد نسخه های بیشتره به علاوه پشتیبانی.
-
حالا که بحث ادای دین و این چیزا هست
حتما بعد از انتشار نرم افزار نسخه حرفه ای این برنامه رو لینک مستقیم دانلود یا در نتونسنتی تورنت برای دوستان قرار بده بصورت کاملا مفتی و متن باز و آموزش کامل نوشتن این برنامه
همچنین مستندات کامل رو هم ارایه بده کسانی رو هم که کمک کردن هم ایضا
حنما هم یه نسخه حرفه ای به ماست و پنیری سر کوچه بده!
میدونی که ادای دین و این چیزا وسط!