در این آموزش قصد دارم نحوه ی اجرای بازی های PlayStation را در لینوکس شرح دهم. ضمن تشکر از آقای حسین حسن پور که در این پست: http://forum.ubuntu.ir/index.php?topic=2236.0
چگونگی شبیه سازی بازی های کنسولهای مختلف در اوبونتو را قبلا توضیح داده اند، فکر می کنم راهنمای ایشان از آنجا که یک ترجمه ی صرف است، راه کار های عملی را پیشنهاد نمی دهد. لذا بر آن شدم از میان Emulator های متعدد لینوکس برای این مهم، یک نرم افزار به نام PSX را معرفی کنم و تا اجرای موفقیت آمیز بازی ها آموزش را ادامه دهم.
(http://i38.tinypic.com/1zd3wjk.jpg)
پیش از آن بهتر است بدانید نرم افزار PSX بهترین نمونه از این مجموعه است و از آنجا که اجرای این بازی ها نیاز به سخت افزار چندان سطح بالایی نیست، بر روی اکثر سیستم ها قابل اجراست. این نرم افزار از لحاظ گرافیکی پایین تر از epSX است اما سرعت اجرا و انعطاف بیشتری دارد و طیف وسیع تری از بازی ها را پوشش می دهد. قیمت CD های بازی هم بسیار کم است ( هر CD ۲۰۰-۳۰۰ تومان )شما می توانید بازی ها را از فروشگاه تهیه کنید و یا فایل ISO بازی را از سایت هایی مانند mininova و هر سایت یا نرم افزار دیگری که برای دانلود تورنت ها استفاده می کنید، دانلود کنید.
مراحل نصب:
۱- پیش نیاز ها:
ابتدا وابستگی های ( dependencies) برنامه را دانلود و نصب میکنیم. خوشبختانه pSX پابستگی های چندانی دارد جز یک فایل کتابخانه ی کم حجم به نام libgtkglext که شمت می توانید آنرا به طریق کد زیر در ترمینال دانلود و نصب کنید:
sudo apt-get install libgtkglextmm-x11-1.2
و یا از آدرس زیر دانلود کنید و به صورت دستی نصب کنید:
http://mirrors.kernel.org/ubuntu/pool/universe/g/gtkglext/libgtkglext1_1.0.6-2.1ubuntu1_i386.deb
۲- نصب برنامه:
از آدرس زیر، آخرین نگارش از نرم افزار pSX را پیدا و دانلود نمایید.
http://psxemulator.gazaxian.com/
در زمان نگارش این راهنما، آخرین نسخه ی موجود، ۱.۱۳ است و شما می توانید آنرا مستقیما از آدرس زیر دانلود کنید:
http://psxemulator.gazaxian.com/pSX_linux_1_13.tar.bz2
پز از دانلود، به صورت گرافیکی در جایی آنرا Extract کنید یا از کد زیر استفاده کنید:
tar xvf pSX_linux_1_13.tar.bz2
۳- دانلود ROM:
باری انکه برنامه شما بتواند کار کند، شما نیازمند حداقل یک ROM هستید. پیدا کردن ROM ها چندان ساده نیست.scph1001.bin نام یکس از این ROM هاست. پس از مدتی جستجو، من موفق به پیدا کردن ROM پلی استیشن۱ به آدرس زیر شدم:
http://www.sendspace.com/file/xwdqpn
آنرا دانلود کنید.
۴- اجرا:
با فرض اینکه شما pSx را در دسکتاپ دانلود و Extract کرده اید، به پوشه ی pSX بروید و با دابل کلیک فایل pSX را اجرا کنید. در صورتی که هیچ اتفاقی نیفتاد، فایل pSX را از طریق ترمینال و رفتن به پوشه ی pSX اجرایی کنید:
sudo chmod +x pSX
البته شما می توانستید از ابتدا از طریق ترمینال اقدام به اجرا کنید:
cd ~/Desktop/pSX/
و سپس با کد زیر آنرا اجرا کنید:
./pSX
۵- تنظیمات:
پس از اولین اجرا، شما به اخطار زیر بر می خورید:
(http://i36.tinypic.com/29ct75y.jpg)
به این معنا که فایل ROM یا BIOS برنامه موجود نمی باشد. پنجره ی بعدی از شما می پرسد که فایل scph1001.bin کجاست. شما می توانید آدرس فایل scph1001.bin که قبلا دانلود کرده این را در این مرحله به نرم افزار بدهید، ام بهتر است آنرا در پوشه ی bios واقع در پوشه ی pSX کپی کنید و سپس آدرس را به برنامه بدهید. دقت کنید که احتمالا فایل دانلودی شما با حروف بزرگ است.
