انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: چرا توی سایت اوبونتو نسخه‌های LTS توی صفحه‌ی اصلی هستن؟!  (دفعات بازدید: 8489 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Silvio Dante

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1221
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
جوابش خیلی ساده‌س.
نسخه‌ای مثل 16.04 که از قضا LTS هم محسوب می‌شه، به این سادگی‌ها به پایداری و امنیت خیلی بالاش نرسیده که مثلاً با آوردن یه برنامهٔ جدید مثل تلگرام، خودش رو زیر سؤال ببره.
اصلاً LTS برای همینه که برنامه‌هایی که امتحان خودشون رو عالی پس دادن، درش حضور داشته باشن. طبیعتاً اگه برنامه تلگرام یه برنامهٔ بدون حفره و کاملاً پایدار بود، در اون نسخه هم ممکن بود با آپدیت‌های جدید، قرار بگیره.
شما روند توسعه و انتشار نسخه‌های دبیان رو نگاه کن. اوبونتوهای LTS یه چیزی توی همون مایه‌ها هستن.
کاری که LTS انجام می‌ده، قبول نکردن ریسک هست. همهٔ احتمالات رو باید در نظر گرفت.
یه برنامه از نظر من و شما که مصرف‌کننده‌ایم (ممکنه تولید‌کننده هم باشیم!) ممکنه خیلی پایدار باشه درصورتی که مشکلاتش رو ما ندیده باشیم ولی تیمی که اون برنامه رو داخل مخازن وارد می‌کنن، دیده باشن!
برای متوجه شدن این موضوع هم یه راه وجود داره. شما خودت یه برنامه بنویسی و سعی کنی روند اضافه کردن به مخازن اوبونتو رو طی کنی. اون‌وقت کاملاً برات روشن می‌شه که چرا LTS، و چرا این همه تمرکز و وسواس داشتن در نحوهٔ توسعه، توزیع و انتشار اون.  :)
اولا اینکه با این حرف‌ها نمیشه گفت اوبونتو 16.04 از نسخه‌ی جدیدتر بهتر، پایدارتر، امن تر و ... هست! اینکه از نرم افزارهای دو سال پیش استفاده کنی و دلتو خوش کنی بگی سیستمم پایداره یا امنه بنظرم حساسیت الکی و زیاده رویه!
دوما منی که مدتیه گنو/لینوکس استفاده میکنم فرق بین نسخه‌ی عادی و LTS رو میدونم. اما کاربر مبتدی که تازه اومده وقتی میره تو سایت و میبینه که نسخه‌ی دو سال پیش رو گذاشتن و میگن آخرین نسخه با بهترین نرم افزارها فکر میکنه اون نسخه‌ی جدید کلا ناپایداره!!! نمونه‌ش هم همین چند ساعت پیش کاربری رو دیدم که فکر میکرد فقط اوبونتو 16.04 پایداره و 17.10 رو نسخه‌ی ناپایدار و تستینگ میدونست!!
خب همین مسائل باعث میشه کاربر به اشتباه بیفته دیگه!
خب چه کاریه اگه به‌نظرتون نسخه‌های LTS بهتره اطلاع بدین دیگه روی نسخه‌های جدید زحمت نکشن و فقط هر دو سال یه بار نسخه‌ی LTS بدن!
« آخرین ویرایش: 25 فروردین 1397، 02:08 ق‌ظ توسط Silvio Dante »
به ما نگفته بودند ایران در زمان احمدشاه قاجار چگونه بوده است. همیشه به ما دادند، ما هم فکر کردیم باید می‌داده‌اند و تازه خیال می‌کردیم کم‌مان است باز هم می‌خواستیم!!
فریدون فرخزاد

آفلاین علی رزم دیده

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1244
  • ali76 سابق
با سلام
@Silvio Dante
دوست عزیز شما دچار یه سوء تفاهم نسبت به صحبت های میلاد و بعدش رسول شدین و به نظرم چند تا مطلب یادآوری بشه دید شمانسبت به این قضیه بهتر می شه :

1.دلیل اینکه اول نسخه ی LTS توی سایت ها قرار می گیره به نظر من دو تا دلیل می تونه داشته باشه :
* همیشه یکی از هدف های اصلی توزیع های گنو/لینوکس سرورها بودن و توی سرورها معنی نداره با آپدیت هر 9 ماه یا 6 ماه یکبار ، سیستم رو به خطر بندازیم و اکثر توزیع ها با علم به این قضیه نسخه هایی برای سرورها دارن که برای مدت طولانی (5-7 سال) ساپورتش می کنن.
در کنار این قضیه ، توزیع ها اکثر درآمدی که از پشتیبانی بدست میارن مربوط به سرورها هستش پس طبیعیه که نسخه ی باب میل سرورها رو توی ویترین قرار بدن

