انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: رو چه نسخه ای از لینوکس برنامه ی چه نسخه ی دیگه نصب میشه  (دفعات بازدید: 2797 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین (moosa nazemi)

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 511
  • ایران - مازندران - قائمشهر
مطمئنم تو این چند روزه از سوال های عجیب من چند بار شوکه شدید یا شاخ در اوردید یا براتون مهم نبوده و کار گذشته ادامه دادید اصلا به من چه سوال من اینه:

کدوم نسخه هایی از لینوکس برنامه مشابه دارند؟
یعنی برنامه های ویستا رو سون نصب میشه و برعکس در حالی که دو سیستم عامل جداگان اند؟ (اگه نبودند  :^o)
حالا چه نسخه هایی از لینوکس میتونند برنامه های مشابه ای داشته باشند؟
غلام همت آنم که زیر چرخ کبود   ز هر چه رنگ تعلق پذیرد آزاد است.

آفلاین iman23

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 391
دوست من ببین سوال سواله اصلا مهم نیست چی هست حقیقت اینکه سوال هست

ببین فرق داره مثلا تمام نرم افزار های اوبونتو در مینت نصب می شه و بلعکس ولی نرم افزار های 32 و64 بیتی بک توزیع رو هم نصب نمی شن

دوم یک چیزه دیگه ممکنه یک نرم افزاری در یک توزیع نصب بشه ولی در توزیع دیگری نصب نشه
ولی در مخازنش شبیه یا نسخه مربوط به آن توزیع باشه

حتی می بینیم که نرم افزاری مثل ubuntu tweak در چهار توزیع مختلف که اسماشون یادم نیست نصب می شه
(یکیش 100% اوبونتو هست)
« آخرین ویرایش: 26 مهر 1389، 11:47 ب‌ظ توسط iman23 »

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
ببین این که نرم افزاری که داخل ویستا نصب میشه داخل سون هم نصب میشه و ... بحث کاملا جداییه
ویستا و یا هر کردوم از نسخه های ویندوز مانند یکی از توزیع های لینوکس مثل اوبونتو میمونن
البته بحث برنامه نویسی داره و یه سری API ها که بنده سر در نمیارم

اکثر برنامه های لینوکسی داخل مخازن نرم افزاری انواع توزیع ها در دسترس هستند و نیازی نیست که که برنامه توزیع دیگه ای رو روی توزیع دیگه به زور نصب کنید هرچند اکثرشون متن باز بوده و با استفاده از سورس کد ها میتونید اونها رو روی هر توزیعی نصب کنید
در ضمن برنامه هایی برای تبدیلشون هست که مثلا فایل های RPM مدل رد هت رو به DEB مدل اوبونتو تبدیل کنه

مثلا برنامه های توزیع دبیان روی اوبونتو هم نصب میشن ولی اصلا توصیه نمیشه حتی نصب نرم افزار اوبونتو 9.04 روی مثلا 10.04 توصیه نمیشه چون تمام این نرم افزار ها توی مخازن همون توزیع به روز شده و آماده استفاده با بالاترین در صد هماهنگی وجود داره
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین (moosa nazemi)

• High Sr. Member
  • *
نقل‌قول
ببین فرق داره مثلا تمام نرم افزار های اوبونتو در مینت نصب می شه و بلعکس ولی نرم افزار های 32 و64 بیتی بک توزیع رو هم نصب نمی شن
اینو که میدونم
نقل‌قول
البته بحث برنامه نویسی داره و یه سری API ها که بنده سر در نمیارم
البته من یه کم سر در میارم اونم تو vb
نقل‌قول
مام این نرم افزار ها توی مخازن همون توزیع به روز شده و آماده استفاده با بالاترین در صد هماهنگی وجود داره
پس چرا این همه از اوبونتو تعریف میکنن و میگن که برنامه هاش همه جا پیدا میشه و هیچ وقت مشکلی برای کمبود برنامه نداری؟
اگه این جوری باشه فدورا هم تجربه بیشتری داره هم پایدارتره  هم مشهورتره پس چرا مردم میرند سراغ اوبونتو؟

