انجمنهای فارسی اوبونتو
خبرها => لینکهای خبری => نویسنده: Taha در 01 شهریور 1387، 12:01 قظ
-
شرکت مايکروسافت روز گذشته اعلام کرد که با 100 ميليون دلار سرمايهگذاري جديد، همکاريهاي کنوني خود را با شرکت Novell گسترش ميدهد.
شرکتهاي مايکروسافت و Novell همکاريهاي دوجانبه خود را از 2 سال قبل آغاز کردهاند و غول نرمافزاري دنيا هماکنون قصد دارد با خريد نرمافزار Suse Linux شرکت Novell به ارزش 100 ميليون دلار، پس از پشتيباني و ارايه خدمات براي اين نرمافزار، آن را به مشتريان بفروشد.
طبق اخبار منتشر شده از سوي مايکروسافت، اين سرمايهگذاريها از ماه نوامبر سال جاري ميلادي آغاز ميشود.
اين قرارداد با محوريت تطبيق بيشتر دو نرمافزار Windows Server و Suse Linux Enterprise Server صورت گرفته است. طبق قرارداد مايکروسافت و Novell که در نوامبر 2006 منعقد شد و مدت آن 5 سال اعلام شده است، شرکت مايکروسافت موظف شد به ميزان 240 ميليون دلار از نرمافزارهاي Novell را خريداري کند. شرکت Novell اعلام کرد که در طول 18 ماه گذشته به ميزان 157 ميليون دلار از نرمافزارهاي اين شرکت به مايکروسافت فروخته شده است.
اين دو شرکت اعلام کردند که از هماکنون تا ماه نوامبر، به معرفي بيشتر اين نرمافزارها و پشتيبانيهاي مايکروسافت از آنها که مزاياي فراواني براي سازمانهاي بزرگ دارد، خواهند پرداخت.
اين همکاريها باعث انتقادات شديد مدافعان نرمافزارهاي متنباز مبني بر بروز اختلال در روند اين نرمافزار شده است. کاربراني که قصد استفاده از اين محصولات را دارند، با فضاي ادغام شده از نرمافزارهاي مايکروسافت و Novell مواجه ميشوند.
مايکروسافت و Novell اعلام کردند، شرکتهايي که از اين همکاريها سود خواهند برد شامل BMW، HSBC Holdings، Southwest Airlines و Wal-Mart ميشوند.
منبع : همکاران سیستم
-
نظر ندارم.
-
SUSE رو تحریم می کنیم !!!
-
قبلا هم از اینکارا کرده بود و تحریمش کرده بودن حالا یه سوال هه اونم اینکه opensuse چی ؟
-
این openSUSE ای که ما استفاده میکنیم چه ربطی به SLES داره؟! SLES از اولش هم تجاری بود مثل ویندوز. با این تفاوت که ویندوز هیچ قسمتیش رایگان نیست. اما SLES بیشتر قسمتهاش رایگان و حتی اوپنسورس هست و فقط بعضی قسمتهاش رایگان نیست، در ضمن از پشتیبانی تجاری ناول هم برخورداره، که این دو دلیل باعث شده این مجموعه(توزیع SLES) پولی باشه.
این شرکتهای تجاری هم طبیعی هست که به فکر پول خودشون باشن. اما به تدریج میفهمن که سود تجاریشون هم در پشتیبانی از لینوکس و اوپنسورس هست. فقط شکل تجارتشون ممکنه عوض بشه.
تازه جای خوشحالی داره که ماکروسافت هم داره به سمت لینوکس و اوپنسورس میاد.
اولاً الآن دیگه توزیعی به نام SUSE وجود نداره. ثانیاً توزیع openSUSE هم یک توزیع رایگان هست و دلیلی برای تحریم اون وجود نداره. اگه هم قرار بود روزی تجاری بشه این اسم رو روش نمیذاشتن(کلمهٔ open). اما به فرض محال هم اگه یه روزی ناول بخواد توسعهٔ openSUSE رو قطع کنه(و مثلا بگه بیاید بجاش SLED رو بخرید!) بازم احتمالاً یه گروهی پیدا میشن که بیان یک نسخهٔ رایگان ازش بدند(مثل RHEL و CentOS).
