خوب دوستان این مبحث جالبی هست که ممکنه برای خیلی از کاربران گنو/لینوکس جذاب باشه. خلاصه از وبلاگ بنده :
اگر تا حالا فکر میکردید که PHP فقط یک زبان سمت سرور ساده ( و نهایتا پیچیده !! ) هست ، اشتباه کردید. اشتباه شما در قسمت
«سمت سرور یا Server Side» فرض کردن PHP بوده است. PHP برخلاف هدف خود ( که همون اسکریپتنویسی سمت سرور باشه ) میتونه به خوبی در سمت کلاینت کاربرد داشته باشه.
اگر با GTK آشنا نیستید ، حتما این صفحهی ویکیپدیا رو بخونید. اگر حوصله ندارید ، من کار رو براتون آسون میکنم یه توضیحاتی میدم. GTK مخفف کلمات GIMP ToolKit میباشد ( به همین راحتی !! ). خوب اگر کاربر گنو/لینوکس باشید ، امکان نداره با برنامهی دستکاری تصاویر GIMP آشنا نباشید. ( برای توضیح ویندوزیها یه چیزی شبیه فتوشاپ. البته فتوشاپ باید بره جلو و بوق بزنه !! :دی ) یعنی درواقع GTK برای نوشتن GIMP توسعه داده شد که البته بوسیلهی Glib و دیگر کتابخانههایی که با C نوشته شدند فریمورک قوی +GTK یا جیتیکیپلاس رو بوجود آوردند.
معمولا برنامههای مبتنی بر +GTK رو با C مینویسن ولی به سایر زبانهای برنامهنویسی هم Bindingهایی انجام شده که یکی از اونها PHP است. شما میتونید با استفاده از PHP برنامههای گرافیکی سمت کاربر بنویسید. که البته بسیار راحتتر و سادهتر از C خواهد بود چرا که اولا با توابع غنی و بسیار راحت PHP میتونید کد بزنید و ثانیا دیگه قواعد دست و پا گیر C مثل اشارهگرها و حتی مشخص کردن انواع متغیرها رو ندارید !
یک نمونه از اجرای PHP-GTK در گنو/لینوکس :
و در ویندوز :
توضیحی در مورد Site Fusion :این برنامه در دو قسمت Server و Client اجرا میشود به شکلی که در سرور دایمن SiteFusion ( برای ویندوزیها همون سرویس ! ) راهاندازی میشود و در قسمت Client با برنامهی Connector به اون وصل میشید. نکتهی جالب این برنامه اینه که رابط گرافیکی با استفاده از XUL طراحی میشود و برنامهنویسی هم توسط PHP انجام میشود. نکتهی مهم دیگه اینکه پردازش بر روی سرور انجام میشود. یعنی کاربر بر روی Client برنامه را انجام داده و پاسخ به رویدادهای کاربر در سمت سرور انجام گرفته و نتیجه به کلاینت برگردانده میشود.
برنامهی سمت سرور فقط بر روی گنو/لینوکس و با کمیتغییرات بر روی MacOSX هم اجرا میشود. نحوهی نصب بر روی گنو/لینوکس در اینجا کامل توضیح داده شده است. ( خودم عقیده دارم که با کمی تغییرات میشه بر روی ویندوز هم اجراش کرد )
مطلب کامل در وبلاگ بنده با آدرس زیر :
http://blog.itnotes.info/archives/394موفق باشید.