انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: چگونگی نصب برنامه ها و درایور ها در لینوکس  (دفعات بازدید: 7125 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین imaniy1994

• Full Member
  • *
  • ارسال: 126
  • ٌطراح وب
سلام آیا نیازه کارت گرافیک و صدا و... نصب بشه و اگه آره چطوری؟

برای اجرای ویدیو و موزیک باید کدک نصب بشه؟ چطوری؟

ایا بهتره برنامه ها رو اول از مخزن دانلود کنیم یا از وب هم بگیریم فرقی نداره و بعدا هم میشه آپدیت کرد؟

تازه کار در لینوکس ولی عاشق دستکاری لینوکس :)

برنامه نویس و طراح وب

آفلاین مهران تعریف

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 707
  • دبیان + xfce
برو Additional Drivers اگر نیاز باشه، خودش برات میاره:)

من mpv استفاده می کنم، سبک و سریع و نشده که فرمتی رو باز نکنه برام، در ترمینال اینو بزن:
sudo apt install mpv
اما اگر یه ویدیو پلیری میخوایی که gui خوبی داشته باشه، smplayer نصب کن:
sudo apt install smplayer
و یا vlc:
sudo apt install vlc
به سلیقه ی خودت بستگی داره.

ایا بهتره برنامه ها رو اول از مخزن دانلود کنیم یا از وب هم بگیریم فرقی نداره و بعدا هم میشه آپدیت کرد؟
اصلا و اصلا و اصلا و اصلا (واقعا مهم هست و روش تاکید می کنم!) هیچ بسته ای رو از وب نگیر، مگر از اینکه اون بسته در مخازن رسمی نباشه و به اون بسته اعتماد داشته باشی، چون نمی دونی اون بسته چی هست و مثل ویندوز، ممکنه مشکلات زیادی رو ایجاد کنه، همیشه استفاده از مخازن رسمی، ساده تر و امن تر هست.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
نقل‌قول
سلام. راه‌انداز برای صدا نیاز نیست نصب کنی. اکثراً توسط لینوکس قابل شناساییه
راه‌اندازهای گرافیکی هم نیاز به نصب ندارن در اکثر موارد. فقط برخی از کارت گرافیک‌ها که چیزمیزهای انحصاری دارن یا مثلاً Support مخصوصی برای OpenGL و ... ممکنه نیاز باشه راه‌اندازش رو نصب کنی. اگه APU اینتل داری، نیاز نیست کاری انجام بدی. ولی اگه nVidia داری، این پیوند رو دنبال کن:
https://wiki.debian.org/NvidiaGraphicsDrivers
برای AMD سراغ ندارم متأسفانه.

نقل‌قول
هر پخش کنندهٔ رسانه‌ای که خودت نصب کنی، Codec های مورد نیاز رو هم نصب می‌کنه.
ولی غیر از این حالت، در صورتی که مخازنت به‌روز باشن، با اجرای هر فیلم یا آهنگ با همون پخش کنندهٔ داخلی سیستم‌عامل، codec ها در صورت نیاز، بارگیری و نصب می‌شن.

نقل‌قول
هر نرم‌افزاری ممکنه توسط هر فردی Package بشه. پس نمی‌شه اعتماد کرد. مطمئن‌ترین مکان برای دریافت بسته‌ها، مخازن رسمی همون توزیعی هست که استفاده می‌کنی (البته بعضی از توزیع‌ها ممکنه غیرقابل اعتماد باشن. ولی توزیع‌های پایه مثل دبیان، اوبونتو، آرچ، ردهت، فدورا و ... از مطمئن‌ترین‌ها هستن)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین imaniy1994

• Full Member
  • *
  • ٌطراح وب
ممنون از آقا مهران و رسول گل.