من هم به آزادی نرمافزار شدیداً اعتقاد دارم. از اوبونتو و اوپنسوزه هم همزمان استفاده میکنم. اما به نظر من اوبونتو و اوپنسوزه از دید آزادی نرمافزار هیچ تفاوتی با هم ندارن. چون هر دوشون توزیع رایگان هستن، و هر دوشون تعداد کمی نرمافزار restricted دارن(که البته اونها هم قابل کپی هستن). این هم که میگن اوبونتو نسخهٔ enterprize نداره، به نظر من خیلی مفهموم نداره، چون مثلا ماکروسافت میتونه بیاد چند تا نرمافزار غیر رایگان(و غیر قابل کپی) کنار اوبونتو بذاره و یک توزیع تجاری درست کنی و اون رو بفروشه، و حتی اجازهٔ کپی کردن کل اون رو نده(بخاطر همون نرمافزارهای غیررایگان). پس نمیشه گفت که اوبونتو ابداً نسخهٔ تجاری نخواهد داشت، فقط میشه گفت که کانونیکال تعهد کرده که اوبونتو همواره رایگان باقی بمونه و حتی نسخهٔ تجاری هم از اون نده. تازه این دومی به نظر من زیاد مهم نیست(که نسخهٔ تجاری ازش نده) چون به هر حال ما داریم از نسخهٔ رایگان اون استفاده می کنیم، دیگه برامون چه فرقی میکنه؟
پس اوبونتو و اوپنسوزه از دید آزادی نرمافزار مثل هم هستن، اما از دید فنی هر کدوم مزایا و معیبی دارن که اینجا جای مطرح کردنش نیست. شخصاً به هر دوشون علاقه دارم(خیلی بیشتر از توزیعهای دیگه) و تا زمانی هم که توزیع رایگانی به نام اوپنسوزه هست دلیلی برای رها کردنش نمیبینم، کاری ندارم که ناول یا ماکروسافت چه قراردادی سر توزیعهای تجاری میبندن. اوپنسوزه رو برنامهنویسهای اوپنسورس توسعه میدن نه کسانی که سیاستهای تجاری ناول رو تعیین میکنن.
در ضمن قوانین گنو و نرمافزار آزاد طوری وضع شدن که این شرکتهای تجاری نتونن از لینوکس و نرمافزار آزاد سوء استفاده کنن، و کامیونیتی و برنامهنویسهای اوپنسورس رو تحت فشار قرار بدند.
این نظر من بود، سعی کردم هیچ تعصبی نداشته باشم.
از نظرات دوستان هم استقبال میکنم، فقط امیدورام به جدل کشیده نشه، البته اگه منطقی و بیطرفانه بحث کنیم به جدل کشیده نمیشه و نتایج خوبی هم از بحث میگیریم. ;)
-
استیو بالمر مدیر اپل : كاربران لينوكس به مايكروسافت مديون هستند
بالمر معتقد است كه جوامع Open source حقوق معنوي شركت او را زير پا گذاشته اند!
به گزارش آژانس خبری پرشین هک،در يك پرسش و پاسخي كه بعد از سخنراني اصلي بالمر انجام شد، بالمر گفت كه مايكروسافت علاقمند شده است كه به گسترش و توزيع لينوكس SUSE شركت ناول كمك كند. اين سمينار كه مربوط به Professional Association for SQL Server (PASS) بود بالمر اذعان داشت: در ماه قبل به دليل اينكه لينوكس از حقوق معنوي ما استفاده كرد ما نيز خواهان آن شديم كه از اين طريق سود بيشتري را نصيب سهامداران خود كنيم.
در دوم نوامبر طبق توافقي كه بين مايكروسافت و ناول صورت گرفت قرار بر آن شد همكاري هايي براي توسعه و معرفي محصولات دو شركت صورت پذيرد. همچنين مقرر گرديد كه مايكروسافت مبلغ چهارصد و چهل ميليون دلار را براي توسط لينوكس SUSE شركت ناول اختصاص دهد. در ضمن مايكروسافت موظف گرديد كه برخي محصولات لينوكس را به كاربران خود معرفي كند.
عنصر كليدي اين قرارداد آن است كه مايكروسافت به مقدار چهل ميليون دلار تضمين كرده است كه كاربران لينوكس Suse را بر اساس حقوق قانوني خود تحت تعقيب قرار ندهد. در ضمن تمامي كساني كه روي لينوكس ناول كد نويسي مي كنند، چه اشخاصي خصوصي و چه شركت هاي غير انتفاعي نيز تحت حفاظت قرار گيرند.
