انجمنهای فارسی اوبونتو
خبرها => اخبار و اطلاعیهها => نویسنده: سلمان م. در 25 خرداد 1393، 11:13 بظ
-
سلام دوستان عزیز،
در نظر داریم تا با کمک همدیگه، کتابی رو در رابطه با اوبونتو بنویسیم «راهنمای جامع اوبونتو»، چون واقعاً جاش خالی هست.
فعلاً تصمیم بر این شده که با استفاده از لاتک و تحت پروانهی GNU FDLبنویسیم. این کتاب هنوز در مراحل بسیار اولیه هست ولی برای اینکه ببینید چجوری هست میتونید اون رو روی مخزن گیتهاب اوبونتو ایران ببینید: https://github.com/ubuntu-ir/manual و یا اینکه نسخهی پیدیاف شدهی اون رو از این آدرس دریافت کنید: https://github.com/ubuntu-ir/manual/releases
بنظر شما اگه چه مطالبی داخل این کتاب باشه خوب هست؟ یا اینکه هرگونه نظری که دارید بفرمایید، اگر هم خواستید کمک کنید که عالی هست.
-
سلام :)
در نظر داریم...
دقیقا کی؟همه ی اعضای راهبران و اوبونتو ایران؟
میخواید در چه سطحی باشه و بیشتر چه جور مباحثی رو پوشش بده؟(مثلا کاربری معمولی،سرور .... )
-
سلام :)
در نظر داریم...
دقیقا کی؟همه ی اعضای راهبران و اوبونتو ایران؟
میخواید در چه سطحی باشه و بیشتر چه جور مباحثی رو پوشش بده؟(مثلا کاربری معمولی،سرور .... )
یعنی همه باهم. این که چه مباحثی رو پوشش بده خوب بستگی به کسایی دارن که کمک میکنن و مینویسن. برای همین هم این پست رو زدیم تا ببینیم که چی خوبه چی بده.
-
من میگم همین سوال جواب های انجمن رو به صورت طبقه بندی شده منتشر کنید. خیلی شیکو مجلسی
-
من میگم همین سوال جواب های انجمن رو به صورت طبقه بندی شده منتشر کنید. خیلی شیکو مجلسی
این هم فکر خوبیه. باید ببینیم که نظر بقیه هم چی هست.
-
سلام
بنظرم از ویکی ( البته بعد از به روز رسانی ) و مطالب مفید خود انجمن ( مثل شبه آموزشی ها ) هم میشه استفاده کرد
لطفا لطفا از لینوکس کارهایی که اینجا بودن یا دیگه کم میان ( جادی ، لومیون و سایر دوستان که خودتون بهتر میشناسید ) هم کمک بگیرید و ازشون بخوایید تا تجربه هاشون و ترفندهاشون رو در کتاب به اشتراک بزارن
راستی مرجعی به همین شکل به صورت انگلیسی وجود نداره ؟
اگه بشه از منابع آموزشی انگلیسی زبان هم استفاده کرد ، کار خیلی سریع تر انجام میشه
-
بپیشنهاد من اینه که یه طبقه بندی انجام بشه و ببینیم بیشتر قراره چه کاربرهایی مخاطب کتاب باشند ( تازه کار ، متوسط ، حرفه ای)
به نظر من اگر طبقه بندی انجام نشه شاید اونجور که باید نتونه کمک کنه
درست میفرماید اسمش معلومه راهنمای جامع
ولی خب راهنمای جامع c++ ماهیتش با راهنمای جامع اوبونتو فرق میکنه طبیعتا، حداقل جوری تدوین بشه که کاربر مبتدی هم اون رو بفهمه
اینجوری تکلیف دوستانی که میخوان کمک کنن هم مشخص تره
-
سلام
این اقدامتون در خور تقدیر و ستایش هست =D> =D> =D>
اما پیشنهادهای من:
اولا که مسایل کاربری عادی یک دستکتاپ رو شرح بدید. مثلا اگه من بخوام فایل هام رو ذخیره کنم چطوری این کار رو انجام بدم. اگه بخوام در یک مورد خاص کمک بخوام چطوری توی Help به اون مورد برسم. اگه بخوام از بلوتوث و وای فای استفاده کنم کجا باید چه تنظیماتی رو انجام بدم. اگه بخوام یه برنامه نصب کنم چه راه هایی رو می تونم پیش بگیرم. اگه بخوام یه برنامه رو حذف کنم چکار کنم. اگه بخوام کامپیوترم رو به یک حالت قبل ری استور کنم باید چه کارهایی انجام بدم. اگه بخوام ظاهر دستکتاپم رو عوض کنم چکار کنم. اگه بخوام با یک کامپیوتر دیگه اطلاعات رد و بدل کنم چجوری این کار رو انجام بدم. اگه بخوام با یک مدیای اکسترنال کار کنم چی. اگه یه سخت افزار جدید اضافه کردم چطوری درایور واسش نصب کنم و کلی از این مسایل که موقع به کار بردن کامپیوتر توی کارهای روزمره مون بهش بر میخوریم.
