سلام قبل از اینکه تصمیم بگیرید تا آخر بخونید
خب اول یه چیزی درباره کاری های که با یه فلش و لینوکس میشه کرد بگم که بعد ببینیم چی کار باد کنیم.
خب حالت اول اینکه یه linux live یا live linux میسازیم (نمیدونم درستش کدومه
) این کارو با نرم افزار هایی مثل rufus یا etcher انجام میدیم و فکر نکنم فرقی داشته باشه با کدوم انجام میدیم rufus گزینه هاش بیشتره ولی فقط روی ویندوز کار میکنه (تو شبیه ساز یا wine نمیدونم) ولی etcher یه برنامه cross platform یعنی هم روی ویندوز هم لینوکس و هم مک او اس کار میکنه. خب برگردیم سر موضوع، تو این حالت سیستم عامل وقتی بوت شد میره توی رم و هر تنظیمات و تغییراتی که انجام بدیم یا برنامه نصب کنیم توی رم ذخیره میشه که با خاموش کردن یا ریبوت از بین میرن و دوباره سیستم عامل مثل اولش میشه و اینکه نمیشه بعضی برنامه ها مثل درایور کارت گرافیک آپدیت یا نصب کرد (بعضی درایور های کارت شبکه هم همینطور ولی اکثر توریع ها درایور کارت گرافیک و شبکه به صورت پیش فرض دارن و لازم نیست زیاد نگران این باشیم)
برای اینکه مشکل بالا حل شه چیزی هست به اسم persistance تو این حالت
فقط تغییراتی که انجام دادیم روی یه پارتیشن دیگه فلش ذخیره میشه یعنی میشه از این تنظیمات بکاپ گرفت و اگه این پارتیشن فرمت شه کل سیستم عامل از بین نمیره فقط تنظیمات و برنامه های نصب شده میرن و میشه مثل یه linux live و اینکه اگه یه عملکرد روان میخواهین بهتره از فلشی استفاده کنین که حداقل از usb3 یا بالاتر پشتیبانی کنه وگرنه کند میشه. خودم به دفعه linux mint روی فلش usb2 به صورت persistance نصب کردم چیز زیاد خوبی نشد.
تو دوتا حالت بالا خود سیستم عامل فشرده شده به خاطر همین حجم اشغال شده توسط سیستم عامل هم انداره یا کمتر فایل iso. اونه.
و حالت سوم اینکه کل لینوکس روی فلش نصب کنین که بسته به توزیع حداقل فلش 16GB میخواد تو این حالت هر چیزی خواستین میتونید نصب کنید. و اگه میخواین لینوکس روی فلش نصب کنید حتما از فلشی استفاده کنید که از usb3 یا بالاتر پشتیبانی میکنه خودم یه دفعه ubuntu 20.04 روی فلشی که بالا گفتم نصب کردم، اولش که حدود 6 ساعت طول کشید تا نصب شه و بعد که بوت شد انقد کند بود که نمیشد wifi روشن کرد و به اینترنت وصل شد چه برسه به وبگردی.
در مورد tails هم اگه برای استفاده روزانه میخواین اصلا خوب نیست مگه اینکه هر روز برین دارک وب
چون همه ترافیک سیستمو از tor رد میکنه و موقع جستوجو، گوگل هی میگه که captcha پرکنیدو بعضی سایت ها هم به کسایی که از پشت تور فصل شدن سرویس نمیدن مگه اینکه از unsafe browser استفاده کنید (اسمش مرورگر نا امنه ولی در واقع ترافیک از تور رد نمیکنه. تو این نسخه های آخر tails که به صورت پیش فرض وجود داره قبلی ها رو نمیدونم) و اینکه دسکتاپ زیاد خوبی نداره اما اگه میخواین برای سیستم های 32 بیتی امتحانش کنید این لینکش (آخرین نسخه که از پردازنده های 32 بیتی پشتیبانی میکنه نسخه 2.4) این لینک هم از وبسایت رسمی tails نیست
https://archive.org/download/tails-i386-2.4/tails-i386-2.4.isoتصمیمتون بگیرید و بعد دوباره بپرسید تا هر جا که بلد بودم میگم و اگه غلط املایی داشت ببخشید اشتباه علمی هم بگید تا یاد بگیریم.