انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: فروش نرم افزار اپن سورس!!!  (دفعات بازدید: 4813 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین yasina

• Newbie
  • *
  • ارسال: 15
فروش نرم افزار اپن سورس!!!
« : 05 بهمن 1396، 07:35 ق‌ظ »
سلام دوستان
فرض کنید یک شخص یا شرکت یه سورس یه نرم افزار که با لایسنس اپن سورس عرضه شده رو برمی داره و مقدار کمی تغییرات رو داخلش اعمال می کنه.
تا جایی که من می دونم طرف می تونه نرم افزار ثانویه رو به اسم خودش انتشار بده؟
ولی آیا می تونه نرم افزار رو با یه قیمتی به فروش برسونه؟

آفلاین AmirZare

• Full Member
  • *
  • ارسال: 147
پاسخ : فروش نرم افزار اپن سورس!!!
« پاسخ #1 : 05 بهمن 1396، 10:38 ق‌ظ »
سلام دوستان
فرض کنید یک شخص یا شرکت یه سورس یه نرم افزار که با لایسنس اپن سورس عرضه شده رو برمی داره و مقدار کمی تغییرات رو داخلش اعمال می کنه.
در رابطه با نرم افزار های اوپن سورس خود برنامه نویس یک سری شرایطی را قرار میدهد.
اما در رابطه با نرم افزار های آزاد، شما میتوانید به اسم خود انتشار بدید و بفروشید.
لینک زیر را در ویکی مطالعه کنید.
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/%D9%86%D8%B1%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1_%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #2 : 05 بهمن 1396، 10:55 ق‌ظ »
سلام دوستان

سلام.
نرم‌افزار Open Source رو خبر ندارم دقیقاً
ولی اگه مثلاً یه نرم افزار آزاد باشه (مثلاً با گواهی GPL) شما می‌تونی کدمنبع اون رو برداری و تغییر بدی و به اسم خودت توزیعش کنی. ولی همچنان باید کدمنبعت برای بقیه مثل حالت قبلی باشه! یعنی یکی مثل من هم بتونه کدمنبع شما رو برداره و تغییر بده و توزیع کنه. در این صورت نرم افزار شما آزاده! حتی اگه فروشی باشه!
من می‌تونم برنامه رو از شما بخرم و کد منبعش رو رایگان بذارم روی اینترنت  ;)
یا دست‌کاریش کنم و خودم هم شروع کنم به فروشش. بازم به شرطی که یکی دیگه بتونه کدمنبع من رو دستکاری و توزیع کنه.

نرم‌افزار آزاد به معنی رایگان نیست! می‌تونه به فروش برسه. ولی اون شرط‌های مربوط به آزاد بودن نرم‌افزار رو باید داشته باشه تا بشه اسمش رو نرم‌افزار آزاد گذاشت.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #3 : 05 بهمن 1396، 02:47 ب‌ظ »
سلام دوستان
نظر شخصی من این‌ها هست، من وکیل نیستم:

برای فروش و عوض کردن اسم، بستگی به پروانه مورد استفاده داره. «بنیاد نرم‌افزار آزاد» یا پروژه‌های «دبیان»، «فدورا»، «اوبونتو» و ... پروانه‌ای رو که اجازه فروش نده، اصلا به عنوان نرم‌افزار آزاد قبول ندارن.

همین الآن پروژه دبیان، راهنمای ای‌مکس رو توی مخزن main (مخزن نرم‌افزار آزاد) نمی‌یاره، چون می‌گه پروانه غیرآزاد داره، در صورتی این راهنما توسط خود بنیاد نرم‌افزار آزاد منتشر میشه.

https://packages.debian.org/stretch/emacs25-common-non-dfsg

اینکه به اسم خودش منتشر کنی، پروانه‌های رایجی مثل GPL, MIT, Apache این اجازه رو نمی‌دن. چون در این پروانه‌ها حتمن مشخصات نفر قبلی باید باشه، نمی‌تونی شما بری اون‌ها رو پاک کنی و بعد ادعا کنی که همه‌اش رو خودت نوشتی. یعنی نمی‌گم که پونصدجا اسم نفرهای قبلی رو بنویسی ولی توی سورس کد حق نداری که اسم اون‌ها رو پاک کنی.

خود پروانه‌ها رو می‌تونی بخونی. توی اینترنت هستن.