منبع: پرشین هک
-
استیو بالمر مدیر اپل : كاربران لينوكس به مايكروسافت مديون هستند
ولی «استیو بالمر (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%88_%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B1)» که مدیر جدید ماکروسافت هست! مدیر اپل «استیو جابز (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%88_%D8%AC%D8%A7%D8%A8%D8%B2)» هست!
اولش خیلی تعجب کردم که مدیر اپل همچین حرفی زده. ولی بعدش که دقت کردم...
به روباه میگن شاهدت کیه میگه دمم! این حرف استیو بالمر جای تعجب نداره و اصلاً چیز جدیدی نیست. ماکروسافت خیلی وقت پیش هم از این ادعاها کرده بود. حالا که دیده از لحاظ قانونی دستش به جایی بند نمیشه و نمیتونه با شکایت یه پولی به جیب بزنه، حالا داره روش دیگهای رو پیش میگیره.
-
سلام اقا الیوس منم بعدا متوجه شدم و اما در مورد شرکت مایکرسافت تاکنون غیر از تجاری سازی و رشوه به برخی از شرکتها برای عدم اراپه درایور
یا نرم افزار های نسخه لینوکسی از محصول خود و خنجر زدن به جنبش جهانی اوپن سورس و اشاعه عامه گرایی در فرهنگ کار با رایانه کار مثبتی هم بر میاد اگر مایکروسافت میذاشت مطمءنا تاکنون لینوکس بسیار گسترده تر چه از لحاظ کاری چه تعداد کاربر میبود اون مایکروسافت تمام جلو های ویستا رو از مکینتاش و لینوکس کش میره بعد با پر رویی بر میگرده میگه شما به ما مدیونید مسخرس حالا برای ضربه بیشتر به جامعه اوپن سورس داره از حربه همکاری با ناول استفاده میکنه بنظرم
ترس از گسترش بیش از بیش محصولات کاملا رایگانی مثل اوبونتو اونا رو این طور به تب و تاب انداخته بالاخص بعد از عرضه اوبونتو ۷.۱. و ۸.۴ و واکنشهای گسترده کاربرانی که برخی تا قبل از ان هنوز یک لینوکس هم ندیده بودن و این استقبال بین المللی اونا میخوان امثال این توزیعها رو از چرخه رقابت حذف بشن صد البته ناول هم خواستار فروش بیشتره که اینجور افتضاح ها رو ببار میاره جهت اطلاع بهتره بدونید قبل پیشنهاد همکاری به ناول مایکروافت این پیشنهاد رو به رد هت کرده بود که اونا رد کرده بودن سپس اونا رفتن سراغ سوزه بنظرم همیشه بهترین راهکار اگاه سازی کاربراست
تا وقتی کار ویندوز و ۴ تا نرم افزار رو یاد کرفتند نگن کامپیوتر بلدیم بگن تازه کاربری یک سیستم عامل از چند تا رو یاد گرفتم بگذریم ما هم دلمون یه خورده پر بود میبخشید
-
سلام. خواهش میکنم، حق دارید، من هم تقریباً با شما همعقیده هستم. اما باید یه مقدار مسائل رو از هم تفکیک کرد. البته که ماکروسافت جز به سود خودش به چیزی فکر نمیکنه. اما این دلیل نمیشه که لزوماً همیشه به ضرر ما عمل کنه. به قول معروف «عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد». نمیشه هم قصاص قبل از جنایت کرد. باید منتظر بود و دید که هدف ماکروسافت دقیقاً چی هست. البته که خهدف نهاییش پوله، ولی باید دید از چه طریقی میخواد به این پول برسه. اینکه تا الآن این همه سنگاندازی کرده، تعجبی نداره چون لینوکس و اوپنسورس رقیب مسلمش بوده. اما ممکنه به تدریج یاد بگیره که باید همزیستی مسالمتآمیز با دنیای اوپنسورس داشته باشه، همیشه باید یک ذره آبی هم که ته لیوان هست رو هم دید. ماکروسافت هم داره کمکم به سمت اوپنسورس میاد. البته خیلی از قافله عقبه و هیچ کس هم انتظار نداره که ویندوزش رو اوپنسورس کنه. اما سودش هم اقتضا میکنه که با جامعهٔ لینوکس و اوپنسورس بیاد. حالا اینکه واقعأ میخواد همکاری مثبت و مسالمتآمیز داشته باشه، یا اینکه میخواد با پنبه سر ببره، معلوم نیست. باید منتظر زمان بود. امیدورام که قصد ایجاد شکاف و تفرقه در دنیای لینوکس رو نداشته باشه، و اگه همچین قصدی داشته باشه، امیدورام که موفق نشه و به ضرر خودش تموم بشه.
