انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: تولید محتوای با کیفیت فارسی  (دفعات بازدید: 1401 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mhch

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 340
تولید محتوای با کیفیت فارسی
« : 04 تیر 1394، 08:20 ب‌ظ »
سلام؛ چند جلسه پیش لاگ، بحث آزاد در مورد تولید محتوای فارسی بود. صحبت‌های زیادی شد و من تصمیم گرفتم تا حرکتی کنم. راستش با توجه به این که قبلا سابقه تدریس لینوکس رو در چند شرکت داشتم، و همچنین برای یه موسسه آموزشی هم پکیج آموزش از راه دور LPIC2 رو نوشتم فکر می کنم قلم خوبی داشته باشم. ایده خام و اولیه خودم به دو بخش تقسیم میشه.
بخش فنی : بدلیل این که در ابتدا نمی خوام هزینه زیادی کنم یه وردپرس هست با یه دامین خوب.
بخش محتوایی : فکر می کنم برای شروع کار با جامعه مبتدی تا متوسط مناسب باشه. محتوای با کیفیت فارسی در دو بخش درس‌نامه و مقالات howto. رویکرد درس‌نامه‌ها دوره های آموزشی نظیر LPIC هست و رویکرد مقالات بیشتر سمت و سوی کارگاهی. ایده اگر رشد کنه می تونه پتانسیل تبدیل شدن به یک startup رو هم داشته باشه.
بدلیل این که ایده خام هست این جا مطرح ش کردم تا هر کسی و در هر سطحی انتقاد، پیشنهاد، تحلیل و یا هر چیزی که فکر می کنه کمک می کنه به پرورش این ایده رو بیان کنه
نمی رونم اصلا این جا جای بیان این موضوع بود یا نه؛ ولی اگر قانونی از انجمن رو نقض کردم عذر می خوام
با تشکر
در این زمانه بی های و هوی و لال پرست
خوشا بحال کلاغای قیل و غال پرست
به شب نشینی خرچنگ های مردابی
چگونه رقص کند ماهی زلال پرست
رسیده ها چه غریب و نچیده میافتند
به پای هرزه علف های باغ کال پرست
هنوز زنده ام و زنده بودنم خاریست
به تنگ چشمی نامردمان زوال پرست

آفلاین mhch

• Sr. Member
  • *
پاسخ : تولید محتوای با کیفیت فارسی
« پاسخ #1 : 07 تیر 1394، 04:14 ب‌ظ »
خب کاملا واضح ه که چرا محتوای فارسی بدردبخور نداریم

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #2 : 08 تیر 1394، 01:40 ق‌ظ »
به نظرتون نمیشه رو همین ویکی فروم کار کرد و کامل‌ترش کرد؟

آفلاین Sadrolla

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 443
« پاسخ #3 : 08 تیر 1394، 03:24 ق‌ظ »
سلام
من هیچ‌وقت برام هضم نشد که چرا این همه سایت و وبلاگ فارسی راجع به گنو/لینوکس داریم
به خاطر احترام به دوستان اسم نمی‌برم از فروم‌ها و سایت/وبلاگ‌ها
جدای از علت بودنشون، چقدر تونستن مفید باشن یا چقدر مؤفق بودن یا ...

اصلا خیلی رک بگم
آخرین ارسال انجمن فلان مربوط به چند وقت پیشه؟
آخرین ارسال سایت/وبلاگ فلان مربوط به چند وقت پیشه؟
اگر همه این وقت‌ها و پول‌ها در یک سایت هزینه می‌شد نتیجه بهتری نداشت؟
اگر ویکی فلان توزیع ترجمه می‌شد بهتر نبود؟
اگر فلان میزکار به طور کامل ترجمه می‌شد بهتر نبود؟

