انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: نقدی بر موضوع قدیمی «اشکالات نرم‌افزار آزاد»  (دفعات بازدید: 3228 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800
سلام.
امروز تمام پاسخ‌های موضوع «اشکالات نرم‌افزار آزاد» رو خوندم. چون این موضع مال بیشتر از یک سال پیش بود گفتم صحبتم رو در یک موضوع جدید بیان کنم.

متاسفانه در میان پاسخ‌های این موضوع فقط یک پاسخ به فلسفه‌ی واقعی نرم‌افزارهای آزاد اشاره کرد. پاسخی که دانیال بهزادی داد:

«خوبی نرم‌افزار آزاد یک چیز بیش‌تر نیست:تو رایانه رو کنترل می‌کنی، نه رایانه تو رو!»

در دهه‌ی ۸۰ میلادی وقتی هنوز رایانه‌های شخصی انقدر وارد زندگی انسان‌ها نشده بودن، در این حد که اگه یک نفر تلگرام نداشته باشه یجوریه، موبایل نداشته باشه خیلی عجیبه!، ای‌میل نداشته باشه که هیچی... . ریچارد استالمن بر این باور بود که کرامت یک انسان بیشتر از اینه که نتونه ماشینی که در اختیار داره رو کنترل کنه. اون زمان معتقد بود که وقتی انسان پیشرفت می‌کنه حوضه‌های جدیدی از حق به زندگی اون اضافه می‌شن و اینکه بدونه ابزاری که دستشه چجوری کار می‌کنه و بتونه اون رو کنترل کنه، باید یکی از انواع حقوق بشر محسوب بشه.

اینکه شما یک نرم‌افزار نوشته باشی، دلیل بر این نیسته که با بستن کُد اون این امکان رو به کاربر ندی تا اون ندونه که برنامه چجوری کار می‌کنه و نتونه اون رو به نفع خودش کنترل کنه.
نرم‌افزار‌های انحصاری با این روشی که تا الآن در پیش گرفتن، کاربرانشون رو به بردگی کشیدن. مسلماً همه موافق هستن که بردگی گرفتن یکی از زشت‌ترین اوناع نقض حقوق بشر هست.

شما اجازه نداری برای کسب درآمد، دیگران رو به بردگی بکشی.

من به کسانی که فکر می‌کنن نرم‌افزار آزاد فقط برای خیرخواهی هست و یا دیگرانی که در مقایسه‌ی اون با نرم‌افزارهای انحصاری، فقط بحث مالی مطرح می‌کنن پیشنهاد می کنم چندین و چند بار سخنرانی استالمن در TED رو ببینن و خوب روش فکر کنن.

آفلاین geeksesi | javad

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 685
  • GeekSesi.xyz
    • محمد جواد قاسمی
خب بنده  الان نقدی  ندیدم فقط نقل دیدم :)

تویه این انجمن  خیلی بحث ها مطرح میشه  الان شما تاپیک زدی دوباره  یه سری میایین عین ئه دقیق همون چیز هایی که  تویه  اون  تاپیک گفتن  رو تکرار می کنن !‌

پس کلا  بهتره بحث نکنیم :) چون بی فایدس :)

خب هر کاری یه  مزیت  هایی داره  یه  عیب هایی !
بهتره دوباره بحث رو باز  نکنیم ! :)
اگر اشتباه کردم راهنمایی کنید تا تکرار نکنم.

آفلاین Eng_n

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
چرا لینوکس متن باز نوشته شده؟

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800

نقل‌قول
«خوبی نرم‌افزار آزاد یک چیز بیش‌تر نیست:تو رایانه رو کنترل می‌کنی، نه رایانه تو رو!»

آفلاین alipg

• Full Member
  • *
  • ارسال: 239
اینو بخون تا بفهمی مزایا نرم‌افزار آزاد مثل ( گنو/لینوکس چیه)
نرم‌افزار آزاد

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19720
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
روح نداشتهٔ استالمن ویبره زد با این سوال که :D
همین پیوندی که alipg در بالا داد رو بخون (:
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین احمد حقیقی

• Full Member
  • *
  • ارسال: 229
  • MrRolling

چون قبلش یه عده روی آزادی و حقوق کاربران (گنو و نرم‌افزار آزاد)  کار می‌کردند
تروالدز کدش رو برای همکاری و استفاده از دیگران به اشتراک گذاشت و بعد کرنلش رو متن‌باز ارائه داد
و اگر این کار رو نمی‌کرد شک ندارم که خودش و لینوکسش جایگاه الان رو نداشتن :)

درود بر روح نداشته‌ی فیلسوف آن جنبش : ))
“Open source is a development methodology; free software is a social movement”