من همونطور که میدونین مبتدی هستم میشه برای انویدیا همینجا مرحله به مرحله بگین؟ من لپ تاپم x550jk هست و کارت گرافیک اولیه اینتل و دومی انویدیا هست. و یه سوال دیگه خیلی تایپک زدم باز واس این نمیخام بزنم برای مثال میگن اوبونتو با میزکار. gnom عرضه میشه ولی چطور میری تو صفحه دانلودش چندتا میزکار پیشنهاد مبده؟ من احساس کردم kde خوبه میتونم همونو دان کنم؟ بعد نصب لینوکس برای فعال سازی kde باید چه کنم؟ و برای مثال بعد نصب از kde خوشم نیومد چیکار کنم؟ میتونم میزکار دیگه ای رو مثل یه برنامه ی نصبی اونو نصبش کنم؟ یه سوال شما تو وین ۷ استارت وین ده رو نصب کنی میبینی که اصلا سازگاری کامل و خوبی نداره ایا لیتوکس هم همینه؟

برنامه نویس و طراح وب

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
خواهش می‌کنم  :)

در مورد سؤالات جدیدت:
ببین اگه گرافیک دوم رو نیازی نداری (مثلاً بازی نمی‌کنی یا خیلی رندرینگ گرافیکی انجام نمی‌دی) می‌تونی گرافیک دوم رو خاموش کنی. نخواستی هم خاموش کنی، بازم خیلی مشکلی نیست اگه نخوای راه‌اندازش رو نصب کنی.
ولی اگه مصممی که نصب کنی، خروجی این فرمان رو بذار تا ببینم مدل کارت گرافیکت چی هست.
lspci | grep -i vga

راجع به توزیع و میزکار:
اوبونتو با میزکار گنوم عرضه می‌شه. درسته. وقتی که می‌ری توی وب‌گاهش یعنی اینجا:
http://releases.ubuntu.com/artful/
بهت فقط یه نسخه می‌ده (۶۴ بیتی) که با گنوم هست. نه میزکار دیگه‌ای.
ولی اگه بری اینجا:
http://cdimage.ubuntu.com/
اوبونتو با تمام طعم‌ها (یعنی با میزکارهای مختلف) رو می‌بینی.
اگه KDE دوست داری، پس می‌تونی از پیوند دومی که بهت دادم، kubuntu رو وارد بشی. یعنی اینجا:
http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/releases/17.10/release/
و بعد نسخهٔ ۶۴ بیتی یا ۳۲ بیتی رو نصب کنی.

وقتی که کوبونتو رو نصب کنی، KDE به صورت پیش‌گزیده فعاله (برای همین اسمش kubuntu هست یعنی KDE + Ubuntu) و نیاز نیست کار دیگه‌ای انجام بدی.
این‌که اوبونتو رو وقتی نصب می‌کنی موقع نصب بهت میزکارهای مختلف رو پیشنهاد می‌ده، اونو Ubuntu mini یا به عبارتی Netinst هست که به صورت پیش‌گزیده اصلاً هیچ میزکاری نداره و کاربر موقع نصب انتخاب می‌کنه که چیو نصب کنه. شما نیاز به این نسخه نداری.
اگه از KDE خوشت نیومد، می‌تونی میزکار دیگه‌ای نصب کنی ولی ۱۰۰ درصد تضمین بهت داده نمی‌شه که بعدش همه چیز خوب کار کنه
چون اولاً دوتا میزکار با هم داری و کلی از برنامه‌های این‌یکی می‌رن توی اون یکی و اون یکی میاد توی این‌یکی
دوماً اگه بخوای میزکار قبلی رو حذف کنی، کلی بستهٔ دیگه که پیش‌نیاز بودن هم حذف می‌شن و کلی بسته هم که این میزکار پیش نیازشون بوده هم باز حذف می‌شن. پس حذف میزکار هم پیشنهاد نمی‌شه.
دو راه می‌مونه که راه دوم بهترین راهه
راه اول: یک حساب کاربری جدید درست کنی و داخل اون میزکارت رو نصب کنی. این باعث می‌شه میزکار دوم، اطلاعاتش رو توی حساب قبلی نریزه و تداخل پیش نیاره (ولی چرا می‌گم راه خوبی نیست؟ چون اون میزکار یه سری اطلاعات توی پارتیشن ریشه (/) می‌ریزه که ورای حساب کاربری هست و همون آخرش کار آدم رو خراب می‌کنه!
راه دوم: نصب توزیع با میزکار مورد علاقه‌ت.  :)
شما نیاز نیست کلی توزیع بارگیری کنی و نصب کنی و ترافیکت رو هدر بدی. می‌تونی فیلم‌ها و عکس‌هاش رو ببینی. هر کدوم دوست داشتی بگیری و بعد با خیال راحت نصب کنی.
اگه هم که ترافیک خوبی داری و غم اینترنت نداری، پس هر کدوم که عشقت کشید نصب کن و دیدی خوب نبود برو سراغ بعدی. البته نصب نیاز نیست. برای تجربه می‌تونی فقط اونارو به صورت Live راه اندازی کنی.
تجربه‌ت هم زیاد می‌شه.  :)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین imaniy1994