ما هم که بعنوان یک کاربر اوبونتو و اوپنسوزه، نه سر پیازیم نه ته پیاز. فعلاً که این اوپنسوزه آزاد هست و مشکلی نداره(و مثل اوبنتو کاملاً رایگان هست). اما بر فرض هم اگه یه روزی لازم شد میتونم کنارش بذارم(اما هنوز دلیلی برای این کار نمیبینم) قطعاً اوپنسوزه اونقدر چیزها به من یاد داده که از رفتنم به سمت اوپنسوزه پشیمون نشم. چیزهایی که توی اوبونتو خیلی سختتر میتونستم یاد بگیرم. اوپنسوزه باعث شد اوبونتو رو هم بهتر یاد بگیرم، اگرچه خیلی چیزا مشترکه و کلیت همهٔ توزیعهای لینوکس یکی هست.
اما اگه هم ماکروسافت بخواد ناول رو اغفال کنه و سوزه رو به انحراف بکشونه، و خدای نکرده موفق به این کار بشه، احتمالاً یک گروه یا شرکت دیگهای پیدا میشه که اوپنسوزه رو ادامه بده و از لوث انجصار مارکوسافت نجات بده.
جالا جدای از این بحث، نمیدونم چرا هیچ توزیع مشهوری مبتنی بر سوزه نیست(یه Sun Java Desktop بود که دیگه قطع شد، یه توزیع ایرانی هم هست که معروف نیست) شاید بخاطر اینکه ناول همیشه نیرو و سرمایهگذاری بسیار بیشتری داشته و هر توزیعی که مبتنی سوزه بوجود میومده، توان رقابت با سوزهٔ شرکت ناول رو نداشته. اما اگه ناول بخواد حماقت کنه، قطعاً حمایت community رو از دست میده، و احتمالاً توزیعی مبتنی بر سوزه بوجود میاد که از سوزهٔ شرکت ناول پیش میفته(در محبوبیت و تعداد کاربران)، اون وقته که ناول متوجه میشه چه غلطی کرده! البته امیدورام این اتفاق نیفته، اگرچه همونطور که گفتم ما نه سر پیازیم نه ته پیاز! ;)
نکتهای که حتماًُ باید بهش توجه کنیم اینه که کاربران لینوکس اتحادشون رو از دست ندن. مثلاً دعوای بین توزیعهای مختلف، یا دعوای بین kde و گنوم رو کنار بذاریم و به هدف اصلی توجه کنیم: نرمافزار آزاد.
دوست عزیز، آقای حبیبی، شما هم غصه نخورید! :)
-
سلام اقا الیو صد در صد تاءیید میشه و اویزه گوش
دغدغه منم همیشه همین بوده اتحاد کل دنیای اوپن سورس نه علیه مایکروسافت بلکه علیه مشکلات سر راه خود لینوکس مثلا با تولید نرم افزارهای تخصصی و هرچه قویتر کردن توزیعهای اصلی مثل اوبونتو اپن سوزه و فدورا به امید دنیایی ازادتر
-
سلام
حالا که توری نشده ، مدیران ماکروسافت هم تاجراند و به دنبال سود ، اگه یه روز بگن که ویندوز اپن سورس شده یا ماکروسافت اونو کنار گذاشته و یه نسخه لینوکس رو تولید میکنه جای تعجب نداره. امیدوارم اینو فهمیده باشن که بهتره اونا هم روی پروژه های متن باز کار کنن . شاید هم با ورود ماکروسافت خیلی از داریورها وبرنامه هایی که فقط برای ویندوز هست برای لینوکس هم تولید بشه .
بهتر خوش بین باشم و منتظر آینده. درضمن یه سری از سرورهای ماکروسافت از خیلی قبل ترها از سیستم عامل های متن باز استفاده میکنن فکر کنم یه نوع یونیکس باشه. شاید همین امر باعث شده که روی این پروژه ها بیشتر کار کنن و
می خوان نتایج کارشون رو اینطوری وارد بازار کنن ??? ???