بعدش توی گام دوم برید سراغ محیط ترمینال و کارهایی رو که میشه بصورت گرافیکی انجام داد رو به صورت کد آموزش بدید. مثلا کپی کردن یک فایل از یک دایرکتوری به یک دایرکتوری دیگه. چون این ها مثالهای ملموسی هستن کاربر با انجام دادنشون به منطق ترمینال آشنا میشه و بعدا چون این منطق رو بلده می تونه با جستجو کردن خودش شروع به کار با ترمینال بکنه.
در گام بعدی وارد بحث مدیریت بشید: من بعنوان یک کاربر عادی دارای مجوزها و دسترسی های زیادی تو سیستم ام نیستم و اگه بخوام به عنوان کاربر روت عمل کنم با چه چیزهایی روبه رو میشم؟ دستوراتی مثل sudo چکار می کنن؟ چه چیزهایی رو می تونم تغییر بدم؟ به چه چیزهایی بهتره که دست نزنم؟ و سوالاتی از این دست
در گام بعد وارد فاز آزادی بشین :guitar:
یعنی اگه من جای شما بودم یه نرم افزار ساده آزاد و اوپن سورس رو که با یه زبون معروف نوشته شده رو پیشنهاد میدادم و می نوشتم که چطوری سورس اش رو دانلود کنن. چطوری وارد خط به خط برنامه بشن و مثلا یک تیکه اش رو که مربوط به رنگ یک آیکونه رو توی برنامه عوض کنن و چطوری این سورس تغییر یافته رو خودشون دوباره کامپایل کنن و اجراش کنن و تغییری که دادن رو به چشم ببینن! همین واسه یه آدم علاقمند کافیه که بیافته تو خط یاد گرفتن یک زبان و حداقل اجمالی از همه زبونها رو بدونه و بتونه از بزرگترین برتری لینوکس که امکان تغییر توی برنامه ها و استفاده از اونهاست بهرمند بشه.
فکر کنم چنین کتابی رکورد دانلود رو بشکنه :biggrin:
-
خیلی ممنون بابت این نظر مفصل! حتما باید دارای یه بخش باشه برای کارهای روزمره، که چجوری کارهای روزمره رو توش انجام بدن.
-
فکر نمی کنید اگر راهنمای سیستم های بر اساس دبین باشد بهتر است.
من هنوز گاهی برای تحلیل فایل ها به دستوراتی که در کتاب های یونیکس است مراجعه می کنم (این کتاب ها هیچ وقت قدیمی نمی شوند چون اساسند.)
-
این یک پیشنویس از فهرست موضوعاتیه که میخوام بنویسم:
۱- بشر و پیشرفت
۲- بشر تا کجا پیشرفت؟
۳- چرا به تکنولوژی نیاز داریم؟
۴- چه کسانی به تکنولوژی نیاز دارند؟
۵- فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان تکنولوژی
۶- مفاهیم و ابزارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات
۷- ماشین حساب یک رایانهی کوچک
۸- انواع رایانه
۹- انواع رایانش
۱۰- شبکه چیست؟
۱۱- اینترنت یک شبکهی گسترده
۱۲- بخشهای یک رایانه
۱۳- بخشهای سختافزاری
۱۴- بخش نرمافزاری
۱۴- ورودیها و خروجیها (سختافزاری و نرمافزاری)
۱۵- فلسفهی گنو
۱۶- مهمترین بخشهای نرمافزاری
۱۷- انواع سیستمعامل
۱۸- چرا گنو/لینوکس؟
۱۹- کدام توزیع از گنو/لینوکس؟
۲۰- بخشهای یک توزیع گنو/لینوکس
۲۱- مخازن نرمافزار
۲۲- دستهبندی موضوعی نرمافزارها (چگونه نرمافزار مورد نیازم را پیدا کنم؟)
۲۲- چگونه رایانه را به اینترنت وصل کنیم؟
۲۲- نصابها (نحوهی عملکرد و...)
۲۳- آشنایی با یک نرمافزار ساده
۲۴- کدمنبع چیست؟
۲۵- دریافت کدمنبع یک نرمافزار ساده
۲۶- اینها به چه دردی میخورند؟
۲۷- برنامهنویسی چیست؟
۲۸- آیا من هم میتوانم یک برنامه بنویسم؟
۲۹- مقدمهای بر شروع برنامهنویسی (گیت ، الگوریتم ، زبان برنامهنویسی و...)
