انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: پیکر بندی squid  (دفعات بازدید: 3865 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ad_golestan

• Newbie
  • *
  • ارسال: 13
پیکر بندی squid
« : 06 تیر 1389، 12:03 ق‌ظ »
دوستان سلام
من تازه کار با لینوکس رو شروع کردم و درباره لینوکس و شبکه های مبتنی بر لینوکس اطلاعات چندانی ندارم. من میخوام برای یک شبکه داخلی کش سرور نصب کنم و squid رو نصب کردم ولی دیگه نمی تونم بیشتر پبش برم و پیکربندیش کنم. لطفا اگه امکانش هست دوستان منو راهنمایی کنن که فایل squid.conf رو چطور می تونم باز کنم و توش تغییراتی بدم و پیکربندیش کنم من هرچی با text editor خود لینوکس می خوام بازش کنم امکانش وجود نداره.آیا برای اجرا کردن این فایل نرم افزار خاصی نیاز هست؟؟؟؟؟؟
همچنین آیا برای پیکربندی squid نیاز به داشتن یک IP استاتیک هست؟؟؟؟؟؟؟؟
من از ubuntu 9.04 استفاده می کنم.
با تشکر

آفلاین یه انقلابی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
    • یه‌انقلابی
فعلا قصد ندارم اینجا بیام، شاید اصلا نیام.
انجمن‌های آزادتری هم خواهند بود برای آزاد بودن.
یا علی

آفلاین ad_golestan

• Newbie
  • *
پاسخ به: پیکر بندی squid
« پاسخ #2 : 19 تیر 1389، 07:21 ب‌ظ »
با سلام
این لینک رو ببین :
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,7106.msg54098/topicseen.html#new
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,7106.msg63344/topicseen.html#new
یا علی

دوست عزیزم از راهنمایی که کردید ممنون.خیلی خوب بود.من مطالعه کردم.هم این لینکهایی رو که گذاشتید مطالعه کردم و هم مقالاتی رو که خودم از اینترنت دانلود کرده بودم خوندم ولی چیزی رو که نمی فهمم کجاهای این فایل squid.conf رو باید تغییر بدم و چه خطهایی رو باید تغییر بدم. هرچی خود فایل squid.conf رو نگاه می کنم همش توضیح هست
لطفا منو راهنمایی کنید چون تازه کار هستم و تازه شروع کردم
ممنون

آفلاین ad_golestan

• Newbie
  • *
« پاسخ #3 : 20 تیر 1389، 12:36 ب‌ظ »
با سلام
این لینک رو ببین :
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,7106.msg54098/topicseen.html#new
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,7106.msg63344/topicseen.html#new
یا علی

دوست عزیزم از راهنمایی که کردید ممنون.خیلی خوب بود.من مطالعه کردم.هم این لینکهایی رو که گذاشتید مطالعه کردم و هم مقالاتی رو که خودم از اینترنت دانلود کرده بودم خوندم ولی چیزی رو که نمی فهمم کجاهای این فایل squid.conf رو باید تغییر بدم و چه خطهایی رو باید تغییر بدم. هرچی خود فایل squid.conf رو نگاه می کنم همش توضیح هست
لطفا منو راهنمایی کنید چون تازه کار هستم و تازه شروع کردم
ممنون

دوست عزیز من هرچی نگاه می کنم همه خطها علامت # دارند و من نمی دونم چی رو باید تغییر بدم. یه چیزی دیگه هم که هست فایل من حدود 163 کیلوبایت هست درصورتی که توی مقاله زده باید 76 کیلوبایت باشه.اگه اشکال نداره و براتون زحمت نمیشه من فایل squid.conf رو براتون با ایمیل ارسال کنم که ببینیدش
اگه ایمیل شما رو داشته باشم ممنون میشم
با تشکر

