چندی پیش، در یکی از صفحات ویکیپدیا (که الان دقیقاً خاطرم نیست) لیستی از زبانهای برنامهنویسی نوشته شده بود که نام یکی از زبانها توجهام رو به خودش جلب کرد:
Brainfuck اولین چیزی که پس از باز کردن صفحهی مربوط به این زبان در ویکیپدیا توجه رو به خودش جلب میکنه اینه که میگه:
Brainfuck is an esoteric programming language noted for its extreme minimalism
جالبه! وقتی میری پایینتر و یه نگاهی به سینتکس این زبان میندازی متوجه میشی که منظورش چیه!
برای اینکه بفهمیم منظور از زبانهای برنامه نویسی محرمانه چیه کافیه به صفحهی زیر یه سری بزنیم:
Esoteric programming languageاما در مورد آموزش برنامهنویسی با این گروه از زبانها:
خب یه ویکی عالی داریم به آدرس زیر:
http://esolangs.org/wiki/Main_Pageمیشه گفت فوقالعاده هست! لیستی از تمامی زبانهایی که در این گروه قرار میگیرن رو داره به همراه یه آموزش کوتاه و مختصر!
از اونجایی که من اول با Brainfuck آشنا شدم و ازش خوشم اومد، طی جستجوی کوتاهی که داشتم یه PDF آموزشی خوب براش پیدا کردم که پیوست شده.
خب مسلماً اگر قرار باشه با این زبانها کد بزنید باید کامپایلر یا مفسرش در سیستمتون نصب باشه، خب به فرض اگر میخواید Brainfuck کد بزنید کافیه دستور زیر رو اجرا کنید تا یه لیست کامل از مفسرهای این زبان که توی مخازن رسمی اوبونتو هست رو پیدا کنید:
$ apt-cache search brainfuck
beef - flexible Brainfuck interpreter
bf - a fast Brainfuck interpreter
gir1.2-cattle-1.0 - Brainfuck language toolkit (introspection files)
hsbrainfuck - interpreter for the brainfuck programming language
libacme-brainfck-perl - Embed Brainf*ck in your perl code
libcattle-1.0-0 - Brainfuck language toolkit
libcattle-1.0-dev - Brainfuck language toolkit (development files)
libcattle-1.0-doc - Brainfuck language toolkit (API reference)
libghc-brainfuck-dev - Brainfuck interpreter library
libghc-brainfuck-doc - Brainfuck interpreter library; documentation
libghc-brainfuck-prof - Brainfuck interpreter library; profiling libraries