** کاربر تازه کار که شما می فرمایین بهتره تا زمانی که به طور کامل با ساز و کار و رفع ایرادات سیستم آشنا نشده سیستم رو بروزرسانی نکنه کافیه یه سرچ بزنین تا ببینین چقدر مشکل اعم از کرش و لاگین لوپ و بالا نیومدن سیستم و ... بعد بروزرسانی توسط افراد تازه کار اتفاق افتاده. پس بهتره همون اولی (LTS) رو دانلود کنه تا مشکلات کمتری براش به وجود بیاد

***کاربر حرفه ای هم خودش می دونه به کدوم نسخه نیاز داره و کدوم نسخه رو باید دانلود کنه.

2.بحث پایداری هیچ ربطی به LTS یا عادی بودن توزیع نداره بلکه به زمان اومدن اون توزیع داره
مثلاً الان چند روز دیگه که 18.04 اومد به لحاظ پایداری در سطح پایین تری نسبت به 17.10 قرار خواهد داشت چون جدیدتر اومده

3.وقتی که گفته می شه نسخه های قدیمی تر (مثلاً اینجا 16.04) پایدارتر از 17.10 هستش به معنی این نیست که 17.10 ناپایدار هستش بلکه تمامی نسخه هایی که توی صفحه ی اصلی اوبونتو برای دانلود قرار گرفتن پایدار هستن
بحث سر اینه که 16.04 چون پکیج هاش 2 سال قبل فریز شده و الان 2 سال هستش داره که پچ دریافت می کنه پایدارتر هستش (واضحه که شما دو سال یه نرم افزار رو بهینه کنین خب سطح پایداری بالاتری قرار می گیره نسبت به نرم افزاری که 5 ماهه داره پچ دریافت می کنه)

4.در جواب مطلب آخرتون هم باید بگم بستگی به نیاز هر فرد داره مثلا الان من دبیان sid دارم استفاده می کنم و تو بعضی از نرم افزارها و سرویس ها مشکل ناپایداری داشتم (و باگ ریپورتش هم کردم) ولی این مشکلات رو به جون خریدم تا اینکه آخرین نسخه پکیج ها رو داشته باشم
پس توسعه دهنده ها دلیل دارن که میان نسخه های غیر LTS رو توسعه می دن و وقت می ذارن چون هدفشون افرادی مثل منه
و نسخه های LTS رو توسعه می دن چون هدفشون افرادی هستش که سرور دارن یا دوست دارن سیستمشون پایدارترین حالت ممکن باشه

آفلاین Silvio Dante

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1221
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
با سلام
@Silvio Dante
دوست عزیز شما دچار یه سوء تفاهم نسبت به صحبت های میلاد و بعدش رسول شدین و به نظرم چند تا مطلب یادآوری بشه دید شمانسبت به این قضیه بهتر می شه :

1.دلیل اینکه اول نسخه ی LTS توی سایت ها قرار می گیره به نظر من دو تا دلیل می تونه داشته باشه :
* همیشه یکی از هدف های اصلی توزیع های گنو/لینوکس سرورها بودن و توی سرورها معنی نداره با آپدیت هر 9 ماه یا 6 ماه یکبار ، سیستم رو به خطر بندازیم و اکثر توزیع ها با علم به این قضیه نسخه هایی برای سرورها دارن که برای مدت طولانی (5-7 سال) ساپورتش می کنن.
اولا کسی که میخواد روی سرور نصب کنن منطقا از اینجور مسائل آگاهه و خودش میدونه باید بره LTS نصب کنه.

در کنار این قضیه ، توزیع ها اکثر درآمدی که از پشتیبانی بدست میارن مربوط به سرورها هستش پس طبیعیه که نسخه ی باب میل سرورها رو توی ویترین قرار بدن
ممنون دقیقا همین قسمت جوابم رو گرفتم :)

** کاربر تازه کار که شما می فرمایین بهتره تا زمانی که به طور کامل با ساز و کار و رفع ایرادات سیستم آشنا نشده سیستم رو بروزرسانی نکنه کافیه یه سرچ بزنین تا ببینین چقدر مشکل اعم از کرش و لاگین لوپ و بالا نیومدن سیستم و ... بعد بروزرسانی توسط افراد تازه کار اتفاق افتاده. پس بهتره همون اولی (LTS) رو دانلود کنه تا مشکلات کمتری براش به وجود بیاد
والا توی 16.04 این روزا خیلی بیشتر مشکل دیده میشه مثلا مشکلاتی توی lightdm که ممکنه مجبورتون کنه لایت‌دی‌ام رو از اول پیکربندی کنین (قطعا کاربر مبتدی بلد نیست این رو  ;D ) و مشکلات دیگه هم وجود داره که ممکنه توی 17.10 نباشه.

