انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: بهترین راه برای گرفتن نسخهٔ پشتیبان از اطلاعات در اوبونتو  (دفعات بازدید: 1464 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ورگ

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 461
  • I am a dead man.
    • ورگ (ادبیات و فرهنگ گیلک)
سوالم دو بخش داره که شاید با هم شدنی باشه و یا هر کدوم جداگانه باید بشه:
۱. از محتویات شاخهٔ home خودم نسخهٔ پشتیبان تهیه کنم. (خود اوبونتو چنین امکانی داره؟ یا باید همین جور دستی کپی کنم رو هارد اکسترنال مثلاً؟)
۲. از تنظیمات و وضعیت عمومی اوبونتو.
www.v6rg.com
ادبیات و فرهنگ گیلک

آفلاین Sadrolla

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 443
تنظیمات برنامه‌ها که همه در home هستند، می‌تونی با cron تنظیم کنی که مثلا هفته‌ای یه بار محتویات کپی بشن فلان جا
برخی تنظیمات هم که در home نسیتد مثلا مثل تنظیمات samba یا مثلا سوروس لیست یا مثلا پوشه archive که فایل‌های deb رو داره
این رو هم می‌تونی تنظیم کنی که با cron کپی بشن فلان جا
یه برنامه هم هست به نام luckybackup که همین کارها رو انجام می‌ده (من ازش استفاده جدی نداشته‌ام فقط بخشی از برنامه‌های پیش فرض solysxk بود و من اونجا یه خورده باهاش ور رفتم)
اول قوانین خدا را به طور کامل رعایت کنیم بعد انتظار حمایت کامل رو از خدا داشته باشیم.

آفلاین Ma3X

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 877
  • It is Matrix
    • ماتریکس. آی آر
روش که زیاده، اما بسته به استفاده خودت ممکنه مناسب باشن یا نباشن، مثلا:
- خود اوبونتو یک ابزار به‌طور پیش‌فرض داره که باهاش می‌تونی از پارتیشن home نسخه پشتیبان بگیری.
- می‌تونی با remastersys یک نسخه قابل نصب از چیزی که الان روی سیستمت هست تهیه کنی و بعدا روی همین سیستم یا سیستم‌های دیگه نصبش کنی. نصابش هم همین نصاب رسمی اوبونتو عه.
- می‌تونی دستی کپی کنی.
- می‌تونی با dd یک کپی بیت به بیت بگیری از پارتیشن‌هات. این روش بیشتر برای وقتی مناسبه که مثلا هاردت رو عوض کردی و می‌خوای همین چیزی که الان استفاده می‌کنی روی هارد جدید داشته باشی.
- می‌تونی از ابزارهای مخصوص پشتیبان‌گیری استفاده کنی که معمولا به‌صورت دیسک بوتیبل از روشون بوت می‌کنی.
- و... .

آفلاین ورگ

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 461
  • I am a dead man.
    • ورگ (ادبیات و فرهنگ گیلک)
تنظیمات برنامه‌ها که همه در home هستند، می‌تونی با cron تنظیم کنی که مثلا هفته‌ای یه بار محتویات کپی بشن فلان جا
برخی تنظیمات هم که در home نسیتد مثلا مثل تنظیمات samba یا مثلا سوروس لیست یا مثلا پوشه archive که فایل‌های deb رو داره
این رو هم می‌تونی تنظیم کنی که با cron کپی بشن فلان جا
یه برنامه هم هست به نام luckybackup که همین کارها رو انجام می‌ده (من ازش استفاده جدی نداشته‌ام فقط بخشی از برنامه‌های پیش فرض solysxk بود و من اونجا یه خورده باهاش ور رفتم)

من جوری پارتيشن بندی کردم که همهٔ اطلاعاتم تو هومم باشه. یعنی حتی فيلمهام. بيرون از هوم چيزي ندارم. بنابراين حجم هومم زياده. بنابراىن برای پشتيبان گرفتن بايد کپي کنم رو يه وسيلهٔ بيروني مثل هارد اکسترنال يا همچين چيزي.
احتمالا راهي وجود نداره که نسخهٔ پشتيبان حجم کمتري داشته باشه. (اگه هست من رو روشن کنيد)
بنابراين ميخوام بدونم با cron چه طور ميشه چنين دستوري داد که سر موعد مقرر کپي کنه همچين حجمي رو؟
www.v6rg.com
ادبیات و فرهنگ گیلک

آفلاین abyz

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 83
    • تجربه‌های پراکنده
سلام کلا باید بری سراغ روشهای پشتیبان که از پشتیبانی تفاوتها یا یه چنین چیزی پشتیبانی میکنه
کلا تا اونجایی که من گشتم rsync و librsync‌ این کار رو بخوبی انجام میدن. مثلا من قبلا گشته بودم بهترین چیزی که پیدا کرده بودم duplicity بود.

راه دوم استفاده از یه سیستم فایل مثل zfs هست که اصالتا یه ویژگی داره به نام Copy-on-write که خیلی راحت تفاوت اطلاعات بدست میاد. برای لینوکس هم zfsonlinux وجود داره که میتونی ازش استفاده کنی. اما باید بگم که باید درباره zfs تحقیق کنی بعدش بری سراغش ولی کلا خیلی سیستم فایل خوب و با ثباتیه. راه backup هم اینه که snapshot درستی میکنی و میگی دلتای این snapshot با قبلی رو بده و به فلان هارد که اونم zfs هست منتقل کن.

راه سومی که به ذهنم میرسه یکم عجیب غریب تره. یه برنامه وجود داره به نام git-annex که سعی میکنه sync کردن و backup‌ گرفتن رو تحت شبکه یا حتی روی یه فلش خیلی راحت کنه. کلا هم برپایه git عمل میکنه با این تفاوت که برخلاف git مشکلی با فایلهای حجیم مثل فیلم نداره.

این اون چیزایی بود که به ذهنم میرسید. امیدوارم به درد بخوره
تجربه‌های پراکنده من http://blog.abyz.ir
بسازید شکست بخورید اما موفق شوید http://pretotyping.ir

آفلاین afrod

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1526
۱. از محتویات شاخهٔ home خودم نسخهٔ پشتیبان تهیه کنم. (خود اوبونتو چنین امکانی داره؟ یا باید همین جور دستی کپی کنم رو هارد اکسترنال مثلاً؟)
دستورهای at (یا cron)
و tar برای ساختن آرشیو
یا tar -jcvf برای فشرده سازی

نقل‌قول
۲. از تنظیمات و وضعیت عمومی اوبونتو.
فایلهای دات-فایلز رو ببرید به گیتهاب و یک اسکریپ براش بنویسید. مثلا fractalsoft/dotfiles · GitHub