انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: system restore,freez,disk defragment در لینوکس  (دفعات بازدید: 3656 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1490
  • آقا مرتضی
system restore,freez,disk defragment در لینوکس
« : 17 شهریور 1388، 06:22 ق‌ظ »
سلام.
من میخواستم ببینم تو لینوکس یه ابزاری مثل system restore که در ویندوز هست نیست؟یا یه چیزی که بشه باهاش سیستم رو فریز کرد؟
برا disk defragmentation چی؟یعنی ابزای که بتونه درایوهایی که داریم از هر نوعی که باشه رو defrag کنه؟
پدرم به رحمت خدا رفتن. شادی روحش صلوات.

آفلاین novid

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 728
  • آزاده بمیرید!
    • پالس آزاد
پاسخ به: system restore,freez,disk defragment در لینوکس
« پاسخ #1 : 17 شهریور 1388، 08:14 ق‌ظ »
در مورد عمل defrag کردن تا اونجایی که می‌دونم در لینوکس کاربردی نداره! این موضوع هم به دلیل نحوه مدیریت یک فایل توسط فایل سیستم لینوکس هست.

برای درک موضوع مثال زیر رو در نظر بگیرید.

هارد رو کابینتی در نظر می‌گیریم که میلیون‌ها کشو داره. هر کشو می‌تونه مقدار معین و ثابتی داده رو درون خودش ذخیره کنه.

بنابراین فایلایی که بزرگتر از حجم و ابعاد کشو هستند رو ما تیکه تیکشون می‌کنیم.

و البته زمانی دسترسی این فایل‌ها به هم آسونتره که در کشوهای کنار یکدیگر قرار بگیرند

حالا شما در نظر بگیرید که صاحب کابینت هستید و وقتی برای مراقبت از اون ندارید. دو نفر  برای انجام این کار استخدام می‌کنید. یک مرد و یک زن.

مرد می‌یاد از این روش برای جا دادن فایلا تو کشوها استفاده می کنه: اون زمانی کشوها رو خالی می‌کنه که دستور پاک شدن فایلی صادر بشه.

فایل‌های جدیدی که دستش می‌رسه رو به اندازه و ابعاد یک کشو تقسیم می‌کنه. و بعد به صورت تصادفی اونا رو در اولین کشوی خالی در دسترس جا می‌ده. شما زمانی متوجه بد بودن این روش می‌شید که برای پیدا کردن یک فایل خاص مجبور شید آخر هفته چندین نفر رو برای پیدا کردن  اون در بین کشوهای مختلف، استخدام کنید.

اما زن از تکنیک دیگری برای اینکار استفاده می کند:  زن به صورت پیوسته کشوهای خالی رو بر روی یک تیکه کاغذ می‌نویسه و به نوعی امار همه کشوهای خالی رو در هر لحظه داره.

وقتی یک فایل جدید از راه می‌رسه، اون به لیست کشوهای خالیش مراجعه می‌کنه. می‌بینه آیا کشوهای خالی کنار همی وجود داره که فایل جدید رو بتونه اونجا جا بده!؟ خوب مشخصه در این روش فایلا به صورت خیلی منظم و تمیزی کنار هم قرار می‌گیرن و اصلا نیازی به مرتب کردنشون نخواهیم داشت.

در اینجا زن فایل سیستم لینوکس و مرد هم فایل سیستم ویندوزه!‌ اون آدمایی هم که باید آخر هفته برای رسیدگی به وضعیت نابسامان کشوها  استخدام کنیم، همون ابزاری هست که شما در ویندوز اونا رو می‌بینید.

منبع: http://www.whylinuxisbetter.net/items/defragment/index.php

و اما در مورد system restore! باید بگیم در لینوکس توزیعی داریم که این قابلیت رو داشته باشه! اما همه اونا ندارن. فکر هم نمی‌کنم اوبونتو این قابلیت رو داشته باشه.

