انجمن‌های فارسی اوبونتو

جامعه کاربران => کافه اوبونتو => نویسنده: aliboy در 06 دی 1391، 11:13 ب‌ظ

عنوان: کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: aliboy در 06 دی 1391، 11:13 ب‌ظ

نقل‌قول
جالب است بدانید، به‌لحاظ حقوقی (حقوق بین‌الملل) هیچ منعی در نقض کپی‌رایت نرم‌افزارهای خارجی در ایران وجود ندارد! ایران کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت) را امضا نکرده‌‌ است.


چهل‌سال پیش، وقتی اولین کِرَک‌ها روی سیستم‌های اَپِل، کومودو و آتاری اعمال شد، شاید کم‌تر کسی رونق کنونی کرک نرم‌افزارها را پیش‌بینی می‌کرد.

امروزه که گروه‌هایی حرفه‌ای، پنهان و آشکار، حاصل زحمات شرکت‌های نرم‌افزاری رو، تبدیل به سی‌دی‌های ارزان قیمتی می‌کنند که خُرجین دست‌فروش‌ها، شاید بهترین جای تهیه‌ی اون‌ها باشه. تنها کافیه پول یک ساندویچ رو کنار بگذارید تا دست‌رنجی چندین‌ماهه‌ و شاید چندساله را به‌دست بیارید!

خیلی‌ها نظیر آن‌چه دربالا خواندید را گفته‌اند. کشور ما هم یکی از آن‌هایی‌ست که از دولت تا مردمش، غالبا با کِرک و کی‌جِن خو گرفته‌اند، یا بهتر بگویم خو گرفته‌ایم! تا حدی که هنوز خیلی‌ها فکر می‌کنند اجرای فایل کرک موجود در سی‌دی‌ها، جزیی از فرآیند نصب نرم‌افزار است! و البته عموما از قیمت نرم‌افزارهایی که سال‌هاست با آن‌ها کار می‌کنیم هم بی اطلاعیم، بیایید نگاهی به قیمت چند محصول داشته‌باشیم:

توجه: تمامی ‌نرم‌افزارهای داخلی به‌صورت تصادفی انتخاب شده و هیچ‌گونه ملاک کیفیتی مدنظر نبوده و به‌هیچ وجه جنبه‌ی تبلیغاتی ندارد.



نرم‌افزار خارجی:

Adobe Photoshop CS5 Extended: حدود ۱میلیون تومان
Microsoft Windows 7 Ultimate: حدود ۳۲۰هزار تومان
Microsoft Office 2010: از ۱۵۰هزار تومان به‌بالا
Kaspersky Internet Security: حدود ۶۰هزار تومان
ESET NOD32 Antivirus: سالیانه ۳۰ هزار تومان
Internet Download Manager: کم‌تر از ۳۰هزار تومان
Cyberlink Power DVD: حدود ۵۰ هزار تومان
Babylon Dictionary: از ۱۰هزار تومان به‌بالا
Winrar: حدود ۲۰هزار تومان

بازی‌ خارجی:

Call of Duty Black Ops: حدود ۳۵هزار تومان
Need For Speed Hot Pursuit: حدود ۵۰هزار تومان
Crysis 2: بیش‌از ۶۰هزار تومان
نرم‌افزار و بازی  ایرانی:


نرم‌افزارهای هلو: ۳۰هزار تومان به‌بالا
نرم‌افزار میرعماد: ۱۵هزار تومان
ضدویروس ایمن نسخه سیمرغ: ۱۰هزار تومان
بازی گرشاسب: سه‌هزار و ۵۰۰تومان





با توجه به گستردگی استفاده از نرم‌افزارهایی چون ویندوز، مایکروسافت آفیس و …، یک حساب سرانگشتی، هزینه‌ای حداقل چند صد هزار تومانی را برآورد می‌کند، چیزی که برای دوست‌داران کرک و کی‌جن اندکی غریب می‌نماید. البته نرم‌افزارهای داخلی تقریبا ارزان‌تر هستند که باید دید کیفیت آن‌ها چگونه است.

حال فارغ از این اوصاف، آیا هزینه‌های بالای نرم‌افزار برای ما ایرانیان، دلیل موجهی برای استفاده از نرم‌افزارهای قفل شکسته است؟

در ادامه از چند دیدگاه این موضوع را بررسی می‌کنیم:

اخلاقی:

به‌لحاظ اخلاقی، تقریبا اتفاق نظر بین همه‌ی فعالان در زمینه‌ی نرم‌افزار وجود دارد که شکستن قفل نرم‌افزارها کاری ناپسند و غیر اخلاقی‌ست. نیاز به توضیح زیادی هم نیست. استفاده از محصولی نرم‌افزاری که توسط شخص دیگری قطعا با صرف زمان و هزینه تولید شده، بدون اجازه‌ و بدون پرداخت هزینه‌ای به تولید کننده، مسلما کاری غیراخلاقی خواهد بود و توسط خیلی از فعالان حوزه‌ی نرم افزار، زیرِ‌عنوان «دزدی» یاد می‌شود.

البته این موضوع درمورد کسانی که امکان دسترسی، خرید و متعاقباً دریافت خدمات پشتیبانی از شرکت نرم‌افزاری موردنظر را دارند، امری بدیهی محسوب می‌شود. اما حال تکلیف مایی که در ایران اجازه‌ی خرید خیلی نرم‌افزارها و بعضاً حتی حق بازدید وب‌سایت و دریافت خدمات شرکت‌ها را نداریم چیست؟ آیا با وجود تمامی این محدودیت‌ها، باید پول سرویس‌هایی که در اختیارمان نیست را هم بدهیم؟ آیا نظیر چنین تحریم‌هایی اخلاقی‌ست؟ آیا این موضوع توجیه مناسبی برای شکستن قفل نرم‌افزارهاست؟

شرعی:

در خصوص نرم‌افزار و سایر محصولاتی که شامل کپی‌رایت می‌شود، همه مراجع می فرمایند:

اگر فروشنده با مشتری شرط کند که حق تکثیر ندارد، مشتری باید این شرط را مراعات کند، مانند بقیه شروط مشروعی که در ضمن معاملات قید می شود. همچنین طبق نظر همه مراجع اگر قانونی در کشور در این زمینه وجود داشته باشد ، باید مراعات شود.(+)

این قانون برای همه‌ی انسان‌ها به‌جز «کفار حربی» صادق است. کفار حربی، به کفاری اطلاق می‌شود که با مسلمانان در حال جنگ بوده یا اعلان جنگ کرده‌اند. در نتیجه، به‌لحاظ شرعی اگر نرم‌افزاری توسط افرادی غیر از کفار حربی تولید شود، رعایت کپی‌رایت درمورد آن‌ها واجب بوده و نقض آن جایز نیست؛ و در مورد کفار حربی، نقض کپی‌رایت اشکالی ندارد.

توجه مهم: آن‌چه دراینجا اشاره شد، صرفا کلیتی از نظر مراجع بود و نگارنده هیچ مسوولیتی در قبال صحت آن ندارد. برای بررسی صحت مطالب و هم‌چنین مصادیق کفار حربی به وب‌سایت مراجع مراجعه کنید.

قانونی:

جالب است بدانید، به‌لحاظ حقوقی (حقوق بین‌الملل) هیچ منعی در نقض کپی‌رایت نرم‌افزارهای خارجی در ایران وجود ندارد! ایران کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت) را امضا نکرده‌‌ است.

به‌ زبان ساده، کنوانسیون‌ها، قراردادهای بین‌المللی هستند که پس‌از آماده‌سازی، کشورها می‌توانند آن را بپذیرند و پای‌بند آن شوند و یا می‌توانند آن را قبول نکنند. «بِرن» هم نامِ کنوانسیون مربوط به رعایت کپی‌رایت است. مثلا اسراییل، تاکنون کنوانسیون منع سلاح هسته‌ای را نپذیرفته و یا ایران کنوانسون کپی‌رایت (بِرن) را امضا نکرده‌ است. به‌همین دلیل ایران مشمول قانون کپی‌رایت نمی‌شود. اما اگر روزی لپ‌تاب به‌دست، به‌کشوری خارجه سفر کردید، پیشنهاد می‌کنیم قید فتوشاپ و ویندوز کرک شده‌تان را بزنید، چون احتمالا آنجا معاهده‌ی بِرن امضا شده‌است!

البته کنوانسیون‌ها، صرفاً قوانین بین‌المللی هستند و قوانین داخلی ایران اجازه‌ی نقض کپی‌رایت را برای محصولات داخلی نداده و طی قانونی زیرِعنوان «حقوق پدیدآورندگان نرم‌افزارهای رایانه‌ای» از آن‌ها حمایت می‌کند. اما علی‌رغم وجود این قانون، متاسفانه نرم‌افزارهای داخلی مثل فارسی‌سازها، دیکشنری‌ها و … در وب‌سایت‌های بزرگ و معروف دانلود در ایران، به‌همراه کرک و بدون هیچ مشکلی قابل دانلود هستند و گویا کاری هم از دست شرکت‌های نرم‌افزاری داخلی ساخته نیست.

در یکی از وب‌سایت‌های بزرگ و شناخته شده‌ی دانلود در ایران، یک نرم‌افزار ایرانیِ خوشنویسی همراه با کرک قرار داده شده بود، کامنتی منسوب به تولید‌کننده‌ی همان نرم‌افزار پست شده‌بود که قابل تامل هست:

«می خواستم از دوستان عزیز تشکر کنم که برنامه ای که سالها روش زحمت کشیدم به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دادید و تشکر کنم از دوستان گرامی که با زحمت فراوان این فونتا رو دانلود می کنن.»

(http://pariyana.com/wp-content/uploads/2011/04/A.jpg)

کشورهایی که کنوانسیون بِرن را پذیرفته‌اند (آبی‌رنگ)

آن‌چه در بالا گفته شد، بیان نظریات موجود در سه حوزه‌ی اخلاق، شرع و قانون در مورد کپی‌رایت و کرک نرم‌افزارها بود. به‌هر حال امیدواریم کشور عزیزمان هم به‌زودی صاحب بستر مناسب برای امضای کنوانسیون بِرن شود، که به طبع خود، بستر خوبی برای رقابت و توسعه نرم‌افزارهای داخلی با کیفیت جهانی خواهد بود. البته اخیرا صحبت‌هایی شده که تا عملی شدن آن‌ها، راه زیادی در پیش داریم. آن‌طور که گفته‌شده، راهکار اصلی ایران برای رویارویی با کپی‌رایت و پذیرش آن، بحث استفاده از نرم‌افزارهای متن‌باز است که به طور مشخص در حال توسعه‌ی توزیعی از سیستم عامل لینوکس هستیم. به‌گفته‌ی مسوولینِ این پروژه، تجربه‌ی کشورهای دنیا برای کوچ کامل یک کشور به لینوکس، نیاز به یک بازه‌ی زمانی تقریبا ۱۰ ساله‌ را نشان می‌دهد. حال این‌که چند سال آینده، می‌توان ایران را پای میز کنوانسیون برن دید، باید منتظر ماند و دید. با پس‌انداز سالیانه ۱۰۰هزار تومان، پس‌از اتمام ۱۰سال، بودجه ی لازم برای خرید یک نسخه فتوشاپ را خواهیم داشت، زمان خوبیست، نه؟!

چند کامنت مشابه داشتیم که توضیحی رو عرض می‌کنم:

این مقاله هیچ مخالفت و یا موافقتی با نقض کپی‌رایت در شرایط فعلی ندارد، تنها شرح‌حال است.
امیدواری نگارنده برای پذیرش کپی‌رایت، نه برای پرکردن جیب مایکروسافت و ادوبی‌، که برای ایجاد فضای رقابتی و رشد جهشی در زمینه‌ی نرم‌افزار در ایران است. با رفتار سنجیده سود می‌بریم نه ضرر.
همان‌طور که ذکر شده، این امیدواری مربوط به آینده‌ایست که لازمه‌ی آن، شروع تلاش در زمان حال است و منظور، پذیرش کنوانسیون طی هفته‌ی جاری نیست!


منبع:
http://pariyana.com/id/about-crack-and-copy-right/ (http://pariyana.com/id/about-crack-and-copy-right/)
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: ! در 06 دی 1391، 11:16 ب‌ظ
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: doomhammer65ir در 07 دی 1391، 12:04 ق‌ظ
1 - نظر مراجع پشیزی برام ارزش نداره
2 - دانستم که دست کم در ایران به کسانی که نرم افزارهای خارجی را قفل شکسته خرید/فروش/استفاده میکنند نمیتوان و نباید لقب دزد داد .
3 - از نگر بنده ما ( کسایی که تو کار نرم افزار و برنامه نویسی و چند رسانه ای ها و فیلم و بازی و .. هستند) با فروختن نرم افزارها ( یعنی گرفتن نمایندگی نرم افزارها و شرکت ها ) و  فروختن نرم افزار اصل  ، کار خودمون رو رونق میدیم و با هر بار نصبیدن کلی نرم افزار با 10-20 هزار تومن برای یک فرد عادی ، در حقیقت راه آینده ی خودمون رو سنگلاخ کرده ایم .
مردم اگر امروز 10-20 تومن بدن برای 50 گیگ نرم افزار ، فردا روز حاضر نیستن 100 تومن بدن برای یک سی دی یا یک کتاب یا یک بازی .
با رعایت کردن حق کپی این مفهوم رو جا میندازیم که ارزش یک فیلم ، کتاب یا سی دی به ماده خامش ( کاغذ - پلاستیک ) نیست بلکه به درون مایه و محتوای اونه . 
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: محمدرضا ح. در 07 دی 1391، 12:21 ق‌ظ
ممنون بابت متن معاهده

منظور مراجع عظام از «کفار حربه ای» دقیقا کی هست؟ ;D

(اگر صهیونیست هاست که طبق رسانه ملی فیسبوک ، گوگل ، مایکروسافت، اپل، اوراکل و کلا همه شرکتها جز قاصدک سامانه صهیونیست هستن :| )
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: jackshepherd در 07 دی 1391، 12:45 ق‌ظ
ممنون بابت متن معاهده

منظور مراجع عظام از «کفار حربه ای» دقیقا کی هست؟ ;D

(اگر صهیونیست هاست که طبق رسانه ملی فیسبوک ، گوگل ، مایکروسافت، اپل، اوراکل و کلا همه شرکتها جز قاصدک سامانه صهیونیست هستن :| )


+1
خیلی بده امریکا و اسراییل رو بد بدونیم ولی محصولاتش رو خوب.
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: aliboy در 07 دی 1391، 01:37 ق‌ظ

 
مردم اگر امروز 10-20 تومن بدن برای 50 گیگ نرم افزار ، فردا روز حاضر نیستن 100 تومن بدن برای یک سی دی یا یک کتاب یا یک بازی .
 
متاسفانه همین طوریه که شما میگید.یعنی داره به یک عادت تبدیل میشه و فردا همه این توقع رو خواهند داشت.

البته به این نکته باید توجه کنیم که هزینه زیاد نرم افزار ارتباط مستقیمی با درامد مردم داره (در اونجا)،اونجا درامد مردم بالاست و هزینه ها (خرید نرم افزار ،زندگی ...) هم بالاست.
این طور من خوندم تو سایت ها، یه تایپیست در ماه در آمد خوبی داره

(این رو از شخصی شنیدم که اونجا برای کار مسافرت کرده بود)
یه بنا در اسپانیا روزی 100 دلار درامد داره( با ساعت محدود کار- نه اینکه از کله صبح تا شب خر حمالی کنه )و می گفت جاهای دیگه که نیروی انسانی کمتره این دستمزد روزانه به 120 دلار میرسه مثل قبرس و اشاره کرد که کل هزینه های زندگی (برا غیر بومی ها) هم حداکثر 400 دلار خواهد شد.
پس یه بنا در ماه حدود حداقل 3000 دلار رو داره و میتونه برا بچش نرم افزار اورجینال بخره!!!
پس میشه گفت مدیر شبکه-برنامه نویس که درامد خیلی بیشتری داره از عهده این هزینه ها به راحتی بر میاد.؟!
حالا در نظر بگیرد ویندوز اورجینال بخرید و اینترنت پر سرعت هم بروزرسانی کنید تا چند سال نیاز به خرید مجدد ندارید (به عنوان نمونه خودم الان نزدیک به 2 ساله ویندوزم عوض نشده با این وضعیت اینترنت)
به علاوه بسیاری از نرم افزار ها رو شما یک بار میخرید و با تولید نسخه جدید با مبلغ بسیار کمی اون رو بروز رسانی میکنید (باز هم صرفه جویی)

اما درامد اصلی وقتیه که شما با سیستم عامل ها و نرم افزار ها open source ،آزاد ،رایگان  سرو کار دارید، چون با بودن این شرایط هزینه ها بشدت کاهش پیدا میکنه و save شما هم بیشتر میشه در کنارش امنیتتون هم بالا میره.
 این هم جالبه که بدونید در امریکا یک فارغ التحصیل رشته نرم افزار در سال اول ورود به بازار کار متوسط 60 هزار دلار درامد خواهد داشت و یک کارشناسی ارشد حدود 70 هزار دلار و دکترا 80 تا 90 هزار دلار.(بصورت حدودی)
2 نکته میشه برداشت کرد:
1- وضعیت کسی که توی این زمینه اونجا فعالیت میکنه کاملا روشنه نه مثل ما که ارشد نرم افزار تو کارخانه کاشی سازی مشغول به کار میشه
2- تفاوت درامد کارشناس و کارشناس ارشد تفاوت فاحش انچنانی نداره.
(البته درامد نرم افزار رو من از جای دیگه نقل کردم)

اینجا هم میتونید اطلاعاتی کسب کنید:
http://jadi.net/2012/07/daramad-barname-nevis-amrica/ (http://jadi.net/2012/07/daramad-barname-nevis-amrica/)

عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: doomhammer65ir در 07 دی 1391، 02:32 ق‌ظ
نمونه اینکه یارو 2000 دلار بده بالای سخت افزار ،‌هزار تا هم برای نرم افزار میشه 3 هزار تا . 3 هزار تا یه چیزی تو مایه های دستمزد مصوب تامین اجتماعی هست برای اونا . یعنی به پول ما انگار 400 هزار تومن هزینه ی سخت افزار و نرم افزارش شده . ( دستمزد یک ماه یک کارگر بدون سنوات و عائله و ... )
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: ! در 07 دی 1391، 10:03 ق‌ظ

مردم اگر امروز 10-20 تومن بدن برای 50 گیگ نرم افزار ، فردا روز حاضر نیستن 100 تومن بدن برای یک سی دی یا یک کتاب یا یک بازی .

آخه تو کشورهای توسعه یافته و (چندی از دئر حال توسعه ها) قوانین محکمی برای درآمدها وجود داره و هرکی هرکی خوشه نیست.درآمد یک معمار جاوا متوسط سالانه صدهزار دلار تو ایالات متحدست اما تو این ایران امکان پرداخت همچین حقوقی نیست اصلاً. 8)
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: shahramlp در 08 دی 1391، 02:11 ق‌ظ
خدا پدر هرچی کرکر(cracker) هست رو بیامرزه.من به نوبه‌ی خودم دستشون رو میبوسم که اگه اونا نبودن الان به جای اینکه بیاین اینجا شعار بدین که کرک نرم‌افزار دزدیه داشتیم گوسفند میچروندیم هممون٬ شایدم گوسفندای همو میدزدیدیم؟؟!!!.نخیر عزیزم تنها چیز و کسی که دزده همون قانون کپی رایت و طرفداراشه.لطفاً قبل از اینکه شعار بدین یک لحظه فقط یک لحظه به شعارتون فکر کنید.اگه کپی رایت چیز خوبی بود نوابغی مثل ریچارد استالمن و تانن باوم مخالفش نبودن البته دلیل اینکه میگم مخالفشن کاراییه که انجام دادن و باز هم اگه چیز خوبی بود پوششی نمیشد برای مخفی کردن حماقت احمقهایی مثل استیو جابز و بیل گیتس.و این حرف بیربط رو هم بگم که امسال شرکت ردهت به جمع یک ملیارد دلاریها پیوست.
یه ضرب المثل هست که میگه کسی که از پدر مرده بیشتر گریه کنه خون گریه کنه.
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: vandu در 08 دی 1391، 02:34 ق‌ظ
اگه کپی رایت چیز خوبی بود نوابقی مثل ریچارد استالمن و تانن باوم مخالفش نبودن

بهتره بگیم مخالفت استالمن با شیوه تولید انحصاری نرم افزار هست و نه قانون کپی‌رایت...
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: shahramlp در 08 دی 1391، 02:57 ق‌ظ
بهتره بگیم مخالفت استالمن با شیوه تولید انحصاری نرم افزار هست و نه قانون کپی‌رایت...
دوست گلم همون شیوه‌ی تولید انحصاری نرم افزار که شما میفرمایید زیر سایه‌ی قانون کپی‌رایت هست که ممکن شده بهتر بگم یه جورایی این خود قانون هست که تولید انحصاری نرم افزار رو دیکته میکنه(ممکنه به طور مستقیم این کارو نکنه ولی پتانسیلش رو ایجاد میکنه) پس من جمله‌ی خودم رو ترجیح میدم هر چند که مهم هم نیست این افراد مذکور چطور فکر میکنن فکر نکنم توی همین انجمن هم به دزد بودن قانون کپی رایت کسی شک داشته باشه.دزدی نبوغ دزدی خلاقیت دزدی سرمایه دزدی اطلاعات دزدی هویت دزدی اعتماد و ایجاد بی عدالتی (مثلاً افرادی مثل بیل و استیو که حقشون نیست در اون جایگاه باشن) ایجاد اختلاف طبقاتی و ممانعت از پیشرفت و ...
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: ! در 08 دی 1391، 10:36 ق‌ظ
برای مخفی کردن حماقت احمقهایی مثل استیو جابز و بیل گیتس.و این حرف بیربط رو هم بگم که امسال شرکت ردهت به جمع یک ملیارد دلاریها پیوست.
>:( >:( >:( >:( >:(
دوست من شما مثل اینکه خیلی آتیشت تنده.انسانیت میگه شما اجازه نداری از چیزی رایگان استفاده کنی که قرار بوده پولی باشه و واسش سرمایه گذاری کردن.
چه اشکال داره سیستمهای زیبا و کاربردی ایجاد بشن به ازای دریافت پول.اگه استیو جابز  و ازین دست آدما نبودن من شافلمو موقع ورزش باید جاش یه گردن آویز نیم کیلویی حمل میکردم.اگه جابز نبود هیچوقت رقابت برای سیستم های زیبا اوج نمیگرفت. ضمنا همه هم گیک نیستن که عاشق ترمینال باشن. و در آخر توهین به اشخاص خلاف عرف و شرع و قوانین انجمنه برای شکستشون کار قوی تر لازمه  نه ...... >:(
اگه جابز احمق بود کتاب زندگیش دوسال متوالی پر فروشترین کتاب سال نمیشد و تمام  روزنامه ها تا یهفته بعد از عروجش صفحه اول تصویر و سخنانشو نمینوشتن و از نبوغش نمیگفتن
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: vandu در 08 دی 1391، 11:18 ق‌ظ
آقا شهرام درسته که کپی‌رایت اهرم اجرایی شیوه تولید انحصاری هست ولی نقض اون کمکی به جامعه نمی‌کنه.

بخشی از مستند «انقلاب اوپن سورس» :

صحبت های اریک ریموند در مورد استالمن :
در اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ استالمن داشت در آزمایشگاه هوش مصنوعی MIT درباره هوش مصنوعی تحقیق می‌کرد و برنامه می‌نوشت. ریچارد در اون دوره چند تجربه بد داشت. که نسبت به کل مفهوم نرم‌افزار تجاری بدبینش کرده بود. مثلا یه برنامه ای که می‌خواست روش کار کنه و تصحیحش کنه قفل شده بود. و اون نمی‌تونست شرکت مالک اون برنامه رو راضی کنه که بهش اجازه بدن اون رو درست کنه. با این که این کار به نفع اونها بود.
و خود استالمن ادامه میده :
و این من رو درگیر یه تناقض اخلاقی کرد. چون برای داشتن یه کامپیوتر مدرن روز، که اوایل دهه ۸۰ بود، آدم مجبور بود یه سیستم عامل خصوصی براش بگیره. سازندگان اون سیستم عامل‌ها کارشون رو به بقیه نمی‌دادند. در عوض سعی می‌کردن کاربران رو کنترل کنند. به اونها مسلط بشن و محدودشون کنند. مثلا برای گرفتن سیستم آدم مجبور بود تعهدنامه‌ای رو امضا کنه که اون رو به هیچ کس دیگه‌ای نده و برای من این تعهد به این معنی بود که آدم بدی باشم، به بقیه دنیا خیانت کنم، از جامعه و اجتماعی که در آن همه با هم همکاری می‌کردند ببرم. و من قبلا تجربه کرده بودم چه اتفاقی می‌افته، موقعی که بقیه این کار رو با ما کردند. موقعی که از شریک شدن با ما امتناع کردند، چون این قراردادها رو امضا کرده بودند. و این به تمام آزمایشگاه لطمه زد. قبلا هم اینکار مانع از این شده بود که ما کار مفید بکنیم. قاعدتا این دفعه هم همین اتفاق می‌افتاد. من فکر کردم «این درست نیست. من نمی‌خوام اینجوری زندگی کنم»
اریک ریموند ادامه میده :
و تجربیاتی از این قبیل باعث شدند اون خصومت عمیقی نسبت به مفهوم اموال معنوی در نرم‌افزار پیدا کنه. اون در نهایت این رو با تاسیس بنیاد نرم‌افزارهای آزاد نشون داد.
و مجددا استالمن ادامه میده :
پس من دنبال جایگزین‌های دیگه گشتم و متوجه شدم که من سیستم عامل نویس هستم. اگر من یه سیستم‌عامل دیگه درست می‌کردم، و بعد به عنوان مولف همه رو تشویق می‌کردم که اون رو به دیگران بدهند می‌گفتم «مردم بیایید از این استفاده کنید و یه اجتماع جدید تشکیل بدهید.» نه تنها می‌تونستم راهی پیدا کنم که بدون خیانت به بقیه مردم از کامپیوتر استفاده کنم، بلکه می‌تونستم این راه رو در اختیار بقیه هم بگذارم. همه راهی برای فرار از اون تناقض اخلاقی پیدا می‌کردند. و این طور شد فهمیدم باید با زندگیم چیکار کنم. در واقع پروژه رو در ژانویه ۸۴ شروع کردم. این وقتیه که از شغلم در MIT استعفا دادم. که کار ساخت سیستم عامل گنو رو شروع کنم.

--------

دوست عزیز اگه مشکل فقط قانون کپی‌رایت باشه نقضش هیچ کاری نداره. اما مشکل مفهوم نرم‌افزار تجاری (انحصاری)ـه. ندادن همه اختیارات به کاربر، نقض آزادی اونها در استفاده از منابع سیستمی که در اختیار دارن، کنترل نامحسوس اونها و حتی سرقت اطلاعاتشون چیزی نیست که با کرک کردن نرم‌افزارها و نقض کپی‌رایت حل بشه...
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: shahramlp در 08 دی 1391، 12:04 ب‌ظ
دوست گلم آقا داریوش شما که آتیشت تند تره؟؟؟؟ درضمن من توی نوشته هام توهینی نمیبینم برعکس شما.به هرحال شاید شما درست بگید ولی من باز هم روی حرفام هستم در خصوص اون جملتون که فرمودید "اگه استیو جابز  و ازین دست آدما نبودن" همچین آدمای خاصی نبودن اگه نبودن یکی دیگه جاشون بود و در مورد استیو جابز بگم که اگه نابغه‌ای مثل استیو وزنیاک نبود که جابز سرش کلاه بذاره شما حتی اسم جابز و هم نشنیده بودید.حتماً میخواید بگید اگه جاستین بیبر نبود دنیا به آخر میرسید؟؟؟؟.مطمئن باش اگه زندگی نامه‌ی جاستین بیبر رو هم بنویسن پرفروش ترین میشه. این که دلیل نشد.نخیر دوستان مشکل من با پرداخت پول برای نرم افزار یا مالکیت معنوی نیست مشکل من ایناست"دزدی نبوغ دزدی خلاقیت دزدی سرمایه دزدی اطلاعات دزدی هویت دزدی اعتماد و ایجاد بی عدالتی (مثلاً افرادی مثل بیل و استیو که حقشون نیست در اون جایگاه باشن) ایجاد اختلاف طبقاتی و ممانعت از پیشرفت و ..."که گفتم وگر نه خودتون میدونین که هم مالکیت معنوی هم پرداخت پول در کپی لفت هم وجود داره.و بازم میگم کپی رایت واقعاً باعث بی عدالتی میشه.
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: ! در 08 دی 1391، 12:23 ب‌ظ
دوست گلم آقا داریوش شما که آتیشت تند تره؟؟؟؟ درضمن من توی نوشته هام توهینی نمیبینم برعکس شما.به هرحال شاید شما درست بگید ولی من باز هم روی حرفام هستم در خصوص اون جملتون که فرمودید "اگه استیو جابز  و ازین دست آدما نبودن" همچین آدمای خاصی نبودن اگه نبودن یکی دیگه جاشون بود و در مورد استیو جابز بگم که اگه نابغه‌ای مثل استیو وزنیاک نبود که جابز سرش کلاه بذاره شما حتی اسم جابز و هم نشنیده بودید.حتماً میخواید بگید اگه جاستین بیبر نبود دنیا به آخر میرسید؟؟؟؟.مطمئن باش اگه زندگی نامه‌ی جاستین بیبر رو هم بنویسن پرفروش ترین میشه. این که دلیل نشد.نخیر دوستان مشکل من با پرداخت پول برای نرم افزار یا مالکیت معنوی نیست مشکل من ایناست"دزدی نبوغ دزدی خلاقیت دزدی سرمایه دزدی اطلاعات دزدی هویت دزدی اعتماد و ایجاد بی عدالتی (مثلاً افرادی مثل بیل و استیو که حقشون نیست در اون جایگاه باشن) ایجاد اختلاف طبقاتی و ممانعت از پیشرفت و ..."که گفتم وگر نه خودتون میدونین که هم مالکیت معنوی هم پرداخت پول در کپی لفت هم وجود داره.و بازم میگم کپی رایت واقعاً باعث بی عدالتی میشه.

بله اما قانون تجارت لزوما بر پایه انسانیت نیست.من خودم ی گنو لینوکسی ام و افتخارم میکنم به این کارم اما اپل و مایکروسافت هستن که برای بازار میجنگن و اگه قولی مثل گوگل پشت اندروید در نمیومد اینقدر دوست داشتنی و زیبا و پر طرفدار نمیشد یه سیستم عامل لینوکسی مثل اندروید.مشکل جامعه آزاد حمایت ضعیف از بالاست و اگه استیو جابز داشتیم تو جامعه آزاد استیو وزنیاک ها زیاد بودن! 8)
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: آرمان اسماعیلی در 08 دی 1391، 01:35 ب‌ظ
اخلاقی:

به‌لحاظ اخلاقی، تقریبا اتفاق نظر بین همه‌ی فعالان در زمینه‌ی نرم‌افزار وجود دارد که شکستن قفل نرم‌افزارها کاری ناپسند و غیر اخلاقی‌ست. نیاز به توضیح زیادی هم نیست. استفاده از محصولی نرم‌افزاری که توسط شخص دیگری قطعا با صرف زمان و هزینه تولید شده، بدون اجازه‌ و بدون پرداخت هزینه‌ای به تولید کننده، مسلما کاری غیراخلاقی خواهد بود و توسط خیلی از فعالان حوزه‌ی نرم افزار، زیرِ‌عنوان «دزدی» یاد می‌شود.