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
اگه این جوری باشه فدورا هم تجربه بیشتری داره هم پایدارتره  هم مشهورتره پس چرا مردم میرند سراغ اوبونتو؟
خب اوبونتو یکی از پر کاربر ترین توزیع هاست و اکثر تولید کنندگان نرم افزار های باز متن برای نسخه اوبونتو نرم افزارشون رو با فرمت deb پک میکنن که شما با دو تا کلیک نصبش کنید ( این برای نرم افزارهایی که ممکنه توی مخازن نباشه وگرنه کار از اینم راحتتر میشه )
اگه نرم افزار ارائه شده باز متن باشه که کد منبعش موجوده و میشه از روی همون برنامه رو روی تمام توزیع های کامپایل کرد و استفاده کرد ولی این شرکت ها میان و این نرم افزار رو برای دو سه تا توزیع معروف که همیشه یکیشون اوبونتو هست برای راحتی کار پک میکنن و کد منبع هم برای بقیه توزیع ها قرار میدن
اگه باز متن نباشه معمولا نرم افزار رو همون شرکت با فرمت run یا bin نرم افزار رو قرار میده که اون فرمتم مثل کد منبع روی تمام توزیع های نصب میشه ولی دیگه دسترسی به کد منبع نداری مثل درایور های گرافیکی شرکت انویدیا
اگه این جوری باشه فدورا هم تجربه بیشتری داره هم پایدارتره  هم مشهورتره پس چرا مردم میرند سراغ اوبونتو؟
این بر میگرده به سلیقه مردم که اوبونتو رو بیشتر دوست دارند و یه جورایی کاربر پسنده و همچنین  همونجور که گفتم اکثر شرکت ها برای اوبونتو برنامه هاشون رو پک میکنن و این راحتی رو براش به ارمغان میارن
البته من فدورا کار نکردم و نمیدونم مخازنش چقدر غنیه ولی مخازن اوبونتو رو میدنم که خیلی غنیه
در ضمن خیلی ها با همین اوبونتو به دلیل ماهیت جذب تازه کار ها با لینوکس آشنا شدن ( البته بند ه خیلی وقت پیش با ردهت هم آشنا شده بودم ولی تا اوبونتو رو ندیدم هیچوقت به طور کلی به سمت لینوکس نیومده بودم با وجود اینکه الان از اوبونتو استفاده نمیکنم ولی لینوکسی شدنم رو مدیون همین توزیع میدونم و همیشه دوستش داشتم و دارم )
« آخرین ویرایش: 27 مهر 1389، 11:41 ق‌ظ توسط eMan »
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1606
    • در دفاع از آزادی بیان
این سوال جالبیه.

دقت کردی که برنامه های ویستا و سون و کلا ویندوز چرا اینقدر بزرگ و عظیم هستن و برنامه‌های لینوکس اینقدر کم حجم؟ مثلا یک میزکار هست به اسم awesome. این میز کار با اینکه یک محیط گرافیکی کامل است کلا کمتر از ۳ مگ حجم داره. تقریبا به هر چیز دیگه هم نگاه کنی همینه. مثلا چغوک که مال توییت کردن است، حجم غیرفشرده اش بازهم زیر ۳ مگ است. این توی ویندوز غیر ممکنه وبرنامه مشابه مثلا بیست مگ می شه یا یک میز کار می شه یک سی دی (:

چرا؟ چون توی ویندوز هر کس که برنامه می نویسه تمام الزامات مختلف برنامه رو می چسبونه بهش و می زنه خفت همون برنامه. مشکلات با dllها و بحث کند شدن و باگ داشتن هم همینه.

در مقابل توی لینوکس، یک سری کتابخونه داریم (مثلا libc ) که هر برنامه ای بخواد ازش استفاده می کنه. حالا کافیه تو فقط اصل برنامه رو نصب کنی و بهش بگی به چه چیزهای دیگه ای نیاز داره. مثلا همون چغوک که گفتیم به libqt4 نیاز داره که بهش کمک می کنه ظاهر گرافیکی و گویی داشته باشه. همچنین به libqt4-network نیاز داره که باعث می شه بتونه کار شبکه ای انجام بده و غیره و غیره.

حالا فرق چیه؟ توی لینوکس اگر یک باگ توی همین libqt4-network پیدا بشه، همون یک بسته آپدیت می شه و هر چیزی که ازش استفاده می کرده حالا از نسخه درست استفاده می کنه و در عین حال اگر قبلا این بسته نصب شده باشه، برنامه جدیدی که اینو نصب می کنه دیگه ازش استفاده نمی کنه.

چه ربطی به سوال داره؟ (: هر توزیع که بسته بندی می کنه، می دونه که مثلا توی اوبونتوی ۱۰.۱۰،  libqt4-network  نسخه 4:4.7.0 داره و چغوک هم همینو لازم داره. حالا اگر بیای مثلا همون بسته deb رو روی توزیع پدر یعنی دبیان نصب کنی، ممکنه سر اینجور چیزها گیر کنی. در عین حال بحث اسمگذاری هم هست. مثلا دبیان به بسته کی دی ای می گه kde ولی اوبونتو می گه kubuntu-desktop و اگر یک بسته اوبونتویی که پیشفرضش اینه که باید kubuntu-desktop رو نصب داشته باشی، روی دبیان نصب کنی - حتی در صورت وجود kde- گیر می ده که پیشفرض ها نصب نیستن.

بازم حرف بزنم؟ خب اینها بحث توزیع های همخانواده هستن. یکسری توزیع هم که کلا ربطی به هم ندارن . مثلا فدورا رو نمی تونی توی آرچ نصب کنی و غیره (مگر با استفاده از یکسری ابزارها که بسته ها رو تا حدی تبدیل می کنن برای مواقع واقعا ضروری)

و آخرین نکته رو هم بگم و برم: یکسری توزیع ها با هم «باینری کامپتیبل» هستن. یا حتی بعضی توزیع ها «منابع» یکسان دارن (مثلا اوبونتو و مینت یا آرچ و آرچ بنگ یا اوبونتو و لوبونتو و کوبونتو و زوبونتو و ادوبونتو و اوبونتو سرور و ...). اینها در واقع یک چیز هستن و فرقی با هم ندارن به جز چند تا بسته نصب شده و نشده. اینها رو به راحتی می شه یک نصب مساوی حساب کرد.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین Alir3z4

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 750
  • Guess who's back?
آورین جادی جان
کارت درسته
یه مرد هیچوقت زمین نمیخوره...

آفلاین (moosa nazemi)

• High Sr. Member
  • *
وای خدا  O:) [-o< تا حالا این هم هاطلاعات مفید رو یکجا ندیده بودم  ;D

نقل‌قول
و آخرین نکته رو هم بگم و برم: یکسری توزیع ها با هم «باینری کامپتیبل» هستن. یا حتی بعضی توزیع ها «منابع» یکسان دارن (مثلا اوبونتو و مینت یا آرچ و آرچ بنگ یا اوبونتو و لوبونتو و کوبونتو و زوبونتو و ادوبونتو و اوبونتو سرور و ...). اینها در واقع یک چیز هستن و فرقی با هم ندارن به جز چند تا بسته نصب شده و نشده. اینها رو به راحتی می شه یک نصب مساوی حساب کرد.

یعنی برنامه های اوبونتو و مینت یا آرچ و آرچ بنگ یا اوبونتو و لوبونتو و کوبونتو و زوبونتو و ادوبونتو و اوبونتو سرور با هم یکیه؟
مگه برنامه ها جدا از خود نسخه لینوکس به رابطه گرافیگی شون ربط نداره؟  ???

حالا که این ها رو گفتی بگو  آرچ بنگ و لوبونتو  زوبونتو و ادوبونتو سایت رسمیشون چیه و من چه جوری میتونم دانلودشون کنم ؟
سبکترینشون رو هم بگو کدومه

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
اینجا یکم موضوع قاطی شد
منظور این بوده
آرچ و آرچ بنگ
این جدا و
اوبونتو و لوبونتو و کوبونتو و زوبونتو و ادوبونتو و اوبونتو سرور این هم جدا

ببین اوبونتو و لوبونتو و کوبونتو و زوبونتو و ادوبونتو و اوبونتو سرور اینا همه بیس های مشابه دارند و یه سری بسته های نصب شده داخلشون فرق داره
مثلا شما بیا اوبونتو رو 10 بسته دلخواه روش نصب کن و یکم وضع ظاهریش رو عوض کن بعد یه سی دی باهاش درست کن که وقتی نصبش میکنی چیزی که تو درست کردی به همراه بسته های اضافی که نصب کردی بیاد بالا و اسمش رو بگذار darn sharn حالا این darn sharn رو میتونی به لیست بالا اضافه کنی چون هسته این هم مثل بقیه این خونواده میشه
اوبونتو و لوبونتو و کوبونتو و زوبونتو و ادوبونتو و اوبونتو سرور و darn sharn  ;)

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1317
برنامه alien می تواند def را به rpm و برعکس تبدیل کند ولی تنها برای برنامه های کوچک کاربرد دارد و چندان توصیه نمی شود.
البته به نسخه های دیگری نیز می تواند تبدیل کند!