اما در عوض توزیع مندرویا این قابلیت رو درون خودش داره و اسم اون هم Darksnapshot هست.

منبع: http://news.softpedia.com/news/Mandriva-2009-1-Gets-System-Restore-Functionality-106502.shtml

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1614
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #2 : 17 شهریور 1388، 11:52 ق‌ظ »
به این دقت کنید که هر چیزی که در هر لینوکسی هست، توی بقیه لینوکس ها هم قابل دسترسی است. یک توزیع چیزی بیشتر از چند تا برنامه نیست. البته من شخصا برای چنین کاری از برنامه dd استفاده می کنم ( http://jadi.undo.it/?p=2237)
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1490
  • آقا مرتضی
« پاسخ #3 : 18 شهریور 1388، 04:08 ب‌ظ »
سلام.از راهنمایی هردوتون ممنون.
من یه بار تو لینوکس 12 گیگ دیتا رو رو هاردم ریختم بعد وقتی رفتم تو ویندوز و دیسک رو آنالیز کردم شوکه شدم چون دیدم تمام اطلاعات بصورت کاملا یکپارچه قرار گرفتن.گفتم اگه تو لینوکس ابزاری بود که میتونستم باهاش چندتا درایو ویندوزی رو که دارم رو یکپارچه کنم خیلی باحال میشه که انگار راه جالبی یافت نمیشه؟
برا اون فریز کردن یاrestore کردن بیشتر برا این بود که گاهی میشه که بعد از یه مدت کار تاچ پد یا کلیدهای عملیاتی لپتاپم از کار می افته که احتمالا به خاطر خرابکاری خودمه.حالا اگه میشد تو اینجور مواقع سیستم رو به حال قبل برش گردوند خیلی خوب میشد!
البته فکر کنم این کارا رو میشه با بکاپ گرفتن از یه سری فایلا مثل xorg.conf انجام داد؟مگه نه؟؟
پدرم به رحمت خدا رفتن. شادی روحش صلوات.

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
« پاسخ #4 : 18 شهریور 1388، 09:07 ب‌ظ »
سلام.از راهنمایی هردوتون ممنون.
من یه بار تو لینوکس 12 گیگ دیتا رو رو هاردم ریختم بعد وقتی رفتم تو ویندوز و دیسک رو آنالیز کردم شوکه شدم چون دیدم تمام اطلاعات بصورت کاملا یکپارچه قرار گرفتن.گفتم اگه تو لینوکس ابزاری بود که میتونستم باهاش چندتا درایو ویندوزی رو که دارم رو یکپارچه کنم خیلی باحال میشه که انگار راه جالبی یافت نمیشه؟
برا اون فریز کردن یاrestore کردن بیشتر برا این بود که گاهی میشه که بعد از یه مدت کار تاچ پد یا کلیدهای عملیاتی لپتاپم از کار می افته که احتمالا به خاطر خرابکاری خودمه.حالا اگه میشد تو اینجور مواقع سیستم رو به حال قبل برش گردوند خیلی خوب میشد!
البته فکر کنم این کارا رو میشه با بکاپ گرفتن از یه سری فایلا مثل xorg.conf انجام داد؟مگه نه؟؟
بله لینوکس به defrag احتیاجی نداره اما در مورد بازیابی برنامه ای معادل Time Machine در مکینتاش در لینوکس هم هست با کمی جستجو پیدا خواهید کرد
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین یه انقلابی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
    • یه‌انقلابی
« پاسخ #5 : 18 شهریور 1388، 10:53 ب‌ظ »
با سلام
نقل‌قول
در مورد بازیابی برنامه ای معادل Time Machine در مکینتاش در لینوکس هم هست با کمی جستجو پیدا خواهید کرد
این لینک رو ببینید : http://lifehacker.com/275399/timevault-time-machine-for-linux
یا علی
فعلا قصد ندارم اینجا بیام، شاید اصلا نیام.
انجمن‌های آزادتری هم خواهند بود برای آزاد بودن.
یا علی