انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: درباره‌ مجوز‌ها...  (دفعات بازدید: 3350 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Caesar

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 383
    • A Virtual World for Learninig English
درباره‌ مجوز‌ها...
« : 22 بهمن 1388، 04:07 ب‌ظ »
سلام
چن تا سوال اساسی دارم خوشحال می‌شم جواب بدید:
1.چه مجوز‌هایی برای آثار هنری می‌شناسید؟
2.چه محدودیت‌ها و اختیاراتی رو ایجاد می‌کنند؟
3.شخصا ترجیح می‌دید از کدوم استفاده کنید(مثلا فرض کنید یه انیمیشن ساختید یا یه مقاله نوشتید)؟
و یه سوال بی ربط:
4.این که مثلا فلان مقاله رو می‌خوایم تحت یه مجوزی ارایه کنیم باید جایی ثبت بشه یا همین که در متن کار ذکر بشه کافیه؟

آفلاین یه انقلابی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
    • یه‌انقلابی
پاسخ به: درباره‌ مجوز‌ها...
« پاسخ #1 : 22 بهمن 1388، 06:26 ب‌ظ »
با سلام
۱- اگر آزاد باشه من GFDL و CC3 رو پیشنهاد می‌کنم . البته برای انیمیشن بیشتر CC3 چون قابل تنظیمه .
۲- برای GFDL که من تا جایی که می‌دونم حفظ نام مولف واجبه و استفاده ازش آزاده حتی تجاری ;) اما CC3 فابلیت محدود کردن استفاده‌ی تجاری رو داره ، آزاده ، حفظ نام مولف واجبه و در مواردی اجازه‌ی مولف رو هم برای استفاده می‌خواد . (البته این برداشت منه ، دوستانی هستند که با بعضی از مواردی که گفتم مخالفن)
۳- برای مقاله از GFDL و برای Anime از CC3 .
۴- نمی‌دونم ولی فکر کنم در همون اثر کافی باشه
یا علی
فعلا قصد ندارم اینجا بیام، شاید اصلا نیام.
انجمن‌های آزادتری هم خواهند بود برای آزاد بودن.
یا علی

آفلاین محمد باقر اهتمام

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 661
  • محمد باقر حمایت می کند از : Ogre3D , CrystalSpace
    • کتاب و انجمن فارسی گیمپ
پاسخ به: درباره‌ مجوز‌ها...
« پاسخ #2 : 24 بهمن 1388، 11:26 ق‌ظ »
1- خوب این آثار هنری ممکنه هر چیزی باشه و شما هم ممکنه طرز تفکر متفاوتی داشته باشی . باید دید شما چی می خوای از مجوزت بعد مجوز رو انتخاب کنی نه اینکه اول مجوز رو انتخاب کنی بعد بگی خوب حالا کارم رو بر اساس این مجوز تعیین می کنم . علاوه بر مجوز هایی که یک انقلابی گفت این مجوز http://artlibre.org/ که در http://artlibre.org/licence/lal/en هم هست امکانات خوبی می ده . اما نظرم رو بخوای خودم بیشتر با Creative Commons کار می کنم و تا حالا هم توانستم اکثر چیزایی که می خوام رو به کمک این مجوز انجام بدم.
2- به نظر من مجوزی که خودت بتونی اختیارات و محدودیت ها رو بهش اضافه کنی خیلی بهتره تا اینکه یکی واست کلی اختیار و محدودیت بسازه . یک مجوز قوی مثل کریتیو کامانز که بشه یک سری چیز ها رو بهش اضافه یا کم کرد.
3-خوب اگر مطالب بالا رو خونده باشی می فهمی که من از کدام مجوز بیشتر استفاده می کنم . اما بحث مقاله و انیمیشن خیلی با هم فرق می کنه . خیلی از مقالات هستند که FDL هست ولی یک عکس مثلا از ناسا داخلش هست که خود نویسنده میگه که این عکس از FDL استفاده نمی کنه و از خود مجوز ناسا استفاده می کنه و ناسا درباره این مجوز مثلا فلان چیزها رو گفته . در رابطه با انیمیشن هم همینطور ممکنه یک فایل MP3 در خود انیمیشن باشه درست . شما وقتی یک خروجی میگیرد از انیمیشن همراه با صدا کسی که این انیمیشن رو نگاه می کنه کار نداره شما ار چه فرمت های صدایی استفاده کرده ولی وقتی فایل های انیمیشن رو می خوای تحت یک مجوز انتشار بدی باید مراقب باشی اون موقع ممکنه صد نفر بگن شما از فلان صدا استفاده کردی که مربوط به ما بوده و تحت مجوز ما ؟ حالا دیگه اینجا شمایی که باید جواب بدی نه مجوز چون مجوزت رو درست انتخاب نکردی.
4- باز اینم بستگی داره مثلا کریتیو کامانز از شما یک آدرس اینترنتی که ماله پروژه هم هست از شما دریافت می کنه . اما معمولا در یک جایی که خواننده به راحتی بتونه ببینه می گن این تحت کدام مجوز هست .