البته این موضوع درمورد کسانی که امکان دسترسی، خرید و متعاقباً دریافت خدمات پشتیبانی از شرکت نرم‌افزاری موردنظر را دارند، امری بدیهی محسوب می‌شود. اما حال تکلیف مایی که در ایران اجازه‌ی خرید خیلی نرم‌افزارها و بعضاً حتی حق بازدید وب‌سایت و دریافت خدمات شرکت‌ها را نداریم چیست؟ آیا با وجود تمامی این محدودیت‌ها، باید پول سرویس‌هایی که در اختیارمان نیست را هم بدهیم؟ آیا نظیر چنین تحریم‌هایی اخلاقی‌ست؟ آیا این موضوع توجیه مناسبی برای شکستن قفل نرم‌افزارهاست؟
جالبه. به نظرم اصلا ذات قانون کپی‌رایت غیر اخلاقی و ناجوانمردانه است. 20 ساله که استالمن می‌خواد همین فرهنگ رو گسترش بده. اما خب مسلما شکستن قفل نرم‌افزارها هم روش صحیحی برای مبارزه نیست.

شرعی:

در خصوص نرم‌افزار و سایر محصولاتی که شامل کپی‌رایت می‌شود، همه مراجع می فرمایند:

اگر فروشنده با مشتری شرط کند که حق تکثیر ندارد، مشتری باید این شرط را مراعات کند، مانند بقیه شروط مشروعی که در ضمن معاملات قید می شود. همچنین طبق نظر همه مراجع اگر قانونی در کشور در این زمینه وجود داشته باشد ، باید مراعات شود.(+)

این قانون برای همه‌ی انسان‌ها به‌جز «کفار حربی» صادق است. کفار حربی، به کفاری اطلاق می‌شود که با مسلمانان در حال جنگ بوده یا اعلان جنگ کرده‌اند. در نتیجه، به‌لحاظ شرعی اگر نرم‌افزاری توسط افرادی غیر از کفار حربی تولید شود، رعایت کپی‌رایت درمورد آن‌ها واجب بوده و نقض آن جایز نیست؛ و در مورد کفار حربی، نقض کپی‌رایت اشکالی ندارد.
بهترین جواب. منطقی و جامع.

ویرایش: تعصب رو بذارید کنار. چیزی که خوب باشه خوبه. هر کی می‌خواد گفته باشه.
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: jackshepherd در 08 دی 1391، 04:35 ب‌ظ
با سلام.دوستان بهتره یا منطقی از چیزی دفاع کنیم یا عاقلانه بپذیریم.

من از افکار انحصار طبانه استیو جابز و بیل گیتس اصلا خوشم نمیاد.ویندوز که سهله اگه محصولات اپل رو مفت به من بدند قبول نمیکنم،فقط به یه دلیل ساده:ازادی رو با هیچ چیزی عوض نمیکنم.ولی باید قبول کنیم که جابز باعث گسترش کامپوترهای شخصی شد.ولی متاسفانه جابز اهداف شخصی و سود بردن رو تو اولویت قرار داد.(نه تنها به نظر کاربران احترام نذاشت بلکه از اون ها هم جاسوسی کرد)
(جابز مکینتاش رو حاصل کار چند تا از مهندسان بود رو میدزده،و همون مهندس ها 20سال بعد با نوشتن اندروید از جابز انتقام می گیرند)
همه هم قبول داریم استالمن اگه می خواست می تونست با اون شعور بالا الان گیتس دوم بشه(از نظر میزان ثروت)(20سال پیش استالمن در مورد ویژگی های انحصار طلبانه ماکروسافت گفته بود که تو ویندور 8 به تبلور رسید)


در کل ویندوزی ها بگن که برنامه واسه ما زیاده،اپلی ها بگنند ما تو مدیا بهتریم،ولی گنو/لینوکس درسته 1٪ ولی از همه سرتره.

عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: samn در 10 دی 1391، 12:23 ب‌ظ
در یکی از وب‌سایت‌های بزرگ و شناخته شده‌ی دانلود در ایران، یک نرم‌افزار ایرانیِ خوشنویسی همراه با کرک قرار داده شده بود، کامنتی منسوب به تولید‌کننده‌ی همان نرم‌افزار پست شده‌بود که قابل تامل هست:

«می خواستم از دوستان عزیز تشکر کنم که برنامه ای که سالها روش زحمت کشیدم به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دادید و تشکر کنم از دوستان گرامی که با زحمت فراوان این فونتا رو دانلود می کنن.»
یک توسعه دهنده نرم افزار که از رایگان رفتن نرم افزارش می ناله. چطور انتظار دارید این برنامه نویس نرم افزارش را آزاد (بخوانید مفتی) (http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,46167.0.html) منتشر کنه؟
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: aliboy در 10 دی 1391، 12:45 ب‌ظ

در یکی از وب‌سایت‌های بزرگ و شناخته شده‌ی دانلود در ایران، یک نرم‌افزار ایرانیِ خوشنویسی همراه با کرک قرار داده شده بود، کامنتی منسوب به تولید‌کننده‌ی همان نرم‌افزار پست شده‌بود که قابل تامل هست:

«می خواستم از دوستان عزیز تشکر کنم که برنامه ای که سالها روش زحمت کشیدم به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دادید و تشکر کنم از دوستان گرامی که با زحمت فراوان این فونتا رو دانلود می کنن.»
یک توسعه دهنده نرم افزار که از رایگان رفتن نرم افزارش می ناله. چطور انتظار دارید این برنامه نویس نرم افزارش را آزاد (بخوانید مفتی) (http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,46167.0.html) منتشر کنه؟

سلام
بحث جالبی بود،خوندمش.
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: دانیال بهزادی در 11 دی 1391، 02:58 ق‌ظ
حرف شما به نظرم خیلی عیر منطقیه. شما کسی که کرک می‌کنه رو دزد می‌دونی، چون چند هزار تومن که ممکن بوده بره تو جیب یه نفر نرفته، ولی کسی رو که علم رو که غیرقابل ارزش‌گذاریه از کل نوع بشر دزدیده رو نادیده می‌گیری! در برابر دزدی کسی که اثرش رو تحت کپی‌رایت منشتر می‌کنه این آفتابه دزدی‌ها اصلاً قابل بحث نیستن
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: samn در 11 دی 1391، 12:52 ب‌ظ
دزدی علم از نوع بشر رو توضیح بدید ;D
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: aliboy در 11 دی 1391، 01:26 ب‌ظ
حرف شما به نظرم خیلی عیر منطقیه. شما کسی که کرک می‌کنه رو دزد می‌دونی، چون چند هزار تومن که ممکن بوده بره تو جیب یه نفر نرفته، ولی کسی رو که علم رو که غیرقابل ارزش‌گذاریه از کل نوع بشر دزدیده رو نادیده می‌گیری! در برابر دزدی کسی که اثرش رو تحت کپی‌رایت منشتر می‌کنه این آفتابه دزدی‌ها اصلاً قابل بحث نیستن

 :o

چه جالب.؟!

نقل‌قول
دزد می‌دونی، چون چند هزار تومن که ممکن بوده بره تو جیب یه نفر نرفته
شاید شما جایی بزرگ شدید که چند هزار تومان از پول دیگران براتون مثل اب خوردن باشه،فک مکنم همه این نظر رو نداشته باشن. شما نیاز دارید مطالب مربوط به کپی رایت-کپی لفت-نرم افزار آزاد رو یک بار دیگه با دقت مطالعه کنید.
من زیاد علاقه ای ندارم وارد این مسائل بشم.هر کسی برای خودش نظری داره و قابل احترامه.حالا بیل گیتس باشه یا لینوس توروالد.
مثلا:
یکی از همین اعضای گروه راهبران سایت که در برنامه نویسی جاوا شرکت تجاری دارن و فعالیت میکنن چرا نرم افزار هاشون رو بصورت هم آزاد و هم رایگان توی فروم به ما نمیدن و منتشر نمیکنن؟(فک کنم برنامه نویسی جاوا انجام میدن)
خوب به این دلیل میگم که ایشون (عضو گروه رهبران) مگر با فلسفه و دیدگاه نرم افزار آزاد نفس نمکشن و زندگی نمیکنن؟!
چرا همچین شخص مدیر سایت(و ایضا شما که از سوادتون اطلاعی ندارم ->بهزادی ) نرم افزار ها تون (البته اگه شما تا حالا نوشته باشید) رو منتشر نمی کنید به اسم نرم افزار آزاد، حداقل کاربران فروم ابونتوی ایران ازش استفاده ببرن.چرا؟  ???
چرااون آقایی که شما به اسم "دزدی علم از نوع بشر" ازش اسم میبرید رو برای سایر افراد ازش اسم نمیبرد.؟
مگه شما افرادی مثل (بیل گیتس-استیو جابز و ...) رو محکومش نمی کنید که نرم افزار انحصاری دارن و دزد علمی میدونید و خودتون رو طلایه دار راه  لینوس توروالد میدونید.؟خوب بسم الله.
حرف من واضح و روشنه و احساس نمیکنم جاییش مبهم باشه.
اگه قرار جایی این اتفاق بیفته چرا ما از خودمون شروع نمیکنیم.؟چسپیدیم به دم یکی دیگه.
حالا هر دلیلی که برای دوستتون و حمایت از اون توی ذهن زیباتون شکل گرفته برای امثال کفار حربی هم به کار بگیرید.
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: امیر شهریاری در 11 دی 1391، 02:07 ب‌ظ
بحث جالبی بود  :)
منم با رعایت قوانین کپی رایت موافقم.
من هم برنامه تولید می کنم ولی دوست دارم اون برنامه ای که خودم می خوام رو رایگان در اختیار همه قرار بدم و اونی که فکر می کنم باید با صرف هزینه تهیه بشه رو با پرداخت پول در اختیار کاربر بزارم.
تو ایران هنوز فرهنگ کپی رایت و اینجور چیزا جا نیوفتاده و به راحتی آب خوردن هر نرم افزاری کرک میشه (از بزرگ تا کوچیک)
کار به جایی کشیده که اغلب شرکت ها برای نرم افزارهاشون قفل سخت افزاری تهیه کردن تا شاید از کپی اونها جلوگیری کنن.
خوشبختانه از زمان مهاجرت به گنو/لینوکس هیچ نرم افزار کرک شده ای ندارم و با نرم افزارهای رایگان و متن باز کارم رو پیش میبرم.
(هرچند رو سیستم های مشترک ویندوز نصبه و چند میلیونی نرم فزار کرک شده دارن  ;D )
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: alend در 11 دی 1391، 02:57 ب‌ظ
اگر نرم افزاری که دارای گواهی gpl است را در نطر بگیریم بیشتر نرم افزار از روش های زبر تولید میشوند.
۱- پشتیبانی توسط شرکت های سخت افزاری مثل اینتل یا اچپی
۲- پشتیبانی توسط شرکت هایی که بنادشان بر اینترنت است مثل گوگل
(این شرکت ها درامدشان از نرم افزار نیست و نوسعه نرم افزار آزاد به طور غیر مستقیم افزایش فروش سخت افزار, کاهش هزینه نرم افزار یا میزان بازدید از سایت را افزایش می دهد (به قول بکی از دوستان نرم افزار آزاد بازیچه )
۳- نرم افزار هایی که توسط دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کسترش داده می شوند مثل R (شاید این نرم افزار ها به معنای واقعی آزاد باشند)
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: آرمان اسماعیلی در 11 دی 1391، 10:02 ب‌ظ
حرف شما به نظرم خیلی عیر منطقیه. شما کسی که کرک می‌کنه رو دزد می‌دونی، چون چند هزار تومن که ممکن بوده بره تو جیب یه نفر نرفته، ولی کسی رو که علم رو که غیرقابل ارزش‌گذاریه از کل نوع بشر دزدیده رو نادیده می‌گیری! در برابر دزدی کسی که اثرش رو تحت کپی‌رایت منشتر می‌کنه این آفتابه دزدی‌ها اصلاً قابل بحث نیستن
دزدی بده. حالا از هر نوعیش که باشه. از هر کی که باشه. هر چقدر که باشه. رابین هود مال تو قصه‌هاس. وقتی قانونی اینچنینی تصویب و بدبختانه پذیرفته شده پس همه ملزم به رعایتشن. به نظرم بهترین راه همنیه که ستالمن انجام می‌ده.
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: doomhammer65ir در 11 دی 1391، 10:48 ب‌ظ
یه فکر نادرستی که وجود داره و در انجمن هم یکی دو جستار و تاپیک در این باره است :
نرم افزار آزاد == نرم افزار رایگان
خیر
اینگونه نیست

بنده خبره ی نرم افزار آزاد و اوپن سورس و اینها نیستم لاکن دست کم میدانم که نرم افزار آزاد بر روی آزادی کاربر و آزادی کد منبع استوار است نه بر روی رایگان بودن .
بنده و شما مجبور نیستیم نرم افزار رو رایگان در اختیار کسی بگذاریم
بلکه میتونیم اونو بفروشیم . چه بسا گرونتر از برابر منبع‌بسته آن هم بفروشیم . ( این درباره ی نرم افزاری هست که خودمون نوشته ایم . لاکن مثلا اوپن آفیس  و دبیان را اگر بخواهیم بفروشیم تنها باید هزینه ی بسته بندی و ماده خام آن را بگیریم )
نکته اینجاست که : چه  1 تومن بفروشیم چه 1 میلیارد تومن باید کدمنبع رو به خریدار بدیم . اون خریدار هم  میتونه اونو به هر کی میخواد بده . میتونه تو نرم افزارهای آزاد دیگه به کارش بگیره . میتونه از شما یا هر  کس دیگه بخواد همه یا بخشی از نرم افزار رو ویرایش کنید .
بایدی در کار نیست که نرم افزار آزاد رایگان باشه .
بلکه اینگونه است که در جامعه ی نرم افزارهای آزاد بیشتر نرم افزار ها رایگان یا بسیار ارزان تر از نمونه های کد‌‌بسته است  . اینگونه است که بنده و شما هم تشویق میشیم نرم‌افزارهامونو به رایگان  در اختیار جامعه ای که این همه به ما لطف کرده و میوه و حاصل دسترنجشو به رایگان در دسترسمان گذاشته ، بگذاریم .
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: samn در 14 دی 1391، 11:07 ق‌ظ
یه فکر نادرستی که وجود داره و در انجمن هم یکی دو جستار و تاپیک در این باره است :
نرم افزار آزاد == نرم افزار رایگان
خیر
اینگونه نیست
چه قطعیتی!!!
نرم افزار آزاد (به طور غیرمستقیم) = نرم افزار مجانی (بی برو برگشت)

بنده خبره ی نرم افزار آزاد و اوپن سورس و اینها نیستم لاکن دست کم میدانم که نرم افزار آزاد بر روی آزادی کاربر و آزادی کد منبع استوار است نه بر روی رایگان بودن .
بر آزادی استواره ولی منجر به مفتی شدن نرم افزار میشه:

بنده و شما مجبور نیستیم نرم افزار رو رایگان در اختیار کسی بگذاریم
شما نرم افزار آزادت را مینویسی و برای فروش میذاری توی یک سایت به نام www.doomhammer65.ir و یک نفر از تو میاد میخره! ایشون میره یک سایت میزنه به اسم www.asdfghjkl.ir و نرم ازار تو رو مجانی میذاره برای دانلود!
نفر سوم فکر میکنی میاد از www.doomhammer65.ir میخره یا از www.asdfghjkl.ir دانلود میکنه؟ (نه موضوع حرف تو و نه من در اینجا پشتیبانی نیست. پس بحثش رو به میون نکشید)

بلکه اینگونه است که در جامعه ی نرم افزارهای آزاد بیشتر نرم افزار ها رایگان یا بسیار ارزان تر از نمونه های کد‌‌بسته است  . اینگونه است که بنده و شما هم تشویق میشیم نرم‌افزارهامونو به رایگان  در اختیار جامعه ای که این همه به ما لطف کرده و میوه و حاصل دسترنجشو به رایگان در دسترسمان گذاشته ، بگذاریم .
باید دید چرا اینطوریه؟ رایگان منتشر کردن کار خوبیه؟ اخلاقیه؟‌ثواب داره؟
علت اینه که معتقدین به نرم افزار آزاد خودشون میدونند که پولی کردن نرم افزارشون خنده داره! پس وقتی به فلسفه نرم افزار آزاد معتقد باشی مجبوری برای این اعتقاد از درامد مستقیم روی خود نرم افزارت صرف نظر کنی چون کسب درامد از خود نرم افزار نشدنیه.
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: محمدرضا ح. در 14 دی 1391، 11:56 ق‌ظ
ببینیم نرم افزار آزاد دو نوع هست!