توصیه من به شما دوست عزیز اینه که یک کار ماندگار انجام بدید

چند تا مثال بزنم که تقدیر و تشکری هم بشه از زحمات دوستانی که به نظر  من کارهای ماندگاری کردن
من نه از تمام زحماتی که کشیده سده اطلاع دارم و نه اون مواردی که اطلاع دارم رو الآن به خاطر دارم که بخوام همه رو لیست کنم
۱. ترجمه میزکارها و برنامه‌ها به زبان فارسی مثلا ترجمه میزکار گنوم، ترجمه فایرفاکس، و ترجمه لیبره آفیس و کلی مصداق دیگه
۲. ترجمه کتاب آرچ، مینت، بش، چند تا کتاب مربوط به پایتون که اسم کتاب‌ها یادم نیست و کلی مصداق دیگه
۳. دوره آموزشی دوست خوبمون جادی
۴. چند تا نرم‌افزار و اسکریپ (یا اسکریپت؟) مفید مثل pdmt, mdic, starcal, xfardic، اصلاح زیر نویس فارسی و کلی مصداق دیگه
۵. عرضه مخازن برخی توزیع‌ها مثل هما برای اوبونتو و دیسک تکمیلی فدورا و ... برخی توزیع‌های دوستان مثل آریوس و پارسیدورا و ...

کاملا واضحه که برخی از موارد شماره ۵ الآن ضروذتی به بودنشون نیست مثلا دیسک هما با توجه به بهتر شدن وضع اینترنت نسبت به چند سال قبل فکر نمی‌کنم ضرورتی به بودنش باشه یا اگر باشه اسقبال چندانی هم ازش بشه

۶. کلی وبلاگ و سایت و فروم مفید که به دلایلی الآن تعطیل یا تعلیق هستند

حرف من راجع به مورد آخره
آیا امکان تلفیق این همه سایت و وبلاگ نبود؟ آیا با تلفیق صرفه جویی در وقت و پول دوستان زحمت‌کش نمی‌شد؟ آیا با تلفیق حفظ و نگه‌داری زحمات دوستان راحت‌تر نیست؟

به هر حال صلاح مملکت خویش خسروان دانند

و من ترجیح می‌دم فعالیتم در همین فروم و ویکیش متمرکز باشه و اگر روزی مسئولین اینجا اعلام کردند ubuntu.ir باید تعطیل بشه به هیچ کس هم ربطی نداره (بدترین از این هم می‌شه برای گنو/لینوکس ایران تصور کرد؟ - نمی‌دونم شاید روزی هم راجع به تکنوتاکس چنین فکری میشد) فعالیتم در انجمن و ویکی رسمی توزیع مورد استفاده‌ام منتقل بشه یا مثلا ویکی‌پدیا)
مثلا در سال ۲۰۱۱ فلان صفحه ویکی‌پدیا رو من ویرایش کردم و محتوای مطلبی منسوخ شده راجع به گنو/لینوکس رو به روز کردم و
اون ویرایش من (اصلاح محتوایی که یک دوست عزیز و زحمت کش تولید کرده بودند) الآن که دارم تایپ می‌کنم همچنان بدون هیچ تغییری موجوده ولی تولید محتوایی به مراتب از اون ویرایش مهم‌تر در ... الآن وجود خارجی نداره

چقدر از محتواهای اینچنینی که به نوعی تاریخچه کاربران فارسی زبان گنو/لینوکس بوده‌اند، در حال حاضر وجود خارجی ندارند؟
« آخرین ویرایش: 08 تیر 1394، 04:06 ق‌ظ توسط Sadrolla »
اول قوانین خدا را به طور کامل رعایت کنیم بعد انتظار حمایت کامل رو از خدا داشته باشیم.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19754
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #4 : 08 تیر 1394، 07:13 ب‌ظ »
ترجیح من که البته روی کامل کردن ویکی سایته
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین komeillkma

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 44
« پاسخ #5 : 09 تیر 1394، 04:10 ق‌ظ »
من خودم خیلی تو لینوکس حرفه ای نیستم
اما یکی از دوستانم که فوق العاده با تجربه است تو این زمینه ( کارشناسی میخونه اما تو دانشگاها تدریس میکنه ) میگفت باید مثلا افراد خوب انجمنی مثل اینجا با هم جمع بشن و از هر فیلدی مباحث مهمش رو به صورت آموزش کار کنن تا یه مرجعی با کیفیت آموزشی فارسی ایجاد بشه
اگر شروع بشه عالی میشه و مطمئنا روز به روز بهتر و حرفه ای تر میشه

آفلاین !

