انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: چرا از دبیان استفاده نمی کنید سورس دبیان براحتی و بطور کامل دانلود می شود  (دفعات بازدید: 2257 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین assemblyos

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
سلام

یک سوال برایم پیش آمده و آن اینکه چرا شما از دبیان استفاده نمی کنید . دبیان به معنای واقعی  یک توزیع کاملا  اوپن سورس است و شما می توانید سورس دبیان را بصورت فایل به فایل یا در قالب   dvd  مستقیما از سایت رسمی اش  دانلود کنید .  دبیان حدود 16  گیگابایت   باینری  و  حدود  43  گیگابایت  سورس  دارد  که می توانید  به مرور  زمان  آنها را براحتی  دانلود کنید . 
اما  اوبونتو  در هنگام  آپدیت  حتی با وجود  فعال بودن  گزینه  source   اصلا  سورس خود را به کاربر  تحویل نمی دهد  و فقط یک مشت  فایل هدر  زبان  سی  را  بصورت  پراکنده  دانلود می کند . اثری از ان مجموعه کامل سورس که در دبیان  می بینیم  در  اوبونتو  دیده نمی شود.  هر جقدر که اوبونتو  و  لوبونتو  را  اپدیت  می کردم  اثری از سورس  دیده نمی شد .  من ترجیح  می دهم  از دبیان  استفاده کنم  هرچند  بسیار حجیم و بزرگ است و دانلود ان و سورسش  پوست آدم را می کند. دوست دارم از نزدیک  سورس دبیان  را  ببینم  و  مطالعه  کنم . از نظر من  دبیان واقعا  صداقت  دارد و دست و دل باز است و تمام دل و روده ی خود را  به رایگان  روی سایتش گذاشته  و کاربر   دقیقا می داند  که گنولینوکس  دبیان  واقعا  با چه زبانی و جه دستوراتی  ساخته شده است . علاوه بر اوبونتو و لوبونتو  ،  فدورا و مینت  هم  سورس  خود را مخفی  کرده اند . 
راستی یک سوال دیگر: 
چرا  هیچ  انجمنی برای دبیان  ساخته نشده و کسی به ان توجه نمی کند ؟   مگر  دبیان  جد بزرگ  همه ی توزیعهای  لینوکس  نیست .  اکثر توزیعهای مهم و معروف  لینوکس  مدیون  دبیان  هستند و هرجه دارند  از دبیان دارند .  از انواع میزکار  بگیرید  تا  سورس و ابزارهای  قدرتمند  برنامه نویسی و گرافیک و .....

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1116
  • The answer to life the universe and everything: 42
خلاصه بگم، دبیان به‌مراتب نیازمند کانفیگ‌های اولیهٔ بیشتری نسبت به اوبونتو هست. اوبونتو یه توزیع نسبتاً OOTB هست. بنابراین شاید طبیعی باشه که خیلی از کاربرهای معمولی و خونگی برن سمتش.
من اوبونتو دارم و شاید ۲ سالی بشه که قصد دارم برم روی دبیان، اما چون وقت ندارم و کارم کمی حساس هست، نمی‌تونم ریسک کنم. بنابراین فعلاً باید روی اوبونتو بمونم ;)

آفلاین احمد حقیقی

• Full Member
  • *
  • ارسال: 229
  • MrRolling
سلام
اولا دبیان هم کاربران خودش رو داره و اصلا کم نیستند!
در مورد دانلود سورس برنامه،
تو اوبونتو با دستور apt source و تو فدورا با دستور dnf download source می‌تونید سورس بسته‌‌ی مورد نظر رو دانلود کنید
همچین مخازن از طریق وب قابل دسترسی هست.
“Open source is a development methodology; free software is a social movement”

