انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: نحوه پارتیشن بندی یک هارد ۵۰۰ گیگی  (دفعات بازدید: 8687 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین novid

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 728
  • آزاده بمیرید!
    • پالس آزاد
نحوه پارتیشن بندی یک هارد ۵۰۰ گیگی
« : 27 امرداد 1388، 08:11 ب‌ظ »
من یه هارد ۵۰۰ گیگی ساتا رو جدیدا تهیه کردم. حالا می‌خوام پارتیشن بندیش کنم. شما پیشنهادتون چیه؟
 من شنیدم روش سنتی که همه اون رو انجام می‌دن fstab هست.
 اما روشای بهتری مث gpt هم هست. می خواستم ببینم آیا این روش معایبی هم داره؟ کلا تا اونجایی که می‌دونم یکی از محدودیتای fstab همون محدودیت در ایجاد پارتیشن از نوع primary هست. که این محدودیت در gpt وجود نداره.
 سوال بعدی اینکه آیا در اوبونتو می‌شه از روش lvm استفاده کرد؟ مث فدورا آیا محیط گرافیکی برای انجام اینکار وجود داره؟ با کمک lvm می‌شه کاری کرد بس جالب.
 اونم اینه که با اضافه کردن یه هارد ، کل پارتیشن های قدیمی موجود بر روی هارد به ظرفیت هاشون به همون نسبت قدیم اضافه می شه.
 اگر قدیم من یه پارتیشن ۳۰۰ گیگی خونگی برای لینوکس و یه ۲۰۰ گیگ برای ونیدوز داشته باشم. حالا اگه اینا lvm باشن با اضافه کردم هارد دوم، به صورت خودکار باید ۳۰۰ گیگ از هارد دوم به پارتیشن خونگیم و ۲۰۰ گیگ هم به ویندوز اضافه بشه! یعنی پارتیشن خونگی من بدون اینکه تغییری در اون پیش بیاد به صورت خیلی راحتی حجمش اضافه می شه. در ضمن فرمت خوپ پارتیشن چی باشه؟ ext3؟ ext4؟ آیا فرمت دیگه ای رو می شناسین که بهتر باشه؟
 کلا من چون برای بازی از ویندوز استفاده می‌کنم خیلی دوست دارم از داخل ویندوز هم بتونم وارد پارتیشنای لینوکس بشم.
آیا شما فرمتی رو می‌شناسید که به راحتی هم در لینوکس و هم در ویندوز کار کنه؟ تا اونجایی که می‌دونم فرمت پارتیشنی که لئوپارد استفاده می کنه hfs هم در لینوکس به راحتی شناخته می شه و هم در ویندوز(با کمک یه برنامه) و این یعنی کاربر ویندوز راحت می تونه بازیای خودش رو روی پارتیشن hfs نصب کنه. و محتویات اون رو به راحتی هم در لینوکس و هم در لئوپارد ببینه. آیا پلاگینی برای gparted وجود داره بدون داشتن لئوپارد بشه اون رو ایجاد کرد؟
الان به نظر شما هارد رو من محتواش رو رمزگذاری بکنم یا نه؟ اصلا آیا رمزی کردن هارد سرعت رو کند می‌کنه؟ یا نه؟‌ بهتره از خیرش بگذرم؟

gpt http://en.wikipedia.org/wiki/GUID_Partition_Table
lvm http://en.wikipedia.org/wiki/Logical_Volume_Manager_%28Linux%29
lvm http://www.redhat.com/docs/manuals/enterprise/RHEL-4-Manual/sysadmin-guide/s1-lvm-diskdruid-manual.html

