روشهای نصب تو ابونتو تا اونجا که من بدونم:
۱- نصب از طریق برنامه Synaptic Package Managerیکی از مطمئنترین و سادهترین روشها. شما لازم نیست که نگران بستههای پیشنیاز باشید. برای جستجو ابزار مورد نیاز وجود داره و شما به راحتی نرمافزاری که میخواهید رو پیدا میکنید. چون از طریق کانالهای رسمی و قابل اعتماد برنامهها دانلود میشه، کمترین احتمال خرابی سیستم بعد از نصب برنامه رو دارید. میتونید تو تنظیمات مخازن دانلود، گزینه Pre-released updates رو از حالت انتخاب خارج کنید تا بستهها پس از طی کامل مراحل آزمایشی و بتا خودشون به سیستم شما دانلود بشن.
۲- Ubuntu Software Centerمشابه انتخاب بالاست با این تفاوت که اینجا فقط میتونید نرمافزارها دانلود کنید و نمیتونید بستههای مجزا یا کتابخانهها رو دانلود کنید. برای نصب برنامه بستههای پیشنیاز بصورت اتوماتیک نصب میشوند ولی شما نمیتوانید بستههای پیشنیاز رو بصورت مجزا دانلود کنید.
۳- دانلود و نصب فایلهایی که پسوند deb. دارند.نصب این فایلها هم راحته، کافیه روشون دوبارکلیک کنید. فقط اگر اون برنامه بسته پیشنیازی داشته باشه که روی سیستم شما نصب نباشه، بصورت اتوماتیک نصب نمیشه و طی پیامی به کاربر اعلام میشه و باید خودتون اون رو نصب کنید. این فایلها رو اغلب میتونید از سایتهای مختلف دانلود کنید.
در واقع روش نصب ۱ و ۲ هم بوسیله فایلهای deb هستند که بصورت اتوماتیک بسته مورد نیاز پیدا شده و از کانالهای معتبر دانلود و نصب میشوند.
۴- نصب از طریق کد منبع برنامهاین فایلها برای راحتی دانلود و کاهش حجم بصورت فشرده هستند با پسوندهایی مانند tar, tar.gz tar.bz2 و ...
برای نصب این فایلها باید طبق دستورالعمل خود سایتی که برنامه رو گرفتیم عمل کنیم یا دستورالعمل نصبی که در فایلی بنام INSTALL (یا Readme) در پوشه برنامه قرار دارد. اگر هیچ کدام از اینها نبود، در حالت کلی میتوان با اجرا دستورات پایین در ترمینال، برنامه رو نصب کنیم:
sudo ./configure
make
make install
make clean
که از قبل باید با دستور cd به پوشه نصب برنامه رفته باشیم. باید دقت کنیم اجرای دستور اول ممکنه همراه پیامهای خطا باشه، که اغلب مربوط به بستههای پیشنیاز است. این پیام خطاها معمولا در چند خط آخر خروجی نمایش داده میشوند. در این حالت اجرای دستور بعد باعث میشه که در خروجی پیام زیر رو شاهد باشیم:
make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
پس برای نصب برنامه باید دستور اول با موفقیت به پایان برسه و پیام خطایی نداشته باشیم و اگر هر پیامی بود باید اول اون رو رفع کنیم.
۵- دانلود فایل باینری برنامهاین روش در اصل نصب نیست. شما برنامه رو دانلود کردید و نیازی به نصب نیست. باید فایل اجرایی برنامه که بصورت باینری هست رو پیدا کنید و در صورت نیاز در Properties فایل گزینه Executable رو تیک بزنید. اغلب فایل درایورهای کارت گرافیکی یا بازیهایی که بصورت کدبسته هستند به این صورت است.