انجمنهای فارسی اوبونتو
جامعه کاربران => کافه اوبونتو => نویسنده: سعید زبردست در 10 فروردین 1386، 01:12 قظ
-
منبع : http://itline.blogspot.com/2007/03/ubuntu.html
در حالی که در حدود یک دهه از عمر Debian میگذرد و Gentoo پنج ساله است و Mandriva نهمین سال حضور خود را میگذارند, تنها در کمتر از سه سال, Ubuntu به لقب محبوبترین و بزرگترین توزیع جامعه لینوکس دست پیدا کرده است. در این مقاله سعی داریم تا با هم به تمامی نسخه های منتشر شده این توزیع از ابتدا تا کنون نگاهی داشته باشیم و تغییر و تحولات ایجاد شده در آن را بصورت مختصر بررسی کنیم.
اوبونتو که در ابتدا پروژهی no-name-yet.com نام داشت در اکتبر 2004 توسط کمپانی Ganonical و شخص "مارک شاتل ورث" تاسیس شد. نام اوبونتو از یکی از مفاهیم آفریقایی به معنی "انسانیت نسبت به دیگران" گرفته شده است. اوبونتو مبتنی بر مخازن ناپایدار دبیان بوده و بصورت پیشفرض از میزکار گنوم استفاده میکند و هر 6 ماه یکبار نسخه جدیدی از آن عرضه میشود
تا کنون 5 نسخه از اوبونتو منتشر شده است: 4.1 Warty Warthog، Hoary Hedgehog 5.04، Breezy Badger 5.10،6.06 Dapper Drake، 6.10 Edgy Eft و نسخه بعدی آن با نام Feisty Fawn 7.04 که قرار است در ما آپریل امسال (2007) به بازار عرضه شود.
متن بالا گوشه هایی بود از مقالهی "تاریخچه تصویری اوبونتو" که چندی پیش در وب سایت معتبر Phoronix منتشر شد و چون شخصاً علاقه خاصی به دنیای متن باز و لینوکس دارم سعی کردم تا در طول تعطیلات آن را ترجمه کنم و در اختیار شما قرار دهم تا ادامهی سری مطالبی باشد که دوستان دیگر در مورد لینوکس اوبونتو نوشته اند.
از آقای امیررضا قادری ، که در تهیه این مقاله من را یاری کردند تشکر میکنم.
دریافت : تاریخچه تصویری اوبونتو ------------ http://myfile.persiangig.com/learn/history_of_ubuntu.pdf
8)
-
آقا به نظر من به جای این مطالب یه چیزایی رو ترجمه کنیم که به درد ملت بخوره.
مخصوصا برای اونایی که تازه از دنیای ویندوز به لینوکس میان. مثلا این صفحه رو نگاه کنید http://monkeyblog.org/ubuntu/installing/
من خودم اوا که لینوکس رو نصب کردم با نصب برنامهها مشکل داشتم، تمام مدت دنبال setup.exe میگشتم. فکر میکنم ترجمهی اینجور صفحهها خیلی به افراد تازه واد کمک کنه.
-
راستش من که اون بالایی رو ترجمه نکردم. زیر خط زحمتش رو کشیده بود. من که نه ولی بچه های دیگه داران کارهای ترجمه رو انجام میدن.
-
سلام
هر کاری برای اپن سورس لازمه . ترجمه ای که الان دستم فوق العاد هستش چون خودم خیلی چیزها رو نمی دونستم ولی الان نه .
مرسی دستتون درد نکنه
-
کار نیکو کردن از پر کردن است ;)
خوب به نظر من هر کسی از دیدگاه خودش به قضیه نگاه میکنه. قطعا دیدگاه و نیازهای یه ژورنالیست یا بلاگر با یه کاربر حرفهای یا کاربری که قصد مهاجرت داره فرق میکنه. یه بلاگر ممکنه هیچ وقت نخواد از اوبونتو استفاده کنه بنابراین اون مقالهای که میلاد معرفی کرد اصلا براش جالب نیست ولی برای کاربرایی که قصد مهاجرت دارند قطعا مقالهای که میلاد معرفی کرد خیلی اهمیت بیشتری داره.
من از همه دوستانی که به نوعی دارن اوبونتو و نرمافزارهای آزاد رو معرفی و promote میکنند تشکر میکنم و امیدوارم هر روز این حرکتها پر رونق تر بشن :)
ممنون cheshmak برای معرفی این لینک! خوبه که هر کدوم از دوستان از این لینکها و کارهای کاربران فارسی زبان دیدند رو معرفی کنند. اینجوری اجتماع گستردهتری خواهیم داشت ;) ضمنا گاهی افرادی که خیلی آشنا و فنی نیستند مقالاتی رو ترجمه میکنند یا مینویسند که ایراداتی دارند و بیشتر شایعه هستند تا واقعیت و خوبه که مقلات نوشته شده اینجاها بحث و بررسی بشن
-
من اون سایتی که گفتم رو شروع به ترجمه کردم. با خود صاحب سایتم صحبت کردم قرار شد بعد که تموم شد بزاره روی سایتش. اگه کس دیگهای هم هست که میخواد توی ترجمهاش کمک کنه با من تماس بگیره که هماهنگ کنیم.
-
من اون سایتی که گفتم رو شروع به ترجمه کردم. با خود صاحب سایتم صحبت کردم قرار شد بعد که تموم شد بزاره روی سایتش. اگه کس دیگهای هم هست که میخواد توی ترجمهاش کمک کنه با من تماس بگیره که هماهنگ کنیم.
:) کار بسیار خوبیه و دستتون درد نکنه! ولی پیشنهاد من اینه که برای راهنماهایی که مینویسید یا ترجمه میکنید از ویکی خودمون استفاده کنید!
ویکی خودمون رسمیتر است! و در واقع رسمیترین و قابل اطمینان ترین و اولین منبع کاربران فارسی زبان اوبونتو همین ویکی خودمونه
امکان مشارکت برای سایر کاربران سادهتره. مقالات و راهنماهای نوشته شده بروز میمونند (با مشارکت سایر کاربران)
کار کردن با ویکی خیلی ساده و لذت بخشه! یه راهنما هم براش داریم که میتونید مطالعه و شروع به کار کنید. اگر در اوایل کار هم مشکلی داشتید میتونید با من یا سایر دوستانی که بیشتر با ویکی کار کردند مشورت کنید و کمک بخواهید... نمونه کار هم فراوون تو ویکی وجود داره :)