آفلاین iCEAGE

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 399
  • Life is Free and Beautiful
    • وبلاگ شخصی من
پاسخ به: نحوه پارتیشن بندی یک هارد ۵۰۰ گیگی
« پاسخ #1 : 27 امرداد 1388، 11:49 ب‌ظ »
نقل‌قول
آیا شما فرمتی رو می‌شناسید که به راحتی هم در لینوکس و هم در ویندوز کار کنه؟ تا اونجایی که می‌دونم فرمت پارتیشنی که لئوپارد استفاده می کنه hfs هم در لینوکس به راحتی شناخته می شه و هم در ویندوز(با کمک یه برنامه) و این یعنی کاربر ویندوز راحت می تونه بازیای خودش رو روی پارتیشن hfs نصب کنه. و محتویات اون رو به راحتی هم در لینوکس و هم در لئوپارد ببینه. آیا پلاگینی برای gparted وجود داره بدون داشتن لئوپارد بشه اون رو ایجاد کرد؟
چند تا نرم افزار برای ویندوز نوشتن که میتونی پارتیشن های خانواده Ext رو تو ویندوز داشته باشی ولی من یک پارتیشن Ex4 داشتم نتونستم تو ویندوز ویستا 64 بیت بیارمش ولی پارتیشن های Ext2 و Ext3 رو میدونم که میشه تو ویندوز آورد
People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world. Richard Stallman
زندگی آزاد

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
« پاسخ #2 : 28 امرداد 1388، 05:35 ق‌ظ »
سلام

برای ویندوز بله میشه پارتیشن لینوکس رو دید ولی همونطور دوستمون گفتن فقط تا EXT 3

در Mac OS X Leopard شما با ابزارهای مختلفی میتونی اینکار رو بکنی که قویترینش نرم افزار تجاری پاراگون هست که دو نسخه داره یکی برای خوندن نوشتن روی پارتیشنهای NTFS یکی هم برای خوندن نوشتن روی پارتیشنهای لینوکسی ابزارهای غیر تجاری هم هست

اما برای پارتیشن بندی شما گزینه جذابی دارید دیسک Parted Magic  :)

در ضمن پارتیشن مک هم hsf نیست بلکه HSF+ هست  ;) که فرق داره و با همون پارتد مجیک میشه اینو ساخت و .... دقت کن پارتیشن نصب مک باید PRIMARY و ACTIVE باشه زمان پارتیشن بندی حواست به این نکته باشه

پس برای ویندوز NTFS برای لینوکس EXT 3 و برای مک HSF+ رند ترین حالته با EXT4 گیر میافتی فعلا زوده  :)

موفق باشی
« آخرین ویرایش: 28 امرداد 1388، 05:38 ق‌ظ توسط حسن حبیبی »

آفلاین novid

• Hero Member
  • *
  • آزاده بمیرید!
    • پالس آزاد
« پاسخ #3 : 01 شهریور 1388، 07:51 ق‌ظ »
خوب من تستایی که انجام دادم رو بهتون می‌گم!
اول از همه دیگه از داخل ویندوز سون نمی شه پارتیشنای لینوکس رو دید! حتی ext3  :o >:(
پس تنها راهی که می‌مونه اینه که ما با ماشین مجازی ویندوز (سون) رو در لینوکس بالا بیاریم که تا این ساعت هنوز من موفق به انجام این کار نشدم:(
من حتی از بالا اوردن لینوکس روی هارد در ویندوز هم خیلی خوشحال می‌شم! حداقل اینطوری تو یکی از سیستم عامل ها به کل هارد احاطه دارم!
با برنامه جی پارتد موفق به ایجاد پارتیشن به فرمت HSF+ نشدم! ???
از همه مهمتر ویندوز سیستم gpt رو اصلا نمی‌شناسه! یعنی هاردی که به روش gpt پارتیشنای اون ایجاد بشن در سون اصلا واردشون نمی‌شه شد و ویندوز اونا رو می‌خواد فرمت کنه! :( حتی پارتیشنای NTFS و این یعنی شاهکار مایکروسافت و مجبور کردن کاربر به استفاده از fstab! که اصلا جوابگوی نیاز امروز نیست!

حالا من واقعا موندم این ۵۰۰ گیگ هارد اضافه رو چطور پارتیشن بندی کنم ??? من الان یه پارتیشن خونگی  برای اوبونتو به حجم ۳۰۰ گیگ دارم. آیا راهی هست این ۵۰۰ گیگ رو به ۳۰۰ گیگ موجود اضافه کنم؟ آیا با lvm می‌شه اینکار رو انجام داد؟
آیا روشی هست من این ۵۰۰ گیگ رو به عنوان یه پارتیشن خونگی  به اوبونتو شناسایی کنم؟! ??? یعنی توی لینوکس من صاحب دو تا پارتیشن خونگی بشم!؟

