انجمنهای فارسی اوبونتو
کمک و پشتیبانی => سختافزار => نصب و پیکربندی انواع مودم و اتصال به اینترنت => نویسنده: hichks.ubntu در 02 بهمن 1387، 01:02 قظ
-
چگونگی نصب مودم در لینوکس (درحاشیه)
چهارشنبه 16 اسفند ماه سال 1385 ساعت 1:06 PM
لینوکس با وجود توانایی های بسیارش در بین بسیاری جوامع حتی بسیار تخصصی نیز تا حدی ناشناخته است که همین موضوع موجب شده است تا پشتیبانی از این سیستم عامل در حد بسیار ابتدایی باقی بماند و اگر قابلیت انطباق برای این سیستم عامل در زمینه های گوناگونی وجود دارد به دلیل تلاش و سماجت استفاده کنندگان و توسعه دهندگان آن است و نه چیز دیگر . یکی از مهمترین مسائلی که می تواند موجب فرار افراد و به خصوص افراد تازه کار از لینوکس شود عدم انطباق و شناخته نشدن سخت افزارها توسط آن است ، امری که در ویندوز به راحتی با استفاده از فناوری Plug & Play انجام می شود. با توجه به این موضوع شاید بخش بسیار مهمی از Howto های لینوکس به مسائل سخت افزار اختصاص داشته باشند. مشکلات در این زمینه با وجود تلاش های بسیار هنوز هم ادامه دارنداز جمله شناخته نشدن کارت صدا در SuSE 9.2 و یا مودم در Xandros 3 Deluxe که از بهترین توزیع های موجود در بازار هستند.
در میان سخت افزارهای موجود یکی از بد قلق ترین های آن ها مودم ها هستند که به دلیل آن در ادامه می پردازیم و ممکن باعث شود تا شخص استفاده از لینوکس را تماما کنار بگذارد.
بهترین راه در تسریع این کار استفاده از سخت افزارهایی است که از لینوکس پشتیبانی می کنند و عدم استفاده از انواع دیگر.
اولین قدم اساسی برای نصب کارت صدا در لینوکس نصب توزیع است. در میان توزیع های مختلف ، توزیع هایی وجود دارند که به دلیل قدرت در شناسایی سخت افزارها شهرت خاصی دارند که از میان آن ها می توان به Knoppix ، SuSE و Mandrake اشاره کرد. در صورتی که تازه وارد هستید سعی کنید از چنین توزیع هایی استفاده کنید تا دردسر چندانی نداشته باشید البته لازم به ذکر است که هیچ تضمینی برای این موضوع وجود ندارد و باز هم ممکن است مشکلی پیش بیاید.
مطلب دیگری که در زمینه نصب مودم وجود دارد انتخاب یک مودم مناسب است. برای این کار باید انواع مودم ها را بشناسیم. مودمها از یک دید کلی به دو دسته Internal و External تقسیم میشوند. مودم های External نیز خود به دو دسته Serial و USB تقسیم می شوند. در مورد مودم های دسته اول یعنی Serial مشکلی وجود ندارد زیرا در صورتی که شما با برنامه ای مانند KPPP برای اتصال کنید می توانید به راحتی با انتخاب device خود ( به عنوان مثال ttSy0 ) آن را بشناسانید. در مورد مودم های USB هم معمولا شناسایی بدون مشکل و به سادگی انجام می شود ولی از آن جا که اخیرا win modem های از این نوع نیز تولید شده اند باید بسیار مراقب باشید. بهترین راه برای اطمینان از پشتیبانی شدن این نوع مودم ها امتحان آن ها با یک دیسک زنده مانند Knoppix است.
بهترین نصیحتی که میتوان برای فردی که می خواهد در لینوکس از مودم استفاده کند این است که یک مودم از نوع Serialخریده و خود را راحت کند اما ممکن است شما مودم خود را برای استفاده در ویندوز خریده باشید برای انتخاب مودم مناسب می توانید از منابعی که در انتهای مقاله ارائه شده است استفاده کنید ولی از آن جا که ممکن است مودم های ذکر شده در این منابع در ایران پیدا نشوند مسلما هیچ منبعی بهتر از تجربه دیگر افراد نیست.
حالا به قسمت سخت کار می رسیم یعنی مودم های Internal . این نوع مودم ها نیز به دو نوع هستند ، مودم هایی که بدون مشکل کار می کنند مانند مودم های اینتل که از آن ها در لینوکس نیز پشتیبانی می شود و به راحتی میتوان driver آن ها را از سایت اینتل دریافت کرد و نوع دوم که تمامی دردسرها بر سر آن هاست یعنیwin modem ها. این نوع از مودم ها برای پایین آوردن هزینه ها ساخته شده اند و کاملا غیر استاندارد هستند. طراحی این مودم ها به صورتی است که بخشی از عملیات را به جای سخت افزار توسط نرم افزار انجام می دهند. این موضوع دو بدی دارد : اول این که بخشی از منابع کامپیوتر شما را مصرف می کند که ممکن است در بعضی موارد نیز محسوس باشد و دوم این که این مودم ها به عبارتیPlatform dependent هستند یعنی برای کار به یک Platform خاص محتاج اند یعنی ویندوز و در دیگر Platform ها قابلیت کار کردن ندارند.
در صورتی که شما دارای یک win modem هستید باید مراحل کمی مشکل تر را طی کنید. چندین مشخصه هستند که برای نصب یک win modem دانستن آن ها ضروری است.
