انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: apt-get و aptitude چه فرقی با هم دارن؟!  (دفعات بازدید: 3501 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین SAM1

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 382
  • LONG LIVE FREEDOM
apt-get و aptitude چه فرقی با هم دارن؟!
« : 10 آذر 1388، 04:41 ب‌ظ »
من که فرقی ندیده ام! با هر دو تا یه سری کار مشابه را میشه کرد. فلسفه وجودی دو ابزار شبیه به هم چیه؟
رسیده ها چه غریب و نچیده می افتند، به پای هرزه علفهای باغ کال پرست

وطنم

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1608
    • در دفاع از آزادی بیان
پاسخ به: apt-get و aptitude چه فرقی با هم دارن؟!
« پاسخ #1 : 10 آذر 1388، 04:47 ب‌ظ »
تکامل (: اپتیتیود نسخه جدیدتری است و فکر کنم اگر تنها (بدون سوییچ) اجراش کنی بعضی از تفاوت ها رو ببینی (:
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین SAM1

• Sr. Member
  • *
  • LONG LIVE FREEDOM
« پاسخ #2 : 10 آذر 1388، 05:25 ب‌ظ »
تکامل (: اپتیتیود نسخه جدیدتری است و فکر کنم اگر تنها (بدون سوییچ) اجراش کنی بعضی از تفاوت ها رو ببینی (:
ممنون. دیدم. ولی باز هم نفهمیدم چرا دو تا! ):

وطنم

آفلاین mFat

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 720
    • It's Me
« پاسخ #3 : 10 آذر 1388، 05:40 ب‌ظ »
من جایی خوندم که aptitude وابستگیها (dependencies) رو بهتر مدیریت می کنه.
apt و aptitude در واقع هردو رابط یا به اصطلاح front-end هایی برای سیستم apt هستند.
تازه فکر کنم یکی دوتا دیگه هم باشه مثل dselect
Download Arios http://arioslinux.org

آفلاین Paramont

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 68
« پاسخ #4 : 10 آذر 1388، 06:20 ب‌ظ »
سلام دوستان

من فکر کنم از apt-get برای نصب یک پکیج استفاده می شه مثل sudo apt-get install jalali-calendar و از aptitud هم برای دریافت تعداد زیادی پکیچ و یا برای update تمام پکیج های نصب شده استفاده می شود.
sudo aptitude update
sudo aptitude upgrade
البته فکر کنم اینطوری باشه چون من خودم اینطوری ازشون استفاده می کنم

آفلاین ka1

• Newbie
  • *
  • ارسال: 18

آفلاین جادی

• *
  • ارسال: 1608
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #6 : 11 آذر 1388، 10:14 ق‌ظ »
ممنون. دیدم. ولی باز هم نفهمیدم چرا دو تا! ):

بحث همینه... «دوتا ابزار» نیست بلکه اپتیتیود است به جای تقریبا ده تا ابزار. قبلا کلی برنامه بود که با سوییچ های مختلف و دستورهای مختلف کارهای مختلف می کرد (یعنی کلی برنامه داشتیم که یکی دانلود می کرد، یکی نصب می کرد، یکی کش لوکال رو سرچ می کرد، یکی باگ‌های یک برنامه رو نشون می‌داد، یکی لیست وابستگی‌ها رو چاپ می‌کرد و ...) ولی الان فقط یک دستور داریم (در واقع یک ابزار) که از محیط گویی تا نصب و دانلود و .... رو بر عهده داره. در واقع اپتیتیود یک ابزار کامل است برای انواع کارهایی که قبلا کلی ابزار دیگه انجامش می‌دادن.

در عین حال اینجا دنیای آزاده. افراد مختلف و گروه‌های مختلف ایده‌های مختلف رو اجرا می کنن و کاربران و خودشون بعد از استفاده تصمیم می گیرن کدوم یکی بهتره و کدوم به چه سمتی حرکت خواهد کرد. در دنیای بسته یک شرکت یک برنامه برای یک کار می نویسه و همه مجبورن استفاده کنن. اینجا هر کس ایده خودش رو اجرا می کنه و در اختیار دیگران می ذاره و مثل طبیعت، بر اساس تنوع و انتخاب اصلح، پیشرفت به وجود می یاد.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین sudotux

• *
  • ارسال: 2269
« پاسخ #7 : 11 آذر 1388، 10:52 ق‌ظ »
یک فرقشون اینه که اگر با apt-get یک بسته نرم افزاری را نصب کنید در موقع پاک کردن آن بسته ، فقط همون بسته پاک میشه ولی اگر همون بسته رو با aptitude نصب کنی ، موقع پاک کردنش تمام پیش نیازهایی که همراه اون بسته نصب شدند و مورد نیاز برنامه های دیگه نباشند (اصطلاحا میگن orphan packages ) هم پاک میشن. به عنوان مثال فرض کنید شما بسته نرم افزاری A رو نصب می کنید. بسته های B و C هم جز پیش نیاز های این برنامه هستند و نصب میشن. تا اینجا تفاوت خاصی بین apt-get و aptitude نیست. حالا فرض کنید می خواهیم بسته ی A رو پاک کنیم. اگر با apt-get این کارو انجام بدید فقط خود A حذف میشه و پکیج های B و C بروی سیستم باقی میمونن ولی اگر با aptitude بسته ی A رو پاک کنید پکیج های B و C هم به طور خودکار پاک میشن ، البته به شرطی که پکیج های B و C مورد نیاز برنامه های دیگه نباشن !  ;)

http://pthree.org/2007/08/12/aptitude-vs-apt-get
« آخرین ویرایش: 11 آذر 1388، 11:01 ق‌ظ توسط Hosein-LS »

