انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: مشکل داغ شدن و صدای فن و از مدار خارج کردن باطری  (دفعات بازدید: 789 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mrnubuntu

• Newbie
  • *
  • ارسال: 23
سلام وقت همگی بخیر
من ubuntu 20.04 رو روی لپ تاپم بصورت stand alone ریختم و به چندتا مشکل خوردم

1. باطری قابل جدا شدن نیست و میخوام بصورت نرم افزاری وقتی به 60 رسید از مدار خارج کنم وقتی روی ac هستم

2.با وجود فعال بودن درایور intel p_state و خاموش بودن حالت turbo و تنظیم بودن حالت max روی 40 و min روی 5 لپتاپ فنش گاهی اوقات تند هست و کمی داغ میکنه و میخوام فرکانس پردازنده ها از 1ghz بیشتر نشه

3.میخوام هارد دیست بعد 20 دقیقه خاموش بشه

و درکل کمترین میزان مصرف برای کار من که کلا ی vscode, browser ران میکنم کافیه

مشخصات لپ تاپ :

cpu : intel core i7 9750H
gpu : gtx 1650
ssd :  intel pcie
hdd : western digital
ram : 16

tlp نصبه روی حالت غیر default
دسکتاپ هم که gnome
البته دستکتاپ xfce که خیلی هم دوستش دارم رو ینی xubuntu نصب کردم ولی متاسفانه از این یکی بدتر بود در حدی که فن های لپ تاپم هر 2 روشن بود یکسره

distro هایی که تا حالا امتحان کردم و همینجوری بودن :
mx linux, mint, ...

راستی برای توقف شارژ باطری از این کامند استفاده کردم ولی بهش  شک دارم و اینم بگم لپ تاپم ایسوسه و از battery features  های tlp پشتیبانی نمیکنه :
echo 60 | sudo tee /sys/class/power_supply/BAT1/charge_control_end_threshold

در کل ممنون میشم راهنمایی کنید
در ضمن تاپیک باطری رو دیدم تو انجمن و جواب درستی پیدا نکردم چون قدیمی بود و مربوط به لپ تاپ هایی میشد که باطریشون جدا میشه

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
۱-همون کاری که کردید درسته ولی مشکلش اینه که بعد از خاموش روشن شدن پاک میشه. برای اینکه دائمی بشه یه راهش اینه‌که قانون udev بنویسید مثل این
KERNEL=="BAT0", SUBSYSTEM=="power_supply", ATTR{charge_control_end_threshold}="80"
برای این کار یه فایل توی /etc/udev/rules.d/ بسازید به هر اسمی که خواستید.
sudo nano /etc/udev/rules.d/bat0حالا توی اون چیزی که اون بالا نوشتم رو کپی کنید و به‌جای 80 هر عددی رو بزارید که می‌خواهید شارژ شدن قطع بشه.

۲-میشه تنظیم کرد که یه پردازش یا برنامه، چقدر می‌تونه از پرادزنده استفاده کنه ولی اینکه یه محدودیت کلی بزاریم، بلد نیستم

۳-راستش منظورتون واضح نیست. یعنی چی، یعنی اینکه بعد از ۲۰ دقیقه بیکار بودن هارد دیسک خاموش بشه یا منظورتون چیز دیگه‌ایه؟
« آخرین ویرایش: 09 اسفند 1399، 09:01 ق‌ظ توسط Dragon- »
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین mrnubuntu

• Newbie
  • *
سلام ممنونم بابت پاسختون

من این راهی که شما گفتید رو بلد نیستم ولی من اینکارو انجام دادم و مشکلم حل شد تا حدودی حالا بنظر شما کدومش بهتره منظورم اینه اگر مشکلی پیش میاد عوضش کنم

اینو

@reboot root echo 60 > /sys/class/power_supply/BAT0/charge_control_end_threshold
به /etc/crontab اضافه کردم

در مورد هارد دیسک هم بله میخوام بعد از بیکار بودن دیسک خاموش بشه بعد مثلا 20 دقیقه و در کل میخوام صدای لپ تاپ در نیاد و کلا خنک بمونه چون روزی کم کم 10 - 12 ساعت روشنه

نظرتون در مورد pop os چیه چون خودش power manager بصورت پیش فرض داره البته هنوز امتحانش نکردم

کلا فکر کنم مشکل با سخت افزار های جدید باشه چون نمیتونم فرکانس cpu رو اونجوری که میخوام تنظیم کنم

آفلاین Dragon-

• *
سلام
برای باتری اینجوری که شما انجام دادید هم میشه.

در مورد هارد درایو چیز زیادی نمیدونم ولی دستور hdparm هست. می‌تونید man اون رو ببینید تا بفهمید چیکار باید کنید.
man hdparm
pop os رابط کاربری خوبی داره و بعضی تنظیمات رو به صورت پیش‌فرض انجام میده تا کار کاربر راحت‌تر بشه.

درباره سخت‌افزار جدید هم چیزی زیادی نمی‌دونم ولی فکر کنم توی نسخه‌های بعدی کرنل رفع بشه ولی مطمئن نیستم. صبر کنید بقیه هم راهنمایی کنند.
« آخرین ویرایش: 09 اسفند 1399، 09:20 ب‌ظ توسط Dragon- »

آفلاین mrnubuntu

• Newbie
  • *

نقل‌قول
برای باتری اینجوری که شما انجام دادید هم میشه.

کدومش بهتره اسنفاده از crontab یا udev ? میخوام بدونم فرقش چیه ؟

نقل‌قول
pop os رابط کاربری خوبی داره

pop os هم از اسنپ استفاده میکنه یا خیر ؟ چون بکارم نمیاد و همون apt کارمو راه میندازه و فقط بار بیشتر از سیستم میکشه اگر اشتباه نکنم

آفلاین Dragon-

• *
نمی‌دونم کدوم بهتره ولی فکر نکنم فرق زیادی داشته باشند، هرچند به نظر من استفاده از udev اصولی تره.

درمورد اسنپ هم نمیدونم پیش‌فرض نصب هست یا نه. ولی بود و نبود اسنپ چیزی نیست که بخواهید به خاطرش سمت یه توزیع نرید.
شما می‌تونید اسنپ رو روی همه‌ی توزیع‌ها نصب و حذف کنید.
اگه اسنپ داشت و نیاز نداشتید، راحت می‌تونید حذفش کنید.
اینجا رو ببینید (درباره ubuntu توضیح داده ولی روی توزیع‌های مبتنی بر دبیان هم کار می‌کنه)
« آخرین ویرایش: 17 اردیبهشت 1400، 09:26 ب‌ظ توسط Dragon- »

آفلاین mrnubuntu

• Newbie
  • *
بلوتوث موقعی که دستگاه بالا میاد همیشه روشنه اونو چجوری غیر فعال کنم ؟

hdd هم permanently mounted نیست و دایما باید mount کنم اگر اونم راهنمایی کنید ممنون میشم

آفلاین مرتضی . م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1121
بلوتوث موقعی که دستگاه بالا میاد همیشه روشنه اونو چجوری غیر فعال کنم ؟

hdd هم permanently mounted نیست و دایما باید mount کنم اگر اونم راهنمایی کنید ممنون میشم
برای این دو مورد:
اگه دسکتاپتون گنوم هست که فکر کنم بتونید از توی تنظیمات خود گنوم درستش کنید
برای این که یه پارتیشن به صورت خودکار مونت بشه میتونید فایل fstab رو ویرایش کنید ولی مراقب باشید! اگه اشتباهی کنید لینوکستون شاید بالا نیاد

آفلاین Dragon-

• *
وقتی فایل fstab رو ویرایش کردید، این دستور رو برنید
sudo mount -aاینطوری فایل fstab دوباره خونده میشه و سیستم سعی میکنه چیز‌ها رو دوباره mount کنه. اگه اروری دریافت کردید اصلا کامپیوتر رو خاموش نکنید. برید خطی که مشکل داره رو درست کنید بعد دوباره دستور بالا رو بزنید اگه مشکل نداشت کارتون حله. اگه مشکل داشت، باز هم فایل fstab رو چک کنید.

آفلاین SLACKER

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 868
سلام وقت همگی بخیر
من ubuntu 20.04 رو روی لپ تاپم بصورت stand alone ریختم و به چندتا مشکل خوردم

1. باطری قابل جدا شدن نیست و میخوام بصورت نرم افزاری وقتی به 60 رسید از مدار خارج کنم وقتی روی ac هستم

2.با وجود فعال بودن درایور intel p_state و خاموش بودن حالت turbo و تنظیم بودن حالت max روی 40 و min روی 5 لپتاپ فنش گاهی اوقات تند هست و کمی داغ میکنه و میخوام فرکانس پردازنده ها از 1ghz بیشتر نشه

3.میخوام هارد دیست بعد 20 دقیقه خاموش بشه

و درکل کمترین میزان مصرف برای کار من که کلا ی vscode, browser ران میکنم کافیه

مشخصات لپ تاپ :

cpu : intel core i7 9750H
gpu : gtx 1650
ssd :  intel pcie
hdd : western digital
ram : 16

tlp نصبه روی حالت غیر default
دسکتاپ هم که gnome
البته دستکتاپ xfce که خیلی هم دوستش دارم رو ینی xubuntu نصب کردم ولی متاسفانه از این یکی بدتر بود در حدی که فن های لپ تاپم هر 2 روشن بود یکسره

distro هایی که تا حالا امتحان کردم و همینجوری بودن :
mx linux, mint, ...

راستی برای توقف شارژ باطری از این کامند استفاده کردم ولی بهش  شک دارم و اینم بگم لپ تاپم ایسوسه و از battery features  های tlp پشتیبانی نمیکنه :
echo 60 | sudo tee /sys/class/power_supply/BAT1/charge_control_end_threshold

در کل ممنون میشم راهنمایی کنید
در ضمن تاپیک باطری رو دیدم تو انجمن و جواب درستی پیدا نکردم چون قدیمی بود و مربوط به لپ تاپ هایی میشد که باطریشون جدا میشه
2. بیشتر کارت گرافیک باعث گرما  میشه تا سی پی یو البته سی پی یو لپتاپ شما قویه با این دستور میتونی بفهمی سی پی یو داره از حداکثر قدرت استفاده میکنه یا نه grep . /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/scaling_governorاگه نوشته بود performance که میشه حداکثر اگر نوشته بود powersave یعنی حداقل قدرت
با این دستور میتونی بفهمی سی پی یو رو چه فرکانسی تنظیمه cpupower frequency-infoدرایور intel_pstate زیاد انتخاب فرکانس نداره ولی درایور acpi-cpufreq انتخاب فرکانس بیشتری داره سی پی یو های جدید از intel_pstate استفاده میکنن 
اگه خواستی از acpi-cpufreq استفاده کنی باید intel_pstate رو خاموش کنی این خط رو به گراب اضافه کن intel_pstate=disable
برنامه thermald هم برای خنک کردن سی پی یو استفاده میکنن
tlp رو من استفاده نمیکنم چون با cpupower میشه تنظیم کرد سی پی یو چقدر کار کنه
ولی اول خط گفتم مشکل گرمای لپتاپ شما مربوط میشه به کارت گرافیک
با این دستور هم میتونی ببینی لپتاپ چقدر گرم شده watch -n 01 sensors
اسلکور

آفلاین mrnubuntu

• Newbie
  • *
نقل‌قول
بیشتر کارت گرافیک باعث گرما  میشه تا سی پی یو
اگه نوشته بود performance که میشه حداکثر اگر نوشته بود powersave یعنی حداقل قدرت
بله فکر کنم مشکل با کارت گرافیک باشه چون pop os رو بصورت لایو بالا اوردم و همه چیز رو روی حداقل قرار دادم و تمام این نکاتی که شما گفتین رعایت شده بود حتی فرکانس تمام پردازنده هارو رو با برنامه cpu-freq روی 800mhz قرار دادم و لپ تاپ به طور عجیبی کند شد به همین دلیل و برای اینکه امتحان کنم چقدر شارژ میده لپ تاپ رو از برق جدا کردم ولی متاسفانه در عرض 10 دقیقه شارژ از 80 به 10 رسید و لپ تاپ رفت رو حالت sleep خودم هم تعجب کردم البته iso ایی که دانلود کردم از سایت رسمی system76 با درایور nvidia بود و بصورت پیش فرض کارت گرافیک nvidia فعال بود و برای تغیر به intel باید ریست میشد که منم چون لایو بالا اوردم امکانش نبود ( چون همه تنظیماتی که انجام داده بودم بهم میریخت و دوباره میرفت رو حالت پیشفرض ) و از طرف دیگه چون دارم چندتا پروژه رو با لپ تاپ انجام میدم نمیتونستم ریسک کنم و stand-alone نصبش کنم و حالت های دیگه ی power manager خود pop os رو امتحان کنم ولی حتی اگر مشکل از کارت گرافیک هم باشه خالی کردن شارژ به این سرعت برای ی لپ تاپی که نو هستش عجیبه چون این مشکل روی توزیع های دیگه که تست کردم مثل mint, ubuntu, mxlinux و غیره نبود

حالا به نظر شما این مشکل رو چجوری باید حل کنم با این تفاسیر ؟ 

نقل‌قول
اگه خواستی از acpi-cpufreq استفاده کنی باید intel_pstate رو خاموش کنی این خط رو به گراب اضافه کن intel_pstate=disable

مشکلی با intel_pstate ندارم و کارمو راه میندازه

نقل‌قول
tlp رو من استفاده نمیکنم چون با cpupower میشه تنظیم کرد سی پی یو چقدر کار کنه

cpupower رو امتحان نکردم تاحالا . کدومش بهتره tlp یا cpupower ؟