(http://s4.tinypic.com/zxv3o0.jpg)
با دادن آدرس فایل scph1001.bin برنامه اجرا شده و آماده است.
(http://s4.tinypic.com/skyqs6.jpg)
افزودن pSX به منوی Games:
در صورتی که می خواهید از این به بعد pSX را از منوی Games توسط میانبر اجرا کنید، مراحل زیر را انجام دهید:
بر رو Application در نوار ابزار راست کلیک کرده و edit menu را نتخاب کنید.
از پنل سمت چپ ‘Game’ را انتخاب کنید و در سمت راست “New Item” را انتخاب کنید تا منوی افزودن ظاهر شود و آنرا به این طریق پر کنید:
Name: pSX
Command: ~/Desktop/psX/pSX
شما می توانید در تکست باکس Command هر مکانی که پوشه pSX را قرار داده اید وارد کنید.
Ok کنید و پنجره را ببندید. از این به بعد شما میتوانید pSX را با میانبر Applications->Game->pSX اجرا کنید.
(http://s4.tinypic.com/2llj6sx.jpg)
پ.ن:
*- همانطور که دقت کردید این برنامه امکان نمایش به صورت فارسی را دارا است که این راهنما با پیش فرض فارسی تهیه شده است.
*- تمامی امکانات یک پلی استیشن کامل از جمله امکان ذخیره ی بازی، چک پوینت و انتخاب های نمایش متعدد در این برنامه گنجانده شده است.
*- امکان نصب دسته ی بازی وجود دارد.
*- نسخه ی ویکی این راهنما را می توانید در آدرس زیر ببینید:
http://wiki.ubuntu.ir/PlayStationEmulator
سلام
ممنون فاراب جان ، واقعا جای خالیش خیلی خیلی احساس میشد!
با اجازت با ذکر نام نویسنده و انجمن اوبنتو در وبلاگ و انجمن قرار دادم!
یا علی!
می شه بگید وقتی می خواهید کار خودتون رو بکنید چه نیازی به اجازه گرفتنه ؟
(http://www.gigaimage.com/images/t8s1uukc5prexwqxmkpq.jpg)
دوست عزیز شما روی عکس ها کپی رایت خودتون رو گذاشتید و توی ذکر منبع هم نوشتید :
منبع : انجمنهای انارنت ، انجمنهای اوبنتو
این کار نه از لحاظ اخلاقی و نه از لحاظ عقلانی درست نیست...
سلام
ممنونم از توجهتون.
۱ . خود فاراب جان اجازه دادن ، پست قبلی پست خودتون و بخونید و نیز پست من ، نوشته :
سلام
ممنون فاراب جان ، واقعا جای خالیش خیلی خیلی احساس میشد!
با اجازت با ذکر نام نویسنده و انجمن اوبنتو در وبلاگ و انجمن قرار دادم!
یا علی!
اگه دقیق نگاه کنید نوشته : با اجازت ، امیدوارم متوجه شده باشید منظورم رو !
۲ . من برای اپلود عکسهام از گیگاایمیج استفاده میکنم اینه که مجبورم یه نوشته برای عکسها استفاده کنم = http://gigaimage.com ، قسمت Watermark Options رو نگاه کنید.
۳ . میهنبلاگ ۴ از سرویسی به نام دنبالک استفاده میکنه ، به طریقی که من منبعهایی که از اونجا کپی زدم رو مینویسم بعد اون به ترتیب حروف الفبا ذکر میکنه
(http://www.gigaimage.com/images/xnf36bl63z52a5w7ic1_thumb.jpg) (http://www.gigaimage.com/viewer.php?file=xnf36bl63z52a5w7ic1.jpg)
حال اگه مشکل اینه که چرا اول انجمن انارنت رو ذکر کردم بعد اوبنتو اون دیگه تقصیر من نیست ، برید از اجداد گذشته بپرسید این چه ترتیبیه ، اما اگه میگید چرا انارنت رو در کل ذکرکردم ، باید بگم شرمنده ، حداقل عکس پلی استیشن که از خودم هست :) ، پس فقط کپی خالی نزدم ، پس حق اضافه کردن انجمن رو دارم.
۴ . سخن آخر شما صحیح است اما در صورتی که من نگفته باشم :
نویسنده : فاراب
مطمئنم که خوانندگان وب من اینقدر هوش و ذکاوت دارند که بفهمند نویسنده مطلب من نبودهام و شخص دیگری به نام فاراب است که در اوبنتو عضو است و این که چرا اوبنتو اول نیست بر میگرده به مورد ۳.
+
چقدر بودن دوستانی که از آموزشهای فتوشاپ من کپی کردن بدون ذکر حتی اسم من در حالی که من اونا رو دست و پا شکسته از وبهای اونطرفی ترجمه کرده بودم و من دم نزدم ، حالا من یه کپی زدم ، ببین چیکار کردن! ;)
باز از توجه شما دوست عزیز بسیار ممنونم.
چه كار زشتي!!
من از شما نیز عفو و بخشش طلب میکنم ;)
سلام
آقا اگه موضوع قانع شدنه که ایدی من anar_net98 در یاهو ، بیا بچتیم یا من قانع میشم یا شما ، دیگه تاپیک به انحراف نمیره و اگه خیلی جرم سختی مرتکب شدم بگید اون پست رو در وبلاگ و انجمن پاک کنم (حداقل اگه اینطور باعث آرامش روان شما میشه).
ضمنا همه میدونن که در دنیای گرافیک پیکسلی هیچ نرمافزاری جای فتوشاپ رو نمیگیره (اگه هست به من معرفی کنین) پس دلیلی وجود نداره که از فتوشاپ استفاده نکنم (و من حتی سعی کردم که فتوشاپ رو در اوبنتو اجرا کنم ( http://forum.ubuntu.ir/index.php?topic=5902.0 ) ولی واقعا مثل چرخوندن لقمه دور سره .
من به آموزشهام دلبسته نبودم که گیر ندادم که یکی دیگه کپی کنه ، چون اعتقاد دارم همونطور که من از آموزشهای یکی دیگه استفاده میکنم و چیز یاد میگیرم پس یکی دیگه هم حق داره که از آموزشهای من استفاده کنه و یاد بگیره و به این میگم رد و بدل آزاد اطلاعات و منظور من از گفتن جمله آخریم این بود که اتفاق مهمی در حد اومدن فایرفاکس ۴ نیفتاده که در یه تاپیک بررسی شه.
در مورد تینیپیک باید خدمت شما عرض کنم که من در http://www.anarnet.mihanblog.ir/post-83 یه دفه با
(http://i35.tinypic.com/209iyb6.gif)
برخورد کردم و اگه دقت کرده باشید در جدیدترین پستهام از گیگاایمیج استفاده میکنم (و مشغول این هستم که همهی عکسها رو به اینجا منتقل کنم) و سایتهایی مثل http://tinypic.com یا http://blogpulp.com وفایی به من نکردن که من به اونا وفا کنم.
ضمنا ، من نمیدونم هنوز GPL چی هست ، اگه چیزی در حدود همون CreativeCommons که بله ، من از این سایت یه گواهی برا خودم درست کردم که در قالب جدیدم نیست ، اگه چیز بدربخوریه بگید بذارم تو وبلاگم (از این بابت ممنون میشم) و اگه نیست باز ممنون میشم که جایی رو معرفی کنید که GPL رو به من بشناسونه.
و در مورد سخن آخرتون ، ببینید دوست عزیز هر آموزشی برای بالا بردن سطح علمی بشریته ، پس دلیلی نداره که به یکی توهین کنیم و یکی رو حلوا حلوا کنیم ، برا من هیچ فرقی بین آموزشهای شما و جادی و موبایلستان و سایت گفتمان قرآن وجود نداره ، چون همهی اونهارو محترم میشمُرم و براشون احترام قائلم و دلیلی برای بی احترامی به اونا نمی بینم.