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
خلاصه بگم، دبیان به‌مراتب نیازمند کانفیگ‌های اولیهٔ بیشتری نسبت به اوبونتو هست. اوبونتو یه توزیع نسبتاً OOTB هست. بنابراین شاید طبیعی باشه که خیلی از کاربرهای معمولی و خونگی برن سمتش.
من اوبونتو دارم و شاید ۲ سالی بشه که قصد دارم برم روی دبیان، اما چون وقت ندارم و کارم کمی حساس هست، نمی‌تونم ریسک کنم. بنابراین فعلاً باید روی اوبونتو بمونم ;)
لطفا توضیح اجمالی بدید، من چند ساله که از دبیان استفاده میکنم و تا حالا تفاوت خاصی با سایر توزیع ها از این لحاظ درش ندیدم، به جز نبود سفت افزارها به طور پیش فرض و sudo که من ازش استفاده نمیکنم.
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
اوبونتو همون دبیانه. دبیان هیچ چیزی نداره که اوبونتو نداشته باشه، ولی یه سری چیزها هست که فقط اوبونتو داره. مثل یونیتی و وابسته‌هاش. تمامشون هم آزاد هستن و کد مبدأشون در دسترسه.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین alipg

• Full Member
  • *
  • ارسال: 239
درود
اوبونتو هم آزاده، اوبونتو و دبیان و هر توزیع معقول دیگه‌ایی به صورت پیش گزیده تشکیل شده از مجموعه‌ ابزارها و نرم‌افزارها که همگی آزاد هستند، شما سورس هر نرم‌افزار رو می‌تونی جداگانه بگیری، بخونی، تغییر بدی، کامپایل کنی و...

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
لطفا توضیح اجمالی بدید، من چند ساله که از دبیان استفاده میکنم و تا حالا تفاوت خاصی با سایر توزیع ها از این لحاظ درش ندیدم، به جز نبود سفت افزارها به طور پیش فرض و sudo که من ازش استفاده نمیکنم.

اگر موقع نصب جایی که می‌گه رمز مربوط به root رو وارد کنید، خالی بذاری، کاربری که بعدش می‌سازی دسترسی sudo پیدا می‌کنه و میشه مثل اوبونتو که به صورت پیش‌فرض کاربر موقع نصب دسترسی sudo داره.

آفلاین مهران تعریف

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 707
  • دبیان + xfce
برای من اوبونتو و دبیان فرقی ندارن (چه دسکتاپ و چه سرور) ولی چون با کانفیگ های اولیه ی اوبونتو راحت ترم و از روز اول هم با اوبونتو شروع کردم، اوبونتو رو انتخاب می کنم. دوستان توضیح کافی دادن، اوبونتو هم آزاد هست و میشه سورس خودش و بسته هاشو دریافت کرد.

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 309
سلام

یک سوال برایم پیش آمده و آن اینکه چرا شما از دبیان استفاده نمی کنید . دبیان به معنای واقعی  یک توزیع کاملا  اوپن سورس است و شما می توانید سورس دبیان را بصورت فایل به فایل یا در قالب   dvd  مستقیما از سایت رسمی اش  دانلود کنید .  دبیان حدود 16  گیگابایت   باینری  و  حدود  43  گیگابایت  سورس  دارد  که می توانید  به مرور  زمان  آنها را براحتی  دانلود کنید . 
اما  اوبونتو  در هنگام  آپدیت  حتی با وجود  فعال بودن  گزینه  source   اصلا  سورس خود را به کاربر  تحویل نمی دهد  و فقط یک مشت  فایل هدر  زبان  سی  را  بصورت  پراکنده  دانلود می کند . اثری از ان مجموعه کامل سورس که در دبیان  می بینیم  در  اوبونتو  دیده نمی شود.  هر جقدر که اوبونتو  و  لوبونتو  را  اپدیت  می کردم  اثری از سورس  دیده نمی شد .  من ترجیح  می دهم  از دبیان  استفاده کنم  هرچند  بسیار حجیم و بزرگ است و دانلود ان و سورسش  پوست آدم را می کند. دوست دارم از نزدیک  سورس دبیان  را  ببینم  و  مطالعه  کنم . از نظر من  دبیان واقعا  صداقت  دارد و دست و دل باز است و تمام دل و روده ی خود را  به رایگان  روی سایتش گذاشته  و کاربر   دقیقا می داند  که گنولینوکس  دبیان  واقعا  با چه زبانی و جه دستوراتی  ساخته شده است . علاوه بر اوبونتو و لوبونتو  ،  فدورا و مینت  هم  سورس  خود را مخفی  کرده اند . 
راستی یک سوال دیگر: 
چرا  هیچ  انجمنی برای دبیان  ساخته نشده و کسی به ان توجه نمی کند ؟   مگر  دبیان  جد بزرگ  همه ی توزیعهای  لینوکس  نیست .  اکثر توزیعهای مهم و معروف  لینوکس  مدیون  دبیان  هستند و هرجه دارند  از دبیان دارند .  از انواع میزکار  بگیرید  تا  سورس و ابزارهای  قدرتمند  برنامه نویسی و گرافیک و .....