آفلاین هادی تایانلو

• Full Member
  • *
  • ارسال: 195
  • روش استفاده از منابع را یاد بگیرید
« پاسخ #4 : 24 تیر 1389، 04:36 ب‌ظ »
سلام
دوست عزیز این فایل شامل توضیح اجمالی در مورد دستوراتی است که برای کانفیگ squid در این فایل قرار دارد بحث کانفیگ squid خیلی گستردست و نیاز به مطالعه منابع موجود در خود سایت squid می باشید.توجه داشته باشید squid که در لینوکس بصورت پیش فرض نصب شده و یا شما خودتون او رو از مخازن نصب می کنید نیمی از امکانات squid روش فعل نیست.اگه قصد پیکر بندی حرفه ای رو دارید باید سور رو بگیرید و اون رو دوباره از سورس نصب کنید.
مقاله های زیادی برای پیکر بندی ساده و ابتدایی squid به زبان فارسی توسط دوستان نوشته و منتشر شده اگه بگردین حتما پیدا میکنید

آفلاین ad_golestan

• Newbie
  • *
« پاسخ #5 : 24 تیر 1389، 09:06 ب‌ظ »
سلام
دوست عزیز این فایل شامل توضیح اجمالی در مورد دستوراتی است که برای کانفیگ squid در این فایل قرار دارد بحث کانفیگ squid خیلی گستردست و نیاز به مطالعه منابع موجود در خود سایت squid می باشید.توجه داشته باشید squid که در لینوکس بصورت پیش فرض نصب شده و یا شما خودتون او رو از مخازن نصب می کنید نیمی از امکانات squid روش فعل نیست.اگه قصد پیکر بندی حرفه ای رو دارید باید سور رو بگیرید و اون رو دوباره از سورس نصب کنید.
مقاله های زیادی برای پیکر بندی ساده و ابتدایی squid به زبان فارسی توسط دوستان نوشته و منتشر شده اگه بگردین حتما پیدا میکنید

با سلام
از توضیحی که دادید خیلی ممنون. من یه کاربر تازه کار هستم و میخوام برای یادگیری ابتدایی کانفیگ کردن اسکوئید رو یاد بگیرم و چون با لینوکس تازه شروع کردم همه چیز برام گنگ هست و نمی دونم چی یه چیه
اگه دوستانی مثل شما منو کمک کنند خیلی ممنون میشم

آفلاین هادی تایانلو

• Full Member
  • *
« پاسخ #6 : 25 تیر 1389، 12:21 ق‌ظ »

با سلام
از توضیحی که دادید خیلی ممنون. من یه کاربر تازه کار هستم و میخوام برای یادگیری ابتدایی کانفیگ کردن اسکوئید رو یاد بگیرم و چون با لینوکس تازه شروع کردم همه چیز برام گنگ هست و نمی دونم چی یه چیه
اگه دوستانی مثل شما منو کمک کنند خیلی ممنون میشم
[/quote]

دوست عزیز توضیحات در حد مبتدی توی اینترنت هست فقط یه نصیحتی میکنم قبل از یاد گیری هر چیزی توی دنیای اینترنت بهتر نحوه سرچ در گوگل رو یاد بگیرید بنظرم باید 3واحد رو تو رشته های مختلف به این مبحث اختصاص بدن

و اما سوالات شما
نحوه کار به این شکل که کش سرور و پراکسی سرور(squid) میاد و بین کاربران بهتر بگم شبکهlan و اینترنت قرار میگیره و کنترلی بر روی این ارتباط خواهد داشت.خوب شما میتونید کاربران رو محدود کنید ویا اطلاعات عبوری رو کش کنید.
2نوع کانفیگ برای squid داریم البته باید بگم 3نوع
1.کاربران باید پراکسی ست کنند
2.transparent در این مورد نیازی نیست کاربر چیزی رو توی مرورگر خودش ست کنه در این حالت به کنک iptable تمامی پکت های که قصد اتصال به پورت 80 یا همون وب سرور رو خواهند داشت ریدایرکت میشن به 3128 یا همون پورت پیشفرض squid  خوبی این روش این که دیگه کاربر حق انتخاب هم نداره و همیشه مجبوره از پراکسی و محدودیت های اعمال شده استفاده کنه.البته لازم به ذکر کانفیگ این روش یکم دردسر هم داره اینشا بمون واسه جلسات بعدی.
3.accelator این هم یکی دیگر از استفاده های Squid است. این مدل  بر سر راه وب سرور قرار میگیره و در خواست هایی که از سرف کاربران برای وب سرور ارسال میشه رو کش می کنه بعد از مدتی سرعت بار گزاری صفحات تکراری سایت بسیار بالا میره و بار کمتری هم روی وب سرور میره از این بگذریم چون فکر نکنم کسی رو اینجا داشته باشیم که این بدردش بخوره.

حالا بریم سر کانفیگ برای باز کردن این فایل از ادیتور خود لینوکس که بسیار هم قوی است میتونید استفاده کنید  از کد زیر برای اجرا آن استفاده کنید
vi /etc/squid3/squid.conf
البته این مسیر پیش فرض یعنی زمانی که شما یه سرور رو همراه با squid نصب میکنید این مسیر اما اگه خودتون بخوایین از روی سرس نصب کنید مسیر میتونه هر چیزی باشه
 خوب چند نکته رو بگم واسه استفاده از vi  برای ویرایش و اضافه کردن کد اول دکمه insert  رو بزن  و بعد اطلاعات رو وارد کن حالا برای ذخیره شدن  اول دکمه Esc رو بزن بعد : رو بزن و بعد w و بعد enter
حالا اگه بخوای خارج بشی اول دکمه Esc رو بزن بعد : رو بزن و بعد qو بعد enter
اگه بخوای هم خارج بشی و هم ذخیره بشه اول دکمه Esc رو بزن بعد : رو بزن و بعد wq و بعد enter

اینم از این
حالا برای اجرا کردن squid از کد زیر استفاده کن

/etc/init.d/squid startبرای  stop  از
/etc/init.d/squid stop
توجه داشته باشید اگه تغییر در فایل squid.conf اعمال کنید تا زمانی که squid  رو restart نکردید squid از تغییرات جدید استفاده نمیکنه
در عمل رستارت squid کاملا از کار میافته و دوباره اجرا میشه اگر یک شبکه حساس داشته باشید این یک مشکل برای شما به همین منظور از
/etc/init.d/squid reload استفاده کنید در این حالت squid بدون از کار افتادن تغییرات جدید را خوانده و اعمال میکند

تا اینجا راه اندازی squid رو یاد گرفتیم منم خسته شدم از تایپ کردن توی پست بعدی nat و پیکربندی ساده رو بررسی میکنیم پس فعلا
« آخرین ویرایش: 25 تیر 1389، 12:28 ق‌ظ توسط هادی تایانلو »

آفلاین ayoub

• Newbie
  • *
  • ارسال: 14
« پاسخ #7 : 22 شهریور 1389، 11:51 ب‌ظ »
آقا من هر کاری میکنم این فایل کانفیگ باز نمیشه
همش میگه ‍پرمیژن نداری
اوبونتو ۱۰

آفلاین هادی تایانلو

• Full Member
  • *
« پاسخ #8 : 23 شهریور 1389، 12:32 ب‌ظ »
دوست عزیز این فایل متعلق به کاربر root به همین دلیل شما نمیتونید بازش کنید  شما sudo رو به اول دستور اصافه کنید بعد پسورد رو بدید باز میشه

آفلاین ayoub

• Newbie
  • *
  • ارسال: 14
« پاسخ #9 : 23 شهریور 1389، 01:27 ب‌ظ »
دوست عزیز این فایل متعلق به کاربر root به همین دلیل شما نمیتونید بازش کنید  شما sudo رو به اول دستور اصافه کنید بعد پسورد رو بدید باز میشه
برای دوستان دیگه میزارم که دنبالش نگردند
sudo vi /etc/squid/squid.conf