اما برای قانع کردن شما :
جمله اولتون در مورد تینیپیک : این سرویس رایگان و سرویسهای دیگری چون http://blogpulp.com بعد از مدتی که از عکس استفاده ای نشد و در مرورگری نمایش داده نشد ، اونا رو پاک میکنن ، در حالی که http://gigaimage.com گفته که پهنای باند محدودی قائل نمیشه و عکسها رو پاک نمی کنه (حداقل تا به حال اینطور بوده است).
جمله دومتون در مورد فتوشاپ و لینوکس:
دوست عزیز!
بهتره که باور کنیم لینوکس نیز مانند هر نرمافزار دیگری با نیاز به وجود اومده است ، پس نیازهای من هستن که منو ترغیب به استفاده از لینوکس کردن ، از طرف دیگه من در لینوکس نرمافزاری در پایه فتوشاپ ندیدم (و همونطور که قبلا گفتم اگه هست معرفی کنید ، ممنون میشم) و چون به فتوشاپ احتیاج دارم پس اونو عزیز میشُمارم ، این از فتوشاپ و اوبنتو اما در مورد آموزشهام من برای اولین بار اینجا ذکر کردم که بدون ذکر نام من کپی شده ، وگرنه برداشتن سایر نکتهها از وبلاگم هم برام مهم نیست چون مهم پیشرفت کردن علم و سطح اطلاعاته.
در مورد جمله سومتون هم همون طور که به خدمت شریفتان عرض کردم بنده از GPL بی اطلاعم ، اگه میشه راهنماییم کنید.
+
خوشحال میشم این موضوع ادامه پیدا نکند و اگه مشکلی هست خود فاراب جان در این مورد به من تذکر دهند ، باز با anar_net98 در یاهو منتظر شما هستم.
موفق و موید باشید!
یا علی!
سلام
در مورد اجرای بازی های پلی استیشن۲ بعد از تست کردن تعداد زیادی از BIOS ها متاسفانه موفق نشدم. با اینکه نرم افزار pSX این توانایی رو داره.
کمی جستجو کردم و در نهایت به نرم افزار PCSX2 که دوستمون قبلا هم گفته بودند رسیدم:
(http://www.pcsx2.net/portal/themes/default/images/logo.jpg)
خوشبختانه به تازگی تیم این نرم افزار از اوبونتو هم پشتیبانی کرده. پیدا کردن فایل .deb کمی مشکل بود ولی پیدا شد. بر روی سرور خودم براتون آپلود کردم. یک فایل BIOS برای پلی استیشن۲ هم به اسم SCPH-70012_BIOS_V12_USA_200 همراه با اون به آدرس زیر براتون ضمیمه کردم:
http://qurveh.ir/pcsx2.tar.gz
در هنگام نصب، اگر کارت گرافیک شما مثل من باشه،nVidia برنامه وابستگی nVidia-cg-toolkit_2.00010_i386.deb رو از سایت nVidia دانلود میکنه
و بعد اون فایل رو با دانلود Cg-2.0_Dec2007_x86.tar.gz از http://developer.download.nvidia.com/cg/Cg_2.0/2.0.0010 کانفیگ میکنه. کمی طول میکشه، صبور باشید .
پس از نصب، ابتدا فایل BIOS را به آدرس pcsx2/bios./~ کپی کنید.
در نهایت برنامه نصب میشه و از منویApplications->Games اجرا می شه:
(http://s4.tinypic.com/5miccj.jpg)
پلاگین ها خوشبختانه کامل هستند و شما فقط کافیه فایل BIOS رو آدرس دهی کنید.
ولی متاسفانه من در هر با اجرا به یک خطا بر می خورم. البته فکر میکنم permission پوشه ی pcsx2/plugins./~ که البته یه میانبر هست، رو بهتر باشه ۷۷۷ بکنید:
sudo chmod -R 777 plugins
تقریبا مطمئنم که اشکال از BIOS نیست و می دونم که این برنامه ۱۰۰٪ کار میکنه چون از عکس هاش معلومه:
http://www.pcsx2.net/screenshots.php
خوشحال می شم اگه دوستان هم کمک کنند. این راهنما هم می تونه راهگشا باشه:
http://www.pcsx2.net/guide.php