یک نوع گنویی که متاسفانه ته تهش مجانی هست

یک نوع BSD که میشه ازش سود کرد.

مشکل اصلی گنو اینه که این موارد رو متاسفانه میگه (یا ازش برداشت میشه!) :

۱- هرچی بقیه قبول دارند انحصار طلبانه، غیر اخلاقی، جهنمی و بده!
۲- آزادی که کارت رو آزاد بدی بیرون (ذات انحصار!)

ولی BSD چیز دیگری میگه:

۱- هرچی بقیه قبول دارند ، خب داشته باشن! به عقاید خودت پایبند باش و به اونا احترام بزار
۲- آزادی که کارت رو هرجور خواستی بدی بیرون (ذات آزادی).

به نظرتون از کدوم نوع میشه پول در آورد و قوانین جهانی هم رعایت نمود ؟ :)
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: alend در 14 دی 1391، 12:19 ب‌ظ
 مثل apple  که بر اساس darwin است.
مشکل اینه که یک نرم افزار براساس یک جامعه توسعه می یابد بعد پولش می رود توی جیب یک سری افراد محدود!
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: محمدرضا ح. در 14 دی 1391، 12:28 ب‌ظ
مثل apple  که بر اساس darwin است.
مشکل اینه که یک نرم افزار براساس یک جامعه توسعه می یابد بعد پولش می رود توی جیب یک سری افراد محدود!

Darwin Systems رو اپل در سال ۲۰۰۱ خریده و خب توسعه دهنده های رسمیش اون رو توسعه میدن. جامعه هم میتونه انشعاب بده چیزی مثل PureDarwin !
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: jackshepherd در 14 دی 1391، 12:48 ب‌ظ
بحث جالبیه.من به شخصه دوست دارم واسه نرم افزار ازاد هم هزینه کنم،به دو دلیل 1-کد منبع هاش در اختیار همه است و وقتی چشم ها زیاد باشند چاله ها کم عمق ترند.2-باعث گسترش همکاری و احترام مقابل به هم تو جمع کاربران میشه(دیگه هیچ کسی از کار دیگه کپی دزدی و یا کرک نمیکنه)

واسه مورد دوم:جالبه من تو زمانی که ویندوز استفاده می کردم هزینه کردن یه تک هزار تومی واسم برای خرید یه نرم افزار قانونی سنگین تر از گم کردن 1میلیون تومن پول بود.ولی الان تو گنو/لینوکس حاضرم واسه هر برنامه ای که نیاز دارم (البته ازاد) هر چند تومن که خواست خرج کنم.این حس و دارم که پول و از این جیبم در میارم میزارم تو اون یکی جیبم.

عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: Matrix.1372 در 14 دی 1391، 01:09 ب‌ظ
نقل‌قول
نرم افزار آزاد (به طور غیرمستقیم) = نرم افزار مجانی (بی برو برگشت)
تنها در نقض حرف شما عرض می‌کنم 8):

نرم افزار آزاد برای ویندوز (به طور غیر مستقیم) نرم افزار پولی اونم از نوع گرون (بی برو برگشت)
چرا؟ چون باید خدا تومن بدی ویندوز بخری تا از این نرم افزار آزاد استفاده کنی (که توی واین هم اجرا نمیشه)!

نرم افزار آزاد برای مک (به طور غیر مستقیم) نرم افزار پولی اونم از نوع بسیار بسیار گرون (بی برو برگشت)
چرا؟ چون باید خدا تومن بدی یه دستگاه مک بخری تا از نرم افزار آزاد استفاده کنی!
 ;)
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: vandu در 14 دی 1391، 01:10 ب‌ظ
واسه مورد دوم:جالبه من تو زمانی که ویندوز استفاده می کردم هزینه کردن یه تک هزار تومی واسم برای خرید یه نرم افزار قانونی سنگین تر از گم کردن 1میلیون تومن پول بود.ولی الان تو گنو/لینوکس حاضرم واسه هر برنامه ای که نیاز دارم (البته ازاد) هر چند تومن که خواست خرج کنم.این حس و دارم که پول و از این جیبم در میارم میزارم تو اون یکی جیبم.
دقیقا. فکر می‌کنم چون اینجا بحث مشارکت اجتماعی مطرحه و البته اطمینان از اینکه نرم‌افزاری که داری استفاده می‌کنی همه تلاشش رو کرده که خوب باشه و اصولا بحث پول رو هم مطرح نکرده...
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: doomhammer65ir در 14 دی 1391، 02:05 ب‌ظ
نقل‌قول
شما نرم افزار آزادت را مینویسی و برای فروش میذاری توی یک سایت به نام www.doomhammer65.ir (http://www.doomhammer65.ir) و یک نفر از تو میاد میخره! ایشون میره یک سایت میزنه به اسم www.asdfghjkl.ir (http://www.asdfghjkl.ir) و نرم ازار تو رو مجانی میذاره برای دانلود!
نفر سوم فکر میکنی میاد از www.doomhammer65.ir (http://www.doomhammer65.ir) میخره یا از www.asdfghjkl.ir (http://www.asdfghjkl.ir) دانلود میکنه؟ (نه موضوع حرف تو و نه من در اینجا پشتیبانی نیست. پس بحثش رو به میون نکشید)
درست میفرمایید بله .
به ویژه اگر اون سایت دانلود میهن دانلود و دانلود ها و اینها باشه مطمئن هستم مردم نمیان از من بخرن .
حتی ممکنه اون میهن دانلود و اینها بیان اون نرم افزار یا  کتاب رو ( که کتاب گنویی میشه کتابی که افزون بر PDF فایل odf یا doc اون هم به مشتری داده بشه ) روی سی دی بزنن و در فروشگاهشون بفروشن . اینجوری که عمرا مردم بیان از من بخرن .
این ها همه به دو چیز بسته است :
1 - فرهنگ مردم
2 - قانون کشور
1  : فرهنگ مردم : مردم باید باور کنن  افزون بر سخت افزار ( کاغذ - پلاستیک - آلومینیوم ... ) باید برای نرم افزار ( کتاب - فیلم - بازی - نرم افزار - آهنگ ) هم پول بدن . ارزش یک نرم افزار به ماده خامش نیست بلکه  به خود اون نرم افزاره .
2 - قانون کشور : باید با کسانی که نرم افزار دزدیده میفروشن ( دزدی از نگر اخلاق عرض میکنم نه از نگر قانونی یا اسلامی که بحثش در تاپیک همسایه  هست ) چه اون نرم افزار ایرانی باشه چه خارجی پادافره و مجازات بشن . نه برای انکه قانون حق‌کپی قانون خوبیه . خیر . برای اینکه هم مردم بفهمن نرم افزار چقدر گرونه . هم برای اینکه بفهمن قانون حق کپی اوشان رو از داشتن چه چیزهایی محروم میکنه . ( بخش دوم رو باید کسانی که گمان میکنند قانون حق‌کپی قانون پول پرستان  و سودجویانه تبلیغ کنن و به گوش مردم برسونن )
============
امروز رو نگاه نکنید که هشتمان گرو نهمان است و  حتی هنوز نیمی از مردم ایران با نیم دیگر برابر نیستند . به آینده نگاه کنید . آینده زان ماست و اندیشه هایی همچو بنده و شما میتواند بر آن فرمان براند نه اندیشه های دزدان و پول پرستان
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: samn در 17 دی 1391، 12:17 ق‌ظ
نقل‌قول
شما نرم افزار آزادت را مینویسی و برای فروش میذاری توی یک سایت به نام www.doomhammer65.ir (http://www.doomhammer65.ir) و یک نفر از تو میاد میخره! ایشون میره یک سایت میزنه به اسم www.asdfghjkl.ir (http://www.asdfghjkl.ir) و نرم ازار تو رو مجانی میذاره برای دانلود!
نفر سوم فکر میکنی میاد از www.doomhammer65.ir (http://www.doomhammer65.ir) میخره یا از www.asdfghjkl.ir (http://www.asdfghjkl.ir) دانلود میکنه؟ (نه موضوع حرف تو و نه من در اینجا پشتیبانی نیست. پس بحثش رو به میون نکشید)
درست میفرمایید بله .
به ویژه اگر اون سایت دانلود میهن دانلود و دانلود ها و اینها باشه مطمئن هستم مردم نمیان از من بخرن .
منظورم رو خوب نگفتم! منظور این بود که شخص دوم قانونا (GPL) و اخلاقا (اصول نرم افزار آزاد) حق داره که بره سایت بزنه و نرم افزار آزاد پولی شما رو بذاره برای دانلود و بقیه طبق فرهنگ نرم افزار آزاد مختارند که به شما پول بدن و نرم افزارتون رو بخرند و یا برند از جای دیگه رایگان دانلود کنند و اگر رایگان دانلود کنند هیچ کار بدی نکردند که خیلی هم کار خوبی کردند (4 شرط نرم افزار آزاد).
برای همینه که اکثر نرم افزارهای آزادی رایگانند. چون برنامه نویس میدونه که پولی کردن خود نرم افزار باعث خنده است.
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: سلمان م. در 17 دی 1391، 10:28 ق‌ظ
عزیزم الآن برات یه مثال نقض می‌زنم.
یه آقایی هست به اسم Emil Uzelac ایشون یه تم رایگان و آزاد برای وردپرس نوشتن، که تا الآن بیشترین میزان دانلود، مال این تم بوده (البته بعد از دو تا تم رسمی وردپرس). اینم آدرسش: http://wordpress.org/extend/themes/responsive

خوب حالا ایشون امده یه تم دیگه زده به اسم Canonical Child theme و اون رو با اینکه تحت GPL منتشر کرده، ۲۴٫۹۵ دلار میفروشه. اینم لینکش: http://themeid.com/canonical-child-theme

من هرچی گشتم این تم رو روی اینترنت پیدا نکردم. و یه نکته‌ای هم که مهم هست اینه که این أقا الآن دارای اعتبار بسیار زیادی تو جامعه‌ی وردپرس هست و کی می‌تونه نقش اعتبار رو توی بیزنس کم بدونه؟ این آقا الآن از طریق وب‌گاهش می‌یاد پول می‌گیره و برای هر مشتری که بخواد تم طراحی می‌کنه.

حالا بفرض من و اون قرار هست که تو بازار رقابت کنیم :)
من میام می‌گم آره من خدای php و وردپرس و خلاقیت هستم. اون می‌یاد میگه که تم‌ی که من ساختم بیشترین دانلود رو توی وب‌گاه وردپرس داشته. خب معلومه اون بازار رو به دست می‌گیره و نه من.

ولی بازم به این نکته می‌رسیم که business model نرم‌افزارهای آزاد با غیرآزاد فرق می‌کنه. تو نرم‌افزار غیرآزاد، اعتبار رو بیشتر نرم‌افزار بدست می‌یاره (چون هیچ جا اسم نویسنده‌ها رو کسی نمی‌بینه) ولی تو تو دنیای آزاد، اعتبار رو علاوه بر نرم‌افزار، نویسنده‌هاش هم بدست می‌یارن. (چون اسمشون هم الزاما باید آورده بشه)

مثلا این‌ها نویسنده‌های ترمینال گنوم هست:

* بهداد اسفهبد
* ....

(http://www.uploadphotohost.com/images/48491837030008352989_thumb.png) (http://www.uploadphotohost.com/viewer.php?file=48491837030008352989.png)
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: alend در 17 دی 1391، 11:11 ق‌ظ
عزیزم الآن برات یه مثال نقض می‌زنم.
یه آقایی هست به اسم Emil Uzelac ایشون یه تم رایگان و آزاد برای وردپرس نوشتن، که تا الآن بیشترین میزان دانلود، مال این تم بوده (البته بعد از دو تا تم رسمی وردپرس). اینم آدرسش: http://wordpress.org/extend/themes/responsive

خوب حالا ایشون امده یه تم دیگه زده به اسم Canonical Child theme و اون رو با اینکه تحت GPL منتشر کرده، ۲۴٫۹۵ دلار میفروشه. اینم لینکش: http://themeid.com/canonical-child-theme

من هرچی گشتم این تم رو روی اینترنت پیدا نکردم. و یه نکته‌ای هم که مهم هست اینه که این أقا الآن دارای اعتبار بسیار زیادی تو جامعه‌ی وردپرس هست و کی می‌تونه نقش اعتبار رو توی بیزنس کم بدونه؟ این آقا الآن از طریق وب‌گاهش می‌یاد پول می‌گیره و برای هر مشتری که بخواد تم طراحی می‌کنه.

حالا بفرض من و اون قرار هست که تو بازار رقابت کنیم :)
من میام می‌گم آره من خدای php و وردپرس و خلاقیت هستم. اون می‌یاد میگه که تم‌ی که من ساختم بیشترین دانلود رو توی وب‌گاه وردپرس داشته. خب معلومه اون بازار رو به دست می‌گیره و نه من.

ولی بازم به این نکته می‌رسیم که business model نرم‌افزارهای آزاد با غیرآزاد فرق می‌کنه. تو نرم‌افزار غیرآزاد، اعتبار رو بیشتر نرم‌افزار بدست می‌یاره (چون هیچ جا اسم نویسنده‌ها رو کسی نمی‌بینه) ولی تو تو دنیای آزاد، اعتبار رو علاوه بر نرم‌افزار، نویسنده‌هاش هم بدست می‌یارن. (چون اسمشون هم الزاما باید آورده بشه)

مثلا این‌ها نویسنده‌های ترمینال گنوم هست:

* بهداد اسفهبد
* ....

(http://www.uploadphotohost.com/images/48491837030008352989_thumb.png) (http://www.uploadphotohost.com/viewer.php?file=48491837030008352989.png)

نمی شدد  برای عکس یک سایت یگه رو انتخاب کنید (اگر اینترنت بدون فیلتر  باشد خیلی تبلیغات ... داره!)
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: samn در 17 دی 1391، 01:18 ب‌ظ
یه آقایی هست به اسم Emil Uzelac ایشون یه تم رایگان و آزاد برای وردپرس نوشتن، که تا الآن بیشترین میزان دانلود، مال این تم بوده (البته بعد از دو تا تم رسمی وردپرس). اینم آدرسش: http://wordpress.org/extend/themes/responsive

خوب حالا ایشون امده یه تم دیگه زده به اسم Canonical Child theme و اون رو با اینکه تحت GPL منتشر کرده، ۲۴٫۹۵ دلار میفروشه. اینم لینکش: http://themeid.com/canonical-child-theme

من هرچی گشتم این تم رو روی اینترنت پیدا نکردم.
این مثال نقض نیست.
وقتی نتونستی روی اینترنت از جای دیگه مفتی پیداش کنی یعنی تا حالا اصلا فروش نرفته! اگر فروخته شده خریدارها از اینکه میتونن قانونا مجانی منتشرش کنند بی اطلاعند و یا هنوز زوده (یک ماه نیست که تم منتشر شده)!
اگر شما خریدی بده به من همه نت رو از لینک دانلود این تم پر میکنم. کارم قانونیه.

نقل‌قول
و یه نکته‌ای هم که مهم هست اینه که این أقا الآن دارای اعتبار بسیار زیادی تو جامعه‌ی وردپرس هست و کی می‌تونه نقش اعتبار رو توی بیزنس کم بدونه؟ این آقا الآن از طریق وب‌گاهش می‌یاد پول می‌گیره و برای هر مشتری که بخواد تم طراحی می‌کنه.
لطفا پستهای زیر رو بخون. چندبار هم بخون. سردرد شدم بس که شما به حاشیه جاده میزنید.
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,52697.msg417782.html#msg417782
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,46167.msg414852.html#msg414852


نقل‌قول
ولی بازم به این نکته می‌رسیم که business model نرم‌افزارهای آزاد با غیرآزاد فرق می‌کنه. تو نرم‌افزار غیرآزاد، اعتبار رو بیشتر نرم‌افزار بدست می‌یاره (چون هیچ جا اسم نویسنده‌ها رو کسی نمی‌بینه) ولی تو تو دنیای آزاد، اعتبار رو علاوه بر نرم‌افزار، نویسنده‌هاش هم بدست می‌یارن. (چون اسمشون هم الزاما باید آورده بشه)
یعنی نویسنده های فوتوشاپ مشخص نیست که چه کسانی هستند؟ و نمیشه برای نوشتن برنامه دنبالشون رفت؟  ](*,)
ولی نویسنده های گیمپ مشخص هستند و اعتبار گرفتند میشه بهشون نرم افزارمون رو سفارش بدیم.
 >:(  >:(  >:(
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: Matrix.1372 در 17 دی 1391، 01:40 ب‌ظ
نقل‌قول
این مثال نقض نیست.
نقل‌قول
نرم افزار آزاد برای ویندوز (به طور غیر مستقیم) نرم افزار پولی اونم از نوع گرون (بی برو برگشت)
چرا؟ چون باید خدا تومن بدی ویندوز بخری تا از این نرم افزار آزاد استفاده کنی (که توی واین هم اجرا نمیشه)!

نرم افزار آزاد برای مک (به طور غیر مستقیم) نرم افزار پولی اونم از نوع بسیار بسیار گرون (بی برو برگشت)
چرا؟ چون باید خدا تومن بدی یه دستگاه مک بخری تا از نرم افزار آزاد استفاده کنی!
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: محمدرضا ح. در 17 دی 1391، 01:42 ب‌ظ
یک مثال نقض برای حرف سلمان العلما :

۱- در ویندوز:

فتوشاپ رو اجرا کنید، در مرحله ای که نرم افزار داره بارگذاری میشه، اسم تمام نویسنده هاش هست! همه اونها هم اعتبار دارند !

۲- در مک :

در مرورگر سافاری، آیتونز و حتی رو جعبه آیپاد اسم طراحانش هست! اسم برنامه نویس هاش رو هم در بخشی به اسم Legal آورده ! (البته فقط دو پاراگراف در مورد تفاوت iOS و IOS توضیح داده تا ملت بیغ بفهمن!  ](*,)).
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: samn در 17 دی 1391، 01:53 ب‌ظ
نقل‌قول
نرم افزار آزاد (به طور غیرمستقیم) = نرم افزار مجانی (بی برو برگشت)
تنها در نقض حرف شما عرض می‌کنم 8):

نرم افزار آزاد برای ویندوز (به طور غیر مستقیم) نرم افزار پولی اونم از نوع گرون (بی برو برگشت)
چرا؟ چون باید خدا تومن بدی ویندوز بخری تا از این نرم افزار آزاد استفاده کنی (که توی واین هم اجرا نمیشه)!

نرم افزار آزاد برای مک (به طور غیر مستقیم) نرم افزار پولی اونم از نوع بسیار بسیار گرون (بی برو برگشت)
چرا؟ چون باید خدا تومن بدی یه دستگاه مک بخری تا از نرم افزار آزاد استفاده کنی!
 ;)
ما در مورد خو خود خود خود خود خود خود خود خود خود نرم افزار آزاد بحث میکنیم. چه ربطی داره کجا اجرا میشه  ](*,)
به حاشیه جاده زدن یعنی همین پست! ویندوز و مک موضوع بحثمونه که شما مثالش رو میزنی؟  >:( شما جمله زیر رو کامل کن:
نرم افزار آزاد برای گنو/لینوکس (؟؟؟) نرم افزار ؟؟؟ اونم از نوع ؟؟؟ (بی برو برگشت)
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: Matrix.1372 در 17 دی 1391، 02:37 ب‌ظ
نقل‌قول
نرم افزار آزاد (به طور غیرمستقیم) = نرم افزار مجانی (بی برو برگشت)
تنها در نقض حرف شما عرض می‌کنم 8):

نرم افزار آزاد برای ویندوز (به طور غیر مستقیم) نرم افزار پولی اونم از نوع گرون (بی برو برگشت)
چرا؟ چون باید خدا تومن بدی ویندوز بخری تا از این نرم افزار آزاد استفاده کنی (که توی واین هم اجرا نمیشه)!

نرم افزار آزاد برای مک (به طور غیر مستقیم) نرم افزار پولی اونم از نوع بسیار بسیار گرون (بی برو برگشت)
چرا؟ چون باید خدا تومن بدی یه دستگاه مک بخری تا از نرم افزار آزاد استفاده کنی!
 ;)
ما در مورد خو خود خود خود خود خود خود خود خود خود نرم افزار آزاد بحث میکنیم. چه ربطی داره کجا اجرا میشه  ](*,)
به حاشیه جاده زدن یعنی همین پست! ویندوز و مک موضوع بحثمونه که شما مثالش رو میزنی؟  >:( شما جمله زیر رو کامل کن:
نرم افزار آزاد برای گنو/لینوکس (؟؟؟) نرم افزار ؟؟؟ اونم از نوع ؟؟؟ (بی برو برگشت)
خب اینم خود نرم افزار آزاده دیگه! کلیت حرف شما با مثالی که بنده زدم نقض می‌شه!
شما خودت تو خط سوم، حرف خط اولت رو داری نقض می‌کنی!
نرم افزار آزاد بی برو برگشت رایگان نیست، مثل اون مثال که بنده زدم!
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: doomhammer65ir در 17 دی 1391، 02:46 ب‌ظ
نمیدونم من کودنم یا این جستار کمی گنگ و نامفهمومه
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: samn در 17 دی 1391، 02:52 ب‌ظ
خب اینم خود نرم افزار آزاده دیگه! کلیت حرف شما با مثالی که بنده زدم نقض می‌شه!
خود گویی و خود خندی که عجب مرد هنرمندی!
حرفی که شما میزنی بیربط ترین حرفیه که تو این تاپیک تا حالا زده شده  >:( >:( چه ربطی داره کجا نرم افزار رو نصب میکنیم به اینکه آیا نرم افزار آزاد رایگانه یا نیست؟

نقل‌قول
شما خودت تو خط سوم، حرف خط اولت رو داری نقض می‌کنی!
خط سوم رو گذاشتم که شما تکمیلش کنی و لطفا از زیرش در نرو. تکمیلش کن.

نقل‌قول
نرم افزار آزاد بی برو برگشت رایگان نیست، مثل اون مثال که بنده زدم!
نرم افزار آزاد غیر مستقیم بی برو برگشت رایگانه
بخون: http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,46167.0.html
بحث رایگان رو تو تاپیکی که لینک کردم ادامه بدید و این تاپیک رو برای موضوع رعایت کپی‌رایت باقی بذارید.
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: دانیال بهزادی در 17 دی 1391، 03:26 ب‌ظ
شاید شما جایی بزرگ شدید که چند هزار تومان از پول دیگران براتون مثل اب خوردن باشه،فک مکنم همه این نظر رو نداشته باشن.
بحث اصلاً اینه که به هیچ‌وجه نمی‌شه این احتمال رو داد که کسی که نرم‌افزاری رو کرک شده استفاده می‌کنه، اگر امکان استفاده از نسخه‌ی کرک شده رو نداشت، اصلاً از اون نرم‌افزار استفاده می‌کرد. اتّفاقاً من به شدّت معتقدم و واقعیت هم همینه که هر بار کرک شدن نرم‌افزار، خیلی بیش‌تر از هربار فروخته شدن اون نرم‌افزار به شرکت تولید کننده سود می‌رسونه. و این چیزیه که نظام سرمایه‌داری داره نهایت تلاشش رو می‌کنه که مردم متوجّهش نشن و با توجّه به نظرات شما و دوستان گویا متأسّفانه موفّق هم بوده. برای نمونه به کشور آلمان و روسیه نگاه کنید که قوانینی سفت و سخت در این زمینه دارند و کرک نرم‌افزار در اون‌ها بسیار کم اتّفاق می‌افته. اتّفاقاً این دو کشور مقام‌های نخست و دوم رو هم در زمینه‌ی استفاده از نرم‌افزارهای ازاد دارن و بزرگ‌ترین جامعه‌های نرم‌افزار آزادی در اون‌ها قرار دارن.
اگه در ایران مردم مجبور بشن در صورت استفاده از فوتوشاپ، بهای اون رو تمام و کمال بپردازند، فکر می‌کنی هنوز هم هر کسی که ویندوز داره، یه فوتوشاپ هم جهت خالی نبودن عریضه نصب کنه کنار سیستمش؟ مطمئناً جوابت به این پرسش «خیر» است. این عمل باعث می‌شه درصد نفوذ این نرم‌افزار در جامعه پایین بیاد. خیلی‌ها هم که نیاز به چنین برنامه‌ای دارن، به فکر استفاده از جایگزین‌های آزاد یا ارزون‌تر می‌افتن و بخشی از بازار رو برنامه‌ای دیگه به دستش می‌گیره. طبیعیه که با بیش‌تر شدن اتقاده از برنامه‌ی دیگه‌ای، مخصوصاً اگه رایگان هم باشه رفته رفته عموم مردم که تا حالا چنین برنامه‌ای روی رایانه‌شون نداشتن، رو به استفاده از اون می‌آرن و به تدریج شما در بازار، اینترنت، کلاس‌های آموزشی و… شاهد آموزش‌های مربوط به اون برنامه به جای فوتوشاپ خواهید بود. حالا به نظر شما شرکت ادوبی از این سناریو راضی خواهد بود؟ این که چند نفر محدود بیان و برای استفاده از اون نرم‌افزار پول بدن، ولی نرم‌افزار دیگه‌ای در بین عموم مردم به عنوان یک نرم‌افزار استاندارد برای ویرایش تصاویر محبوب شده باشه؟
همون‌طور که دیدید. اتّفاقاً نبود کپی‌رایت در ایران یکی از دلایلیه که نرم‌افزارهای آزاد خیلی خوب رشد نمی‌کنن، ولی ما باز هم با پیوستن ایران به معاهده‌ی برن مخالفیم، نه به خاطر این که به نفع ما نیست (چون دیدیم که هست)، بلکه به این خاطر که دوست نداریم اجباری بر کاربران باشه و دوست داریم اون‌ها خودشون راه خودشون رو پیدا کنن، هرچند که راهشون اشتباه باشه و در این مورد ما فقط تذکّر می‌دیم و روشنگری می‌کنیم که راه درست اینه.

شما نیاز دارید مطالب مربوط به کپی رایت-کپی لفت-نرم افزار آزاد رو یک بار دیگه با دقت مطالعه کنید.
خیر، تصوّر نمی‌کنم نیازی باشه. من نمی‌دونم شما چند ساله با نرم‌افزارهای آزاد آشنا شدید، ولی من حدّاقل ۸ ساله که دارم در این زمینه خیلی دقیق مطالعه می‌کنم و در این مدّت هر حرفی در این زمینه زده شده رو به دقّت مورد مطالعه و بررسی قرار دارم. با یک‌سری از اون‌ها موافق و با یک‌سری مخالفم بودم و برای این موافقت و مخافتم هم دلیل منطقی دارم. متون بسیاری رو در این زمینه سال‌ها ترجمه و در دانشگاه‌های مختلف تدریس کردم و از هر لحاظ به این موضوع احاطه‌ی کامل دارم و می‌تونم حرف درست رو از حرفی که از بچّگی تو گوش شما خوندن تا تبدیل به باورتون بشه، در حالی که هیچ منظقی پشتش نیست تشخیص بدم.
توصیه‌ی من به شما اینه که پیش از این که هر حرفی رو به زبون بیارید در موردش خوب فکر کنید و ببینید که این حرف واقعاُ حرف شماست و شما به منشأ اون فکر کردید و به این نتیجه رسیدید یا این که حرفیه که به ذهن شما خورانده شده و خودتون نقشی در ایجادش نداشتید

هر کسی برای خودش نظری داره و قابل احترامه.حالا بیل گیتس باشه یا لینوس توروالد.
خیر نظر هرکسی قابل احترام نیست. فقط نظری قابل احترامه که درست و انسانی باشه. شما که معتقید نظر هرکسی قابل احترامه، پس لابد خودتون به نظرات گروه‌ طالبان، القاعده، ناپلئون، هیلتر و… هم احترام می‌گذارید دیگه؟

یکی از همین اعضای گروه راهبران سایت که در برنامه نویسی جاوا شرکت تجاری دارن و فعالیت میکنن چرا نرم افزار هاشون رو بصورت هم آزاد و هم رایگان توی فروم به ما نمیدن و منتشر نمیکنن؟(فک کنم برنامه نویسی جاوا انجام میدن)
خوب به این دلیل میگم که ایشون (عضو گروه رهبران) مگر با فلسفه و دیدگاه نرم افزار آزاد نفس نمکشن و زندگی نمیکنن؟!
نمی‌دونم. حتا نمی‌دونم در مورد چه کسی صحبت می‌کنید. می‌تونید از خودشون بپرسید. من قطعاً دربرابر اعمال خودم مسئولم، ولی اعمال دیگران به من ربطی نداره. در ضمن شما که گفتید معتقید نظر هرکسی قابل احترامه، فرض کنید نظر ایشون اینه که این‌گونه عمل کنه. متأسّفانه اعتفادات شما (که محصول تفکّر خودتون هم نیست) به طرز عجیبی تابع سیاست یک بام و دو هواست.

چرا همچین شخص مدیر سایت(و ایضا شما که از سوادتون اطلاعی ندارم ->بهزادی ) نرم افزار ها تون (البته اگه شما تا حالا نوشته باشید) رو منتشر نمی کنید به اسم نرم افزار آزاد، حداقل کاربران فروم ابونتوی ایران ازش استفاده ببرن.چرا؟  ???
توصیه می‌کنم از دایره‌ی انصاف خارج نشید. این‌جانب (که اصلاً بی‌سواد هم هستم) تا به حال هیچ‌کاری رو انجام ندادم که مجوّزش غیر از GPLv3 یا CC-3 باشه و همه رو هم با تأکید بر ازاد بودن اون روی اینترنت قرار دادم. از متون وبلاگ شخصی تا نرم‌افزارهایی که نوشتم و اکثراً هم از سایت لانچ‌پد قابل دریافت هستن. حتا متن پایان‌نامه‌ام و سورس اون رو هم که هنوز به دانشگاه تحویل ندادم و منتشر شدن اون در حال حاضر ممکنه برام دردسر ایجاد کنه رو هم برای دسترسی ازاد دوستان در همین انجمن قرار دادم. قبل از تهمت زدن به دیگران از روی عصبانیت ناشی از دریافت این نکته که عقایدتون اشتباه هست، حدّاقل کمی در مورد حرف خودتون تحقیق کنید.

