انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: اجرای نرم‌افزار در TTY مجزا  (دفعات بازدید: 1006 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین محمد فدوی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 485
  • آغاز آزادی از رایانهٔ شخصی
    • آغاز آزادی از رایانهٔ شخصی
اجرای نرم‌افزار در TTY مجزا
« : 03 بهمن 1393، 06:27 ب‌ظ »
سلام به همگی.
یکی از مسائلی که منو توی لینوکس (و همینطور در ویندوز) اذیت میکرده این بوده که وقتی نرم‌افزار یا بازی رو بصورت تمام‌صفحه باز می‌کردم دیگه به این راحتی کنترلی روی بقیه‌ی برنامه‌های سیستمم نداشتم. مثلا برای تغییر آهنگ فقط باید از کلیدهای میانبر استفاده می‌کردم و غیره...

به ذهنم رسید شاید بشه برنامه‌هایی رو که می‌خوایم بصورت تمام‌صفحه باز کنیم توی TTY8 تا TTY12 باز کنیم که اینجوری با سوییچ دوباره به TTY7 خیلی راحت به برنامه‌های دیگه دسترسی داشته باشیم.

برای اون دسته از افرادی که مثل خود من تازه کارن توضیح می‌دم؛ لینوکس ۱۲ تا محیط برای ما فراهم می‌کنه که می‌تونن بصورت گرافیکی یا متنی توسط ما استفاده بشن. توی اوبونتو (و اکثر توزیع‌های دیگه باکمی تفاوت) ۶تای اولش برای محیط متنی (یاهمون ترمینالی) و ۶تای بعدیش به عنوان محیط گرافیکی استفاده میشن که البته می‌شه این قرارداد اوبونتو رو به سادگی تغییر داد که بحث اینجا نیست... بصورت پیش‌فرض وقتی اوبونتو می‌آد بالا ما به TTY7 وارد می‌شیم و تقریبا همیشه هم همینجا کار می‌کنیم. درضمن اوبونتو سرور X که مسئول اجرا کردن مدیرپنجره و... هست روهم روی همین TTY7 اجرا می‌کنه. ما خیلی ساده با فشردن Alt + Ctrl + F1 می‌تونیم وارد TTY1 بشیم و یا با F2 وارد TTY2 بشیم و الی‌آخر.
خب از توضیحات اولیه بگذریم.

به دلایلی که من نمی‌دونم ۵محیط گرافیکی به جز شماره هفت توی اوبونتو بلااستفاده مونده (و توی سایر توزیع‌ها هم کم و بیش همینطوره). ایده اینه که بتونیم یه برنامه‌ رو بدون اجرا کردن یه مدیرپنجره‌ی ثانویه روی یکی از این محیط‌های گرافیکی اجرا کنیم. خیلی گشتم دنبالش یه چیزایی هم پیدا کردم ولی هنوز ایراداتی داره که در پایان مطرح می‌کنم.

حتما حواستون باشه که این‌کار رو بادقت انجام بدین و حتما اگر سندی رو باز دارید قبلش ذخیره کنید و ببندید چون ممکنه سرور Xتون از کار بیفته و زحماتتون هدر بره.

طریقه‌ی اینکار فقط دوتا دستور ساده‌ست که اینجا گفته شده. با این روش می‌شه خیلی ساده ویرچوال‌باکس رو توی یه TTY مجزا اجرا کرد.
برای اجرا کافیه ترمینال رو باز کنید و دستور زیر رو وارد کنید:
$ sudo X -quiet -nolisten tcp -noreset :4 vt8
حالا بهتره یه تب دیگه باز کنید و دستور زیر رو برای باز کردن VirtualBox اجرا کنید:
$ DISPLAY=:4 virtualbox

حالا با فشردن Alt + Ctrl + F8 میتونید VirtualBox که بدون هیچ مدیر پنجره‌ای اجرا شده رو ببینید!! جالبه!
من اینکار رو با بازی‌های Openlugaru،‌ Supertuxkart، Supertux2 و همینطور با ماشین مجازی KVM‌ تست کردم و جواب داد.

اگه اینکار بطور کامل انجام بشه خیلی کارای جالبی میشه کرد مثلا:
  • بازی‌ها رو توی TTY مجزا اجرا می‌کنیم و به سادگی می‌تونیم به صفحه‌ی اصلی و مدیر پنجره‌مون دسترسی داشته باشیم.
  • میشه VirtualBox یا مثلا KVM رو توی TTY مجزایی اجرا کرد و سیستم‌عامل مجازی رو روی یه صفحه‌ی جدا تجربه کرد در حالیکه صفحه‌ی سیستم‌عامل اصلیمون یعنی لینوکس پابرجاست و این خیلی تجربه‌ی خوبیه به نظرم. (مخصوصا با KVM که دیگه عالیه)
  • اگه بشه چیزی شبیه Wine یا مثلا چیزی که توی ReactOS دیده میشه رو بطور موازی روی یه TTY مجزا اجرا کرد خیلی خیلی عالی میشه...

