انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: درایور ATI لپتاپ  (دفعات بازدید: 2175 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین yasco

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2
درایور ATI لپتاپ
« : 12 امرداد 1389، 02:30 ب‌ظ »
با سلام
من یه لپتاپ دارم .DELL 5010
مدل گرافیکش هم ATI 5370 هست . یه فایلی رو از اینترنت دانلود کردم که پسوند RUN داره .
وقتی گزینه ی run in terminal رو میزینم شروع می کنه به یه فایلی رو ساختن . ولی بعد از اتمام کار فایل رو پاک می کنه .
اون کاری رو هم که در مورد نصب یعنی (chmod +x filename) رو هم انجام دادم.
حاا یکی به من بگه که باید چکر کنم. :KS

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
پاسخ به: درایور ATI لپتاپ
« پاسخ #1 : 15 امرداد 1389، 04:05 ب‌ظ »
این مطلب که عرض میکنم مربوط به آرچ میشه و برای اوبونتو نمیدونم همینجور هست یا نه

کارت  گرافیکی ATI
دارندگان کارت های ATI گزینه های مختلفی برای نصب راه انداز را پیش روی خود دارند
راه انداز متن باز توسط بسته xf86-video-ati آماده شده است
این راه انداز ، راه انداز اصلی متن باز که توسط مهندسی معکوس تمام قابلیت‌های تراشه های بالاتر ازسری  X1950 ( آخرین نسخه آن تراشه R500  می‌باشد )   Radeon را پشتیبانی میکند ، کارت های بالاتر از سری 9200 به صورت کامل پشتیبانی شده و کاملاً پایدار و همچنین تطابق کامل با شتاب دهنده های دوبعدی و سه بعدی را داراست
کارت های 9500 تا HD4000 با شتاب دهنده دوبعدی کاملاً پشتیبانی شده و نسبتاً با شتاب دهنده سه بعدی هم هماهنگ و پایدار می‌باشد
اکنون راه انداز های اختصاصی حاوی ویژگی‌های اصلی نمیباشند ولی مدیریت قدرت در دست توسعه می‌باشد و به مراحل بالایی و پایانی خود نزدیک است ولی نه در حد catalyst ، پشتیبانی HD5000 در حال انجام این مراحل میباشد،همچنین از KMS و HDMI  با خروجی صوتی از هسته 2.6.33 به بعد پشتیبانی به عمل میآید
راه انداز باز متن radeonhd توسط بسته xf86-video-radeonhd راه اندازی  می‌شود
این راه انداز از تراشه های ATI R500 سری (Radeon X1000 series) و سری های جدید تر پشتیبانی میکند، این راه انداز توسط Novell با خصوصیات عمومی AMD توسعه پیدا میکند
It supports RandR 1.2. Development is currently as good as dead and functionality may be inconsistent across the spectrum of cards supported. Supports HDMI with audio. راه انداز اختصاصی fglrx  توسط بسته های Catalyst  توسعه یافته و در مخازن کاربران آرچ AUR  نگه داری می‌شود ، در زیر به اسامی آن‌ها اشاره شده است
راه انداز های متن باز به صورت معمول نیاز های افراد را برطرف کرده و دردسر های کمتری برای نصب را به همراه دارند
با دستور زیر راه اندز radeon ATI را نصب می نمائیم
# pacman -S xf86-video-ati libgl ati-driبا دستور زیر راه اندز radeonhd ATI  را نصب می نمائیم
# pacman -S xf86-video-radeonhd libgl ati-driراه انداز اختصاصی ATI به نام Catalyst از پیش کامپایل شده و در مخزن extra نگه داری می‌شود ولی متأسفانه از مارچ 2009 به علت عدم رضایت از کیفیت و سرعت این راه انداز اختصاصی  پشتیبانی رسمی به صورت معلق در آمد
هم‌اکنون راه انداز catalyst در مخازن کاربران آرچ  AUR موجود می‌باشد ، اطلاعات لازم برای نصب این راه انداز را میتوانید در لینک زیر مشاهده نمائید
http://wiki.archlinux.org/index.php/ATI_Catalyst
تذکر : راه انداز اختصاصی ATI تنها از R600 و مدل های بعد از آن پشتیبانی مینماید (از سری HD2xxx  به بعد  )، سری های قدیمی تر کارتها(X1xxx  و قدیمی تر ها ) توسط این راه انداز پشتیبانی نمی‌شود
ترفند : ترفند ها و نکته‌های فراوانی را در لینک زیر در مورد پیکر بندی این کارت گرافیک می توانید مشاهده نمائید
http://wiki.archlinux.org/index.php/ATI

خب دستوراتش برای اوبونتو رو من بلد نیستم و مطمئن نیستم و الان اوبونتو ندارم که برات تست کنم
بچه ها نظر بدند برای اوبونتو چطوری باید درایور های ATI  رو نصب کرد
« آخرین ویرایش: 15 امرداد 1389، 04:09 ب‌ظ توسط eMan »
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید