هر تبدیلی طبیعتاً از نظر تئوری کیفیت رو یک مقدار پایین میآره، ولی نه حدّی که یک انسان معمولی بتونه با چشم غیرمسلّح متوجّه بشه. این دو تا تصویر که گذاشتی به نظر میرسه از یک فریم یکسان نیستن اصلاً. اگه میخوای کیفیتی دقیقاً یکسان با x264 داشته باشی، باید از همون منبعی که x264 ایجاد شده، مستقیم x265 بگیری. مثلاً بلوری رو اینبار بهجای x264 با x265 ریپ کنی.
من چیزی تغییر ندادم و دستوری که استفاده کرده بودم را قرار دادم.
اما یک مقدار که جستجو کردم دیدم که x265 خیلی بهتر از x264 برای همین تصمیم دارم که همه چیز را به x265 تبدیل کنم.
تمام Video هایی که دارم Bluray 720p یا Bluray 1080p هستند ( البته او نوع عای مختلف MKV و MP4 و... ). حتی x264 یا 3D ندارم.
پایین تر یا بالاتر از این کیفیت ها هم ندارم.
فقط Bluray
تصاویری که قرار دادم:
اونی که کیفیتش خوبه از Bluray 720p گرفته شده.
اونی که کیفیتش پایینه از تبدیل Bluray 720p به X265 گرفته شده.
اما همانطور که مشاهده کردید، کیفیت پایین اومده.
باید چکار کنم که کیفیت کم نشه؟
کلّاُ عمل رمزگذاری ویدیو عملیه که زمان و منابع زیادی میبره. گلوگاه این عمل هم ویدیوییه که داره ساخته میشه. یعنی اگه خروجی رو در اندازهٔ کوچکتری بخوای، سریعتر انجام میشه. برای مثال برای گرفتن خروجی ۴۲۰ پیکسلی میشه اینجوری استفاده کرد:
$ ffmpeg -i FILE -vf scale=420:-1 -c:a libvorbis -c:v libx265 output.mp4
خیلی ممنون از توضیح و مثال خوبتان.
بنظر شما اگر PC قویتری گیر بیارم، میتونه در سرعت تاثیر چشم گیری داشته باشه؟
نکته: به هیچ عنوان نمی خوام کیفیت کاهش پیدا کنه. می خوام دقیقا کیفیت برابر باشه.
فقط تنها نکته اینه که میخوام حجم کمتر بشه.
چون حساب کردم اگر همه Video هایی که دارم را تبدیل کنم به x265 حدود 100GB در فضا صرفه جویی میشه.
با یه for ساده میشه این کار رو کرد:
$ IFS=$'\n'; for video in */*.{avi,mp4,flv,webm,mkv}; do ffmpeg -i $video -vf scale=420:-1 -c:a libvorbis -c:v libx265 $video-x265.mkv; done
والا بیشتر دنبال این بودم که یک دستور ساده باشه تا یک Script.
ولی مثل اینکه راه دیگه ای نیست.
فقط یک راه حل بهم بگین که چطوری Bluray ها را بدونه اینکه کیفیتشون کاهش پیدا کنه تبدیل کنم؟ فقط می خوام حجمشون کم بشه و کیفیت تغییری نکنه.