اگر سورس تحویل نمیداد چطور این همه توزیع بر پایه ی اوبونتو ساخته شده؟

اکثر نرم افزارهای اوبونتو دارای مجوز GPL 2.0 و بالاتر هستش که الزام میکنه سورس کد را در دسترس قرار بدن. اینکه شما پیداش نمیکنین دلیل نمیشه وجود نداشته باشه چون ما پیداش میکنیم!

ساده ترین راهش همونیه که دوستمون توی پست های قبلی گفت.
با افتخار قدرت گرفته از Fedora 32

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
توی ویکی در بخش مربوط به APT کامل توضیح داده که چجوری میشه کد منبع یه نرم‌افزار رو گرفت و همچنین اگه با مشکلی برخورد کردید چجوری میشه اون رو حل کرد.

https://wiki.ubuntu.ir/wiki/APT

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
عنوان تاپیک و پست استارتر واقعا عجیبه. دبیان هم کاربران خیلی زیادی داره، این انجمن هم به طور رسمی متعلق به شرکت کنونیکال هستش، برای همین نامش اوبونتو هست، اگر ماله کاربران بود شاید نامش چیز دیگری بود.

من خودم شخصاً چند ساله (نه به طور پیوسته) از دبیان استفاده میکنم و هیچوقت از اوبونتو استفاده نکردم به دلیل یونیتی و میر، نبود Firefox ESR، نبود حساب ریشه و دلایل دیگر.

من قبلا یک تاپیک در رابطه با تفاوت دبیان و اوبونتو در راستای بحث های پیش آمده در یک تاپیک، ایجاد کردم که میتونه برای استارتر مفید باشه:

مزایا و معایب دبیان نسبت به اوبونتو
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
عنوان تاپیک و پست استارتر واقعا عجیبه. دبیان هم کاربران خیلی زیادی داره، این انجمن هم به طور رسمی متعلق به شرکت کنونیکال هستش، برای همین نامش اوبونتو هست، اگر ماله کاربران بود شاید نامش چیز دیگری بود.
این انجمن متعلّق به کنونیکال نیست، بلکه در اختیار گروه کاربران ایرانی اوبونتوست.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین bed123derkelo

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 658
باسلام

دوستان دلایل مختلف رو گفتن .به نظر من یکی از مهمترین هاش فرق بین نصب درایور های آزاد و غیر آزاده.مثلا درایور وای فای لب تاب من به طور پیش فرض تو اوبونتو نصب و راه اندازی میشه ولی تو دبیان باید مخازن غیرآزاد اضافه کنی خودت نصب کنی.کاربر تازه کار حوصله وتجربه این کارهارو نداره.وقتی هم که از اوبونتو استفاده کرد راحتی کار باهاش دید لزومی نمی بینه بره دبیان نصب کنه.

