انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ایجاد یک کاربر با محدودیت های زیاد  (دفعات بازدید: 6066 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1543
پاسخ به: ایجاد یک کاربر با محدودیت های زیاد
« پاسخ #15 : 06 خرداد 1389، 11:43 ب‌ظ »
فکر کنم چون دوستان مثل خودم از این محدودیت‌ها راضی نیستن حاضر به دادن اطلاعات بیش‌تر نیستن

آفلاین Caesar

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 383
    • A Virtual World for Learninig English
« پاسخ #16 : 07 خرداد 1389، 10:07 ق‌ظ »
فکر کنم چون دوستان مثل خودم از این محدودیت‌ها راضی نیستن حاضر به دادن اطلاعات بیش‌تر نیستن
نمی‌فهمم یعنی چی!!! این جور محدودیت‌ها خیلی جاها لازمه!!!
من که خودم اطلاعاتی ندارم...ولی واقعا شرم‌آوره که اطلاعاتی داشته باشید و نگید...
اصلا مگه آزادی نرم‌افزار برای این ارزشمند نیست که ما اطلاعاتمون رو به اشتراک می‌ذاریم؟!!!

آفلاین امیر و

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • Google is your friend
« پاسخ #17 : 07 خرداد 1389، 11:30 ق‌ظ »
یعنی چی ؟!
مثال زدم قبلا. شما یک شرکت داری و میخوای برای کارمندات محدودیت بزاری.

بعد نباید کسی بهت بگه چطوری ؟
حرفت خیلی عجیبه !

آفلاین سید مرتضی حسینی

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 43
« پاسخ #18 : 07 خرداد 1389، 01:43 ب‌ظ »
واقعا طرز فکر شما اینه ؟
واقعا به این دلیل می دونید و نمی گید ؟
اکر جواب سوال های بالا مثبت هست خیلی باعث تاسفه !
موفق باشید
الهی ! مست تو را حد نیست ولی دیوانه ات سنگ بسیار خورد !

آفلاین سید مرتضی حسینی

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #19 : 10 خرداد 1389، 05:36 ب‌ظ »
نبود ؟

آفلاین taher1983

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
« پاسخ #20 : 11 خرداد 1389، 09:15 ق‌ظ »
فکر  نکنم ایجاد محدودیت توسط  مدیر یه سیستم بد باشه ، خوب هر  کس  ممکنه اطلاعاتی  شخصی  و یا سری  برای  خودش  داشته باشه و این خیلی عالیه .
« آخرین ویرایش: 11 خرداد 1389، 12:36 ب‌ظ توسط taha1983 »

آفلاین Sajjad Baroodkoo

• Badjoker
  • گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 625
  • Linux means FREEDOM
    • Deviant Art Gallery
« پاسخ #21 : 11 خرداد 1389، 10:45 ق‌ظ »

میشه لطف کنید از طرف خودتون نظر بدید ؟

ممنون میشم جمع نبندید

همه ی کاربران آزاد هستن تمامی سوالاتی که در حوزه ی گنو/لینوکس هست رو بپرسن و تقاضای پاسخ داشته باشن .
مبحث سطوح دسترسی به کاربران از مهمترین مباحث گنو/لینوکس هست و هیچ منافاتی با اصل آزادی نداره پس مغلطه نکنید لطفا

(ببخشید اگه تند میرم)
حلقه ایرانیان اوبونتویی در فیسبوک [facebook.com/ubuntu.ir]

آفلاین novid

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 728
  • آزاده بمیرید!
    • پالس آزاد
« پاسخ #22 : 11 خرداد 1389، 05:08 ب‌ظ »
هنوزم نفهمیدم محدود کردن راست کلیک میتونه چه کمکی به ادمین کنه؟ شما اگه کاربر میهمان داشته باشید طرف هر کاری هم بکنه همه تغییرات رو پوشه tmp هست. اصلا اتفاق خاصی نمی یوفته.  دوباره بعد لاگ اوت شدن همه چی به وضع اول بر می گرده (تغییراتی مث عوض کردن بک گراند)

شما اگه توی ویندوزم از این محدودیتا می بینید به این دلیل هست که بعد خارج شدن، تغییرات باقی می مونه.

آفلاین yaser

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 89
« پاسخ #23 : 11 خرداد 1389، 05:51 ب‌ظ »
سلام

فکر می کنم یه راه حل هایی وجود داشته باشه. تست نکردم. ولی فکر می کنم این کار جواب بده. هر کاری که شما تو سیستم انجام می دید در واقع یک فایل اجرایی وجود داره که می تونه در شاخه های مختلفی موجود باشه:
usr/bin/
usr/sbin/
/opt

و چند تا پوشه دیگه. به عنوان مثال پنجره Appearance که دستور رسیدن بهش از خط فرمان به این صورته:

$ gnome-appearance-properties
یا هر کدوم از منوهای یک دستور معادل دارن. به عنوان مثال وقتی کلیک  راست رو انجام می دی و پوشه جدید می سازی در واقع از دستور mkdir استفاده می کنی. هر کدوم از این دستور ها رو با دستور which و whereis می تونید متوجه بشید که کجا قرار داره. حالا اگر بخواهیم یه کاربری رو تا این حد محدود کنیم:
یک گروه جدید تعریف می کنیم.
تمام کاربرانی که می توانند به قابلیت های کلی سیستم دسترسی داشته باشند رو به این گروه اضافه می کنیم.
گروه دیگری رو تعریف می کنیم که اون بیچاره هایی که تا این حد می خواهیم محدودشون کنیم به این گروه اضافه می کنیم.
حالا owner تمام فایل های را  که در پوشه های فایلهای اجرایی هستند طوری تنظیم می کنیم که فقط افراد گروه اول به اون دسترسی داشته باشند. با استفاده از دستورهای chmod و chown
فایل هایی که می خواهیم کاربران محدود شده هم به اون ها دسترسی داشته باشند رو به صورتی تنظیم می کنیم که همه کاربران اجازه ی اجرای اون رو داشته باشند.
با توجه به توضیحات داده شده در مورد حد محدودیت فکر می کنم چیزی به عنوان پوشه home برای اون کاربر بی معنی باشه. پس برای اون کاربر پوشه ی home هم در نظر نمی گیریم.

البته مطمئنا ریزه کاری هایی داره که وقتی کار رو اجرا کردید حتما باهاش مواجه می شید.
اما در مورد بحث ازادی نرم افزار: اولین جرقه ای که باعث شد استالمن اصلا به مفهوم آزادی در نرم افزار فکر کنه این بود که برای سیستمی که اون و دوستانش روی پروژه ای کار می کردند فقط کلمه عبور در نظر گرفته شده بود. بنابراین به نظر من مطمئنا محدود کردن کاربر تا این حد  با اصل آزادی استفاده از نرم افزار مخالفت داره.

آفلاین سید مرتضی حسینی

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #24 : 12 خرداد 1389، 12:11 ق‌ظ »
ممنون از راهنمایی های ارزنده تون .
شما فرض کنید چند تا پایانه اطلاع رسانی دارید .
که اینا جا های مختلف یک شهرن . ممکنه از همدیگه هم فاصله داشته باشن یعنی نظارت دیداری نمیشه روشون داشت و منطقی هم نیست .
کار این پایانه ها اینه که فقط کاربر بیاد پای دستگاه ، توی فایرفاکس آدرس یک سامانه آموزشی رو باز کنه و مثلا نمراتش رو ببینه و ... .
آیا به نظر شما ایجاد محدودیت و کنترل دسترسی های کاربر مخالف بحث آزادی نرم افزاره ؟