انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: بد خاموش شدن اوبونتو.  (دفعات بازدید: 743 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Zincstudio

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 64
بد خاموش شدن اوبونتو.
« : 29 دی 1399، 10:53 ب‌ظ »
سلام بر شما عزیزان،
من یه تازه کارم،
که روی کامپیوترم فقط اوبنتو دارم، و چون روی لپتاپم ویندوز داشتم،
روی کامپیوترم فقط اوبنتو نصب کردم،
حدودا دو سه هفته هست که دارم،
از اوبونتو استفاده میکنم،
خیلی زیباست و واقعا نسبت به ویندوز خیلی بهتره.

تقریبا تمامی مشکلات رو از طریق این انجمن و یوتیوب و منابعا دیگه حل کردم،

به جز یکی....

وقتی که تصمیم میگیرم سیستم رو خاموش کنم ((اوبنتو رو عرض میکنم))
خیلی بد خاموش میشه،
مثلا در ویندوز بعد از زدن ایکون shutdown چیزی حدود، 10 تا 20 ثانیه طول میکشه تا خاموش بشه.

و اما در اوبونتو،

موقع ارسال دستور shutdown حدودا بعد از دو ثانیه خاموش میشه،
جوری که انگار دارم با کلید به زور خاموشش میکنم،
یا اینکه از برق بکشمش،
برسی کردم دیدم به این کار میگن halt کردن سیستم،
من نمیخوام این اتفاق رخ بده،
و یک سری دستور از اینترنت و یوتیوب پیدا کدم و احرا کردم.

shutdown -p now
shutdown -h now
shutdown now
power off

این دستورات رو اجرا کردم،

میشه من رو راهنمایی کنید،
که چطور میتونم سیستم رو مثل ویندوز طوری خاموش کنم،
که بیشتر طول بکشه و halt نشه؟؟

با تشکر از راهنماییتون.

آفلاین kook65247

• Full Member
  • *
  • ارسال: 167
پاسخ : بد خاموش شدن اوبونتو.
« پاسخ #1 : 30 دی 1399، 12:07 ق‌ظ »
سلام بر شما عزیزان،
من یه تازه کارم،

میشه من رو راهنمایی کنید،
که چطور میتونم سیستم رو مثل ویندوز طوری خاموش کنم،
که بیشتر طول بکشه و halt نشه؟؟

با تشکر از راهنماییتون.

سلام دوست عزیز
تا قبل از خوندن این پست شما بنده فکر میکردم که یه تازه کارم اما حالا فهمیدم هنوز تازه کار هم حساب نمیشم

عجب نکته بینی هستی شما
از این بابت که سیستم اینقدر سریع خاموش میشد لذت میبردم البته چون هر از چند ساعت کار از اطلاعات بکاپ میگیرم واسم مهم نبود سیستم چجوری خاموش بشه و گاهی اینقدر نرم افزار های مختلف باز یودن و بعد دستور خاموشی رو میدادم که یه بار برای اینکه سیستم رو خاموش کنه ازم رمز مدیر رو میخواست  :biggrin:
{^-^}

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #2 : 30 دی 1399، 12:26 ق‌ظ »
سلام
اول من یه توضیحی درباره تفاوت shutdown وhalt بگم.

halt: تو این وضعیت سیستم‌عامل میاد تمام پردازش‌ها رو میبنده، فایل سیستم ها را unmount میکنه و آخر کار پردازنده مرکزی رو هم متوقف میکنه، ولی کامپیوتر خاموش نمیکنه و خودتون باید با دکمه پاور خاموشش کنید. این وضعیت برای بعضی کار‌های سطح پایین خوبه.

shutdown: تو این حالت سیستم‌عامل مثل بالا پیش میره ولی آخر کار به منبع تغذیه میگه برق قطع کنه و کامپوتر کامل خاموش میشه.

حالا اون دستوراتی که شما زدید. وقتی میزنید shutdown بدون هیچ آپشنی، پیش فرض آپشن P- اضافه میکنه پس این
shutdown nowبا این
shutdown -P nowهیچ فرقی نداره و دوتاش یه کار انجام میده. در مورد shutdown -h now هم چون از آپشن دیگه‌ای استفاده نکردید، با shutdown -P معادله.

