انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: shutdown در دبیان  (دفعات بازدید: 2093 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Silvio Dante

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1221
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
shutdown در دبیان
« : 18 آذر 1396، 12:38 ق‌ظ »
سلام
من نسخه‌ی نت‌بوت دبیان رو دانلود کردم  از سایتش و روی یه ماشین مجازی نصب کردم که حسابی باهاش ور برم.
هیچ میزکار و محیط گرافیکی ای نصب نکردم هنوز (شاید مدیر پنجره openbox نصب کنم)
توی یوزر روت دستور shutdown و سوییچ‌هاش مثل h و r‌ و ... بدون هیچ مشکلی کار می‌کنن. اما خب آدم با روت کار نمی‌کنه که! یه یوزر ساختم به اسم mehran و اولین باری که خواستم ریستارت کنم  دیدم  دستور شات‌دان کار نمی‌کنه و این ارور رو میده
sh: shutdown: command not foundتوی اینترنت  در موردش گشتم به چیز خاصی نرسیدم تصمیم گرفتم خودم یه حرکت انتحاری بزنم  :D
رفتم از توی /sbin فایل shutdown رو برداشتم و کپیش کردم توی مسیر /usr/bin .
بعد از این‌کار شات‌دانم کار می‌کرد اما مسئله‌ای که سرش حساس شدم دسترسی هاشه. (آخر این دسترسی ها رو یاد نگرفتم درست و حسابی :( ) دسترسی‌های فایل shutdown توی مسیر /sbin به این صورته:
lrwxrwxrwx 1 root root     14 Jul  5 16:31 shutdown -> /bin/systemctl
و  توی /usr/bin که خودم کپی کردم اینه:
-rwxr-xr-x 1 root root    175K Dec  8 15:57 shutdown

میشه لطفا بگید راهی که رفتم  درسته یا نه؟ و این دسترسی مشکلی نداره؟
« آخرین ویرایش: 18 آذر 1396، 12:41 ق‌ظ توسط مهران :) »
به ما نگفته بودند ایران در زمان احمدشاه قاجار چگونه بوده است. همیشه به ما دادند، ما هم فکر کردیم باید می‌داده‌اند و تازه خیال می‌کردیم کم‌مان است باز هم می‌خواستیم!!
فریدون فرخزاد

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
پاسخ : shutdown در دبیان
« پاسخ #1 : 18 آذر 1396، 01:11 ق‌ظ »
 نه این کارها نیاز نبود!
اول کافی بود sudo رو نصب کنی
حساب کاربری هم که ساختی.
حساب کاربریت رو عضو sudo کنی:
adduser mehran sudo
با حساب کاربریت Login کنی و اون‌جا
sudo shutdown -h now
رو بزنی تا خاموش بشه.

یادگیری و تجربهٔ دسترسی‌ها خوبه! ولی اینکاری که کردی اصولی نبود.
shutdown ابزاریه که داخل sbin/ هست.
چرا اون‌جا؟ چون ابزارهایی که با sudo اجرا می‌شن یا نیاز به دسترسی ریشه دارن داخل sbin/ هستن.
پس جاش همون‌جاس. فقط شما باید sudo رو نصب کنی و با حساب کاربریت کارکنی. دیگه ابزارها و دستورات به درستی کار می‌کنن.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین Silvio Dante

• High Hero Member
  • *
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
« پاسخ #2 : 18 آذر 1396، 01:21 ق‌ظ »
نه این کارها نیاز نبود!
اول کافی بود sudo رو نصب کنی
حساب کاربری هم که ساختی.
حساب کاربریت رو عضو sudo کنی:
adduser mehran sudo
با حساب کاربریت Login کنی و اون‌جا
sudo shutdown -h now
رو بزنی تا خاموش بشه.

یادگیری و تجربهٔ دسترسی‌ها خوبه! ولی اینکاری که کردی اصولی نبود.
shutdown ابزاریه که داخل sbin/ هست.
چرا اون‌جا؟ چون ابزارهایی که با sudo اجرا می‌شن یا نیاز به دسترسی ریشه دارن داخل sbin/ هستن.
پس جاش همون‌جاس. فقط شما باید sudo رو نصب کنی و با حساب کاربریت کارکنی. دیگه ابزارها و دستورات به درستی کار می‌کنن.
اتفاقا قبل از هر چیز sudo نصب کردم تا وقتی میرم توی یوزر mehran‌ بتونم کارهایی که به دسترسی ریشه لازم دارن رو انجام بدم.
یوزرم رو هم با اجرای دستور visudo و اضافه کردن یه خط به این شکل به پایین یوزر روت توی فایل کانفیگ sudo به  sudoers اضافه کردم
mehran ALL=(ALL) ALL
اما در مورد shutdown باید بگم من هیچ‌وقت برای این دستور از sudo استفاده نکردم  :o هم توی آرچ که الان هستم و هم اوبونتو که قبلا بودم دستور shutdown بدون نیاز به sudo اجرا میشد  :-k
به ما نگفته بودند ایران در زمان احمدشاه قاجار چگونه بوده است. همیشه به ما دادند، ما هم فکر کردیم باید می‌داده‌اند و تازه خیال می‌کردیم کم‌مان است باز هم می‌خواستیم!!
فریدون فرخزاد

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4869
  • masoft قدیم
« پاسخ #3 : 18 آذر 1396، 03:42 ق‌ظ »
شاخه /sbin/ برای دستورات سیستمی هستش و در نتیجه در PATH کاربران عادی قرار نداره. کپی کردن اون کاملا کار اشتباهیه و کافیه یک alias براش بسازید که آدرس کامل اون رو با /sbin/ در شروع بنویسه.

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
« پاسخ #4 : 18 آذر 1396، 09:31 ق‌ظ »
اما در مورد shutdown باید بگم من هیچ‌وقت برای این دستور از sudo استفاده نکردم  :o هم توی آرچ که الان هستم و هم اوبونتو که قبلا بودم دستور shutdown بدون نیاز به sudo اجرا میشد  :-k
در یک نشست گرافیکی که از طریق یک مدیر نمایش ایجاد شده باشه کاربر عادی این دسترسی رو داره که فرمان shutdown را همینطوری اجرا کنه، ولی در محیط خط فرمان مثل این وضعیتی که درش بودید، نیاز به دسترسی ریشه هست.
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین Silvio Dante

• High Hero Member
  • *
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
« پاسخ #5 : 18 آذر 1396، 11:23 ب‌ظ »
تشکر از همه <3
فریدون فرخزاد