به هر حال متوجه شدم دلیل اصلی اینکه LTS توی صفحه‌ی اصلی هست چیه!
ممنون.
به ما نگفته بودند ایران در زمان احمدشاه قاجار چگونه بوده است. همیشه به ما دادند، ما هم فکر کردیم باید می‌داده‌اند و تازه خیال می‌کردیم کم‌مان است باز هم می‌خواستیم!!
فریدون فرخزاد

آفلاین علی رزم دیده

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1244
  • ali76 سابق
اولا کسی که میخواد روی سرور نصب کنن منطقا از اینجور مسائل آگاهه و خودش میدونه باید بره LTS نصب کنه.
هدف از گفتن این مورد این بود که هر سه فاز سرور / کاربر مبتدی / کاربر حرفه ای بررسی بشه

والا توی 16.04 این روزا خیلی بیشتر مشکل دیده میشه مثلا مشکلاتی توی lightdm که ممکنه مجبورتون کنه لایت‌دی‌ام رو از اول پیکربندی کنین (قطعا کاربر مبتدی بلد نیست این رو  ;D ) و مشکلات دیگه هم وجود داره که ممکنه توی 17.10 نباشه.
من جواب این قسمت رو اینجا داده بودم :

نقل‌قول
.وقتی که گفته می شه نسخه های قدیمی تر (مثلاً اینجا 16.04) پایدارتر از 17.10 هستش به معنی این نیست که 17.10 ناپایدار هستش بلکه تمامی نسخه هایی که توی صفحه ی اصلی اوبونتو برای دانلود قرار گرفتن پایدار هستن
بحث سر اینه که 16.04 چون پکیج هاش 2 سال قبل فریز شده و الان 2 سال هستش داره که پچ دریافت می کنه پایدارتر هستش (واضحه که شما دو سال یه نرم افزار رو بهینه کنین خب سطح پایداری بالاتری قرار می گیره نسبت به نرم افزاری که 5 ماهه داره پچ دریافت می کنه)
در ضمن lightdm هیچ مشکلی نداره و نیاز به هیچ کانفیگ یا پیکربندی از اول نیست
هر کسی هم مشکلی براش پیش اومده ناشی از اشتباهات خودش بوده که بدون علم ، lightdm رو دستکاری کرده و باعث مشکلاتی شده و گرنه lightdm به خودی خود هیچ مشکلی نداره

به هر حال متوجه شدم دلیل اصلی اینکه LTS توی صفحه‌ی اصلی هست چیه!
ممنون.
خواهش می کنم

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
نقل‌قول
نمونه‌ش هم همین چند ساعت پیش کاربری رو دیدم که فکر میکرد فقط اوبونتو 16.04 پایداره و 17.10 رو نسخه‌ی ناپایدار و تستینگ میدونست!!

ناپایدار نیست. ولی در حال بررسی رو درست گفته.
اوبونتو از Debian Testing گرفته می‌شه. یعنی پایدارترین اوبونتو هم خودش نسخه‌ای از دبیان در حال بررسی هست که مسلماً با دبیان پایدار (Debian Stable) خیلی فرق داره.
دبیان پایدار هم ۲ سالی یک‌بار نسخهٔ جدید می‌ده و اون نسخه رو Stable نام‌گذاری می‌کنه.
ولی این به معنی نیست که مثلا Testing یا Sid ناپایدار هستن. منتها Stable پایداریش بیش‌تر هست.
این‌جا هم Ubuntu LTS پایداریش بیش‌تر از اوبونتوی ۹ ماهه هست.
به عبارتی ریسک در نسخه‌های Testing و ... بیش‌تر هست. و کاربر باید حواسش جمع باشه، بنابراین حرفه‌ای ها از این نسخه‌ها استفاده می‌کنن که بدونن دارن دقیقاً چی‌کار می‌کنن!
پس کسی که یه نسخه از دبیان یا اوبونتو رو برای کارساز خودش انتخاب می‌کنه، از اون‌جایی که لزوماً حرفه‌ای ممکنه نباشه، بنابراین باید از LTS یا Debian Stable استفاده کنه.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت