سلام دوست عزیز
اینکه ما چقدر اوبونتو را توصیه می کنیم بستگی به استفاده و سلیقه شخصی داره. خیلی ها اوبونتو رو استفاده می کنند چون قبلا لینوکس کار بودن و می دونند که چقدر این نسخه با موردهای مختلف راحت و ساده برخورد کرده. خیلی ها هم چون می خوان ببینند که چی هست و یک امتحانی کرده باشند. اصولا اوبونتو هم مانند دیگر سیستم عامل ها هست که به شما امکان استفاده از کارهای مختلف رو می ده. مثل گوش کردن به موزیک، طراحی، برنامه نویسی و تایپ و غیره ...
اینهم که دوستتون به شما گفته که بدرد کار شخصی نمی خوره خوب فکر می کنم که یکمی اشتباه کرده و گرنه توی این انجمن همه برای استفاده شرکتی استفاده می کردند.
نصب و راه اندازی اوبونتو دور از اون چیزی که شما فکرش رو می کنید. به راحتی در 15 دقیقه (بستگی به سرعت کامپیوترتون) نصب می شه. مراحل نصبش هم همه گرافیکی و راحت هستش. کار کردن باهاش هم خوب برای کاربران ویندوزی اول سخت است ولی به مرور زمان آسان میشه مثل چیزهای دیگه. یکی از خوبی هایی که اوبونتو و جامعه opensource داره همین انجمنش هست. شما کافیه که مشکلی در رابطه با چیزی داشته باشین. همین که اینجا مطرح کردین مطمئن باشین که جوابتون را خواهید گرفت. (مخصوصا انجمنهای اوبونتو که بسیار فعال هستند
)
در مورد استفاده روی laptop هم. بلی، به راحتی نصب و اجرا می شه. من خودم روی کامپیوترم و laptop شخصیم (DELL) استفاده می کنم.
تنها مشکلی که می تونید باهاش مواجه بشین وصل شدن به اینترنت است. که اون هم اگر از DSL استفاده می کنید و با ethernet به کامپیوتر وصل می شید دیگه حله
یکم تو خرید مودم و یا انتخابش باید دقت کنید.
پس جمعا استفاده از اوبونتو به سلیقه و کارهای شخصی خودتون بر می گرده که من با اطمینان می گم به درد همه می خوره.
موفق باشید