۳۰- سرویسدهندههای اینترنتی
۳۱- رایانامه
۳۲- گپ و گفت
۳۳- نصب نرمافزار از طریق اینترنت (چرا و چگونه)
۳۴- بارگذاری و بارگیری فایل
۳۵- تبادل اطلاعات با پایگاههای اینترنتی
۳۶- رمزنگاری (فایلهای محلی و اطلاعات تبادلی)
۳۷- حریم شخصی
۳۸- شبکههای اجتماعی
۳۹- آیا من هم میتوانم یک سرویسدهنده را به اینترنت وصل کنم؟
۴۰- چگونه در اینترنت جستجو کنیم؟
۴۱- انواع رابط کاربری
۴۱- ارتباط برقرار کردن با نرمافزارها (راهنماها ، میانبرها و...)
۴۲- آیا من هم میتوانم در توسعهی یک نرمافزار سهیم باشم؟
۴۳- ترمینال چیست؟
۴۴- موس یا صفحهکلید ؟
۴۵- کدهای ابتدایی در ترمینال
۴۶-
-
میزکارهای مختلف و نصب تم و کانکی و... که معمولا کاربرای تازه وارد سوال میکنند
نصب درایورها! مثل کارت گرافیک و ...
-
@HSN6
لیست خوبی هست، فقط فکر کنم نوشتنش خیلی طول بکشه، برای همین اگه اولویت بندی کنیم، بهتر نیست؟ یعنی با همفکری همدیگه بگیم که اول روی فلان قسمت کار بشه (مثلاً نصب اوبونتو) بعد بریم سر وقت بقیهی چیزها.
@علیرضاامیرصمیمی
چیزی که همه روش تاکید دارند، این هست که حتماً یه قسمتی داشته باشه و کارهایی که ممکن هست کاربران باهاش برخورد داشته باشند، توش نوشته شده باشه.
-
@HSN6
لیست خوبی هست، فقط فکر کنم نوشتنش خیلی طول بکشه، برای همین اگه اولویت بندی کنیم، بهتر نیست؟ یعنی با همفکری همدیگه بگیم که اول روی فلان قسمت کار بشه (مثلاً نصب اوبونتو) بعد بریم سر وقت بقیهی چیزها.
@علیرضاامیرصمیمی
چیزی که همه روش تاکید دارند، این هست که حتماً یه قسمتی داشته باشه و کارهایی که ممکن هست کاربران باهاش برخورد داشته باشند، توش نوشته شده باشه.
واقعا حرکت خوبی هست ، مطمئنم در نهایت کار خوب و بزرگی انجام خواهد شد :)
-
نکته: پستم ضدحاله پیشاپیش معذرت!
نظرهایی که ارائه شد بیشتر به شبکه، برنامه نویسی و هر چیز مستقل از اوبونتو مربوط میشد. من اگر بخوام کتاب جامع اوبونتو بخونم، توقع دارم در مورد اوبونتو نوشته شده باشه تا برنامه نویسی و شبکه. اگر شبکه بخوام بدونم کتابش رو می خرم نه راهنمای جامع اوبونتو!
اگر هدف تازه کارا باشه بروزرسانی این کتاب (http://ubuntu-book.org/) میتونه کافی باشه، اگر هدف تمامی کاربرای نرم افزار آزاد(لینوکس و ...) باشه بهتره به ماهنامه ی سلام دنیا کمک بشه تا نوشتن یک کتاب جدید.
کسی که بخواد اوبونتو یادبگیره با کار کردن باهاش میتونه یادبگیره، اکثر ماها، کتاب خوندیم؟ نه! چون نیازی نبوده. اگر قراره کتابی نوشته بشه بهتره در مورد چیزهای تخصصی نرم افزار آزاد باشه تا سیستم عامل. مثل همین شبکه که دوستان مثال زدند. اکثر کتاب های موجود مال فدورای قرون وسطی هستند که رسما بی کاربردند. دی وی دی های آموزشی همه مبتنی بر ویندوز هستند. ما برای همه گیر کردن لینوکس بیشتر باید به محتوا بپردازیم نه اینکه بگیم لینوکس خوبه، استارت نداره به جاش دش داره، تازه ویروسم نمیگیره!. بعد که طرف نصب می کنه یه مستند فارسی پیدا نمی کنه! خوب طبیعتا بیخیالش میشه.
خوب راه حل (از نظر من) چیه؟
۱- برای اوبونتو بهتره یک FAQ بزرگ نوشته بشه. سوالاتی که خیلی تو انجمن پرسیده میشه رو در اونجا گردآوری کنیم. مثل: انویدیا دارم چجوری نصبش کنم؟ لینوکس چه زبان های برنامه نویسی پشتیبانی می کنه؟ آنتی ویروس چی بریزم؟ و ...
۲- با همکاری همدیگه کتاب های تخصصی بنویسیم(تخصصی منظورم اینه که مثلا مبحث شبکه رو از پایه شروع کنه). مثل ترجمه ی این کتاب (https://help.ubuntu.com/14.04/serverguide/)
پ.ن: لینک دوم اشتباه بود تصحیح کردم
-
لیست من تقریبا مربوط به یک کتاب آشنایی با کامپیوتر برای کسانی هست که تقریبا هیچی از کامپیوتر نمیدونند یا تصوری که ما از کامپیوتر داریم ندارند.
یک توزیع از گنو/لینوکس هم جزء همین برنامه است.
کتاب جامع اوبونتو باید بیشتر دربارهی ویژگیهای خاص اوبونتو باشه. مثلاً یونیتی ، مرکز نرمافزاری ، اوبونتوفون ، نرمافزارهای پیشفرض و ... .
-
من خودم اولین بار که اوبونتو رو نصب کردم با این که قبلش با backtrack کمی terminal یاد گرفته بودم ولی واقعا سردرگم شدم و هیچی نمیفهمیدم
عملا لینوکس به هیچ دردم نمیخوردو حتی کار های روزانه رو هم نمیتونستم انجام بدم چون اوبونتو برای سبک بودن و خیلی چیزای دیگه خیلی از نرم افزار های روزمره رو نداره
از دید یه آدم تازه کار به نظر من اگر کتابی میخواد نوشته بشه مهم ترین چیزی که باید اول از همه در بر بگیره اینه که چطوری من بیام و از اول روی سیستمم که ویندوز داشتم اوبونتو نصب کنم و اون رو
----->به مرحله ای برسونم که بشه ازش استفاده کرد<-----
به طور مثال :
تنظیمات میزکار.کیبورد.زبان.درایورها.بلوتوث.کانکی!
معرفی انواع رابط های گرافیکی که من میتونم انتخاب کنم
نصب و حذف نرم افزار.
نرم افزارهای مدیاپلیر.تسک منیجر.تقویم.مرورگر.دانلود منیجر.
کار با ترمینال
تفاوت های موجود در کار با فایل ها و فولدر ها
نحوه ی کمک گرفتن از help و سایت های مفید در این زمینه ها
-به نظرم اگر کاربر تازه کار اوبونتویی به این مرحله برسه دیگه از این جا به بعد خودش میتونه کارهای خودش رو پیش ببره و از محیط لینوکس زده نمیشه
از این جا به بعد دیگه مباحث تخصصی تر شروع میشه که دوستان بهش اشاره کردند و من با این مباحث کاملا موافقم
و من هم هنوز میخوام کامپیوتر رو طوری بشناسم که کاربران کهنه کار میشناسن :)
"یک کتاب آشنایی با کامپیوتر برای کسانی هست که تقریبا هیچی از کامپیوتر نمیدونند یا تصوری که ما از کامپیوتر داریم ندارند.
یک توزیع از گنو/لینوکس هم جزء همین برنامه است."
-
با سلام
بلاخره بعد یک سال و اندی منم دارم پست میزارم ((دوستان شرمنده اینقدر گرفتار شدم که ... بگذریم )) 8) 8)
به نظرم یه چیزی توی این مایه ها باشه بدک نیست
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Trusty
من چندی پیش شروع به ترجمه کردم ولی به دلبل مشکلات سر راهم و شلوغی و کار کردن 10 تا 12 ساعت در روز!!! دیگه حس ترجمه ازم گرفته شد و عملا بیخیالش شدم.
البته من داشتم 13.10 رو ترجمه می کردم (خوب اون موقع 14.04 نبود)ولی کلیات تقریبا یکی هست.
البته این نسخه اولیه بود که مد نظرم بود تا بیام و بصورت کامل لینک ها رو هم بصورت پیوست توضیح بدم.
ubuntu 13.10.docx - 49 KB (http://uplod.ir/uxc99ma0akcc/ubuntu_13.10.docx.htm)
خوشحال میشم این کار رو توسعه بدین.
-
سلام . سعی کنید از دوباره کاری پرهیز کنید . مطالب خوبی به زبان فارسی در سایت های لینوکسی موجود است با ذکر منبع از آنها را کپی پست کنید . همه ی وقت خود را بگذارید و یک فصل چنصد صفحه ای در مورد معماری قسمت های اصلی کرنل لینوکس و hurd بنویسید و شیوه عملکرد چگونگی انجام تغیرات در قسمت های کلیدی و نقات قوت و ضعف و... را بنویسید .
-
با سلام
بلاخره بعد یک سال و اندی منم دارم پست میزارم ((دوستان شرمنده اینقدر گرفتار شدم که ... بگذریم )) 8) 8)
به نظرم یه چیزی توی این مایه ها باشه بدک نیست
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Trusty
من چندی پیش شروع به ترجمه کردم ولی به دلبل مشکلات سر راهم و شلوغی و کار کردن 10 تا 12 ساعت در روز!!! دیگه حس ترجمه ازم گرفته شد و عملا بیخیالش شدم.
البته من داشتم 13.10 رو ترجمه می کردم (خوب اون موقع 14.04 نبود)ولی کلیات تقریبا یکی هست.
البته این نسخه اولیه بود که مد نظرم بود تا بیام و بصورت کامل لینک ها رو هم بصورت پیوست توضیح بدم.
ubuntu 13.10.docx - 49 KB (http://uplod.ir/uxc99ma0akcc/ubuntu_13.10.docx.htm)
خوشحال میشم این کار رو توسعه بدین.
خیلی ممنون بایت فایلی که دادی، اون رو لاتک میکنیم و به کتاب اضافه میکنیم.
-
سلام . سعی کنید از دوباره کاری پرهیز کنید . مطالب خوبی به زبان فارسی در سایت های لینوکسی موجود است با ذکر منبع از آنها را کپی پست کنید.
این هم فکر خوبیه، به این فکر نکرده بودم! مرسی بابت اینکه گفتی.
-
@amin7r
راستی پروانهی کتاب GNU FDL هست، مشکلی باهاش نداری؟ آخه دیدم که اول کتابت یه پروانهی دیگه گذاشتی که نمیشه متن شما رو تحت GNU FDL بازنشر کرد.
-
@amin7r
راستی پروانهی کتاب GNU FDL هست، مشکلی باهاش نداری؟ آخه دیدم که اول کتابت یه پروانهی دیگه گذاشتی که نمیشه متن شما رو تحت GNU FDL بازنشر کرد.
با سلام مجدد خدمت همه بزرگواران انجمن اوبونتو ایران
سلمان جان :دی
سعی من ترجمه کردن متن بود و میخواستم مفهوم رو طوری که برای کاربرای تازه کار قابل درک باشه رو ترجمه کنم.
آلان بیکار هستم ولی نمیدونم تا کی؟؟؟؟ از کارم استعفا دادم و دارم دنبال کار می گردم.
مجوز رو هم طبق نوشته سایتی که ترجمه می کردم آوردمش و از نظر من هیچ مشکلی برای اینکه این کار توسعه پیدا کنه نداره. اتفاقا نظر من این هست که اگه یه راهنمایی باشه که کارابرا بتونن در هر سطحی کارهای عمومیشون رو را بندازن خیلی عالیه و اگه کاربری سطحش تخصصی بود دیگه خودش میدونه چطوری راه حلش رو پیدا کنه.
مثل شما و آقا مهدی و آقای زبردست و ... که زیاد هستن اسامی دیگه یادم رفته ;D (شما ها خودتون می تونین کارهاتون رو بدون نیاز به کاربرایی مثل ما انجام بدین) ولی کابرای تازه کار نیاز به مرجعی دارن که تا مقداری اونها رو راه بندازه!
ایشالله که این کار صورت بگیره و باعث بشه انجمن از این پروسه نحس (با عرض معذرت از بزرگواران)سوالات پیش پا افتاده راحت بشه و ما بتونیم دوباره شاهد حضور بزرگان لینوکس ایران در انجمن بشیم و یه تغییری در روند سیکل وار انجمن صورت بگیره.
انشالله ...
موفق و پیروز و سربلند باشید.
amin7r - darab -fars
-
اتفاقا نظر من این هست که اگه یه راهنمایی باشه که کارابرا بتونن در هر سطحی کارهای عمومیشون رو را بندازن خیلی عالیه و اگه کاربری سطحش تخصصی بود دیگه خودش میدونه چطوری راه حلش رو پیدا کنه.
سلام امین :)
من تو پست قبلیم نگفتم تازه کارا نباید راه بیافتند و ... بلکه گفتم که برای راه انداختن کاربران بروزرسانی این کتاب (http://ubuntu-book.org/) کافیه، بنظرم بهتره وقتمون رو صرف چیز های مهم تری بکنیم. ما میدونیم که دولت می خواد طرح مهاجرت از ویندوز به لینوکس رو اجرایی کنه، برای انجام این کار به چه چیز هایی نیاز داره؟ کارمندان به چه چیزهایی نیاز دارند؟ به آموزش لیبره آفیس(مشخصا پایه و اساس تمام ادارات ما آفیسه)، به آموزش گیمپ، به آموزش شبکه( اکثر شبکه کارای ایرانی MCSE دارند) و ... . این ها چیزهایی هستند که به این راحتیا نمیشه یادشون گرفت(بخاطر ترک عادت و ... ) ما باید کتاب در مورد این ها بنویسیم نه در مورد چگونگی نصب نرم افزار :| خوب طرف تو دش سافتور بنویسه اولین نتیجه براش میاد، منابع فارسی هم برای این کارای پیش و پا افتاده داریم ولی برای لیبره آفیس نداریم، هر چی هم هست پراکندست.
اگه کاربری سطحش تخصصی بود دیگه خودش میدونه چطوری راه حلش رو پیدا کنه.
موافق نیستم، بحث سر مستندات فارسیه، خوب خیلی ها زبان خوبی ندارند و هر کسی ترجیح میده با زبان مادری خودش کتاب بخونه نه انگلیسی که از هر پاراگراف یک کلمش رو بفهمه!
انجمن از این پروسه نحس (با عرض معذرت از بزرگواران)سوالات پیش پا افتاده راحت بشه و ما بتونیم دوباره شاهد حضور بزرگان لینوکس ایران در انجمن بشیم و یه تغییری در روند سیکل وار انجمن صورت بگیره.
۱- برای اوبونتو بهتره یک FAQ بزرگ نوشته بشه. سوالاتی که خیلی تو انجمن پرسیده میشه رو در اونجا گردآوری کنیم. مثل: انویدیا دارم چجوری نصبش کنم؟ لینوکس چه زبان های برنامه نویسی پشتیبانی می کنه؟ آنتی ویروس چی بریزم؟ و ...
درست مثل FAQ سایت رزبری پای (http://www.raspberrypi.org/help/faqs/)، واقعا هیچ جای سؤالی باقی نمیذاره
-
من تو پست قبلیم نگفتم تازه کارا نباید راه بیافتند و ... بلکه گفتم که برای راه انداختن کاربران بروزرسانی این کتاب (http://ubuntu-book.org/) کافیه
من به شخصه، پروانهی اون کتاب رو نمیپسندم و برای همین هم نمیخوام پایهی کتابی که توسط اوبونتو ایران توسعه داده میشود کتابی باشه که با معیارهای آزاد همخونی نداشته باشه. یکی از اصول مسلم نرمافزارهای آزاد، بارپخش کد یا نوشته به هر دلیلی هست.
-
بنظرم بهتره وقتمون رو صرف چیز های مهم تری بکنیم. ما میدونیم که دولت می خواد طرح مهاجرت از ویندوز به لینوکس رو اجرایی کنه، برای انجام این کار به چه چیز هایی نیاز داره؟ کارمندان به چه چیزهایی نیاز دارند؟ به آموزش لیبره آفیس(مشخصا پایه و اساس تمام ادارات ما آفیسه)، به آموزش گیمپ، به آموزش شبکه( اکثر شبکه کارای ایرانی MCSE دارند) و ... . این ها چیزهایی هستند که به این راحتیا نمیشه یادشون گرفت(بخاطر ترک عادت و ... ) ما باید کتاب در مورد این ها بنویسیم نه در مورد چگونگی نصب نرم افزار :| خوب طرف تو دش سافتور بنویسه اولین نتیجه براش میاد، منابع فارسی هم برای این کارای پیش و پا افتاده داریم ولی برای لیبره آفیس نداریم، هر چی هم هست پراکندست.
سالار جان، حق با شما هست، اگه این جا «بنیاد نرمافزار آزاد ایران» بود، صد در صد حرف شما درست بود، ولی ما اونقدر کاربر فعال نداریم که بخوایم اینقدر گسترده کار کنیم. ما توی خیلی از مسایل مربوط به اوبونتو کمبود داریم. توی همین انجمن رایگیری میکنیم تعداد کسایی که شرکت میکنن به زور ۳۰ نفر میشه، همهی زحمتش هم یک کلیک هست. نه که کسی بیاد و رای نده، اصلاً کاربر زیادی که فعال باشن نداریم. تعداد کاربر ثبتنام کرده که پایین انجمن زده به هیچ دردی نمیخوره و هیچ چیزی رو نشون نمیده.
بنظر من توی انجمن اوبونتو اولویت با خود اوبونتو هست، بعد نرمافزارهای آزاد مرتبط با اوبونتو و بعد شبکه و ...