من الان با این اوصاف حتی حاضرم ویندوز رو برای همیشه کنار بزارم!کارای زیر رو هم برای کسب آمادگی قصد انجامشن رو دارم!
۱- اجرای بازی need for speed undercover (که باید بگم موفق شدم ;D)
۲- اجرای بازی سیمز سه که هنوز نتونستم به محتویات فایل ایزو مانت کنم :o که مشکل رو جداگونه تو یه پست دیگه گفتم
 فقط خواهشا بگید این ۵۰۰ گیگ رو چطوری به پارتیشن خونگی اوبونتو اضافه کنم!؟ چون دیگه داره فضا برای نصب بازی تموم می‌شه :-X

آفلاین novid

• Hero Member
  • *
  • آزاده بمیرید!
    • پالس آزاد
« پاسخ #4 : 01 شهریور 1388، 10:17 ق‌ظ »
ظاهرا در نسخه جدید اوبونتو برنامه‌ای به اسم Palimpsest Disk Utility وجود داره.
Palimpsest is a graphical interface for all disc-related tasks, from partitioning and file system creation to encryption, raid and lvm.
من درست متوجه شدم؟ آیا این برنامه قادر به ایجاد پارتیشن از نوع lvm هست!؟‌ اگر اینطور باشه می‌شه برنامه رو از طریق مخزن نصب کرد؟  یا باید سیستم رو حتما به نسخه ۹.۱۰ آپگرید کنم؟
در عمل به روزرسانی همه برنامه‌های نصب شده (از طریق مخازن لانچپد) به صورت اتوماتیک به روز می‌شوند!؟

منبع خبر :‌ http://webupd8.blogspot.com/2009/08/how-to-install-palimpsest-disk-utility.html

آفلاین ahmed

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1069
    • یادداشت‌های یک دوست‌دار نرم‌افزارهای آزاد
« پاسخ #5 : 02 شهریور 1388، 09:39 ب‌ظ »
این برنامه می‌تونه پارتیشن‌های ext3 رو توی ویندوز نشون بده (در مورد ۷ مطمئن نیستم) :
http://www.fs-driver.org/download/Ext2IFS_1_11a.exe

آفلاین novid

• Hero Member
  • *
  • آزاده بمیرید!
    • پالس آزاد
« پاسخ #6 : 06 شهریور 1388، 06:45 ق‌ظ »
می‌شه این ۶ ۷ خط رو در مورد مزایا و معایب lvm و raid ترجمه کنید!؟‌

LVM & RAID are two different ways of making logical volumns from several partitions/drives

LVMs pros are it's easy to resize, add , remove partitions from the group.
LVMs cons are you lose one partition in the group and you lose the entire group.

RAIDs pros are data redundancy & performance gain.
RAIDs cons are difficult/impossible to resize & drive space is lost.

IF you want flexibility LVM
IF your data is important and you have the $ go hardware raid
IF your data is important and you don't have the $ go software raid
به خصوص اون خط سوم!‌ در صورت پاک کردن یه پارتیشن از یه گروه کل گروه می‌پره!؟  یا نه!؟‌  :o و دیگه اون خط آخر! اگه دیتا برامون مهم رید رو بریم!؟‌ یعنی ال وی ام خطری داره!؟‌یا نه! بهتره اصلا

آفلاین Gabriel X

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 25
  • I love exploring and using new things
ترجمۀ گابریل:
LVM و RAID دو شیوۀ ایجاد ولوم های logical از پارتیشن ها یا درایو های مختلف هستند. LVMs pros راه آسان تغییر اندازه، اضافه و حذف کردن پارتیشن از گروه است. LVMs cons حالتی است که یک پارتیشن از گروه و کل گروه را از دست می دهید

RAIDs pros افزایش دیتا و بازدهی است. RAIDs cons  حالت سخت یا غیر ممکن برای تغییر اندازه است و فضای درایو از بین می رود

اگر انعطاف پذیری LVM را می خواهید
اگر دیتای شما برایتان مهم است $ go hardware raid را امتحان کنید
اگر دیتای شما برایتان مهم است و $ go hardware raid هم ندارید،

پس بقیه اش کو رفیق!  8)
GabrielX

آفلاین novid

• Hero Member
  • *
  • آزاده بمیرید!
    • پالس آزاد
thx a lot:D