من نمیخواستم بحث افغانستان رو ادامه بدم ، چون اصلا بحث این تاپیک نیست ، اما چون دوستان مطالبی فرمودند ذکر چند نکته رو ضروری میدونم
من نگفتم افغانستان شرایط زندگی بهتری نسبت به ایران داره که بخوام برم افغانستان (گرچه با توجه به کارم چند بار قرار شد مدتی در افغانستان در سازمان های خیریه بین المللی و صلیب سرخ کارکنم که با توجه به برخی شرایط پیش اومده منصرف شدم) من گفتم افغانستان از برخی جهات از ما جلوتره ، توجه کنید که پیشرفت همیشه رابطه مستقیمی با وضعیت زندگی افراد نداره مثلا هند که یک کشور بسیار پیشرفته در خیلی زمینهها از جمله دارو سازی ، صنعت ، ماهواره و بسیاری موارد دیگر است اکثر مردمش درفقر زندگی میکنند یا همینطور کشور چین که پیشرفتهاش و همچنین فقر مردمش معرف حضور هست.
در مورد افغانستان باید توجه کنید که این کشور تقریبا از لحاظ معادن و ذخایر طبیعی بسیار ضعیف هست (فقط در ایالت بغلان معادن نسبتا خوبی هست) با این حال حکومت افغانستان بسیار خردمندانه عمل میکنه و در زمینه سیاست بینالملل و روابط خارجی بسیار از ما جلوتره ، تورم در اونجا کمتره و توجه کنید که در چند سال اخیر ارزش پولش نسبت به دلار افزایش داشته اما واحد پول ایران درحال سقوط بوده ، در زمینه فرودگاه و حمل و نقل هوایی بسیار پیشرفت سریعی داشته در زمینه مخابرات پیشرفت خیره کنندهای داشته و ... با عنایت به موارد فوق و پیشرفت روز افزون اونها (و همچنین پسرفت روز افزون ما) عقب ماندن از افغانستان در ایندهای نزدیک سرنوشت ماست
خوب بریم سر بحث اصلی یعنی patent
حق ثبت اختراع اتفاقا در جهت آزادی و عدم سوع استفاده از زحمات و ایدههای افراد هست ، برای مثال در کشور خودمون هم وزیر و هم یکی از مطرحترین کارگردانان ما بعلت ایده دزدی محاکمه شدند
کسی که برای اولین بار به فکرش رسیده که عملکرد جداگانه ای رو برای دوبل کلیک و کلیک معمولی در نظر بگیریم نسبت به این ایده حقی داره ، البته نتیجه شکایت ایشون منجر به این نخواهد شد که از تمام شرکتهایی که از دوبل کلیک در نرم افزار هاشون استفاده کردند به این فرد غرامت بدند اما این فرد باید برای ایدهای که به نوعی خودش تحولی محسوب میشه باید حقوقی داشته باشه
خوب اینکه بگیم patent چیز خوبی نیست و هر چیزی مخصوصا نرم افزار باید آزاد باشه به نظر من اشتباهه ، من خودم طرفدار نرم افزار آزاد هستم اما به هر حال اگر کسی یا شرکتی اگر خواست در ازای زحمت و هزینهای که در قبال تولید نرم افزار متحمل شده دریافت هزینه کند نباید به اون متعرض بشیم و این خود یکی از جلوه های آزادی هست