انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: پخش خروجی صدای اوبونتو بر روی لن  (دفعات بازدید: 1407 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Issac

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 890
    • Mastodon
پخش خروجی صدای اوبونتو بر روی لن
« : 19 تیر 1401، 02:31 ب‌ظ »
سلام
من میخوام خروجی صدای کامپیوتر رو روی وای‌فای به اشتراک بزارم و با بقیه دستگاه‌ها مثلا تلفن همراه به اون گوش بدم.
توی اینترنت گشتم و فهمیدم pulseaudio (کارساز صدای یونیکسی) خودش قابلیت این کار رو به چند روش داره، یکی از روش‌های اون استریم صدا به صورت RTP بود که احتمالا بدرد من میخوره، برای همین سعی کردم اونو راه بندازم.
ابتدا پرونده «‎/etc/pulse/default.pa» رو ویرایش کردم و خط‌های زیر رو بهش اضافه کردم:
load-module module-null-sink sink_name=rtp
load-module module-rtp-send source=rtp.monitor
set-default-sink rtp
و بعد هم pulseaudio رو رستارت کردم:
$ pulseaudio -k
$ pulseaudio -D
و بعد یک آهنگ گذاشتم و بعد از اون با دستور «tcpdump -n net 224.0.0.0/8 -c 10» آدرس آی‌پی و پورت خروجی rtp رو پیدا کردم.
در این لحظه صدایی از کامپیوتر پخش نمیشه و انگار صدا به درستی در حال اشتراک‌گذاری از طریق وای‌فای هست ولی، توی آموزش نوشته که با mplayer یا vlc میتونید صدا رو پخش کنید، ولی من نتونستم اینکار رو کنم
مثلا آدرس آی‌پی و پورت خروجی rtp این هست: 224.0.0.56:46988 و من از این دستور ها استفاده میکنم:
$ vlc rtp://224.0.0.56:46988
$ mplayer rtp://224.0.0.56:46988
در vlc همینطور درحال انتظار برای وصل شدن میمونه و چیزی پخش نمیکنه و در mplayer هم خطای پایان پرونده رو میده.

اگه قبلا باهاش کار کردین بگید کجا دارم اشتباه میکنم.
سیستمم: اوبونتو ۲۲.۰۴
از این پیوندها به عنوان آموزش استفاده کردم:
https://www.freedesktop.org/wiki/Software/PulseAudio/Documentation/User/Network/#rtp
https://www.freedesktop.org/wiki/Software/PulseAudio/Documentation/User/Network/RTP
این پست رو فرستادم که تعداد ارسال‌هام زیاد بشه.

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
پاسخ : پخش خروجی صدای اوبونتو بر روی لن
« پاسخ #1 : 19 تیر 1401، 09:15 ب‌ظ »
لازم نیست اون درگاه داخل فایروال باز بشه؟

البته واسه این کاری که می‌خوای انجام بدی یه راه کلی‌تر اینه که کامپیوتر رو به حافظه‌ی متصل به شبکه (NAS) تبدیل کنی. اینطوری به تمام فایل‌هاش دسترسی پیدا می‌کنی و روی خود گوشیت می‌تونی پخش یا متوقف کردن موزیک‌ها رو انجام بدی. پروتکل‌های مختلفی هم هست مثل ssh (sftp) ، NFS یا samba (smb).
« آخرین ویرایش: 19 تیر 1401، 09:16 ب‌ظ توسط آرمان اسماعیلی »
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
« پاسخ #2 : 19 تیر 1401، 09:18 ب‌ظ »
البته منظورشون انتقال صدا بود
اما اینی که شما گفتید کی دی ای کانکت راحت هست
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین Issac

• Hero Member
  • *
    • Mastodon
« پاسخ #3 : 19 تیر 1401، 10:13 ب‌ظ »
برای امتحان من از همون کامپیوتر کارساز استفاده میکردم و vlc و mplayer کار نمیکردن، اما خوب من معمولا موقع آزمایش ufw رو غیرفعال میکنم پس مشکل از بسته بودن پورت نیست.
و اینکه وقتی قابلیت rtp رو به کار میندازم و یه آهنگ میزارم، وای‌فای یعد چند ثانیه شروع به قطع و وصل شدن میکنه.
البته این یه مشکله دیگه هست که احتمالا بعد از حل شدن مشکل فعلی باید بهش برسم.
توی مستندات pulseaudio نوشته بود که با به کار انداختن rtp کل خروجی صدا سامانه به صورت خام(غیر فشرده) بر روی لن ارسال میشن و این پهنای باند خیلی زیادی رو اشغال میکنه و احتمالا مشکل قطعی وای‌فای هم بخواطر همینه.

و اینکه دلیل من برای اینکار اجرای آهنگ نیست فقط؛ میخوام یه فیلم رو تو کامپیوتر پخش کنم و صداش رو با هدفون بشنوم. خوشبختانه هدفون من بلوتوث هست و اما بدبختانه کامپیوتر من درایو بلوتوث نداره. برای همین فکر کردم که صدا رو به گوشی و از اونجا به هدفون بفرستم.

اگه فقط آهنگ بود که میشد از mpd استفاده کرد که اونم نیاز به نصب نرم‌افزار اضافی روی گوشی داشت.

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #4 : 19 تیر 1401، 10:27 ب‌ظ »
شاید بتونید از avahi و pipewire برای اینکار استفاده کنید. مطمئن نیستم.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19720
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #5 : 20 تیر 1401، 11:19 ق‌ظ »
پهنای باندی که خود پالس‌آدیو می‌گیره خیلی زیاده. پیشنهاد من، جریان صدا با استفاده از icecast است.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 20 تیر 1401، 05:08 ب‌ظ »
دانگل هم می‌تونی بگیری و اتصال بلوتوث رو به کامپیوتر اضافه کنی. قیمت زیادی ندارن اینا.

آفلاین Issac

• Hero Member
  • *
    • Mastodon
« پاسخ #7 : 20 تیر 1401، 11:00 ب‌ظ »
پهنای باندی که خود پالس‌آدیو می‌گیره خیلی زیاده. پیشنهاد من، جریان صدا با استفاده از icecast است.
برنامه icecast رو نصب کردم ولی با اون هم نتونستم خروجی صدا رو روی شبکه استریم کنم.
یعنی تونستم جریان رو راه‌اندازی کنم ولی وقتی از پالس‌آدیو به عنوان خروجی استفاده میکردم، صدایی پخش نمیشد.(یه نویز خیلی خیلی کم فقط)
و وقتی از خود آلسا(ALSA) به عنوان خروجی استفاده میکردم، هم یه صدای برفکی خیلی زیاد پخش میشد.
و اینکه این برنامه icecast انگار برای پخش جریان درجا نیست و کلی تاخیر داره(حداقل یکی، دو ثانیه) که یعنی بدرد مشکل من نمیخوره.

دانگل هم می‌تونی بگیری و اتصال بلوتوث رو به کامپیوتر اضافه کنی. قیمت زیادی ندارن اینا.
خوب چند هستن؟ تو فروشگاه‌های اینترنتی هست؟ قبلا یکی گرفته بودم، مثل فلش بود و به سوکت یواس‌بی وصل میشد، ولی فقط صدا رو دریافت میکرد، انگار برای ماشین بود.
و اینکه مشکل اینجاست که چرا این برنامه‌ها کار نمیکنن، من کجا اشتباه دارم میزنم. این تایپک بیشتر حالت یادگیری برای من داره.

شاید بتونید از avahi و pipewire برای اینکار استفاده کنید. مطمئن نیستم.
اینا اصلا چی هست؟ pipewire یه جایگزین برای pulseaudio هست؟

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #8 : 20 تیر 1401، 11:44 ب‌ظ »
pipewire جایگزین pulseaudio هست. توی دبیان که تا حدودی جایگزینی انجام شده، ولی هنوز به طور کامل جایگزین pulseaudio نشده.
avahi هم یه نرم‌افزار برای این هست که بدون پیکربندی خاصی، یه سرویس mDNS یا DNS-SD داخل شبکه ایجاد کرد. نمی‌دونم به کار شما میاد یا نه.

مطمئن نیستم اینها برای کار شما جواب بدهند یا نه. فقط گفتم شاید با اینها بشه یه کاری انجام داد.

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #9 : 21 تیر 1401، 12:56 ق‌ظ »
خوب چند هستن؟
۵۰ تا ۱۰۰
تو فروشگاه‌های اینترنتی هست؟
فراوون هست.
قبلا یکی گرفته بودم، مثل فلش بود و به سوکت یواس‌بی وصل میشد، ولی فقط صدا رو دریافت میکرد، انگار برای ماشین بود.
بله اونا در واقع خودشون به عنوان یه هدفون بلوتوثی عمل می‌کنن و امکان اتصال بیسیم رو برای پخش ماشین فراهم می‌کنن.
چیزی که لازم داری یه جورایی برعکس این داستانه! چنین دانگلی باید به هر دستگاه بلوتوثی وصل بشه. چه هدفون و اسپیکر چه کیبورد و موس و...
و اینکه مشکل اینجاست که چرا این برنامه‌ها کار نمیکنن، من کجا اشتباه دارم میزنم. این تایپک بیشتر حالت یادگیری برای من داره.
فکر کنم راه‌اندازی سرویس استریم یه کم دردسر داره تا به نتیجه برسه و درست کارشو انجام بده. غیر از اون، شما نمی‌خوای فقط یه فایل صوتی یا تصویری رو استریم کنی بلکه هدفت اینه که کل صدای کامپیوتر رو بفرستی روی شبکه و احتمالاً دردسر چنین کاری بیشتر هم میشه.

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #11 : 21 تیر 1401، 01:19 ب‌ظ »
اگه قراره دانگل بولوتوث بگیرید، اول بررسی کنید که اون دانگل با کرنل لینوکس سازگار هست یا نه.

در مورد اون لینکی که بالا قرار دادند، حواستون باشه دانگل‌های csr تقلبی توی بازار وجود دارند که درست کار نمی‌کنند. توی انجمن حداقل ۳ تا موضوع درباره همین ایجاد شده.

آفلاین Issac

• Hero Member
  • *
    • Mastodon
« پاسخ #12 : 21 تیر 1401، 06:03 ب‌ظ »
ممنون بررسی میکنم ببینم کدوم دانگل بدردم میخوره،
بعد از کلی جست‌وجو فهمیدم که میشه یا ffmpeg خروجی پالس‌آدیو رو ضبط کرد و با یه کارساز جریان(سرور استریم) اونو به اشتراک گذاشت.
به عنوان کارساز جریان از این برنامه استفاده کردم: https://github.com/aler9/rtsp-simple-server
بعد از دانلود و اجرا کردن کارساز با دستور زیر خروجی پالس‌آدیو رو به کارساز جریان فرستادم:
$ ffmpeg -f pulse -i default -f rtsp -vn rtsp://localhost:8554/mystream
و بعد هم در گوشی با وی‌ال‌سی آدرس «rtsp://localhost:8554/mystream» رو پخش کردم.
البته صدا در گوشی با تصویر در کامپیوتر هماهنگ نیست و تقریبا یک ثانیه تاخیر داره.
توی کامپیوتر هم وقتی همین آدرس رو پخش میکنم، یه کم اختلاف داره. و اینکه انگار وی‌ال‌سی در اوبونتو نمیتونه خریان rtsp رو پخش کنه. اگه وقت داشتید یه امتحان کنید ببینید در توضیع‌های دیگه هم اینطوره؟