1- نصب نرم افزار مثل توزیع های گنو هست. مدیر بسته دارن.
برای نصب نرم افزار ها در freebsd
pkg install
برای پیدا کردن بسته ها
https://ports.freebsd.org/cgi/ports.cgi
برای net و open هم مدیر بسته هست.
۲- توزیع های گنو که کرنل اکثرشون لینوکسه چقدر باهم فرق دارن حالا توزیع های bsd که کرنلشونم لینوکس نیستو ببین. تازه پوسته پیشفرضون sh هست و باید بعد از نصب خودت بشو نصب کنی. اصلا با سخت افزار های مختلف پشتیبانی خوبی ندارن. و البته init شونم فرق داره.
۳- با سیستم های قدیمی اگه سخت افزارشون آزاد باشه خوبن.
۴- توزیع های معروف bsd که میشن سه تا، هیچکدوم نصاب گرافیکی ندارن، هیچکدوم به طور پیشفرض دارای میزکار گرافیکی نیستن و بعد نصب باید میزکارو نصب کنی. تازه ممکنه از یک میزکار خیلی معروف هم پشتیبانی نکنن. صد رحمت به جنتو!!!
۵- بدبخت میشی. اطلاعات لازم در distrowatch هست.
۶- بله ولی فکر نکنم کسی بتونه کمکت کنه و اگرم بتونه همشون با ترجبه ها هستن و در اینترنت هم به غیر از یک انجمن و سند های خود توزیع های bsd چیزی پیدا نمیکنی(چه انگلیسی و چه فارسی).
۷- freebsd.
در کل مشکل اصلی پشتیبانی سخت افزاری و تفاوتاشون با توزیع های گنو هست که شاید تو ندونیشون. یک مشکل دیگه هم اینکه init شون systemd نیست و این باعث میشه که رفع مشکل در بوت، و تنظیم سرویس ها سخت بشه برای کسی که باتجربه نیست(البته این مشکل اونا نیست بلکه مشکله فرد حساب میشه). یه بدیه دیگه هم نبود منابع کافی هست. فقط همینا، چیزی نبود که . وگرنه نرم افزار های زیادی در بسته هاشون دارن. نصب پوسته دلخواه خودت و میزکار گرافیکی راحته.
من یک بار سعی کردم netbsd و freebsd رو روی ماشین مجازی نصب کنم. خب همه میدونیم که ماشین مجازی از لحاظ پشتیبانی سخت افزار یک حالت ایده عاله ولی netbsd که اصلا نصب نشد و freebsd هم نصب شد ولی من کار باهاشو بلد نبودم.