سلام خسته نباشید . میدونم این موضوع برای تازه کار های زیادی مثل من اتفاق افتاده و به کرات نقل شده اما چون وضعیت من یه خرده ویژه تر بود ترجیح دادم یه تاپیک جدید باز کنم . به طور مفصل بخوام توضیح بدم مشکل از جایی شروع شده که من یه ویندوز 7 تر و تمیز و سالم با چند پارتیشن که هر کدوم شامل فایل های یکی از اعضای خانواده بود داشتم . حسابییی کرمم گرفته بود که برم سراغ اوبونتو و یه تجربه جدید رو کسب کنم اما مشکلات از همون ابتدا سر راهم قرار گرفت . اول یک جا خوندم که قسمتی از درایو ترجیحا C رو شرینک کنید حین نصب اوبونتو در اختیارتون قرار داده میشه و میتونید به عنوان free space ازش استفاده کنین ولی همه چیز به این راحتی نبود . من در حال نصب آخرین نسخه اوبونتو 18.04 بودم که صفحه پارتیشن بندی و حتی پیشتر از اون نوع نصبش شبیه خیلی از آموزش هایی که تو اینترنت میدیدم نبود ( حماقت بزرگ دیگه ای که انجام دادم این بود که به جای نصب اوبونتو با یه ماشین مجازی اونو روی یه دی وی دی رایت کردم و به صورت بوت مشغول نصبش شدم )
وقتی وارد صفحه پارتیشن بندی میشدم هیچ کدوم از پارتیشن های من رو نشون نمیداد فقط و فقط یه پارتیشن حدودا 500 گیگابایتی در اختیارم قرار میداد که یعنی باید از اول پارتیشن بندی رو شروع میکردم . رفتم سراغ نرم افزار gpart در حالی که اوبونتو رو به صورت لایو از روی دی وی دی اجرا کرده بودم . اونجا هم با یه پارتیشن حول و حوش 500 گیگ رو به رو شدم که به صورت unlocated بود و کنارش یه مربع قرمز قرار داشت . روش که دابل کلیک میکردم تقریبا تمام پارتیشن بندی های سیستمم رو که مطابق ویندوز بود رو بهم نشون میداد . خب اونجا هم نمیتونستم کار زیادی انجام بدم . فایل هایی که تو هر کدوم از درایو ها بود بسیار مهم و حیاتی بودند و هیچ تغییری حتی resize هم نمیتونستم تو پارتیشن ها اعمال کنم تصمیم گرفتم منصرف شم و کلا از فکر اوبونتو و لینوکس بیام بیرون که نمیدونم چه اشتباهی انجام دادم یه دفعه تمام پارتیشن بندی هام توی نرم افزار gpart پرید و همون 500 گیگ پارتیشن به صورت unlocated منتها این بار بدون مثلث قرمز در کنارش برام ظاهر شد . هر چه تلاش کردم به در بسته خوردم و نتونستم دوباره به پارتیشن بندی اولیم دسترسی پیدا کنم . بله ! من تمام اطلاعاتم رو به خاک فنا داده بودم !!!
](https://forum.ubuntu-ir.org/Smileys/default/eusa_wall.gif)
سریع سراغ سی دی ویندوز 8.1 رفتم که تنها سی دی ویندوز سالمم بود . حین پارتیشن بندی 20 گیگ از 500 گیگ فضایی که در اختیارم قرار داده بود رو برای ویندوز 8 جدا کردم به امید اینکه بتونم پارتیشن هامو اونجا برگردونم ولی نشد که نشد ! اینم حماقت دوم !!!
حماقت سوم ! رفتم سراغ اوبونتو . با دیسک به صورت لایو اجراش کردم و مثل احمق ها از نو دوباره با gpart پارتیشن بندی انجام دادم به امید اینکه بعد از پارتیشن بندی صحیح و اصولی و نصب اوبونتو میتونم با یه نرم افزار ریکاوری اطلاعات پارتیشن های قبلی رو برگردونم . خب تقریبا میتونم بگم این بزرگترین گند زندگیم بود ! پارتیشن ها نه تنها تغییر کردند بلکه هر کدومشون دوباره فرمت شدند برای نصب لینوکس . بعد از نصب اوبونتو هم که مشکل بوت نشدنش رو داشتم که خب خوشبختانه با boot repair تونستم این مشکل رو برطرف کنم .
حماقت چهارمم یک کاره برداشتم پارتیشنی که حدودا 300 خرده ای گیگ حجم داشت و برای فایل هام درست کرده بودم با بکاپ سی دی ویندوز و درایو هام بخشیشو پر کردم و کلی هم نرم افزار از اون توی درایوی که ویندوز 8.1 ام توش نصب بود ریختم .
حماقت اندر حماقت ! بعد هم رفتم سراغ یه نرم افزار ریکاوری به اسم comfy partition recovery چاره ای هم جز دانلود این نداشتم چون شارژ اینترنتم تموم شده و با سرعت نازلی دارم دانلود انجام میدم این کم حجم ترین نرم افزار ریکاوری اطلاعات پارتیشن های حذف و فرمت شده بود . کار جستجو رو انجام دادم و بعد از ساعتها سرچ و بعد خوشحال از اینکه ایول فایل هامو پیدا کرد وقتی برشون گردوندم با تلخ ترین صحنه عمرم مواجه شدم . هیچ کدوم از فایل ها باز نمیشد !
](https://forum.ubuntu-ir.org/Smileys/default/eusa_wall.gif)
بدبختی اندر بدبختی و حماقت اندر حماقت . اینقدر دستکاری کردم هاردم رو که تمام اطلاعات مهمی که سالها برای جمع آوری اونها زحمت کشیدن پودر شد و به هوا رفت . حالا من موندم و لپ تاپی که هیچ اطلاعاتی روش نیست و یه اعصاب خیلی داغون !!!!
ببخشید تقریبا قصه حسین کرد شبستری تعریف کردم ولی واقعا مغزم دیگه به جایی قد نمیده . آخرین امیدم این انجمنه ... لطفا یه راهی پیش روم بزارین حداقل بتونم فایل های مهمم رو برگردونم . حالا نمیگم همه اطلاعات اون هارد مهم بوده ولی حداقل نصفشون خیلی اطلاعات مهم و حیاتی بودند .