انجمنهای فارسی اوبونتو
کمک و پشتیبانی => انجمن عمومی => نویسنده: mr.amir138396 در 04 آبان 1402، 08:24 بظ
-
سلام . سوالاتی در ذهنم بود که از توی اینترنت جوابش رو دیدم . ولی باخودم گفتم بد نباشه که از اعضای اینجا هم خواهش کنم تا در مورد BSD راهنمایی کنند .
1. چطوری نرم افزار نصب میشه ؟ ( تا جایی که فهمیدم چیزی مثل apt و ... نداره )
2. ارزش نصب داره یا خودم رو به دردسر نندازم ؟
3. با سیستم های قدیمی چطوره ؟
4. به سادگی اوبونتو و فدورا میرسه یا باید گفت صد رحمت به آرچ ؟
5. اگه نکات اضافی هم داره بی زحمت لطف کنید و بگید .
6. اینجا در موردش میشه اصن صحبت کرد ؟
7. کدومش خوبه ؟ openBSD و یا FreeBSD ( کارای معمولی میخوام انجام بدم ولی مهمه که نرم افزار های زیادی روش نصب بشه . )
ممنون که همیشه همراه هستید ...
-
1- نصب نرم افزار مثل توزیع های گنو هست. مدیر بسته دارن.
برای نصب نرم افزار ها در freebsd
pkg install
برای پیدا کردن بسته ها
https://ports.freebsd.org/cgi/ports.cgi
برای net و open هم مدیر بسته هست.
۲- توزیع های گنو که کرنل اکثرشون لینوکسه چقدر باهم فرق دارن حالا توزیع های bsd که کرنلشونم لینوکس نیستو ببین. تازه پوسته پیشفرضون sh هست و باید بعد از نصب خودت بشو نصب کنی. اصلا با سخت افزار های مختلف پشتیبانی خوبی ندارن. و البته init شونم فرق داره.
۳- با سیستم های قدیمی اگه سخت افزارشون آزاد باشه خوبن.
۴- توزیع های معروف bsd که میشن سه تا، هیچکدوم نصاب گرافیکی ندارن، هیچکدوم به طور پیشفرض دارای میزکار گرافیکی نیستن و بعد نصب باید میزکارو نصب کنی. تازه ممکنه از یک میزکار خیلی معروف هم پشتیبانی نکنن. صد رحمت به جنتو!!!
۵- بدبخت میشی. اطلاعات لازم در distrowatch هست.
۶- بله ولی فکر نکنم کسی بتونه کمکت کنه و اگرم بتونه همشون با ترجبه ها هستن و در اینترنت هم به غیر از یک انجمن و سند های خود توزیع های bsd چیزی پیدا نمیکنی(چه انگلیسی و چه فارسی).
۷- freebsd. در کل مشکل اصلی پشتیبانی سخت افزاری و تفاوتاشون با توزیع های گنو هست که شاید تو ندونیشون. یک مشکل دیگه هم اینکه init شون systemd نیست و این باعث میشه که رفع مشکل در بوت، و تنظیم سرویس ها سخت بشه برای کسی که باتجربه نیست(البته این مشکل اونا نیست بلکه مشکله فرد حساب میشه). یه بدیه دیگه هم نبود منابع کافی هست. فقط همینا، چیزی نبود که ;) . وگرنه نرم افزار های زیادی در بسته هاشون دارن. نصب پوسته دلخواه خودت و میزکار گرافیکی راحته.
من یک بار سعی کردم netbsd و freebsd رو روی ماشین مجازی نصب کنم. خب همه میدونیم که ماشین مجازی از لحاظ پشتیبانی سخت افزار یک حالت ایده عاله ولی netbsd که اصلا نصب نشد و freebsd هم نصب شد ولی من کار باهاشو بلد نبودم.
-
1- نصب نرم افزار مثل توزیع های گنو ...
