انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: راهنمای خرید و راه اندازی Graphic Tablet (قلم نوری) در لینوکس  (دفعات بازدید: 7899 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین rosenth

  • Jr. Member
  • *
  • ارسال: 35
  • جنسیت : پسر
    • kanani www
سلام
در این مقاله به بررسی صفحه های گرافیکی که کاربران توانسته اند آنها را در لینوکس نصب کنند میپردازم. امیدوارم شما هم تجربه خود را در این موضوع با دیگران تسهیم کنید.
ابتدا یادآور میشوم که استفاده از اصطلاح قلم نوری یا قلم دیجیتال در اکثر موارد اشتباه بکار گرفته میشود!
قلم نوری چیست؟ قلمی الکترونیکی که فقط روی صفحه مانیتور های CRT قابل استفاده است. این قلم با تغییرات کوچک ناگهانی که با رفرش های صفحه رخ میدهند ،عمل میکند. کاربرد آن در اشاره به اشیا یا رسم روی صفحه است درست مانند touch screen ولی با دقت موقعیت بیشتر.


این قلم در دهه 1980 بسیار محبوب بود ولی  به دلیل اینکه هنگام استفاده دست مدت زمان زیادی باید جلوی مانیتور قرار میگرفت ، دیگر به عنوان وسیله ورودی عمومی مورد استفاده قرار نگرفت.

صفحه گرافیکی چیست؟ نامهای دیگر آن digitizing tablet, graphics pad, drawing tablet است و شامل یک صفحه است که با حرکت یک قلم بی سیم با نام Stylus روی آن، حرکت اشاره گر یا رسم خط در مانیتور شما صورت میگیرد.



ملاحظات معمولا از مدل های کوچک مثل A6 یا کمتر برای کارهای خانگی یا اداری که نیاز به حرکتهای زیاد هست استفاده میشود. مدل های بالاتر مثل A5 برای رسم و طراحی بکار گرفته میشود. گرانترین مدل Pen LCD است که شامل یک نمایشگر است که قلم روی آن کشیده میشود و قیمت آن بالای یک ملیون تومان است.
قلم/stylus : بسیاری از قلم بر روی خود سوییچ یا دکمه هایی دارند مثل راست کلیک یا دابل کلیک. یک نوک پاک کننده نیز ممکن است داشته باشند. اگر قلم باتری خور باشد توجه داشته باشید که وزن آنرا کمی بیشتر میکند که آزار دهنده نیست. مثلا نمونه های وکوم بامبو بدون باتری و دارای پاک کن هستند.
میزان pressure ، حساسیت یا فشار روی صفحه را مشخص میکند که میتواند 256, 512, 1024 باشد. حساسیت-فشار میتواند زخامت،شفافیت ویا رنگ خط را کنترل کند.
resolution که کیفیت صفحه برحسب تعداد خط در اینچ LPI است.مقدار بیشتر یعنی کنترل بیشتر بر روی تصویر. معمولا مقدار بیشتر از 300 dpi برای کارهای روزانه ضروری نیست. حداکثر رزولوشن 5000 است.
Calibration یعنی تنظیم کرسر تا درست زیر قلم قرار گرفته باشد. این اصطلاح کلا در مورد tablet ها که یک ورودی باعث نشان دادن یک خروجی هماهنگ با آن میشود بکار میرود. گاهی مشکل قلم ها در لینوکس، calibrate نشدن درست آن است. گاهی Tablet ها بیشتر شبیه ماوس عمل میکنند تا tablet به این مفهوم که وقتی قلم را از روی صفحه برمیدارید و در نقطه ای دیگر روی آن قرار میدهید، موقعیت کرسر تغییری نمیکند درصورتیکه نباید اینگونه باشد.

توجه داشته باشید که در فروشگاه های سخت افزار در ایران به ندرت میتوانید صفحه رسم پیدا کنید! اگر هم پیدا کنید نمونه های جالبی مطابق نظر شما نخواهند بود. صفحه رسم خود را مثلا از نمایندگی جنیوس، کارپردازان کامپیوتر یا هپیران میتوانید خریداری کنید.

انواع مدل های Graphic Tablet که تا کنون در لینوکس راه اندازی شده اند:

Wacom تنها صفحه رسمی که رسما درایور لینوکس توسط خود شرکت برای آن توسعه داده میشود Wacom است و علاوه بر این این صفحه محبوبترین و گرانترین مدل صفحه رسم است. در اوبنتو نسخه Intrepid به بعد، Plug & Play هستند! ولی برای پاک کن باید راهنمای نصب آن را مثلا در اینجا مطالعه کنید.
البته سری قدیمی این مدل با نام Graphire  دیگر تولید نمیشود و جای خود را به سری bamboo داده است که کاربرد خانگی دارند پس قصد خرید آنرا نداشته باشید بهتر است. بامبو small اندازه A6 با قیمت 120000 تومان و بامبو medium اندازه A5 با قیمت 260000 تومان فروخته میشود. میبینید که این مدل ۱۰۰۰۰۰ تومان گرانتر از مدلهای دیگر با اندازه مشابه است. بنابراین کاربران معمولا سراغ مدل های دیگر میروند


Aiptek که درایور مدل HyperPen 6000 در مخزن X.ORG server قرار دارد. همچنین احتمالا بتوانید سری های دیگر را با کمک این راهنما راه اندازی کنید.

Genius : این برند با درایور wizardpen میتواند بکار گرفته شود، حتی مدل های جدید G-Pen M609,M712 هم با تغییراتی کمی راه اندازی شده اند. توجه داشته باشید که این دو مدل از جنیوس احتمالا خواسته اند با اضافه کردن دکمه های میانبر زیادی برای کاربرد ویندوزی و سایر ویژگیها ،قیمت خود را معادل مدل های معروف مثل P-Active  جلوه دهند.

UC-LOGIC درایور مدل خود را احتمالا بتوانید در صفحه راه اندازی wizardpen  که قبلا اشاره شد پیدا کنید.

P-Active ادعا میشود این مدل پس از وکوم،مناسبترین انتخاب برای کاربران میباشند که دارای قیمت معقول و مقاومت بدنه خوبی هم هستند. متاسفانه درایور لینوکس فعلا برای این مدل وجود ندارد!
« آخرین ویرایش: 12 خرداد 1388، 05:06 ب‌ظ توسط rosenth »
Get rid of Inertia by Sharing

آفلاین faridfedora

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 194
  • جنسیت : پسر
متشکر بابت این مقاله و زحمتی که کشیدی
چیزی که مرا نکشد قطعا مرا قوی تر خواهد کرد...
http://mydreeams.wordpress.com

آفلاین narcissus

  • گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1132
    • روز شمار شروع!
این مطلب خیلی به دردم میخوره و راهنمای خوبی هست
first they ignore you
then they laugh at you
then they fight you
then you win