چرااون آقایی که شما به اسم "دزدی علم از نوع بشر" ازش اسم میبرید رو برای سایر افراد ازش اسم نمیبرد.؟
من متوجّه منظورتون نشدم، چون جمله‌ی شما از نظر نگارشی مشکل داره، ولی اگه منظورتون اینه که چرا اسم کسی که علم رو می‌دزده نمی‌برم، دلیلش اینه که یک نفر نیست. هرکسی که دست‌آورد هر علمی (از حمله نرم‌افزار) رو به صورت انحصاری برای خودش بدونه یک دزده و عملش با هیچ تبصره‌ی اخلاقی‌ای قابل توجیه نیست.

مگه شما افرادی مثل (بیل گیتس-استیو جابز و ...) رو محکومش نمی کنید که نرم افزار انحصاری دارن و دزد علمی میدونید و خودتون رو طلایه دار راه  لینوس توروالد میدونید.؟خوب بسم الله.
خیر. من خودم رو طلایه‌دار لینوس توروالدز نمی‌دونم. من خودم رو کوچک‌ترین شاگرد استالمن می‌دونم که چشمش رو برای دیدن حقیقت باز کرده. البته این قسمت که امثال گیتس و جابز رو دزد می‌دون درسته که در بالا هم دلیلش رو ذکر کردم.

حرف من واضح و روشنه و احساس نمیکنم جاییش مبهم باشه.
واضح، روشن، ولی نادرست…

اگه قرار جایی این اتفاق بیفته چرا ما از خودمون شروع نمیکنیم.؟چسپیدیم به دم یکی دیگه.
خیلی وقته که این اتّفاق شروع شده و متأسّفانه شما در خواب به سر می‌برید. امیدوارم قبل از این که این سیل شما رو با خودش ببره از خواب بیدار شید.

حالا هر دلیلی که برای دوستتون و حمایت از اون توی ذهن زیباتون شکل گرفته برای امثال کفار حربی هم به کار بگیرید.
کدوم دوستم؟ من از کار درت حمایت می‌کنم حتا اگه دشمنم انجام داده باشه و کار نادرست رو محکوم می‌کنم حتا اگه پدرم انجام داده باشه. در ضمن به‌کار بردن واژه‌هایی نظیر کفار حربی و… رو هم برای افراد عادی، هرچند که کارشون اشتبه باشه درست نمی‌دونم.


شما نرم افزار آزادت را مینویسی و برای فروش میذاری توی یک سایت به نام www.doomhammer65.ir و یک نفر از تو میاد میخره! ایشون میره یک سایت میزنه به اسم www.asdfghjkl.ir و نرم ازار تو رو مجانی میذاره برای دانلود!
نفر سوم فکر میکنی میاد از www.doomhammer65.ir میخره یا از www.asdfghjkl.ir دانلود میکنه؟ (نه موضوع حرف تو و نه من در اینجا پشتیبانی نیست. پس بحثش رو به میون نکشید)
خب بذار ببینم، چرا یه نفر باید چنین کاری رو بکنه:
۱. شرکت سازنده به اون شخص پشتیبانی نمی‌ده (به علّت تحریم یا…): خب این که خیلی خوبه. چیزی از شرکت سازنده کم نشده، اون فرد هم پشتیبانی‌اش رو گرفته.
۲. شرکت سازنده به خوبی شرکت دوم پشتیبانی نمی‌ده: این هم خیلی خوبه. مدل نرم‌افزار آزاد یه مدل داروینیه. توی اون همیشه بهترین‌ها باقی می‌مونن و کسی که خوب کار نکنه حذف می‌شه. این عمل به تحکیم و تقویت جامعه‌ی نرم‌افزار آزاد منجر می‌شه.
۳. شرکت دوم کرم داره و می‌خواد برای خنده شرکت سازنده رو زمین بزنه: این سناریو دیگه خیلی علمی-تخیّلیه، پس جوابش هم البته با درصد کم‌تری همین‌طور :D این‌جا بحث اخلاق مطرح می‌شه. شرکت سازنده می‌تونه از مردم خواهش کنه که از پشتیبانی خودش استفاده کنن. اگه مردم از شرکت سازنده و نرم‌افزارش راضی باشن، مطمئناً به توصیه‌ی اون عمل می‌کنن. اگه راضی نباشن هم که خب حق شرکت سازنده اینه که از بین بره.

باید دید چرا اینطوریه؟ رایگان منتشر کردن کار خوبیه؟ اخلاقیه؟‌ثواب داره؟
علت اینه که معتقدین به نرم افزار آزاد خودشون میدونند که پولی کردن نرم افزارشون خنده داره! پس وقتی به فلسفه نرم افزار آزاد معتقد باشی مجبوری برای این اعتقاد از درامد مستقیم روی خود نرم افزارت صرف نظر کنی چون کسب درامد از خود نرم افزار نشدنیه.
خب مسلّماً کار خوبی که هست و اگه کسی اعتقاد داشته باشه، ثواب هم داره. در ضمن چندان خنده‌دار هم نیست. همین الآن ردهت، زوزه و خیلی از شرکت‌های دیگه‌ی حتا ایرانی دارن محصولات ازاد خودشون رو مستقیماً به فروش می رسونن و در عمل می‌بینم که نشدنی نیست. گرچه این روش چندان جالب نیست و روش اصلی کسب درآمد نرم‌افزار آزاد (اعانه) ظاهر قشنگ‌تر و دربسیاری از موارد درآمد بیش‌تری داره


دزدی بده. حالا از هر نوعیش که باشه. از هر کی که باشه. هر چقدر که باشه.
بله موافقم. ولی بین بد و بدترترترتر انتخاب من بده، گرچه خودم اون بد رو هم انجام نمی‌دم و خوب رو انتخاب می‌کنم که همون استفاده از نرم‌افزار آزاده، ولی بین کسی که کار بد می‌کنه و اونی که کار بدترترترتر رو انتخاب می‌کنه، از شخص نخست حمایت می‌کنم

رابین هود مال تو قصه‌هاس. وقتی قانونی اینچنینی تصویب و بدبختانه پذیرفته شده پس همه ملزم به رعایتشن. به نظرم بهترین راه همنیه که ستالمن انجام می‌ده.
چرا؟ قانون‌های انسانی برای شکسته شدنه. حتا قوانین الهی رو هم در نهایت باید شکست. پیشنهاد می‌کنم به داستان موسا و خضر مراجعه کنی که ببینی خدا چه‌طور موسا رو برای این که قوانین الهی رو نشکسته تنبیه می‌کنه.
اتّفاقاُ استالمن هم داره همین کار رو انجام می‌ده، منتها چون خیلی از من باهوش‌تره این کار رو از درون و به زیبایی تمام انجام می‌ده. به این صورت که یه افزونه‌ای بر کپی‌رایت نوشته (GPL) که نه‌تنها خود به خود کپی‌رایت رو بی‌اثر می‌کنه، بلکه مثل ویروس خودش رو گسترش می‌ده و به تدریج کپی‌رایت رو از بین می‌بره. اصلاً برای همین استالمن و ژولیان آسانز جزو چهار هکر واقعی جهان در طول تاریخ دسته‌بندی شدن که قوانین دنیای واقعی رو هک کردن و براش ویروس نوشتن


در پایان از دوستان به خاطر طولانی شدن این پست عذرخواهی می‌کنم
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: alend در 17 دی 1391، 03:39 ب‌ظ
قدرت خرید و درآمد سالیانه در ایران پایین است و گرنه قیمت photoshop نسبت به درآمد سالانه یک طراح قابل مقایسه نیست. و اگر طراح برای یک شرکت کار کند شرکت باید هزینه نرم افزار را پرداخت کند.
یک از دلایل توسعه نرم افزار آزاد در برخی از کشورها به دلیل حفظ امنیت ملی است.
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: دانیال بهزادی در 17 دی 1391، 04:00 ب‌ظ
بله و آیا هرکسی ویندوز داره طرّاحه؟ الآن علّت این که تو ایران تعداد فوتوشاپ‌های نصب‌شده تقریباً برابر با تعداد ویندوزهای نصب‌شده است اینه که قیمتش ده هزار تومن هم نیست. اگه به نصف قیمت واقعی‌اش هم بود ابتدا فقط کسانی اون رو می‌خریدند که بدون وجود اون امکان ادامه‌ی فعّالیت نداشتن و بعد با گسترش نرم‌افزارهای جایگزین و رشد اون‌ها، خیلی از اون افراد هم به فکر جایگزین کردن ابزار کسب و کارشون می‌افتادن
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: alend در 17 دی 1391، 04:26 ب‌ظ
بله و آیا هرکسی ویندوز داره طرّاحه؟ الآن علّت این که تو ایران تعداد فوتوشاپ‌های نصب‌شده تقریباً برابر با تعداد ویندوزهای نصب‌شده است اینه که قیمتش ده هزار تومن هم نیست. اگه به نصف قیمت واقعی‌اش هم بود ابتدا فقط کسانی اون رو می‌خریدند که بدون وجود اون امکان ادامه‌ی فعّالیت نداشتن و بعد با گسترش نرم‌افزارهای جایگزین و رشد اون‌ها، خیلی از اون افراد هم به فکر جایگزین کردن ابزار کسب و کارشون می‌افتادن

به این قسمتش توجه نکرده بودم. بیشتر افراد می خواهند کارهای ساده توی فتوشاپ انجام بدهند که با gimp هم به راحتی امکان پذیر است.
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: doomhammer65ir در 17 دی 1391، 04:56 ب‌ظ
این دو سه جستاری که این چند روزه بالا اومده درباره ی حق کپی و گنو/لینوکس و نرم افزار آزاد=؟رایگان بسیار خوبه لاکن کمی گنگه . بهتره دوستانی که گمان میکنند در این باره به جمع بندی خوبی رسیده اند ( حالا طرفدار هر فکری باشند ) یک پی دی اف از اندیشه ها و افکارشون بسازند و در دسترس دیگران بگذارند . با این کار تاپیک و جستار بسیار روشن تر ، فشرده تر و خوشخوان تر خواهد شد .
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: سلمان م. در 17 دی 1391، 04:59 ب‌ظ
این دو سه جستاری که این چند روزه بالا اومده درباره ی حق کپی و گنو/لینوکس و نرم افزار آزاد=؟رایگان بسیار خوبه لاکن کمی گنگه . بهتره دوستانی که گمان میکنند در این باره به جمع بندی خوبی رسیده اند ( حالا طرفدار هر فکری باشند ) یک پی دی اف از اندیشه ها و افکارشون بسازند و در دسترس دیگران بگذارند . با این کار تاپیک و جستار بسیار روشن تر ، فشرده تر و خوشخوان تر خواهد شد .
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: دانیال بهزادی در 17 دی 1391، 10:25 ب‌ظ
پی‌دی‌اف من رو چندسال پیش دوست خوبم یه انقلابی (http://forum.ubuntu.ir/index.php?action=profile;u=2423) منتشر کرده. گرچه داریم با هم در بنیاد دانش آزاد روی یه نسخه‌ی جدیدتر با مطالب به‌روزشده، چند تصحیح، افزودن برخی نکات مهم و نگارش و صفحه‌بندی بهتر از اون کار می‌کنیم. امّا فعلاً می‌تونید همون رو مطالعه کنید: http://danialbehzadi.persiangig.com/document/GNU/free%20sofware.pdf
البته این مربوط به کلّ نرم‌افزار آزاد می‌شه، با این حال در مورد کپی‌رایت هم در حد خوبی توش توضیح داده شده. هم‌چنین در همون بنیاد دانش آزاد داریم روی یه مقاله‌ی دیگه مخصوص قانون کپی‌رایت کار می‌کنیم که اون رو هم به زودی منتشر خواهیم کرد.
در ضمن حاضرم در یک مناظره‌ی رودررو و علنی با نماینده‌ی هر اندیشه‌ی دیگه‌ای به گفت‌وگو بپردازم
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: jackshepherd در 21 دی 1391، 07:11 ب‌ظ
با سلام.
به نظر من نرم افزار باید ازاد باشه(که می تونه رایگان یا پولی باشه).برداشت من این طوره که نرم افزار غیر ازاد واسه سلیقه کاربراش اهمیتی قایل نمیشه و فقط به فکر سود خودش هستش و خیلی کم پیش میاد که تونسخه های بعدی خواسته کاربرانشو تو برنامه انجام بده.ولی تو نرم افزار ازاد سازنده نه تنها به فکر کاربر هستش بلکه این انتخاب رو میده که کاربر هر طور خواست برنامه رو باسلیقه خودش و یا برای گروهی از کاربران تغییر بده.

کرک کردن نرم افزار اصلا کار درستی نیست،چه برای اینکه پولی بابت نرم افزار ندین و چه برای مقابله با نرم افزار غیر ازاد و ترویج نرم افزار ازاد و چه این استدلال که مال کفار حربی یا هم چیزی هستش(علم و فن اوری بدون مرز،فرهنگ هستش و در متعلق به تمام بشریت).چرا که یکی که واسه نوشتن یه برنامه کلی وقت گذاشته.
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: samn در 12 فروردین 1392، 08:39 ب‌ظ
شاید شما جایی بزرگ شدید که چند هزار تومان از پول دیگران براتون مثل اب خوردن باشه،فک مکنم همه این نظر رو نداشته باشن.
من به شدّت معتقدم و واقعیت هم همینه که هر بار کرک شدن نرم‌افزار، خیلی بیش‌تر از هربار فروخته شدن اون نرم‌افزار به شرکت تولید کننده سود می‌رسونه. و این چیزیه که نظام سرمایه‌داری داره نهایت تلاشش رو می‌کنه که مردم متوجّهش نشن و با توجّه به نظرات شما و دوستان گویا متأسّفانه موفّق هم بوده. برای نمونه به کشور آلمان و روسیه نگاه کنید که قوانینی سفت و سخت در این زمینه دارند و کرک نرم‌افزار در اون‌ها بسیار کم اتّفاق می‌افته.
روی هوا به یک چیزی معتقدی یا برای اعتقادت دلیل داری؟

اتّفاقاً این دو کشور مقام‌های نخست و دوم رو هم در زمینه‌ی استفاده از نرم‌افزارهای ازاد دارن و بزرگ‌ترین جامعه‌های نرم‌افزار آزادی در اون‌ها قرار دارن.
منبع این آمارها کجا است؟

اگه در ایران مردم مجبور بشن در صورت استفاده از فوتوشاپ، بهای اون رو تمام و کمال بپردازند، فکر می‌کنی هنوز هم هر کسی که ویندوز داره، یه فوتوشاپ هم جهت خالی نبودن عریضه نصب کنه کنار سیستمش؟ مطمئناً جوابت به این پرسش «خیر» است.
فکر می کنی فقط مردم ایران از فوتوشاپ کرکی استفاده می کنند؟ شاید فکر میکنید در آلمان هر کس از فوتوشاپ استفاده میکنه پول داده خریده؟ شاید فکر میکنید در آلمان و روسیه اگر یک کاربر خانگی (که غالب کاربران هستند) فوتوشاپ کرک شده روی سیستمش نصب کرد یک ساعت بعد پلیس انجا حاضر میشه و کاربر رو دستگیر می کند؟ یا شاید فکر میکنید که کرک فوتوشاپ و این همه نرم افزار رو خارجی ها چون ما رو دوست دارند برای ما ایرانی ها آماده میکنند؟

این عمل باعث می‌شه درصد نفوذ این نرم‌افزار در جامعه پایین بیاد. خیلی‌ها هم که نیاز به چنین برنامه‌ای دارن، به فکر استفاده از جایگزین‌های آزاد یا ارزون‌تر می‌افتن و بخشی از بازار رو برنامه‌ای دیگه به دستش می‌گیره.
چرا باید مردم کرک شده های عادی شده رو فراموش کنند و به جای فوتوشاپ از گیمپ استفاده کنند؟
چطوری میشه مردم رو مجبور کرد بهای یک نرم افزار رو کامل بدن؟ کاربر خانگی می تونه باز از نسخه کرک استفاده کنه!