خیلی ممنون بابت راهنمایی های مختصر و مفید . راستش من با اوبونتو و فدورا و سوزه کارکردم و چون سیستمم هر وقت که لینوکس نصب میکنم بشدت یعنی بشدت به معنای واقعی کلمه هنگ میکنه و باید فقط از دکمه خاموش کرد . رسما رو اعصابم بود . از BSD ها شنیدم گفتم بپرسم . اگر اینطوره که منصرف شدم . باز هم تشکر بابت راهنمایی .
-
خب بنده خدا قبل نصب به صورت زنده امتحانشون کن. دبیانو امتحان کن. عالیهههههه
-
خب بنده خدا قبل نصب به صورت زنده امتحانشون کن. دبیانو امتحان کن. عالیهههههه
اون رو هم نصب داشتم . عذابی بود برای خودش خیلی قدیمی بود البته با نسخه پایدار کار کردم و بعد به نا پایدار رفتم . جفتشون عذابن .
-
دبیان ناپایدار بروزرسانیش زیاده ولی من با دبیان آزمایشی با اینکه گرافیکم انویدیاست اصلا سیستم داغ نمینه و از ویندوز برنامه ها سریع تر بالا میان(خیلی سریع تر). خیلی هم پایداره. پشتیبانی خوبی هم از سخت افزار داره. اگه به مشکلی برخوردی مطرح کن.
-
دبیان ناپایدار بروزرسانیش زیاده ولی من با دبیان آزمایشی با اینکه گرافیکم انویدیاست اصلا سیستم داغ نمینه و از ویندوز برنامه ها سریع تر بالا میان(خیلی سریع تر). خیلی هم پایداره. پشتیبانی خوبی هم از سخت افزار داره. اگه به مشکلی برخوردی مطرح کن.
بین دسکتاپ ها کدومشون بهتره ? سبک باشه و رم کم در حالت Xorg بگیره . Gnome ویا Xfce ? اصن حرف KDE رو نیار که متنفرم ازش . البته با احترام نسبت به دوستداران KDE .
-
xfce.
-
xfce.
اووووووووووووف چه جیگری ! واگعیه یا کیکه ؟ ;D ;D ;D
وقت نصبه ....
فقط اینکه تستینگ به روزتره نرم افزار هاش و یا ناپایدار ؟؟
-
ناپایدار بروزتره ولی بروزرسانیش زیاده و ممکنه ناپایداری داشته باشه. اگه بسته ای باگی نداشت بعدش برای آزمایشی هم میاد و تفاوت زمانی زیادی ندارن. همون تستینگ بهترینه. میتونید با نصاب اینترنتی نصب کنید و در همون جا میزکارو انتخاب کنید و یا میتونید نصاب آفلاین با میزکار مشخصی رو نصب کنید. به خاطر شرایط اینترنت در ایران نصاب آفلاین با میزکار xfce را پیشنهاد میکنم.
پیدا کردن ایزو های دبیان کمی سخته. از پیوند های زیر استفاده کنید. حتما برای بارگیری از یک نرم افزار مدیر بارگیری استفاده کنید.
برای آزمایشی با نصاب آنلاین
https://cdimage.debian.org/cdimage/daily-builds/daily/current/amd64/iso-cd/
برای آزمایشی با نصاب آفلاین و میزکار مشخص و قابل آزمایش به صورت لایو(توصیه شده از طرف من ;D)
https://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-live-builds/amd64/iso-hybrid/
تو خود همین پیوند ها هم لینک های زیادی هست. اگه گیج شدید و شک داشتید بگید چه نصابی رو میخاید تا پیوند مستقیمشو بزارم تا اینترمتتون هدر نره. اگه قبل از نصب، هنگام و بعدش سوال داشتید یا به مشکلی خوردید، در تالار مربوط اونو بپرسید و ازش نگذرید. البته بهتره قبل از شروع نصب از فرایندش اطلاعات کاملی داشته باشید.