-
درود به همگان
من خیلی وقته که دنبال یه کتاب اوبونتویی هستم و امیدوارم که این طرح به ثمر بشینه . با اجازه اساتید پیشنهادهامو میگم :
۱. از سطحی نگری دوری کنید و مثل خیلی از سایتها فقط مطالب رو از بقیه ( کپی پیست ) نکنید
۲. مثل راهنماهای اوبونتویی فقط یک نسخهء خاص رو مد نظر نگیرید که مثلا اوبونتوی ۱۴.۰۴ وووووووو
۳. توضیحات حتی الامکان گنولینوکسی باشه و توزیع خاصی رو هدف نگیره یا بهتر بگم تا اونجا که امکان داره توضیحات خانواده دبیان باشه که همه جا عملی باشه هر چند که اساس گنولینوکس یکی هست ولی تفاوت و تغییر لغات برای تازه کارایی مثل من تا حد زیادی میتونه ابهام آور و گیج کننده باشه
۴. لغات فنی رو ترجمه نکنید مثلا من نامه ها و راهنماییهایی رو از دوستان همین انجمن میخوندم که بجای Ctrl میگفتن مهار که ترجمه کنترل هست و من تازه کار هیییییی دنبال مهار بودم که ببینم چیه ؟
۵. در مقدمه حتما لینوکس و ویندوز رو به بوته آزمایش بکشونید که دلایل برتری لینوکس رو منطقی مطرح و بررسی کنید که تازه کارایی مثل من و حتی غریبه ها تفاوت را بیشتر احساس کنند ;D
۶. در همین سایت مطالب و راهنماهای خوبی هست که میتونه کار راه انداز باشه و اگه اونارو طبقه بندی و مرتب کنید خیلی خوبه مثلا مشکل تنظیمات نور لپتاپها که به کرات مطرح شده و راه حلهای مختلفی براش گفته شده ووووو که خود همینا یه کتاب هستن
۷. اصلا نرم افزارها رو توضیح و تشریح نکنید که با کار کردن با اونا میشه ازشون سر درآورد
۸. سایتهای مرجع و کمکی خوب رو معرفی کنید
۹. حتما حتما طریقهء نصب تکی و دوگانه رو برای تازه کارایی مثل من توضیح و تشریح کنید
مهمتر از همهء این پیشنهادها مسالهء مهمی که خودم خیلی درگیرش بودم اینه که من با چندتا از اساتید نامه پرانی ;Dزیادی داشتم که ازشون میخواستم کمک کنند که سیستم رو بیشتر و بهتر بشناسم :
۱۰. اصل و اساس این سیستم عامل در سیستم فایل هست که اگه اونو بتونیم بشناسیم و درک کنیم خیلی از کارهارو میتونیم خودمون انجام بدیم مثلا فایهای دانلود شده برنامه ها در فلان پوشه هست که در فلان آدرس هست ووو خوبه که این قسمت رو خیلی کار کنید و زحمتشو بکشید که خودم خیلی گشتم ولی متاسفانه همهء سایتها از روی دست هم تقلب کردن و ( کپی پیست ) کردن که نهایتا هیچ چیز بدردبخوری ازشون درنمیاد
۱۱. در مورد تفاوت cli و gui به تفصیل صحبت کنید که میتونه برای تازه کارا مفید و مفید و مفید باشه نقاط قوت و ضعفشون بررسی بشه که افراد متقاعد بشن که لینوکس یعنی استفاده از خط فرمان
۱۲. قانون کار با لینوکس رو تشریح کنید که ما تازه کارا از حفظ کردن :o :'( ](*,)فرمانها پرهیز کنیم و با اون قانون لوگوی معروف و جورچین و پازل ووو بتونیم خودمون بدون مزاحمت کارهامونو انجام بدیم
ممنون از سلمان عزیز و بقیه مدیران و اساتیدی که این فکر بکر و جانانه رو میخوان به منصه ظهور بیارن امیدوارم موفق باشید
-
۱۲. قانون کار با لینوکس رو تشریح کنید که ما تازه کارا از حفظ کردن :o :'( ](*,)فرمانها پرهیز کنیم و با اون قانون لوگوی معروف و جورچین و پازل ووو بتونیم خودمون بدون مزاحمت کارهامونو انجام بدیم
این رو بیشتر توضیح میدی؟ من متوجه نشدم منظورت چی هست. ???
-
درود
مرسی که ایطور ایطور پیگیری میکنی
در واقع سه مورد آخر تقریبا در یک طبقه هستن و منظور اصلیم طرز استفاده از ترمینال و سیستم فایل هست که خلاصهء لینوکسه و هر کسی این دو مورد رو بشناسه و درک کنه خودش میتونه گلیمشو بشوره و آب بکشه و....... ;D ;D ;D
امیدوارم که ماحصل تلاشتون چشمگیر باشه کاش میتونستم کاری انجام بدم و کمکتون کنم واقعا از این حرکت خیلی خوشحال شدم چون حرکت بزرگیست و دوای درد خیلی از تازه کارها
-
سلام دوستان عزیز،
در نظر داریم تا با کمک همدیگه، کتابی رو در رابطه با اوبونتو بنویسیم «راهنمای جامع اوبونتو»، چون واقعاً جاش خالی هست.
بنظر شما اگه چه مطالبی داخل این کتاب باشه خوب هست؟ یا اینکه هرگونه نظری که دارید بفرمایید، اگر هم خواستید کمک کنید که عالی هست.
درود بر دوستان
عرض شود که بنده بناست «نیمسال اول تحصیلی 93-94» (ترم جاری) درس «آزمایشگاه سیستم عامل» رو در دانشگاه فنی و حرفه ای (یکی از شهرهای نزدیک تهران) تدریس کنم و در نظر دارم آخرین نسخه «اوبونتو» رو درس بدم و به نوعی مباحث، بسته به بازخوردهایی که از کلاس میگیرم به سمت پیشرفتگی میره. حتی ممکنه مباحث پیشرفته هم تدریس بشه، فقط وابسته به سطح کلاسه.
ولی در کل تصمیم دارم «اوبونتو» رو از منظر کاربری و کاربردی آموزش بدم. به فرض مثال خط فرمان توی کاربرد تدریس میشه. مثلا در مبحث «نصب نرم افزار»، فرمانِ sudo apt-get install MYSOFTWARE توضیح داده میشه. نه بدین شکل که بگیم: «بسم الله الرحمن الرحیم. این خط فرمان است! فرمانها انواع مختلف دارند و ...»
هنوز جزوه ام تکمیل نشده و به نوعی جلسه به جلسه تکمیل میشه. دارم بیشتر از منابع خارجی که در لیبوکس (http://libooks.ir) دارم، استفاده میکنم.
من حاضرم مشارکت کنم و جزوه ام رو خورد خورد بفرستم. جسارتا فقط به شرطی که زحمت ویرایش و تدوین و تلفیق با اطلاعاتتون به عهده خودتون باشه. چون واقعا وقتم اجازه این کار رو نمیده.
از همین الان هم جاش توی لیبوکس (http://libooks.ir) رزروه.
یا علی
-
خیلی هم خوبه، اگه شما بفرستی خودمون بقیهی کارهاشو انجام میدیم.
-
خیلی هم خوبه، اگه شما بفرستی خودمون بقیهی کارهاشو انجام میدیم.
سلمان جان اگر اشتباه نکنم مدیر پروژه شمایی.
اول از همه یه آدرس ایمیل به من لطف کن.
این از ایمیل بنده:
notash.haghighat [at] gmail [dot] com
همینطور فرمت فایلتون رو بگید که با همون فرمت بفرستم تا دوباره کاری نشه. نوع فایل (doc docx odf) نوع و سایز فونت. حواشی، فاصله خطوط و ...
من کلاسم سه شنبه هاست (8 صبح تا 10) اگه مشکلی پیش نیاد جزوه هر جلسه رو تا جمعه همون هفته براتون میفرستم.
جلسه اول کلاس سه شنبه ای است که در شرف اومدنه.
شاید تا قبل از شروع جلسه اول سرفصلهایی که در نظر دارم در کل دوره تدریس کنم رو براتون بفرستم.
یه ابهام: آیا برای این پروژه محدودیت زمانی تعیین کردید؟ یعنی بفرض ظرف n ماه باید حتما تموم بشه؟
فعلا ...
-
همینطور فرمت فایلتون رو بگید که با همون فرمت بفرستم تا دوباره کاری نشه. نوع فایل (doc docx odf) نوع و سایز فونت. حواشی، فاصله خطوط و ...
نوع فرمت فایل لاتک هست و تمام چیزهایی که گفتید به صورت خودکار توسط لاتک تنظیم میشه. برای ما بهترین حالت plain text هست ولی شما با هرنوع فرمتی بفرستی که ما بتونیم بازش کنیم، خوب هست.
من کلاسم سه شنبه هاست (8 صبح تا 10) اگه مشکلی پیش نیاد جزوه هر جلسه رو تا جمعه همون هفته براتون میفرستم.
جلسه اول کلاس سه شنبه ای است که در شرف اومدنه.
شاید تا قبل از شروع جلسه اول سرفصلهایی که در نظر دارم در کل دوره تدریس کنم رو براتون بفرستم.
هر موقع تونستید بفرستید.
یه ابهام: آیا برای این پروژه محدودیت زمانی تعیین کردید؟ یعنی بفرض ظرف n ماه باید حتما تموم بشه؟
نه تعیین نکردیم.
-
برای کارهای گرافیکی من هم میتونم کمک کنم، البته اگر تمایل داشته باشید.
ایمیل: lxmahyar@gmail.com
-
جزوه در حال تایپه.
یه کم شاید دیرتر فرستادم (بعد از دو جلسه)
نظرتون چیه مفاهیم (اوپن سورس، واژه آفریقایی اوبونتو، توزیع و ...) رو بذارم به عهده خودتون یا اگه لازمه بفرستم؟ به خاطر مدیریت زمان میگم.
وگرنه من مخلص تمام گنو/لینوکسی های ایرانیم.
-
سلمان جان یه چیزایی برات فرستادم
بابت تاخیر شدیدا عذرخواهی میکنم
-
سلمان جان یه چیزایی برات فرستادم
بابت تاخیر شدیدا عذرخواهی میکنم
چیزی که برای من نیومده.
-
کتاب رو به کجا رسوندید؟
-
نمک در نمکدان شوری ندارد
دل من طاقت دوری ندارد
دیگه دارم نگران میشم که یه اتفاقی برای سلمان افتاده باشه
-
چه کنیم با کتابی که مال پارسال بود؟
سلمان کجایی رفیق؟