آفلاین SAM1

• Sr. Member
  • *
  • LONG LIVE FREEDOM
« پاسخ #8 : 11 آذر 1388، 11:11 ق‌ظ »
بحث همینه... «دوتا ابزار» نیست بلکه اپتیتیود است به جای تقریبا ده تا ابزار. قبلا کلی برنامه بود که با سوییچ های مختلف و دستورهای مختلف کارهای مختلف می کرد (یعنی کلی برنامه داشتیم که یکی دانلود می کرد، یکی نصب می کرد، یکی کش لوکال رو سرچ می کرد، یکی باگ‌های یک برنامه رو نشون می‌داد، یکی لیست وابستگی‌ها رو چاپ می‌کرد و ...) ولی الان فقط یک دستور داریم (در واقع یک ابزار) که از محیط گویی تا نصب و دانلود و .... رو بر عهده داره. در واقع اپتیتیود یک ابزار کامل است برای انواع کارهایی که قبلا کلی ابزار دیگه انجامش می‌دادن.

در عین حال اینجا دنیای آزاده. افراد مختلف و گروه‌های مختلف ایده‌های مختلف رو اجرا می کنن و کاربران و خودشون بعد از استفاده تصمیم می گیرن کدوم یکی بهتره و کدوم به چه سمتی حرکت خواهد کرد. در دنیای بسته یک شرکت یک برنامه برای یک کار می نویسه و همه مجبورن استفاده کنن. اینجا هر کس ایده خودش رو اجرا می کنه و در اختیار دیگران می ذاره و مثل طبیعت، بر اساس تنوع و انتخاب اصلح، پیشرفت به وجود می یاد.
یک فرقشون اینه که اگر با apt-get یک بسته نرم افزاری را نصب کنید در موقع پاک کردن آن بسته ، فقط همون بسته پاک میشه ولی اگر همون بسته رو با aptitude نصب کنی ، موقع پاک کردنش تمام پیش نیازهایی که همراه اون بسته نصب شدند و مورد نیاز برنامه های دیگه نباشند (اصطلاحا میگن orphan packages ) هم پاک میشن. به عنوان مثال فرض کنید شما بسته نرم افزاری A رو نصب می کنید. بسته های B و C هم جز پیش نیاز های این برنامه هستند و نصب میشن. تا اینجا تفاوت خاصی بین apt-get و aptitude نیست. حالا فرض کنید می خواهیم بسته ی A رو پاک کنیم. اگر با apt-get این کارو انجام بدید فقط خود A حذف میشه و پکیج های B و C بروی سیستم باقی میمونن ولی اگر با aptitude بسته ی A رو پاک کنید پکیج های B و C هم به طور خودکار پاک میشن ، البته به شرطی که پکیج های B و C مورد نیاز برنامه های دیگه نباشن !  ;)

+۲ !
پس میشه گفت -در حال حاضر- aptitude کامل تره. خیلی ممنون بابت پاسخ ها. :)

وطنم

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • *
  • ارسال: 1543
« پاسخ #9 : 11 آذر 1388، 11:45 ق‌ظ »
یک فرقشون اینه که اگر با apt-get یک بسته نرم افزاری را نصب کنید در موقع پاک کردن آن بسته ، فقط همون بسته پاک میشه ولی اگر همون بسته رو با aptitude نصب کنی ، موقع پاک کردنش تمام پیش نیازهایی که همراه اون بسته نصب شدند و مورد نیاز برنامه های دیگه نباشند (اصطلاحا میگن orphan packages ) هم پاک میشن. به عنوان مثال فرض کنید شما بسته نرم افزاری A رو نصب می کنید. بسته های B و C هم جز پیش نیاز های این برنامه هستند و نصب میشن. تا اینجا تفاوت خاصی بین apt-get و aptitude نیست. حالا فرض کنید می خواهیم بسته ی A رو پاک کنیم. اگر با apt-get این کارو انجام بدید فقط خود A حذف میشه و پکیج های B و C بروی سیستم باقی میمونن ولی اگر با aptitude بسته ی A رو پاک کنید پکیج های B و C هم به طور خودکار پاک میشن ، البته به شرطی که پکیج های B و C مورد نیاز برنامه های دیگه نباشن !  ;)

با apt-get هم اگه از اوپشن purge-- استفاده کنیم، فکر می‌کنم همون کار رو انجا می‌ده(فقط بطور پیش‌فرض نیست). در ضمن میشه از کامند purge هم بجای remove استفاده کرد. یعنی بجای
apt-get remove Aبنویسیم:
apt-get purge A

آفلاین sudotux

• *
  • ارسال: 2269
« پاسخ #10 : 11 آذر 1388، 03:42 ب‌ظ »

با apt-get هم اگه از اوپشن purge-- استفاده کنیم، فکر می‌کنم همون کار رو انجا می‌ده(فقط بطور پیش‌فرض نیست). در ضمن میشه از کامند purge هم بجای remove استفاده کرد. یعنی بجای
apt-get remove Aبنویسیم:
apt-get purge A

نه فکر نکنم اینجوری باشه. تا اونجایی که یادم میاد آپشن purge برای پاک کردن یک بسته به همراه فایل های تنظیمات اون بسته هست.
« آخرین ویرایش: 11 آذر 1388، 03:45 ب‌ظ توسط Hosein-LS »

آفلاین Midgårdsormen

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 900
« پاسخ #11 : 11 آذر 1388، 05:21 ب‌ظ »
با استفاده از آپشن autoremove تو apt-get میشه orphan packageهارو پاک کرد