انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ارچ لینوکس  (دفعات بازدید: 12203 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ابراهیم مشهدی تفرشی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 336
  • همیشه یک راه بهتر هست.
پاسخ : ارچ لینوکس
« پاسخ #30 : 03 مهر 1394، 11:55 ب‌ظ »
۱۳. حالا که همه چی درست انجام شده باید وارد آرچ جدید النصب خودت بشی برای این کار دستور زیر رو وارد کن
arch-chroot /mntاین دستور می گه root عوض کن - CHange ROOT - با این کار mnt/ تبدیل میشه به /

...

۲۷. خوب دیگه تموم شد حالا باید با دستورات زیر آماده ریست کردن و شروع آرچی که نصب کردید بشید
exit...

۲۹. چندتا پک هست که باید نصب کنید با دستور زیر
pacman -S xorg-server xorg-server-utils xorg-xinit xorg-twm xorg-xclock xterm mesa
۳۰. حالا درایور کار گرافیک چندتا دستور هست باید ببینید کارت گرافیکتون کدومه هر کدوم که بود دستورش رو وارد کنید...
چرا در همون chroot موارد زیر رو نصب نکنیم؟
xorg
نتورک منیجر
درایور گرافیک
دسکتاپ
و...

به نظر نمی رسه اشکالی هم داشته باشه
شما دوست داری همونجا نصب کن
ولی اون سایتی که من ازش یاد گرفتم اینطوری نوشته بود دلیل نمی شه که جور دیگه ای نشه اینجوری که شما می فرمایید هم میشه
ET

آفلاین حسین دیباپور

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 257
  • حرف کم بزن --- عمل کن یکم
    • وبلاگ شخصی حسین دیباپور
« پاسخ #31 : 04 مهر 1394، 12:44 ب‌ظ »
من چندین بار آرچ رو نصب کردم ولی هر وقت توی chroot درایور گرافیک رو نصب کردم با اجرای محیط x مشکل داشتم.
برای همین بعد از نصب کامل درایور رو نصب میکنم.

آفلاین ابراهیم مشهدی تفرشی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 336
  • همیشه یک راه بهتر هست.
« پاسخ #32 : 04 مهر 1394، 07:52 ب‌ظ »
نصب یه رابط گرافیکی یا desktop environment
چون بین اینها از سینامون بیشتر خوشم اوم اول اون رو می گم اگر شما چیز دیگه ای رو دوست دارید توی خود ویکی می تونید چیز های دیگری رو راحت خودتون نصب کنید
خیلی راحت با دستور زیر خودش نصب میشه
sudo pacman -S cinnamonبرای اجرا کردنش باید اول دستور زیر رو بزنید
nano ~/.xinitrcویرایشگر متن که باز شد هرچی توی فایل هست پاک کنید - نترسید پاک کنید چیزی نمی شه - بعد خط های زیر رو وارد کنید
exec cinnamon-sessionذخیره کنید و ببندید بعد دستور زیر رو وارد کنید
startxقشنگ وارد میشه بدون هیچ درد سری

ولی یه چیزی هست شما هیچ نرم افزار کاربردی برای این محیط گرافیکی ندارید که  :'( پس باید نصبشون کنید سینامون شاخه ای از گنومه پس پیشنهاد می کنم بسته نرم افزارهای جانبی گنوم رو نصب کنید -همه چی توش داره خیلی با حال هم هست -
sudo pacman -S  gnome-extra
حالا یه سؤال دیگه : اینکه آیا شما مجبورید هربار که کامپیوترون رو روشن می کنید اول توی محیط خط فرمان لاگین کنید بعد با دستور startx وارد محیط گرافیکی بشید؟
جواب : تا وقتی که Display manager نصب نکردید بله
حالا چطور باید Display manager نصب کرد؟
از سایت ویکی می تونید انتخاب کنید و دانلود کنید
https://wiki.archlinux.org/index.php/Display_manager
ولی من الآن دوتاشون رو میگم یکیشون خیلی معمولی مال خود گنومه یکیشون خیلی باحالتره که slim اسمشه

GDM
برای نصبش دوتا دستور بیشتر نداره
sudo pacman -S gdmو
sudo systemctl enable gdm.serviceهمین فقط وقتی که بالا اومد نام کاربری رو که وارد کردید زیر جایی که دارید تایپ می کنید یه چرخ دنده ظاهر میشه روی اون کیلیک کنید یه لیست باز میشه
Cinnamon نسخه معمولی که جلوه های سه بعدی هم داره
Cinnamon (Software Rendering) برای کسانی است که مشکل گرافیکی دارند

حالا slim که نزدیک بود منو سکته بده یه بار - البته شما نترسید مشکلی برای شما پیش نمی یاد -
برای نصبش
sudo pacman -S slimبرای فعال شدنش
sudo systemctl enable slim.service
تا اینجا مثل همون بود
حالا اگر مایل باشید یه سری تم هم براش نصب کنید
sudo pacman -S slim-themes archlinux-themes-slimبعد با مدیر پرونده ها - file manager که توی سینامون اسمش nemo هستش - برید به آدرس زیر
/usr/share/slim/themesیک تم رو انتخاب کنید بعد دستور زیر رو وارد کنید - البته اگر نرم افزار های جانبی گنوم رو نصب کرده باشید -
sudo gedit /etc/slim.confبعد اسم تم مورد نظرتون رو به جای default توی خطی مشابه خط زیر بنویسید اگر نیاز به هشتگزدایی هم داشت بکنید
#current_theme       defaultذخیره کنید بیایید بیرون

این کار رو قبل از اینکه ریست کنید بکنید ضرری نداره کار از محکم کاری عیب نمی کنه
احتمالا به مشکلی بر نخورید ولی اگر احتمالا نام کاربری و رمز عبورتون رو وارد کردید نشد اصلا نترسید - برعکس من  :'( - خیلی راحت کلید های Ctrl + Alt + F2 رو بزنید می ره توی محیط خط فرمان بعد از لاگ این شدن همون startx رو بزنید میره توی سینامون ولی باید slim تنیظیم بشه در حد یکی دوتا هشتگزدایی بیشتر نیست دستور زیر رو در ترمینال وارد کنید
sudo gedit /etc/slim.confالان دنبال بلوک زیر بگردید
# This command is executed after a succesful login.
# you can place the %session and %theme variables
# to handle launching of specific commands in .xinitrc
# depending of chosen session and slim theme
#
# NOTE: if your system does not have bash you need
# to adjust the command according to your preferred shell,
# i.e. for freebsd use:
# login_cmd           exec /bin/sh - ~/.xinitrc %session
# login_cmd           exec /bin/bash -login ~/.xinitrc %session
login_cmd           exec /bin/bash -login /usr/share/slim/Xsession %session
خط زیر رو توش پیدا کنید و هشتگ زدایی کنید
# login_cmd exec /bin/sh - ~/.xinitrc %sessionخط های دیگه هم چیز های خوبی هستند - این فایل کلا چیز خوبیه - که فعلا بهش کاری نداشته باشیم

همین دیگه
خیلی ممنونم
خداحافظ
البته فعلا
ET

آفلاین Риал Краесис

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1178
  • !!! I FIGHT FOR THE USERS
« پاسخ #33 : 05 مهر 1394، 02:28 ق‌ظ »
۱. الآن دیگه تقریبا مطمئن شدم که شما داخل ایران زندگی نمی کنید اگر داخل ایران زندگی می کردید حتما سریال تلوزیونی پایتخت رو دیده بودید - گرچه مهم هم نیست ولی سریال پایتخت یک سریال محبوب در ایران بوده که تا شماره چهارش هم پخش شده - این نبدونبه تکه کلامی بود که توی اون سریال گفته میشد در اصل مال یکی از شهرهای مازندران به اسم علی آباد که بیشتر سریال توی اونجا اتفاق می افتاد

من ایران زندگی میکنم.
منتها از سریال پایتخت هیچ وقت خوشم نیومد در واقع از سری الول اونم چند قسمت به بعد اصلا نگاه نکردم به همین خاطر اون تیکه کلام رو نمیشناسم.

۲. حقیقتش امروز صبح بلند شدم که آرچ رو بریزم سی.دیش رو هم گذاشتم ولی در آخرین لحظه دیگه بی خیال شدم دیگه چه کاریه بخوام دانلود کنم یهویی آرچ رو نصب می کنم به حرف شما اعتماد می کنم شما می فرمایی ۲۰۰ مگ ما هم میگیم ۲۰۰ مگ هرچی شما بگید

۳. در مورد رابط کاربری گرافیکی یه سؤتفاهمی پیش اومد بعدا من بیشتر فکر کردم متوجه شدم منظور شما این بود که با ۵۰ تا ۱۵۰ مگ می تونیم یه رابط کاربری خوب - واقعا خوب - داشته باشیم من فکر کردم شما می گید همه رابط های کاربری بین ۵۰ تا ۱۵۰ مگ هستند - که خدایش با حجم های بالاتر هم هست -

۴. همینه که میگم من این چیز ها رو اصلا باگ نمی دونم دیگه شما که این رو گفتید من از خودم پرسیدم اصلا مگه میشه تایم بدی سر ساعت خاموش بشه من که اصلا نمی دونستم اگر هم می دونستم خیلی مشکلی نیست چون آرچ همون کاری که خواستید انجام میده یعنی خاموش میشه باگ از نظر من اونیه که کاری که شما بخواهید نکنه مثلا بخواهید آهنگ گوش کنید خاموش بشه یا اصلا روشن نشه یا صفحه آبی براتون پخش کنه

۵. امیدوارم موفق باشید
شما که توی ویکی آرچ هستید یه ماجرایی برای من اتفاق افتاد براتون می گم توی ویکی بگذارید که برای دیگران عبرت بشه
من که آرچ داشتم همونطور که گفتم بسته های زیادی اضافه نصب کرده بودم به خاطر همین هم موقع آپدیت حجم های زیادی باید دانلود می کردم با خودم گفتم که از بین این محیط های گرافیکی یکیشون رو انتخاب کنم باقی رو پاک کنم پلاسما رو انتخاب کردم ولی هر کاری که کردم نه گنوم رو پاک کرد نه سینامون R Rs Rc هیچکدوم کار نکرد هر دفعه ایراد می گرفت که مثلا فلان پک رو فلان برنامه استفاده میکنه این هیچی
رفتم توی ویکی یه دستوری یاد گرفتم که نوشته بود همه چیز رو جز base پاک می کنه این دستور بود
# pacman -R $(comm -23 <(pacman -Qq|sort) <((for i in $(pacman -Qqg base); do pactree -ul $i; done)|sort -u|cut -d ' ' -f 1))من هم رفتم وارد کردم خدایش عجب دستوری بود ۶ گیگ هاردم رو خالی کرد
چشمت روز بعد نبینه داشتم پک هایی که دوست داشتم یکی یکی نصب می کردم - قبلا دانلود کرده بودم - که یه هو لپتاب خاموش شد - یادم رفته بود به برق نزده بودم باطری تموم کرد - روشن که کردم دیگه از گراب جلو تر نرفت که نرفت خیلی تلاش کردم از ویکی توی بخش گراب یه چیزی یاد بگیرم نشد که نشد من هم از قبل گفته بودم آرچ می ریزم هرجا خراب شد نتونستم درستش کنم اوبونتو می ریزم - چند مشکل دیگه هم پیش اومد به خیر گذشت - ذرتی کلی دانلودها رو پاک کردم اوبونتو نصب کردم

بعدا به فکرم رسید که می تونستم با همون سی.دی که آرچ رو نصب کردم گراب رو یه بار دیگه پیکربندی کنم ولی دیگه کار از کار گذشته بود
# pacman -S grub
# grub-install --target=i386-pc --recheck /dev/sda

۶. خوشحالم که باعث ایجاد کدورتی نشدم به نظر من این انجمن ها برای اینکه افراد بیان تجربیاتشون رو با هم به اشتراک بذارن و از تجربیات دیگران استفاده کنن
اگر راستش رو بخواهید برای کاربردی که من از کامپیوتر دارم - تقریبا هیچی - همه توزیعها مناسبند

خیلی ممنون که تجربتون رو به اشتراک گذاشتین.

من که اخرش نتونستم ارچ نصب کنم باور کنید ده بار سیستمم فرمت شد ولی ارچ نصب نشد هر موقع یه پیغام مسخره ای داد اخرش اوبونتو هم پاک کردم ویندوز سون نصب کردم کالی 2 رو مجازی نصب کردم فک میکنم اینجوری راحترم از ویندوز هم اصلا خوشم نمیاد ولی لینوکس مجازی روش نصب میکنم بهتر جواب میده قبلا ویرچوال رو اوبونتو نصب میکردم ازش استفاده میکردم ولی الان نصب میکردم صد جور پیغام خطا میداد دیگه خستم کرده بود منم زدم داغونش کردم ;D ;D ;D ;D
چه اروری؟
نیاز نیست هربار فرمت کنید کافیه فقط از پوشه پک من کپی تهیه کنید و سپس اون پکیج هارو در نصب دوباره به کار ببرید.
درضمن ارور داد منم ولش کردم خیلی دلیل خوبی نیست.
به هر حال ما اینجاییم که به دوستانمون مثل شما که علاقه دارن آرچ نصب کنن کمک کنیم.

۱۳. حالا که همه چی درست انجام شده باید وارد آرچ جدید النصب خودت بشی برای این کار دستور زیر رو وارد کن
arch-chroot /mntاین دستور می گه root عوض کن - CHange ROOT - با این کار mnt/ تبدیل میشه به /

...

۲۷. خوب دیگه تموم شد حالا باید با دستورات زیر آماده ریست کردن و شروع آرچی که نصب کردید بشید
exit...

۲۹. چندتا پک هست که باید نصب کنید با دستور زیر
pacman -S xorg-server xorg-server-utils xorg-xinit xorg-twm xorg-xclock xterm mesa
۳۰. حالا درایور کار گرافیک چندتا دستور هست باید ببینید کارت گرافیکتون کدومه هر کدوم که بود دستورش رو وارد کنید...
چرا در همون chroot موارد زیر رو نصب نکنیم؟
xorg
نتورک منیجر
درایور گرافیک
دسکتاپ
و...
چون تو حالت chroot خیلی از فایل های کانفیگ درگیر نیستند که ممکنه بعدا براتون مشکل ایجاد کنن.

If you do not like Arch use Gentoo and just shut up
 and If you do not like Gentoo use Arch and shut up
finaly If you do not like either use Ubuntu and shut the f*** up