ویرایش:
سوالت خیلی کلی هست، اگه در مورد یک پروانه خاص سوال داری، توی یه تاپیک جدا بپرس  تا دقیق بر اساس اون، بتونم نظر بدم.
« آخرین ویرایش: 05 بهمن 1396، 02:49 ب‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین احمد حقیقی

• Full Member
  • *
  • ارسال: 229
  • MrRolling
« پاسخ #4 : 05 بهمن 1396، 03:14 ب‌ظ »
نقل‌قول
اینکه به اسم خودش منتشر کنی، پروانه‌های رایجی مثل GPL, MIT, Apache این اجازه رو نمی‌دن

در مورد MIT , GPL این شرط‌ها وجود نداره!

یعنی شما می‌تونید با نام برنامه اونو بفروشید یا نام رو کلا تغییر بدید و با اسم تجازی دیگری به فروش برسونید. البته من حالت عادی در لایسنس GPL v2 رو دارم میگم. این که محدودیت‌هایی و مورادی در بند‌هایی از اون توسط توسعه دهنده اضافه شده باشه بحثش چیزی دیگه است.

اما در حالت عادی شما تنها کاری که باید بکنی دادن اون ۴ تا آزادی به طرف هستش (انتقال لایسنس و حقوق‌ها به بعدی)

در مورد MIT که همین محدودیت هم نیست و در حالت عادی/پیش‌فرض شما هر کاری می‌تونی بکنی باهاش
“Open source is a development methodology; free software is a social movement”

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #5 : 05 بهمن 1396، 05:02 ب‌ظ »
نقل‌قول
اینکه به اسم خودش منتشر کنی، پروانه‌های رایجی مثل GPL, MIT, Apache این اجازه رو نمی‌دن

در مورد MIT , GPL این شرط‌ها وجود نداره!

منظورم از «به اسم خودت منتشر کنی»، یعنی ادعا کنی که نرم‌افزار رو خودت نوشتی. یعنی شما می‌تونی مثلا فایرفاکس رو برداری و اسمش رو بذاری «قناری» و سپس بگی که همه‌اش رو خودت نوشتی؟

اینکه اسمش رو عوض کنی یا نکنی و بفروشی، طبق پروانه GPL و MIT می‌تونی. اگه اسمش رو عوض نکنی و بخوای بفروشی باید ببینی که trade mark مربوطه چه اجازه‌ای می‌ده، مثلا موزیلا تنها در صورتی اجازه می‌ده، فایرفاکس رو ویرایش کنید و به اسم فایرفاکس به دیگران ارایه بدهید که تغییراتتون جزیی باشه، و همچنین لیست search engine های دیفالت رو عوض نکنید و ... توجه کن که مساله اصلی موزیلا «اسم تجاری» فایرفاکس هست، میگه که فایرفاکس رو برو اسمش رو عوض کن و بعد هرکاری که خواستی باهاش انجام بده.

copyright و trade mark دو تا بحث جدا هستن، مثلا این رو اوبونتو می‌گه:
 https://www.ubuntu.com/legal/terms-and-policies/intellectual-property-policy

You can redistribute Ubuntu, but only where there has been no modification to it.

«شما می‌توانید اوبونتو رو بازنشر دهید، ولی تنها درجایی که هیچ‌ویرایشی بر آن اعمال نشده باشد»

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
« پاسخ #6 : 05 بهمن 1396، 05:33 ب‌ظ »
پرسش خیلی کلی و بی در و پیکره، استارتر لازمه ابتدا مشخص کنه منظور و هدفش از این سوال برای کجاست؟! اگر ایران و کشورهای امثالهم را میگی جواب اینه:

-- ویرایش توسط ناظر - عدم رعایت ادب --

ابته این شامل نرم افزارهای بومی که حق کپی رایت در داخل کشور دارند نمیشه، چون در صورت شکایت طرف واقعا مشکل ایجاد میشه. ولی برای نرم افزارهای خارجی،‌ چه متن-بسته و تجاری و چه متن-باز و آزاد هر کاری دلت خواست میتونی بکنی، چون قانون کپی رایت جهانی در این کشورها اعمال نمیشه.

