اول اینکه لینوکس فقط کرنله و گنو/لینوکس سیستمعامل هست. دوم اینکه ما فولدر نداریم، اسمشون دایرِکتوری هست.
شما چندین راه دارید. یکی اینکه از یه فایلسیستم معمولی مثل ext4 یا xfs استفاده کنید و بعد اون پارتیشن رو یهجا سوار (mount) کنید و هر دایرکتوری که لازم دارید رو، به صورت bind روی دایرکتوری مورد نظر سوار کنید. برای اینکار باید فایل fstab رو ویرایش کنید.
اینجا توضیحات بیشتری درباره این داده. ولی برای اینکار، باید اول پارتیشن رو سوار کنید و نمیتونید جدا جدا هر دایرکتوری رو از پارتیشن سوار کنید. اول باید کل پارتیشن سوار بشه، بعد میتونید هر دایرکتوری که لازم بود رو به صورت bind روی یهجای دیگه سوار کنید.
راه دیگه اینه که از lvm روی اون پارتیشن استفاده کنید. اینجوری میتونید روی اون پارتیشن یه volume group درست کنید بعد توی اون volume group چندین logical volume بسازید و هر کدوم رو با یه فایلسیستم معمولی مثل ext4 یا xfs فرمت کنید. بعد میشه هر کدوم از این logical volume ها رو مثل یه پارتیشن سوار کرد. توی فایل fstab هم تنظیم کنید که اون logicalvolume ها کجا سوار بشن. این راه میتونه یکمی پیچیده باشه اگه شما تجربه زیادی نداشته باشید. ولی فکر کنم با gparted هم بتونید اینکار رو انجام بدید، در اینصورت خودش هم احتمالا چیزهای لازم رو توی فایل fstab مینویسه.
اینجوری میشه جدا جدا اونها رو سوار کرد.
یه راه دیگه این هست که از فایلسیستم btrfs استفاده کنید و چندین subvolume بسازید و بعد توی فایل fstab تنظیم کنید که این subvolume ها کجا سوار بشن. subvolume ها شبیه یه دایرکتوری هستند و اگه نسخه کرنل بالاتر از 4.18 باشه، میتونید مستقیم با دستور rm اونها رو پاک کنید و لازم نیست حتما از خود دستور btrfs استفاده کنید. برای استفاده از این، باید بسته btrfs-progs رو نصب کنید.
مثل بالا، اینجوری باز هم میتونید اونها رو جدا جدا سوار کنید.
راه دیگه همونطور که گفتند، استفاده از فایلسیستم zfs هست. بسته به اینکه چه توزیعی دارید، نصبش میتونه یکم کار داشته باشه. توی اوبونتو که کار سختی نیست. احتمالا ماژولهای اون رو دارید و برای استفاده ازش، باید بسته zfsutils-linux رو نصب کنید.
توی بقیه توزیعها، نصب یکم متفاوت هست. برای استفاده از اون، حتما لازم نیست فایل fstab رو تغییر بدید. خودش این قابلیت رو داره که خودکار سوار بشه. اینکه کجا سوار بشه هم از طریق خود دستور zfs قابل تنظیم هست. این راه میتونه یکم پیچیده باشه ولی نه زیاد.
باز هم مثل بالا میتونید اونها رو جدا جدا سوار کنید.
راه آخر هم این هست که به لینک از اون دایرکتوری به هرجا میدونید درست کنید. ولی دیگه نمیتونید جدا جدا سوارشون کنید. این راه از بقیه راحتتره. ولی دیگه نمیتونید هر کدوم رو جدا سوار کنید.
اگه فقط میخواهید با باز کردن Videos و Documents از منوی چپ فایلمنیجر، محتوای دایرکتوری دیگهای رو ببینید، میتونید مکانی که اونها اشاره میکنند رو تغییر بدید. اینکار با تغییر فایل زیر ممکن هست.
~/.config/user-dirs.dirs
یه نکته که نباید فراموش کنید این هست که اسم کاربر و uid اون کاربر که میخواهد این فایلها رو تغییر بده، توی هر سهتا سیستم یکی باشه تا به مشکل مربوط به دسترسی برنخورید. در غیر اینصورت فرقی نداره از چه روشی استفاده کردید.
ولی ساپورت zfs روی لینوکس رسما مزخرفه.
چرا؟ من خودم دبیان دارم روت اون رو هم گذاشتم روی zfs. از بقیه فایلسیستمها هم بهتر داره کار میکنه. (حداقل برای من)
قابلیتهای زیادی هم داره. پروژه اون هم توی گیتهاب فعاله.
فقط نصبش ممکنه توی بعضی توزیعها یکم کار داشته باشه و مجوزی که باهاش منتشر میشه (cddl) با مجوزی که کرنل باهاش منتشر میشه (بیشتر gpl) همخوانی نداره. به خاطر همین مستقیم توی کرنل لینوکس پیاده نشده. ولی خود بنیاد نرمافزار آزاد، مجوز cddl رو به عنوان یه مجوز آزاد قبول داره. دیگه oracle هم پشت openzfs نیست که گفت باعث تسلط oracle روی نرمافزار آزاد میشه. (oracle نسخه zfs مربوط به خودش رو داره که انحصاری هم هست)