0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.
/usr/share/X11/xkb/symbols
قبل از هر چیزی باید به آدرس زیر وارد بشیدکد: [انتخاب]/usr/share/x11/xkb/symbols/irحالا فایل ir رو پیدا کنید و با یه ادیتور متن بازش کنید (دقت کنید که برای ویرایشش باید دسترسی sudo داشته باشید )ساختار فایل بصورت زیر است:هر فایل که برای یک زبان است مثلاْ ir برای زبان فارسی اما خود زبان فارسی شامل چند نوع طرح است. چون من در هنگام نصب صفحه کلید از گزینه های ابتدای لیست طرح استفاده کرده ام پس تغییرات من باید در قسمت های ابتدایی فایل باشد.کد: [انتخاب] key <AB07> { [ m, M ] };همانطور که مشاهده می کنید. این قطعه ای از فایل us میباشد. من در واقع با این ترفند شماره کلید حرف m را پیدا کرده ام. که شماره کلید AB07 میباشد.اما داخل کروشه دوحالت یعنی حالت عادی و بعدی در حالت نگهداشتن دکمهShift میباشد.حالا در قسمت های ابتدایی فایل ir بدنبال AB07 گشته و آنرا پیدا کرده تا بدانیم در حالت فارسی این کلید چه نقشی را دارد. که بصورت زیر است:کد: [انتخاب] key <AB07> { [ 0x100067e, Arabic_hamza, ellipsis ] };خوب مشاهده میکنید که در حالت اول یا عادی باعث نمایش حرف پ خودمان یعنی کد 0x100067e و در حالت Shift باعث چاپ همزه عربی ء می شود.(حالت سوم فکر میکنم مربوط به دکمه سمت راست Alt باشد) که باعث نمایش سه نقطه … می شود.البته این نکته توجه شود که برای ویرایش فایل های طرح صفحه کلید باید مجوز ریشه داشته باشید.پس از دستور sudo استفاده خواهیم کرد.کد: [انتخاب]sudo gedit /usr/share/X11/xkb/symbols/irاما من میخواهم چکار کنم؟میخواهم حرف پ را به محل دکمه بک اسلش \ منتقل کنم.حال وظیفه دکمه m یعنی کد حرف پ را به کلید بک اسلش نسبت میدهیم.یعنی سطر زیر را که در سطر ۳۲ فایل قرار دارد:کد: [انتخاب] key <BKSL> { [ backslash, bar, 0x1002010 ] };به صورت زیر تبدیل میکنیم:کد: [انتخاب] key <BKSL> { [ 0x100067e, bar, 0x1002010 ] };فایل را ذخیره کرده و لینوکس خود را دوباره راه اندازی نمایید. کار تمام است.دکمه بک اسلش را بزنید و لذت ببرید.
/usr/share/x11/xkb/symbols/ir
key <AB07> { [ m, M ] };
key <AB07> { [ 0x100067e, Arabic_hamza, ellipsis ] };
sudo gedit /usr/share/X11/xkb/symbols/ir
key <BKSL> { [ backslash, bar, 0x1002010 ] };
key <BKSL> { [ 0x100067e, bar, 0x1002010 ] };
key <LSGT> { [ bar, brokenbar, U06C0, U0620 ]}; // | ¦ ۀ ؠ
partial alphanumeric_keys xkb_symbols "mac" { // Describes the differences between a very simple mac_US // keyboard and a very simple Spanish keybaord include "es" name[Group1]= "Spain - Macintosh"; key <AC10> { [ ntilde, Ntilde, asciitilde, dead_doubleacute ] };};
cd /var/lib/xkb/sudo rm *.xkm
sudo dpkg-reconfigure xkb-data
key <AB10> { [ slash, Arabic_question_mark, question ] };
Arabic_hamza_Above_Arabic_hehArabichamzaonheh
این کار را هم کردم، اما بیفایده بود. باید نام صحیح آن نویسه را وارد کنم، منتها نمیدانم که دقیقاً باید چی بنویسم که قبول کند.
sudo udevadm trigger --subsystem-match=input --action=change