طبیعیه که با بیش‌تر شدن اتقاده از برنامه‌ی دیگه‌ای، مخصوصاً اگه رایگان هم باشه رفته رفته عموم مردم که تا حالا چنین برنامه‌ای روی رایانه‌شون نداشتن، رو به استفاده از اون می‌آرن و به تدریج شما در بازار، اینترنت، کلاس‌های آموزشی و… شاهد آموزش‌های مربوط به اون برنامه به جای فوتوشاپ خواهید بود.
منطقیه
ولی فرضی که گرفتید و ازش به نتیجه رسیدید واقعیت نداره!

ما باز هم با پیوستن ایران به معاهده‌ی برن مخالفیم، نه به خاطر این که به نفع ما نیست (چون دیدیم که هست)، بلکه به این خاطر که دوست نداریم اجباری بر کاربران باشه و دوست داریم اون‌ها خودشون راه خودشون رو پیدا کنن، هرچند که راهشون اشتباه باشه و در این مورد ما فقط تذکّر می‌دیم و روشنگری می‌کنیم که راه درست اینه.
چه اجباری؟

نقل‌قول
خیر نظر هرکسی قابل احترام نیست. فقط نظری قابل احترامه که درست و انسانی باشه. شما که معتقید نظر هرکسی قابل احترامه، پس لابد خودتون به نظرات گروه‌ طالبان، القاعده، ناپلئون، هیلتر و… هم احترام می‌گذارید دیگه؟
+1

نقل‌قول
متأسّفانه اعتفادات شما (که محصول تفکّر خودتون هم نیست) به طرز عجیبی تابع سیاست یک بام و دو هواست.
طوری برخورد کنیم که تاپیک به میدان جنگ تبدیل نشه! بحث خوبیه اگر خراب نشه!

چرا همچین شخص مدیر سایت(و ایضا شما که از سوادتون اطلاعی ندارم ->بهزادی ) نرم افزار ها تون (البته اگه شما تا حالا نوشته باشید) رو منتشر نمی کنید به اسم نرم افزار آزاد
لطفا بحث رو شخصی نکنید. این یک تاپیک عمومی است و شما (aliboy) تاپیک رو از مسیرش خارج کردید

شما نرم افزار آزادت را مینویسی و برای فروش میذاری توی یک سایت به نام www.doomhammer65.ir و یک نفر از تو میاد میخره! ایشون میره یک سایت میزنه به اسم www.asdfghjkl.ir و نرم ازار تو رو مجانی میذاره برای دانلود!
نفر سوم فکر میکنی میاد از www.doomhammer65.ir میخره یا از www.asdfghjkl.ir دانلود میکنه؟ (نه موضوع حرف تو و نه من در اینجا پشتیبانی نیست. پس بحثش رو به میون نکشید)
خب بذار ببینم، چرا یه نفر باید چنین کاری رو بکنه:
۱. شرکت سازنده به اون شخص پشتیبانی نمی‌ده (به علّت تحریم یا…): خب این که خیلی خوبه. چیزی از شرکت سازنده کم نشده، اون فرد هم پشتیبانی‌اش رو گرفته.
۲. شرکت سازنده به خوبی شرکت دوم پشتیبانی نمی‌ده: این هم خیلی خوبه. مدل نرم‌افزار آزاد یه مدل داروینیه. توی اون همیشه بهترین‌ها باقی می‌مونن و کسی که خوب کار نکنه حذف می‌شه. این عمل به تحکیم و تقویت جامعه‌ی نرم‌افزار آزاد منجر می‌شه.
۳. شرکت دوم کرم داره و می‌خواد برای خنده شرکت سازنده رو زمین بزنه: این سناریو دیگه خیلی علمی-تخیّلیه، پس جوابش هم البته با درصد کم‌تری همین‌طور :D این‌جا بحث اخلاق مطرح می‌شه. شرکت سازنده می‌تونه از مردم خواهش کنه که از پشتیبانی خودش استفاده کنن. اگه مردم از شرکت سازنده و نرم‌افزارش راضی باشن، مطمئناً به توصیه‌ی اون عمل می‌کنن. اگه راضی نباشن هم که خب حق شرکت سازنده اینه که از بین بره.
دانیال باید برگردی بحث رو از اول بخونی! ما در مورد نرم افزار آزاد پولی و امکان به تحقق پیوستنش بحث می کردیم نه پشتیبانی. موارد یک و دو کاملا بی مورده و مورد سومت منظورم بوده. شرکت دوم البته نه برای اون دلایلی که گفتی (خنده، کرم داشتن و غیره)، بلکه به همون دلایلی که نرم افزارها کرک میشن، نرم افزار آزاد پولی شرکت اول رو توی سایتش رایگان برای دانلود میزاره و قانون ازش حمایت میکنه!

خب مسلّماً کار خوبی که هست و اگه کسی اعتقاد داشته باشه، ثواب هم داره. در ضمن چندان خنده‌دار هم نیست. همین الآن ردهت، زوزه و خیلی از شرکت‌های دیگه‌ی حتا ایرانی دارن محصولات ازاد خودشون رو مستقیماً به فروش می رسونن و در عمل می‌بینم که نشدنی نیست. گرچه این روش چندان جالب نیست و روش اصلی کسب درآمد نرم‌افزار آزاد (اعانه) ظاهر قشنگ‌تر و دربسیاری از موارد درآمد بیش‌تری داره
من در مورد پشتیبانی صحبت نمی کردم! و مثالهایی از جنس ردهت به بحث ربطی نداره!
چرا خنده دار نیست؟ اتفاقا خنده داره! نرم افزار آزاد یعنی نرم افزار رایگان که قبلا بحث کردیم با هم.

در پایان از دوستان به خاطر طولانی شدن این پست عذرخواهی می‌کنم
همینطور من :)
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: aliboy در 12 فروردین 1392، 11:03 ب‌ظ

سلام
 :)

تشکر که بحث رو بروزرسانی کردین.یادم رفته بود لینک ویکی پدیاش رو قرار بدم:(مربوط به قرار داد Berne )

https://en.wikipedia.org/wiki/Berne_Convention_for_the_Protection_of_Literary_and_Artistic_Works (https://en.wikipedia.org/wiki/Berne_Convention_for_the_Protection_of_Literary_and_Artistic_Works)
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: دانیال بهزادی در 13 فروردین 1392، 02:51 ق‌ظ
روی هوا به یک چیزی معتقدی یا برای اعتقادت دلیل داری؟
نه واقعاً اعتقاد عمیق قلبی دارم، برای دلایلش هم می‌تونی به نظرات پروفسور راجر والیس (وکیل پایرت‌بی) مراجعه کنی.

منبع این آمارها کجا است؟
الآن دقیقاً پیوندش رو ندارم بهت بدم. سال‌ها پیش در یک مقاله خوندم

فکر می کنی فقط مردم ایران از فوتوشاپ کرکی استفاده می کنند؟ شاید فکر میکنید در آلمان هر کس از فوتوشاپ استفاده میکنه پول داده خریده؟ شاید فکر میکنید در آلمان و روسیه اگر یک کاربر خانگی (که غالب کاربران هستند) فوتوشاپ کرک شده روی سیستمش نصب کرد یک ساعت بعد پلیس انجا حاضر میشه و کاربر رو دستگیر می کند؟ یا شاید فکر میکنید که کرک فوتوشاپ و این همه نرم افزار رو خارجی ها چون ما رو دوست دارند برای ما ایرانی ها آماده میکنند؟
خیر، فقط مردم ایران از کرک استفاده نمی‌کنن، ولی فقط مردم ایران در این سطح از کرک استفاده می‌کنن. در جاهای دیگه‌ی دنیا متأسّفانه این عمل رو دزدی، خلاف و بی‌اخلاقی می‌دونن. در ضمن توی ایران بود که ریختن توی خونه‌ی مردم و لپ‌تاپ صورتی‌رنگ یه دختر ۶ ساله رو که روش برچسب میکی‌کاوس داشت، به جرم تلاش ناموفق برای بارگیری غیرقانونی یک قطعه‌ی موسیقی توقیف کردن؟

چرا باید مردم کرک شده های عادی شده رو فراموش کنند و به جای فوتوشاپ از گیمپ استفاده کنند؟
چون روی اون‌ها برچسب غیرقانونی خورده، ولی رو نرم‌افزارهای آزاد نه. چون پیدا کردن فوتوشاپ کرک شده سخت و خطرناکه، ولی بارگیری گیمپ آسونه

چطوری میشه مردم رو مجبور کرد بهای یک نرم افزار رو کامل بدن؟ کاربر خانگی می تونه باز از نسخه کرک استفاده کنه!
نمی‌شه و نباید هم کسی رو مجبور به انجام کاری کرد.

چه اجباری؟
اجبار این که «چون پول نداریم از این که مفته استفاده می‌کنیم». در برابر «پولش مهم نیست، ولی چون آزاده ازش استفاده می‌کنیم، حال مجّانی هم که هست چه بهتر!»

دانیال باید برگردی بحث رو از اول بخونی! ما در مورد نرم افزار آزاد پولی و امکان به تحقق پیوستنش بحث می کردیم نه پشتیبانی. موارد یک و دو کاملا بی مورده و مورد سومت منظورم بوده. شرکت دوم البته نه برای اون دلایلی که گفتی (خنده، کرم داشتن و غیره)، بلکه به همون دلایلی که نرم افزارها کرک میشن، نرم افزار آزاد پولی شرکت اول رو توی سایتش رایگان برای دانلود میزاره و قانون ازش حمایت میکنه!
خب سیاست نرم‌افزار آزاد بر فروش نیست، گرچه کسی فروش رو منع نمی‌کنه. پلی اگه نرم‌افزاری واقعاً آزاد باشه نباید روی هزینه‌ی فروش حسابی باز کنه. راه اصلی کسب درآمد برای نرم‌افزارهای آزاد در درجه ی نخست اعانه و در درجه‌ی دوم پشتیبانیه. در ضمن دلیل کرک شدن نرم‌افزارها هم مگه چیزی غیر از کرم داشتن یا فان(خنده) است؟ :D
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: samn در 15 فروردین 1392، 01:38 ق‌ظ
روی هوا به یک چیزی معتقدی یا برای اعتقادت دلیل داری؟
نه واقعاً اعتقاد عمیق قلبی دارم، برای دلایلش هم می‌تونی به نظرات پروفسور راجر والیس (وکیل پایرت‌بی) مراجعه کنی.
این جناب ممکنه در مورد آب خوردن هم نظراتی داشته باشه! از کجا بدونم کدوم نظراتش منظورته. لینکی میدادی حداقل  ::)

منبع این آمارها کجا است؟
الآن دقیقاً پیوندش رو ندارم بهت بدم. سال‌ها پیش در یک مقاله خوندم
پس همه نظراتی که با فرض آلمان و روسیه دادی فعلا باطل تا مدرکش رو بشه  ;)

در جاهای دیگه‌ی دنیا متأسّفانه این عمل رو دزدی، خلاف و بی‌اخلاقی می‌دونن.
اگر می گفتی مردم دنیا اون رو بی قانونی میدونند قبول می کردم ولی وقتی می گی "دزدی، خلاف و بی‌اخلاقی" می دونن باید با مدرک و آمار صحبت کنی.

در ضمن توی ایران بود که ریختن توی خونه‌ی مردم و لپ‌تاپ صورتی‌رنگ یه دختر ۶ ساله رو که روش برچسب میکی‌کاوس داشت، به جرم تلاش ناموفق برای بارگیری غیرقانونی یک قطعه‌ی موسیقی توقیف کردن؟
من همه اخبار رو دنبال نمیکنم. لطفا اگر لینک خبر رو داری بده بخونم داستان چی بوده!

چون روی اون‌ها برچسب غیرقانونی خورده، ولی رو نرم‌افزارهای آزاد نه. چون پیدا کردن فوتوشاپ کرک شده سخت و خطرناکه، ولی بارگیری گیمپ آسونه
1+
این یکی رو پذیرفتم

نقل‌قول
در ضمن دلیل کرک شدن نرم‌افزارها هم مگه چیزی غیر از کرم داشتن یا فان(خنده) است؟ :D
دسترسی

نقل‌قول
خب سیاست نرم‌افزار آزاد بر فروش نیست، گرچه کسی فروش رو منع نمی‌کنه. پلی اگه نرم‌افزاری واقعاً آزاد باشه نباید روی هزینه‌ی فروش حسابی باز کنه. راه اصلی کسب درآمد برای نرم‌افزارهای آزاد در درجه ی نخست اعانه و در درجه‌ی دوم پشتیبانیه.
باید در یک تاپیک اختصاصی درباره این قضیه بحث کرد. اگر تاپیکی از قبل میشناسید لینک بدید اگر وجود نداره یکی باز کنم؟
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: ava در 15 فروردین 1392، 05:21 ق‌ظ
خدا پدر هرچی کرکر(cracker) هست رو بیامرزه.من به نوبه‌ی خودم دستشون رو میبوسم که اگه اونا نبودن الان به جای اینکه بیاین اینجا شعار بدین که کرک نرم‌افزار دزدیه داشتیم گوسفند میچروندیم هممون٬ شایدم گوسفندای همو میدزدیدیم؟؟!!!.نخیر عزیزم تنها چیز و کسی که دزده همون قانون کپی رایت و طرفداراشه.لطفاً قبل از اینکه شعار بدین یک لحظه فقط یک لحظه به شعارتون فکر کنید.اگه کپی رایت چیز خوبی بود نوابغی مثل ریچارد استالمن و تانن باوم مخالفش نبودن البته دلیل اینکه میگم مخالفشن کاراییه که انجام دادن و باز هم اگه چیز خوبی بود پوششی نمیشد برای مخفی کردن حماقت احمقهایی مثل استیو جابز و بیل گیتس.و این حرف بیربط رو هم بگم که امسال شرکت ردهت به جمع یک ملیارد دلاریها پیوست.
یه ضرب المثل هست که میگه کسی که از پدر مرده بیشتر گریه کنه خون گریه کنه.
کاملا موافقم :)
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: Alireza Fe در 15 فروردین 1392، 09:21 ق‌ظ
عالی بود
+1

نباید از دسترنج دیگران وقتی راضی نیستن استفاده کرد
یک مثال : من یک کشاورزم , زمین , کود , آب و چیزای دیگه ای رو فراهم کردم , چند ماه زحمت کشیدم و محصولی بدست اوردم حالا یه نفر میاد و بدون اجازه از محصول من استفاده می که با این استدلال که زمین و آب برای خداست و این محصول هم برای خداست , این شخص درست میگه زمینو و آب و محصول همه برای خداست ولی خود خدا گفته وقتی یه انسان برای بدست آوردن یک محصول زحمت کشیده حق فروش اون محصول رو هم داره و میتونه اون محصول رو رایگان هم در اختیار دیگران قرار بده در هر صورت باید از طرف اجازه گرفت و از اون محصول ( پولی یا رایگان ) استفاده کرد .
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: HSN6 در 15 فروردین 1392، 02:47 ب‌ظ
البته اگه بشه از روی محصولات کشاورزی یک رونوشت گرفت اون وقت دیگه کشاورز حرفی نداره!
واقعا منع استفاده ی دیگران از یک دانش (مثلا کد یک نرم افزار) توی عقل ناقص من نمی گنجه!
اگه کسی ازش استفاده کنه ، ازش چیزی کم میشه ؟؟ (مثال کشاورز به نظرم این جا کاربرد نداره!) D:
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: Alireza Fe در 15 فروردین 1392، 03:11 ب‌ظ
البته اگه بشه از روی محصولات کشاورزی یک رونوشت گرفت اون وقت دیگه کشاورز حرفی نداره!
واقعا منع استفاده ی دیگران از یک دانش (مثلا کد یک نرم افزار) توی عقل ناقص من نمی گنجه!
اگه کسی ازش استفاده کنه ، ازش چیزی کم میشه ؟؟ (مثال کشاورز به نظرم این جا کاربرد نداره!) D:

از یه نظر درست میگی چون محصول کشاورزی تموم میشه ولی برنامه های کامپیوتری سر جاشون هستن :) :) :)
ولی هدف من از این مثال قسمت دسترنجش بود , قسمت زحمت هایی که او سازنده ی محصول میکشه حالا محصول کشاورزی یا برنامه ی کامپیوتری
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: دانیال بهزادی در 17 فروردین 1392، 11:40 ب‌ظ
خب این دسترنج رو چرا کشیده؟ برای این که پول بگیره؟ خب پول رو که از ناشر می‌گیره! ناشر هم که زحمت نکشیده :D
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: Alireza Fe در 18 فروردین 1392، 04:34 ب‌ظ
خب این دسترنج رو چرا کشیده؟ برای این که پول بگیره؟ خب پول رو که از ناشر می‌گیره! ناشر هم که زحمت نکشیده :D
حرف من پول گرفتن یا نگرفتن نیست حرف من اینه که ما باید از سازنده ی یه چیزی برای استفاده از اون چیز اجازه بگیریم ، حالا یا طرف همینجوری اجازه میده که از اون چیز استفاده کنیم یا براش درخواست پول میکنه که در هر صورت به نظر من مشکلی نیست ، یه موقع میبینی شرکت بازی سازی glu تمام بازی هاش رو که از نظر گرافیکی فوق العاده هستند رایگان میزاره روی گوگل پلی تا همه برن دانلود کنن بعد اون با استفاده از روش های دیگه ای پول ساخت بازی و سود خودش رو بدست میاره یا شاید هم اصلا برای معروف شدن این کارو انجام میده ولی در هر صورت نکته مهم اینجاست که سازنده ی بازی به ما اجازه داده تا از محصولش رایگان استفاده کنیم ، یه وقتایی هم یه شرکتی مثل گیم لافت یه بازی رو پولی میکنه یه بازی رو رایگان چون خودش بازی رو ساخته هر جوری دوست داره اون رو در اختیار گوگل قرار میده و ما باید به تصمیم این شرکت به عنوان صاحب اثر احترام بزاریم همین .
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: امید توانا در 18 فروردین 1392، 05:02 ب‌ظ
خب این دسترنج رو چرا کشیده؟ برای این که پول بگیره؟ خب پول رو که از ناشر می‌گیره! ناشر هم که زحمت نکشیده :D
حرف من پول گرفتن یا نگرفتن نیست حرف من اینه که ما باید از سازنده ی یه چیزی برای استفاده از اون چیز اجازه بگیریم ، حالا یا طرف همینجوری اجازه میده که از اون چیز استفاده کنیم یا براش درخواست پول میکنه که در هر صورت به نظر من مشکلی نیست ، یه موقع میبینی شرکت بازی سازی glu تمام بازی هاش رو که از نظر گرافیکی فوق العاده هستند رایگان میزاره روی گوگل پلی تا همه برن دانلود کنن بعد اون با استفاده از روش های دیگه ای پول ساخت بازی و سود خودش رو بدست میاره یا شاید هم اصلا برای معروف شدن این کارو انجام میده ولی در هر صورت نکته مهم اینجاست که سازنده ی بازی به ما اجازه داده تا از محصولش رایگان استفاده کنیم ، یه وقتایی هم یه شرکتی مثل گیم لافت یه بازی رو پولی میکنه یه بازی رو رایگان چون خودش بازی رو ساخته هر جوری دوست داره اون رو در اختیار گوگل قرار میده و ما باید به تصمیم این شرکت به عنوان صاحب اثر احترام بزاریم همین .
و همین‌طور ارائه‌‌دهندگان هر چیزی باید از اجتماع اجازه ارائهٔ محصول خود رو داشته باشند، چه محصول رو رایگان ارائه بدهند چه پول دریافت کنند. مثال می‌زنم: هر کسی نمی‌تونه رانندگی کنه و یا اینکه کار پزشکی انجام بده و یا داروبسازه و در اختیار مردم قرار بده. موضوع اینه که مصرف‌کننده هم حق داره به طور تمام و کمال از محتویات چیزی که استفاده می‌کنه مطلع باشه (مثل مواد خوراکی و دارو، که نه تنها مواد تشکیل دهنده رو ذکر می‌کنن، بلکه به طور پیاپی توسط اجتماع بر روند تولید محصولشون نظارت می‌شه). اگر محصولی حق اجتماع رو رعایت کرد، اجتماع هم حق نشر رو باید براش محترم بشماره (استفاده کردن بدون دادن حق نشر برای محصولات بدون تایید اجتماع بستگی به وجدان و نظر هرفرد دارد). البته حق نشر (و حق اختراع و اکتشاف) هم محدود باید باشه، یعنی به صرف اینکه کسانی از نظر بازه زمانی زندگی از ما جلوتر هستند، حق ندارند ما رو بیش از حد معقول  در استفاده کردن از تکنولوژی اختراعی‌شون محدود کنن. موضوع اینه که ابرشرکت‌های مرتبط با کامپیوتر، با سوءاستفاده از قانون، به چاپیدن اجتماع و رشوه دادن به قانون‌گزاران مشغول هستند. علوم کامپیوتری ماهیت جدید دارند و قوانین جدید می‌طلبند زیرا محصولی که ارائه می‌دهند مادی نیست که محدودیت داشته باشه.
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: Alireza Fe در 18 فروردین 1392، 05:22 ب‌ظ

و همین‌طور ارائه‌‌دهندگان هر چیزی باید از اجتماع اجازه ارائهٔ محصول خود رو داشته باشند، چه محصول رو رایگان ارائه بدهند چه پول دریافت کنند. مثال می‌زنم: هر کسی نمی‌تونه رانندگی کنه و یا اینکه کار پزشکی انجام بده و یا داروبسازه و در اختیار مردم قرار بده. موضوع اینه که مصرف‌کننده هم حق داره به طور تمام و کمال از محتویات چیزی که استفاده می‌کنه مطلع باشه (مثل مواد خوراکی و دارو، که نه تنها مواد تشکیل دهنده رو ذکر می‌کنن، بلکه به طور پیاپی توسط اجتماع بر روند تولید محصولشون نظارت می‌شه). اگر محصولی حق اجتماع رو رعایت کرد، اجتماع هم حق نشر رو باید براش محترم بشماره

با این قسمتش کاملا موافقم :)
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: aliboy در 21 فروردین 1392، 12:41 ق‌ظ
الان یادم اومد چرا جواب این پست رو نتونستم بدم:
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,52697.msg420462.html#msg420462 (http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,52697.msg420462.html#msg420462)
فک کنم مربوط به وقتی بود که بنده توی فروم توسط ناظر بلاک شده بودم (البته که این بلاک شدن بدون پاسخ هم نموند!)
البته حق هم دارید وقتی نتونید جواب بدید باید اول بلاک کنید بعد پست سرش حرف بزنید!

نقل‌قول

بحث اصلاً اینه که به هیچ‌وجه نمی‌شه این احتمال رو داد که کسی که نرم‌افزاری رو کرک شده استفاده می‌کنه، اگر امکان استفاده از نسخه‌ی کرک شده رو نداشت، اصلاً از اون نرم‌افزار استفاده می‌کرد. اتّفاقاً من به شدّت معتقدم و واقعیت هم همینه که هر بار کرک شدن نرم‌افزار، خیلی بیش‌تر از هربار فروخته شدن اون نرم‌افزار به شرکت تولید کننده سود می‌رسونه. و این چیزیه که نظام سرمایه‌داری داره نهایت تلاشش رو می‌کنه که مردم متوجّهش نشن و با توجّه به نظرات شما و دوستان گویا متأسّفانه موفّق هم بوده. برای نمونه به کشور آلمان و روسیه نگاه کنید که قوانینی سفت و سخت در این زمینه دارند و کرک نرم‌افزار در اون‌ها بسیار کم اتّفاق می‌افته. اتّفاقاً این دو کشور مقام‌های نخست و دوم رو هم در زمینه‌ی استفاده از نرم‌افزارهای ازاد دارن و بزرگ‌ترین جامعه‌های نرم‌افزار آزادی در اون‌ها قرار دارن.
اگه در ایران مردم مجبور بشن در صورت استفاده از فوتوشاپ، بهای اون رو تمام و کمال بپردازند، فکر می‌کنی هنوز هم هر کسی که ویندوز داره، یه فوتوشاپ هم جهت خالی نبودن عریضه نصب کنه کنار سیستمش؟ مطمئناً جوابت به این پرسش «خیر» است. این عمل باعث می‌شه درصد نفوذ این نرم‌افزار در جامعه پایین بیاد. خیلی‌ها هم که نیاز به چنین برنامه‌ای دارن، به فکر استفاده از جایگزین‌های آزاد یا ارزون‌تر می‌افتن و بخشی از بازار رو برنامه‌ای دیگه به دستش می‌گیره. طبیعیه که با بیش‌تر شدن اتقاده از برنامه‌ی دیگه‌ای، مخصوصاً اگه رایگان هم باشه رفته رفته عموم مردم که تا حالا چنین برنامه‌ای روی رایانه‌شون نداشتن، رو به استفاده از اون می‌آرن و به تدریج شما در بازار، اینترنت، کلاس‌های آموزشی و… شاهد آموزش‌های مربوط به اون برنامه به جای فوتوشاپ خواهید بود. حالا به نظر شما شرکت ادوبی از این سناریو راضی خواهد بود؟ این که چند نفر محدود بیان و برای استفاده از اون نرم‌افزار پول بدن، ولی نرم‌افزار دیگه‌ای در بین عموم مردم به عنوان یک نرم‌افزار استاندارد برای ویرایش تصاویر محبوب شده باشه؟
همون‌طور که دیدید. اتّفاقاً نبود کپی‌رایت در ایران یکی از دلایلیه که نرم‌افزارهای آزاد خیلی خوب رشد نمی‌کنن، ولی ما باز هم با پیوستن ایران به معاهده‌ی برن مخالفیم، نه به خاطر این که به نفع ما نیست (چون دیدیم که هست)، بلکه به این خاطر که دوست نداریم اجباری بر کاربران باشه و دوست داریم اون‌ها خودشون راه خودشون رو پیدا کنن، هرچند که راهشون اشتباه باشه و در این مورد ما فقط تذکّر می‌دیم و روشنگری می‌کنیم که راه درست اینه.
این مطالب ارزش خوندن نداشت چون حتما از تفکرات کسی نشات گرفته که حداکثر دنیایی برنامه نویسیش کار کردن با ارایه ها در زبان C هست نه چیز بیشتر!


نقل‌قول
خیر، تصوّر نمی‌کنم نیازی باشه. من نمی‌دونم شما چند ساله با نرم‌افزارهای آزاد آشنا شدید، ولی من حدّاقل ۸ ساله که دارم در این زمینه خیلی دقیق مطالعه می‌کنم و در این مدّت هر حرفی در این زمینه زده شده رو به دقّت مورد مطالعه و بررسی قرار دارم. با یک‌سری از اون‌ها موافق و با یک‌سری مخالفم بودم و برای این موافقت و مخافتم هم دلیل منطقی دارم. متون بسیاری رو در این زمینه سال‌ها ترجمه و در دانشگاه‌های مختلف تدریس کردم و از هر لحاظ به این موضوع احاطه‌ی کامل دارم و می‌تونم حرف درست رو از حرفی که از بچّگی تو گوش شما خوندن تا تبدیل به باورتون بشه، در حالی که هیچ منظقی پشتش نیست تشخیص بدم.
توصیه‌ی من به شما اینه که پیش از این که هر حرفی رو به زبون بیارید در موردش خوب فکر کنید و ببینید که این حرف واقعاُ حرف شماست و شما به منشأ اون فکر کردید و به این نتیجه رسیدید یا این که حرفیه که به ذهن شما خورانده شده و خودتون نقشی در ایجادش نداشتید

اطفال رده سنی الف جوگیر نرم افزار ازاد در آرزوی اندکی شباهت به ریچارد استالینمن در،مهاجرت به خارج و فلسفه بافی


نقل‌قول
توصیه می‌کنم از دایره‌ی انصاف خارج نشید. این‌جانب (که اصلاً بی‌سواد هم هستم) تا به حال هیچ‌کاری رو انجام ندادم که مجوّزش غیر از GPLv3 یا CC-3 باشه و همه رو هم با تأکید بر ازاد بودن اون روی اینترنت قرار دادم. از متون وبلاگ شخصی تا نرم‌افزارهایی که نوشتم و اکثراً هم از سایت لانچ‌پد قابل دریافت هستن. حتا متن پایان‌نامه‌ام و سورس اون رو هم که هنوز به دانشگاه تحویل ندادم و منتشر شدن اون در حال حاضر ممکنه برام دردسر ایجاد کنه رو هم برای دسترسی ازاد دوستان در همین انجمن قرار دادم. قبل از تهمت زدن به دیگران از روی عصبانیت ناشی از دریافت این نکته که عقایدتون اشتباه هست، حدّاقل کمی در مورد حرف خودتون تحقیق کن

مظمئنم که با اندیشه های ویندوزی اومدی توی این فروم به قصد منحرف کردن  مسیر این فروم.
یکی از PDF هات رو خوندم که بیشتر دیپلم کار و دانش شبیه بود تا طرفدار نرم افزار آزاد.

نقل‌قول
خیر. من خودم رو طلایه‌دار لینوس توروالدز نمی‌دونم. من خودم رو کوچک‌ترین شاگرد استالمن می‌دونم که چشمش رو برای دیدن حقیقت باز کرده. البته این قسمت که امثال گیتس و جابز رو دزد می‌دون درسته که در بالا هم دلیلش رو ذکر کردم.

 ;D

نقل‌قول
خیلی وقته که این اتّفاق شروع شده و متأسّفانه شما در خواب به سر می‌برید. امیدوارم قبل از این که این سیل شما رو با خودش ببره از خواب بیدار شید.
بهتر از دوران طفولیت در بیای و یکم از جو گیری فاصله بگیری،این افرادی که به اسم مدیر کل سایت تو رو آوردن اینجا ناظر گذاشتن خودشون توی استفاده از ویندوز وابسته هستن (مثل اون مدیری که توی اهواز  می گفت ما خودمون هم برای بعضی نیازهامون باید از ویندوز استفاده کنیم)
از من پیرمرد میشنوی کاسه داغ تر از آش نشو بچه جون.

نقل‌قول
کدوم دوستم؟ من از کار درت حمایت می‌کنم حتا اگه دشمنم انجام داده باشه و کار نادرست رو محکوم می‌کنم حتا اگه پدرم انجام داده باشه. در ضمن به‌کار بردن واژه‌هایی نظیر کفار حربی و… رو هم برای افراد عادی، هرچند که کارشون اشتبه باشه درست نمی‌دونم
امیدوارم جو گیری نشی.


به  دانیال بهزادی

مشکل شما فکر بسته و دهانی است که مداوم باز است.
عنوان: پاسخ : کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)
ارسال شده توسط: narcissus در 22 فروردین 1392، 05:11 ب‌ظ
در این این انجمن با رعایت قوانین حق دارید که در باره مباحثی که میخواهید بحث و گفتگو کنید. ولی این به معنی اجازه توهین و بی احترامی نیست.

این تاپیک به علت توهین  قفل میشود. امیدوارم که روش درست صحبت با یکدیگر و پذیرش نظر مخالف خود را یاد بگیریم.