مشکلاتی که من هنوز راهی براشون پیدا نکردم:

• توی برنامه‌ای که بطور مجزا اجرا می‌کنید هیچ صدایی ندارید.
  • در مورد بازی‌ها هرچند بدون هیچ اشکالی اجرا شدن ولی یه مقدار لگ حس می‌شه که دلیلش رو نمی‌دونم.
  • توی چندجا گفته شده که این‌کار پایدار و Stable نیست و ممکنه نتایج ناخوش‌آیندی داشته باشه.

امیدوارم مفید بوده باشه و خوشحال می‌شم اگه نظراتتونو بگید.
« آخرین ویرایش: 03 بهمن 1393، 06:44 ب‌ظ توسط محمد فدوی »
اگر به بهداشت و فرهنگ رفتار با حیوانات علاقه دارید، از vetMD.ir دیدن کنید.
وبلاگ شخصی من: http://fadavi.net

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
پاسخ : اجرای نرم‌افزار در TTY مجزا
« پاسخ #1 : 03 بهمن 1393، 06:52 ب‌ظ »
این vnc4server مشابه همین کاره یا چی ؟

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • اگه کفشت پاتو می زد و از ترس قضاوت مردم پابرهنه نشدی و درد رو به پات تحمیل کردی، دیگر در مورد آزادی شعار نده...
پاسخ : اجرای نرم‌افزار در TTY مجزا
« پاسخ #2 : 04 بهمن 1393، 10:07 ق‌ظ »
آقا دمت گرم

این مطلب خیلی به کارم میاد.

بخصوص در خونه یک Server راه انداختم و فقط برای Firefox و VLC نیاز به میزکار داشتم.

فقط چنتا مسئله:
1- وقتی در Firefox می خوام Right Click کنم، کار نمیکنه. آیا میشه کاری کرد که Right Click کار کنه. ( البته زیاد مهم نیست، چون با Keyboard هم میشه کار کرد )
ویرایش: نمی تونم از گزینه های firefox استفاده کنم، مثلا از toolbar هیچ کدام از گزینه ها باز نمیشه.
حتی Open menu کار نمیکنه.

2- وقتی VLC اجرا میکنم، خیلی از صفحه بزرگه و باید حتما fullscreen کنم تا درست بشه. ( البته مهم نیست، ولی اگر بشه width و height تنظیم کرد خیلی خوب میشه )
3- وقتی برنامه ای مثل gimp را اجرا کنید، نمی توان پنجره ها را جابجا کنید. آیا راهی هست؟ ( این مورد خیلی برام مهمه. حالت Single-Window Mode کارایی مناسب را نداره )

اگه اینکار بطور کامل انجام بشه خیلی کارای جالبی میشه کرد
شکی درش نیست. بخصوص اینکه دیگه نیازی به میزکارهای سنگین و با امکانات اضافه نیست.  \\:D/

• بازی‌ها رو توی TTY مجزا اجرا می‌کنیم و به سادگی می‌تونیم به صفحه‌ی اصلی و مدیر پنجره‌مون دسترسی داشته باشیم.
معلومه خیلی عشق بازی هستی  ;D

• میشه VirtualBox یا مثلا KVM رو توی TTY مجزایی اجرا کرد و سیستم‌عامل مجازی رو روی یه صفحه‌ی جدا تجربه کرد در حالیکه صفحه‌ی سیستم‌عامل اصلیمون یعنی لینوکس پابرجاست و این خیلی تجربه‌ی خوبیه به نظرم. (مخصوصا با KVM که دیگه عالیه)
دقیقا من هم قبلا دنبال همچین موردی بودم تا بتونم خیلی راحت و سریع بین سیستم عامل ها Switch کنم.
البته فکر کنم تو این حالت خیلی راحتتر بشه از Windows برای بازی استفاده کرد.
( دوستان عزیز لطفا امتحان کنند و نتیجه را در اینجا اعلام کنند. )

• اگه بشه چیزی شبیه Wine یا مثلا چیزی که توی ReactOS دیده میشه رو بطور موازی روی یه TTY مجزا اجرا کرد خیلی خیلی عالی میشه...
وقتی بشه Windows را اجرا کرد، بهترین جایگزین برای Wine هست.  ;)

• توی برنامه‌ای که بطور مجزا اجرا می‌کنید هیچ صدایی ندارید.
من مشکلی ندارم. VLC را اجرا کردم و صدا به خوبی پخش شد.

• توی چندجا گفته شده که این‌کار پایدار و Stable نیست و ممکنه نتایج ناخوش‌آیندی داشته باشه.
:o
X پایدار نیست؟!  ???

میشه آدرس اون چندجا رو بذارید تا ببینیم، چرا میگن پایدار نیست؟

امیدوارم مفید بوده باشه و خوشحال می‌شم اگه نظراتتونو بگید.
برای من یکی که خیلی عالی بود.

درصورت امکان یک مقدار هم در مورد ساختار دستور توضیح دهید. بخصوص قسمت " :4 "
« آخرین ویرایش: 04 بهمن 1393، 10:20 ق‌ظ توسط { AliReaza } »