اولین موضوع نوع chipset مودم شما است. برای این کار و پیدا کردن اطلاعاتی جامع در مورد مودم خود می توانید از منابع ارائه شده در انتهای مقاله استفاده کنید. پس از شناسایی مودم کار چندان سخت نیست. Chipset شما می تواند از نوع HCF یا HSF باشد. برای ادامه کار باید از سایت http://www.linuxant.com استفاده کنید. در این سایت driver های لازم برای نصب مودم هایی با این دو نوع Chipset وجود دارد که دارای محدودیت 14.4 kb می باشد ولی به نظر می رسد با توجه به خط های dial-up ایران این مقدار کاملا کافی باشد.
پس از مشخص شدن نوع Chipset باید driver مناسب را دریافت کنید. این موضوع بستگی به معماری هسته ( Kernel Architecture ) دارد. پس از دریافت باید آن را طبق دستورات داده شده نصب کنید. این عمل بسیار ساده است و نیاز به هیچ تجربه ای ندارد به خصوص کامپایل هسته که برای بسیاری تازه کاران یک غول واقعی است .
منابع :
http://www.devidal.tv/~chris/winmodems/winmodem.html http://www.devidal.tv/~chris/winmodems/dips/roster.html http://www.linuxcompatible.org/compatibility.html http://www.math.sunysb.edu/~comech/tools/PCImodems.html http://www.en.tldp.org/HOWTO/Hardware-HOWTO/modems.html http://www.linmodems.org
سایت اصلی : Linuxant
http://www.linuxant.com/drivers
دریافت Driverازنوع : HSF
http://www.linuxant.com/drivers/hsf/full/downloads.php
http://www.linuxant.com/drivers/hsf/install.php
دریافت driver و راهنمای نصب از نوع HCF :
http://www.linuxant.com/drivers/hcf/full/downloads.php http://www.linuxant.com/drivers/hcf/install.php
یک توضیح جالب در مورد win modem ها و راه مبارزه با شرکت های سودجو :
https://www.linuxant.com/store/faq.php
دو برنامه برای شناسایی نوع مودم شما :
http://www.linuxant.com/drivers/files/listmodem_app_linux.tar.gz
http://linmodems.technion.ac.il/packages/scanModem.gz
بهترین راهنما برای مودم های مناسب و راهنمایی در مورد نصب مودم :
Google
نوشته شده توسط مصطفی - اکرمی نوشته شده یا کپی شده در این سایت توسط ابولفظل رحیمی
-
به نام خدا
سلام
-
البته منم یه آموزش واسه نصب و راه اندازی مودم های Conexant نوشته بودم ولی بخاطر مخالف بودن با قوانین سایت نمیشد اینجا گذاشتش
تو گوگل عبارت زیر رو سرچ کنید
"نصب و راه اندازی مودم های Conexant بصورت کامل در اوبونتو"
اگه هم نیاز به آموزش تصویری دارین توی http://khuzestanlug.ir دنبالش بگردین
-
من با استفاده از روش فوق مودم رو نصب کردم و به شبکه هم وصل میشم.سوالاتی که دارم اینه:
اولا: من موقعی که به شبکه وصل میشم میگه که سرعت شما 460800 است. این دیگه چه سرعتیه؟
ثانیا: من با اینکه DNS رو توی kppp تنظیم کردم و به اینترنت هم وصل شدم باز هم نمیتونم سایتها رو توی مرورگر اینترنتم چه کانکورر و چه فایرفاکس باز کنم. علتش چیه؟
ضمنا این هم پاسخ دستور sudo wvdialconf:
Scanning your serial ports for a modem.
Modem Port Scan<*1>: Scanning ttySHSF0 first, /dev/modem is a link to it.
ttySHSF0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- OK
ttySHSF0<*1>: ATQ0 V1 E1 Z -- OK
ttySHSF0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 -- OK
ttySHSF0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 -- OK
ttySHSF0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 -- OK
ttySHSF0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 -- OK
ttySHSF0<*1>: Modem Identifier: ATI -- 56000
ttySHSF0<*1>: Speed 4800: AT -- OK
ttySHSF0<*1>: Speed 9600: AT -- OK
ttySHSF0<*1>: Speed 19200: AT -- OK
ttySHSF0<*1>: Speed 38400: AT -- OK
ttySHSF0<*1>: Speed 57600: AT -- OK
ttySHSF0<*1>: Speed 115200: AT -- OK
ttySHSF0<*1>: Speed 230400: AT -- OK
ttySHSF0<*1>: Speed 460800: AT -- OK
ttySHSF0<*1>: Max speed is 460800; that should be safe.
ttySHSF0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 -- OK
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 2400 baud, next try: 9600 baud
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 9600 baud, next try: 115200 baud
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- and failed too at 115200, giving up.
Modem Port Scan<*1>: S1 S2 S3 SHSF1 SHSF2 SHSF3 SHSF4 SHSF5
Modem Port Scan<*1>: SHSF6 SHSF7
Found a modem on /dev/ttySHSF0, using link /dev/modem in config.
Modem configuration written to /etc/wvdial.conf.
ttySHSF0<Info>: Speed 460800; init "ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0"
با تشکر
-
خروجی دستور ping www.yahoo.com رو بزار
-
با سلام
من اینو گرفتم و نصب کردم
http://www.linuxant.com/drivers/hsf/full/downloads.php
اما نمیدونم چطوری به اینترنت وصل بشم؟
لطفا راهنمایی کنید
از ساختن connection تا وصل شدن
مرسی