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 586
  • Don't Panic!
    • مانیتورینگ سایت
« پاسخ #6 : 09 تیر 1394، 05:05 ب‌ظ »
با توجه به تجربیات زیاد تو همین انجمن بهترین راه تولید محتوا، تولید محتواست نه بحث پیرامون اون. تو بحث حقایق این کار مطرح نمیشه و گپ خودمونیه اما وقتی یکی ی کاری رو شروع میکنه و انجام میده و بعد فیدبک میخواد اونوقت نظرات واقعی تر و بحث عاقلانه تره.
I just felt like running

Altern AI Directory --- GitHub

آفلاین mhch

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 13 تیر 1394، 08:08 ب‌ظ »
ممنونم از همه دوستان
در مورد کار بر روی همین فروم و ویکی باید عرض کنم که خب کار در این محیط به رزومه تحقیقاتی و اعتبار بازار تبدیل نمیشه
درست ه که خیلی مزیت ها داره، اما یه وب سایت قوی تاثیر زیادی در اعتبار بازاری و برندینگ داره
در مورد تشکیل تیم و نویسندگان متعدد هم باید بگم که پیشنهاد خیلی خوبی هست و استقبال می کنم
مورد اخر هم که در مورد درخواست فیدبک بعد از تولید محتوا
موافقم ولی خب منافاتی با برنامه ریزی و تحقیق قبل از شروع نداره

آفلاین K-FIVE

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 94
« پاسخ #8 : 15 تیر 1394، 06:35 ب‌ظ »
درود | به اندازه کافی متن و تکست هست توی اینترنت
اگر هم کسی کمی زبان بلد باشه از سایت های غیر فارسی گلیم خودشو از اب میشکه

شاید اموزش های ویدیوی طبقه بندی شده /
حال چ برای ازمون های لینوکس
و یا با توجه به سطوح افراد
راه خوبی باشه / مثل 101 اقای جادی

البته خیلی ها جسته و گریخته اومدن فیلم منتشر کردن اما یا خیلی کلی بود و یا ادامه نداشته

مثلا توی فیلم اموزش شون اومدن گفتن دستور cd برای وارد شدن / دستور ls برای فلان
در حالی ک بهتر هست اگر فیلمی هم ساخته میشه تمام موارد ی دستور رو دربر بگیره و فقط اون دستور رو شرح بده
و
امیدوارم موفق باشید

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 915
« پاسخ #9 : 16 تیر 1394، 11:45 ق‌ظ »
چقدر خوب بود ی سایت خبری خوب مثل omgubuntu داشتیم یا مثل zoomit اما برای صرفا لینوکس
من فکر میکنم مشکل خود این سایت و اون سایت و بلاگ و ویکی و ... نیست ! مشکل نبود افراد متخصص قلم به دست به هر دلیلی در این حوزه هست مثلا شما سایت زومیت رو نگاه کنید واقعا به لحاظ داشتن افراد متخصص و قلم به دست روزی بالای ۲۰ تا پست جدید میاد تو صفحه اش وگرنه خود سایت زدن و راه اندازی اش کار سختی نیست
مثلا مجله سلام دنیا هم تا ی مدت خوب داشت پیش می رفت اما خیلی وقته ازش خبری نیست!! خوب چرا واقعا؟
« آخرین ویرایش: 16 تیر 1394، 11:48 ق‌ظ توسط v.taghavi68 »
وای بر شما اگر این علم اندک وسیله ای برای طغیانتان شود

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #10 : 16 تیر 1394، 11:59 ق‌ظ »
سلام دنیا به صورت سایت داره پیش میره. یه سر به سایتش بزن. آپدیت کردنش هم خوبه تقریبا. احسان ترک هم هم داره اونجا فعالیت می کنه. (سایت خودشو ول کرده رفته تو سلام دنیا  ??? )
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 915
« پاسخ #11 : 16 تیر 1394، 12:30 ب‌ظ »
مثلا مجله سلام دنیا هم تا ی مدت خوب داشت پیش می رفت اما خیلی وقته ازش خبری نیست!! خوب چرا واقعا؟
در این مورد حرفم رو پس میگیرم  ;D سایت salam-donya.com رو ندیده بودم. دمشون گرم  \\:D/
وای بر شما اگر این علم اندک وسیله ای برای طغیانتان شود