در کشورهایی هم که کپی رایت سفت و سخت اعمال میشه باید مطابق پروانه اون نرم افزار عمل کنی، خود پروانه های نرم افزار به خوبی شرایط استفاده از کد منبع را توضیح داده اند،‌اگر جایی را متوجه نشدید تاپیک بزنید براش، هدف و منظور این تاپیک به شدت نامشخص و گنگ است.
« آخرین ویرایش: 06 بهمن 1396، 05:59 ب‌ظ توسط nixoeen »
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین Silvio Dante

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1221
  • Arch Linux
    • وبلاگ شخصی
« پاسخ #7 : 06 بهمن 1396، 02:34 ب‌ظ »
من می‌تونم برنامه رو از شما بخرم و کد منبعش رو رایگان بذارم روی اینترنت  ;)
در مورد binary ها هم صدق میکنه؟ یا فقط کد منبع؟؟!
به ما نگفته بودند ایران در زمان احمدشاه قاجار چگونه بوده است. همیشه به ما دادند، ما هم فکر کردیم باید می‌داده‌اند و تازه خیال می‌کردیم کم‌مان است باز هم می‌خواستیم!!
فریدون فرخزاد

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #8 : 06 بهمن 1396، 03:20 ب‌ظ »
در مورد binary ها هم صدق میکنه؟ یا فقط کد منبع؟؟!

در حقیقت شما وقتی یه برنامه رو می‌خری، داری پول Binary اون رو می‌دی! و کدمنبع به صورت آزاد در اختیارت قرار می‌گیره.
اون Binary رو نه می‌تونی بخونی. نه تغییر بدی و وقتی هیچ‌کدوم از این‌کار هارو نتونی انجام بدی، توزیع مجددی هم در کار نخواهد بود.

پس قوانین نرم‌افزار آزاد فقط روی کدمنبع برقراره!
برنامه‌ای که به صورت دودویی در اختیار کاربر قرار می‌گیره، شامل این موارد نمی‌شه.

مثلاً یکی یه برنامه پولی نوشته. پروندهٔ دودویی اون رو وقتی شما می‌خری، کدمنبع اون رو هم بهت می‌ده.
اون کد منبع رو دیگه شما آزادی هرکار خواستی باهاش بکنی. البته اگه گواهیش جزئی از نرم‌افزارهای آزاد باشه.

اون کدمنبع رو اگر به تنهایی بخوای استفاده کنی، دیگه حمایت توسعه دهنده رو نداری (یعنی پروندهٔ دودویی رو نخری و فقط کد منبع رو از یه جایی به‌دست بیاری).
در حقیقت نرم‌افزار آزادی که هزینه داره، این هزینه برای پشتیبانی و خدماتش هست.
مثل ردهت!
شما می‌تونی پول بدی از ردهت استفاده کنی تا پشتیبانیت کنن یا این‌که از کد منبعش (که فدورا و ... ازش دراومدن!) استفاده کنی که اون‌وقت دیگه حمایت و پشتیبانی ردهت رو نداری!

اون پروندهٔ binary که شما می‌خری و کدمنبع رو هم در اختیار می‌گیری، نمی‌تونی اون binary رو به یکی دیگه بدی! چون شخص بعدی اونو نخریده پس نمی‌تونه فعالش کنه! و اگه فقط کد منبعش رو بهش بدی، دیگه حمایت توسعه دهنده رو نداره و دیگه دست خودشه چجوری از اون کد منبع استفاده کنه.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین مهران تعریف

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 707
  • دبیان + xfce
« پاسخ #9 : 07 بهمن 1396، 01:17 ب‌ظ »
در حقیقت نرم‌افزار آزادی که هزینه داره، این هزینه برای پشتیبانی و خدماتش هست.
این جمله اشتباهه، اگر فروشنده شرط پشتیبانی بکنه که هیچ ولی اگر چنین چیزی قبل خرید نگه، یعنی یه بار نرم افزار رو به شما فروخته و در صورت تمایل میتونه پشتیبانی بده. اون پول هم میشه هزینه ی زحمتی که کشیده و به واسطه ی اون پول، نرم افزار رو با لایسنس آزاد به شما فروخته و سورس رو در اختیارت قرار داده.
الان خیلی از نرم افزار های آزاد پولی هستن که میتونی موقع خرید آپشن پشتیبانی رو هم بهش اضافه کنی و البته پول بیشتری هم بابت اش بپردازی.

آفلاین AmirHossein WP

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 30
  • گرفتار دنیای ممنوعه ها :((
    • امیرحسین بزرگیان
« پاسخ #10 : 17 بهمن 1396، 12:35 ق‌ظ »
اگه اون نرم افزار اولیه آزاد باشه
و شما هم دویاره آزاد بفروشینش فکر کنم درسته و مشکلی نداره 8)
sudo apt install ubuntu-desktop
sudo apt purge kubuntu-desktop