اما از اون طرف هم کاربران اوبونتویی هستند که بعد از یه مدت که تجربه بدست آوردن و حوصلشون شد کنجکاوهم بودن میرن سراغ توضیع های دیگه یکیشم دبیان. \\:D/

مثل خود من که عاشق دبیان شدم اونم بدون میزکار ;D

آفلاین Silvio Dante

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1221
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
دبیان بنظرم خیلی خوبه یه بار نت‌بوت روی ماشین مجازی نصب کردمش و روش i3 ریختم اما خب تا حدی تازه کارم (حدود 7 ماهه اومدم گنو/لینوکس) چند تا توزیع مطرح رو هم تست کردم (فدورا، آرچ،مینت) ولی خب هیچکدوم به راحتی و سهولت اوبونتو نشد برام.
بخاطر این از اوبونتو استفاده می‌کنم که توزیع راحتیه و دردسری هم نداره برام و کارام رو به بهترین شکل ممکن می‌تونم باهاش انجام بدم. از طرفی اوبونتو اونطوری که من از منابع مختلف خوندم همون دبیان تستینگ هست با چندتا ویژگی بیشتر و کانفیگ‌های مخصوص خود اوبونتو.
در کل با توجه به اینکه چندتا توزیع معقول مطرح رو تستشون کردم (رو هر کدوم تقریبا بالای دو سه هفته موندم) هیچی مثل اوبونتو نبود برام و خیلیم دوستش دارم و فکر نکنم حالا حالاها دیگه به فکر تغییر توزیع بیفتم چون اوبونتو واقعا چیزی کم نداره.
اما اگه روزی بخوام توزیعم رو تغییر بدم قطعا انتخابم دبیان هست اما بدون میزکار! شایدم همین اوبونتو بدون میزکار ;D
« آخرین ویرایش: 23 دی 1396، 12:46 ق‌ظ توسط مهران :) »
به ما نگفته بودند ایران در زمان احمدشاه قاجار چگونه بوده است. همیشه به ما دادند، ما هم فکر کردیم باید می‌داده‌اند و تازه خیال می‌کردیم کم‌مان است باز هم می‌خواستیم!!
فریدون فرخزاد

آفلاین TheWizardOfYendor

• Newbie
  • *
  • ارسال: 19
  • ببخشید. من عذر میخوام.
    • NetHack
یک سوال برایم پیش آمده و آن اینکه چرا شما از جنتو استفاده نمی کنید . جنتو به معنای واقعی  یک توزیع کاملا  اوپن سورس است و شما می توانید سورس  های جنتو را بصورت فایل به فایل مستقیما از مخازن رسمی اش  دانلود کنید .  جنتو  حدود چند گیگابایت باینری  و  زیاد  گیگابایت  سورس  دارد  که می توانید  به مرور  زمان  آنها را براحتی  دانلود کنید .

راستی یک سوال دیگر:
چرا  هیچ  انجمنی برای اسلکور ساخته نشده و کسی به ان توجه نمی کند ؟   مگر  اسلکور  جد بزرگ  همه ی توزیعهای  لینوکس  نیست ؟  تازه چندتا از توزیعهای مهم و معروف  لینوکس  مدیون  اسلکور هستند و هرچه دارند  از اسلکور دارند .
///////////////////
دوست من اوپن سورس بودن حتما اون قابلیت دانلود سورس اپت نیست، تنها مسئله مهم اینه که اجزاش متن باز باشند.سورس همه اجزا رو  منابع اصلیشون موجوده:
لینوکس که خوب لینوکسه،چیزای پایه سیستم عامل هم یا مال گنو هستند یا مال دبیان یا جاهای دیگه، اجزای دسکتاپ یا مال خود یونیتی هستند یا گنوم توسعه شون میده و همین طور الی آخر. در ضمن گذاشتن سورس روی مخازن توزیعی مثل اوبونتو اونقدر استفاده عملی نداره و اگه سرگرمیتون کد خوندنه میتونید از گیت هاب در این راه استفاده کنید.تازه کدها رو هم رنگی نشون میده!