• Full Member
  • *
  • ٌطراح وب
اقا رسول خیلی توضیح کاملی بود ممنون فقط اگه گرافیک دوم برا بازی نخام جای دیگه ازش استفاده نمیسه؟ مثالا فیلم دیدن یا کارهای گرافیکی؟ برای غیرفعال کردنش چه باید کرد؟

ایا فرق اولونتو و کوبنتو و... فقط تو میزکار هستشو فرف دیگه ای با هم ندارن؟ اخه من اوبونتو میخام با میزکار kde

شما خودت چی رو پیشنهاد مبدین؟ کارآمد سریع زیبا.

ایا از هنه میزکار ها فیلمی وجود داره؟

برنامه نویس و طراح وب

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
نقل‌قول
اقا رسول خیلی توضیح کاملی بود ممنون فقط اگه گرافیک دوم برا بازی نخام جای دیگه ازش استفاده نمیسه؟ مثالا فیلم دیدن یا کارهای گرافیکی؟ برای غیرفعال کردنش چه باید کرد؟
نه گرافیک اینتل به خوبی جواب‌گوی نیازها هست. برای فیلم دیدن، وب‌گردی و کار بر روی تصاویر. من که مشکلی نداشتم.
گرافیک nvidia هم بدون نصب راه‌انداز بازم کار خودشو خوب انجام می‌ده. نصب راه‌انداز فقط عملکردش رو بهتر می‌کنه. بدون راه‌انداز هم خوبه.
برای خاموش کردنش باید بری توی BIOS یا UEFI
من چون تا حالا دو گرافیک نداشتم، نمی‌دونم چجوریه. یا صبر کن باقی دوستان بهت بگن یا این‌که خودت پیش‌قدم شو و جستجو کن:  :)
ddg.gg/?q=how+to+turn+off+Second+Graphic

نقل‌قول
ایا فرق اولونتو و کوبنتو و... فقط تو میزکار هستشو فرف دیگه ای با هم ندارن؟ اخه من اوبونتو میخام با میزکار kde
فرقشون فقط در میزکار هست. توزیع همونه (یعنی اوبونتو هست) و سیستم‌عامل هم باز همونه (که یعنی Gnu هست)
شما KDE رو روی اوبونتو نصب کنی می‌شه همون Kubuntu
کوبونتو هم نصب کنی یعنی اوبونتو  نصب کردی ولی میزکارش KDE هست.  :)

نقل‌قول
شما خودت چی رو پیشنهاد مبدین؟ کارآمد سریع زیبا.
من نمی‌تونم واسهٔ شما نسخه بپیچم. چون نیازهامون با همدیگه فرق داره.
از نظر من میزکارها سریع و زیبا هستند ولی کارآمد نیستن!
ولی اگه بخواهیم متغیر کارآمدی رو از نیازهای شما فراخوانی کنیم، پس خب تقریباً همه‌ٔ میزکارها جوابگوت هستن. گنوم و KDE خیلی خوشگلن
xfce سریع‌تره.
هر کدوم مزایایی دارن. ولی خب طبق تجربهٔ این چندسال من از میزکارها، می‌گم KDE رو انتخاب کن. ضرر نمی‌کنی. یکم ناپایداری داره ولی خب امکاناتش از همهٔ میزکارها بیش‌تره.

نقل‌قول
ایا از هنه میزکار ها فیلمی وجود داره؟
توی Youtube تا دلت بخواد هست. عکس‌هم که فت و فراوونه. توی
distrowatch.com
هم می‌تونی عکس‌هایی از هر توزیع با میزکارهاشون ببینی.