دستور poweroff هم یه لینک به دستور halt -p هست. اگه halt همینجوری بزنید کامپیوتر halt میشه ولی اگه بزنید halt -p کامپیوتر خاموش میشه. در مورد سریع خاموش شدن هم کامپیوتر منم اینجوریه (debian دارم). آخر اینکه همه دستوراتی که بالا گفتم، تو اکثر توزیع‌های جدید (تقریبا 2018 به بعد) یه لینک به
/bin/systemctlهستند چون systemd جایگزین init شده.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1034
  • mrostd سابق
« پاسخ #3 : 30 دی 1399، 07:15 ق‌ظ »
این بی در و پیکر بودن ویندوز رو می‌رسونه که تا بیست ثانیه طول می‌کشه تا خاموش بشه.
توزیع های گنو/لینوکس در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشه به سرعت خاموش می‌شن و اسم این هم «بد خاموش شدن» نیست، می‌تونید اطمینان حاصل کنید که init کارش رو به خوبی انجام می‌ده و اتفاقا اگه مشکلی در پراسس ها در هنگام shutdown کردن وجود داشته باشه تا حدود سه دقیقه صبر می‌کنه تا مسئله برطرف بشه، شما می‌تونی با کمک plymouth فرایند shutdown شدن رو مشاهده کنی (هنگامی که گزینه shutdown رو زدی و لوگوی اوبونتو ظاهر شد، یکی از کلید های جهت نما رو بزن.)

آفلاین Zincstudio

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 64
« پاسخ #4 : 30 دی 1399، 12:43 ب‌ظ »
این بی در و پیکر بودن ویندوز رو می‌رسونه که تا بیست ثانیه طول می‌کشه تا خاموش بشه.
توزیع های گنو/لینوکس در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشه به سرعت خاموش می‌شن و اسم این هم «بد خاموش شدن» نیست، می‌تونید اطمینان حاصل کنید که init کارش رو به خوبی انجام می‌ده و اتفاقا اگه مشکلی در پراسس ها در هنگام shutdown کردن وجود داشته باشه تا حدود سه دقیقه صبر می‌کنه تا مسئله برطرف بشه، شما می‌تونی با کمک plymouth فرایند shutdown شدن رو مشاهده کنی (هنگامی که گزینه shutdown رو زدی و لوگوی اوبونتو ظاهر شد، یکی از کلید های جهت نما رو بزن.)

لوگوی اوبنتو رو فقط بعضی وقت ها که سیستم ارور داخلی داره نشون میده،
در حالات دیگه اصلا لوگوی ابونتو رو نشون نمیده موقع خاموش کردن.

آفلاین مرتضی . م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1121
« پاسخ #5 : 30 دی 1399، 02:42 ب‌ظ »
لوگوی اوبنتو رو فقط بعضی وقت ها که سیستم ارور داخلی داره نشون میده،
در حالات دیگه اصلا لوگوی ابونتو رو نشون نمیده موقع خاموش کردن.
شما موقع بوت شدن سیستم روی اوبونتو e رو بزن بعد برو از جلوی قسمت لینوکس عبارت های quiet و splash رو بردار تا اطلاعات کاملو ببینی

ولی من برای خاموش شدن مشکلی ندارم
درضمن از اونجا که ext4 قابلیت journaling داره اگه واقعا بد خاموش بشه سیستم دفعه بعد توی بالا اومدن سیستم عبارت هایی مثل clearing orphaned node و ... رو احتمالا باید ببینید همچین چیزی هستش؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #6 : 03 بهمن 1399، 04:06 ب‌ظ »
درستش اینه که زیر ۲ ثانیه حاموش بشه. اگه بد خاموش بشه، دفعهٔ بعدی که روشنش می‌کنی، بهت می‌گه دفعهٔ پیش بد خاموش شده بود و باید دیسک‌ها بررسی بشن برای وجود مشکل. اگه چنین پیامی نمی‌گیری، یعنی درست حاموش شده.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن