انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: نشناختن ویندوز 7 بعد از نصب اوبونتو سرور  (دفعات بازدید: 4290 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین OpenS

• Full Member
  • *
  • ارسال: 213
سلام دوستان

من اوبونتو رو نصب کردم ولی گراب ویندوز رو نشناخته و فقط خود لینوکس رو شناسایی میکنه!!!

اگه دوستان کمک کنن بگن چطوری به گراب بشناسونم این ویندوز رو ممنون میشم

آفلاین سروش

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 44
اگر MBR رو داغون کرده باشید راهی ندارید جز این که Win 7 رو با دی‌وی‌دی Repair کنید. (دقت کنید، Repair نه Reinstall !)
این کار برای شما یک MBR جدید خواهد ساخت و البته boot flag مربوط به درایو ویندوز رو هم on خواهد کرد که باید با سی‌دی لایو اوبونتو و استفاده از Gparted درستش کنید.

بهترین کار موقع نصب اینه که بوت‌لودر رو روی یک درایو extended یا همون درایو rootی که اوبونتو رو می‌زنید نصب کنید.

اگر MBR رو پاک نکردید، یا دوباره بازیابی کردید، تنها باید به منوی بوت گراب، ویندوز رو اضافه کنید.
برای این کار توی /boot/grub/menu.lst خطوط زیر رو اضافه کنید:
title Windows 7
root (hdX,Y)
savedefault
makeactive
chainloader +1

که X و Y به ترتیب شمارهٔ هارد شما و درایوی که ویندوز روش نصبه هستند. اگر یک هارد دارید X صفره. برای این که ببینید دقیقاً کجا نصب کردید توی کنسول بنویسید  sudo fdisk -l خروجی برای هارد من این شکلیه:
Disk /dev/sda: 500.1 GB, 500107862016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x0005a7e5

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1               1        7650    61440000    7  HPFS/NTFS
/dev/sda3            7650       14589    55744512   83  Linux
/dev/sda4   *       14590       60802   371199363    5  Extended
/dev/sda5           14590       26747    97659103+  83  Linux
/dev/sda6           26748       38905    97659103+  83  Linux
/dev/sda7           38906       51063    97659103+  83  Linux
/dev/sda8           51064       59817    70315008   83  Linux
/dev/sda9           59818       60802     7905280   82  Linux swap / Solaris

Disk /dev/sdb: 4009 MB, 4009754624 bytes
124 heads, 62 sectors/track, 1018 cylinders
Units = cylinders of 7688 * 512 = 3936256 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x00035162

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sdb1   *           1        1018     3913161    c  W95 FAT32 (LBA)
در آخر grub رو آپدیت کنید. دستور آپدیت:
 update-grub2
اگر از grub 1 استفاده می‌کنید روش فرق خواهد کرد.

آفلاین سروش

• Jr. Member
  • *
پاسخ به: نشناختن ویندوز 7 بعد از نصب اوبونتو ž
« پاسخ #2 : 06 اسفند 1389، 03:22 ب‌ظ »
اگر کار نکرد توی /etc/grub.d/ پرنده‌ای با اسم
11_Windows ایجاد کنید. (دقیقاً همین باشه). کدهای زیر رو بهش اضافه کنید و ذخیره‌ش کنید.
#! /bin/sh -e
echo “Adding Windows” >&2
cat << EOF
menuentry “Microsoft Windows 7″ {
set root=(hd0,1)
chainloader +1
}
EOF

بعدش مثل قبل، گراب رو  آپدیت کنید.
« آخرین ویرایش: 06 اسفند 1389، 03:25 ب‌ظ توسط سروش »

آفلاین nodet07

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 89
کلا پیشنهاد میکنم اول ویندوز نصب کنید , بعدش اوبونتو. کلا خیلی دردسر داره.من دیروز به سختی تونستم با تنظیمات دستی grub و mount کردن ویندوز به صورت دستی ؛ یک مشکل مشابه رو حل کنم!!!!!
یادشون رفته اون شاه که به 100 مهره نمی باخت               

تاجو از سرش تو میدون ، لشگر پیاده انداخت !!

آفلاین OpenS

• Full Member
  • *
  • ارسال: 213
پاسخ به: نشناختن ویندوز 7 بعد از نصب اوبونتو ž
« پاسخ #4 : 06 اسفند 1389، 04:46 ب‌ظ »
سروش جان از راهنماییت خیلی ممنون

نه من mbr رو خراب نکردم روی دسکتاپ هم مشکل نداشتم تا حالا ولی اوبونتو سرور نمیشناسش!!!

میرم تست کنم گراب من هم 2 هست

در ضمن یه مطلبی من 2تا هارد دارم 7رو هازد اولی نصب هست ابونتو رو میخام رو دومی نصب کنم حالا با این وجود بوت رو ببرم رو هارد دومی دیگه؟؟؟

ببخشید میخواستم بدون که boot flag  چیست؟ میشه لطفا بگین

nodet07 جان منم همین کارو کردم
« آخرین ویرایش: 06 اسفند 1389، 06:47 ب‌ظ توسط OpenS »

آفلاین سروش

• Jr. Member
  • *
خوب اگر mbr رو خراب نکردید تقریباً هیچ مشکلی ندارید!

فقط طبق مراحل بالا پیش برید تا به منو اضافه بشه.

در واقع فرقی نمی‌کنه که بوت روی کدوم هارد باشه. فقط باید یک پارتیشن فلگ بوت روشن داشته باشه. اگر در هر هارد یک پارتیشن با فلگ on داشته باشید، پارتیشنی انتخاب می‌شه که روی هارد master هست. بنابراین شما بهتره تنها یک پارتیشن رو برای بوت تیک بزنید.

اگر من جای شما بودم boot اوبونتو رو روی extended هارد اول نصب می‌کردم و خودش رو تو هارد دوم. بعد روی هارد اول boot flag رو برای extended روشن می‌کردم. اما احتمالاً ‌نمی‌تونید این کار رو به درستی انجام بدید. پیشنهاد می‌کنم از روی هارد دوم بوت کنید.

نکته: شما هیچ دلیلی برای نصب Ubuntu Server ندارید. همون اوبونتو رو نصب کنید و روش هر چیزی برای سرورتون نیاز بود بزنید.
نکتهٔ ۲: هیچ ترتیب خاصی برای نصب سیستم‌عامل‌های متعدد کنار هم نیست که به طور تضمینی کار کنه. شما با هر ترتیبی می‌تونید هر تعدادی از هر نوع Linux و Win رو کنار هم بزنید. فقط باید بعضی از کارها رو دستی انجام بدید و درست پارتیشن کنید. این وسط تنها Mac هست که اصلاً روی PC درست جواب نمی‌ده.

( boot flag یکی از بیت‌های کنترلی فلگ پارتیشن هست که مشخص می‌کنه سیستم باید از کدوم درایو شروع به کار بکنه. با راحتی می‌تونید با GParted این فلگ رو عوض کنید.
وقتی sudo fdisk -l می‌زنید، اون پارتیشنی که کنارش ستاره هست، بوت فلگش آن هست. (مثلاً مال من روی درایو extended هست))

آفلاین c.forel

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 33
سلام دوستان
منم یه همچین مشکلی الان برام پیش اومده.

نمیدونم باید چی کار کنم.
 ویندوز ۷ نصب میکنم ابونتو میپره.
اوبونتو نصب میکنم ویندوز ۷ میپره.
راه برگردوندن لینوکس بعد از نصب ویندوز را بلدم. ولی برگردوندنه ویندوزو بلد نیستم.لینوکسم اوبونتو ۱۰.۰۴ هستش.نمیخوام پاکش کنم.جون خیلی واسش زحمت کشیدم.
لطفا راهنماییم کنید.ممنون

آفلاین aref3d

• Full Member
  • *
  • ارسال: 239
سلام دوستان
منم یه همچین مشکلی الان برام پیش اومده.

نمیدونم باید چی کار کنم.
 ویندوز ۷ نصب میکنم ابونتو میپره.
اوبونتو نصب میکنم ویندوز ۷ میپره.
راه برگردوندن لینوکس بعد از نصب ویندوز را بلدم. ولی برگردوندنه ویندوزو بلد نیستم.لینوکسم اوبونتو ۱۰.۰۴ هستش.نمیخوام پاکش کنم.جون خیلی واسش زحمت کشیدم.
لطفا راهنماییم کنید.ممنون
با دی‌وی‌دی نصب ویندوز سون سیستم را بالا بیارید تا مرحله‌ای که گزینه repair را مشاهد کنید.
repair را اجرا کنید و وارد گزینه Command Prompt بشید حالا به ترتیب دو دستور زیر را وارد کنید.
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
اگر در هر کدام از مراحل خطا داد، بالاترین گزینه Startup Repair را بزنید و مراحل بالا را مجددا انجام بدهید.
این مشکلات بیشتر بر میگرده به پارتیشن بندی.
سیستم من بعد از تغییر پارتیشن بندی مشکل مشابهی داشت با این تفاوت که ویندوز شناخته میشد ولی به محض اجرا سیستم ریست میشد.
به هر دری زدم تا مشکل حل بشه که نشد. از تغییر گراب تا پارتیشن‌ها و ....  در آخر با دیسک زنده نرم افزار Acronis Disk Director (این نرم افزار رایگان نیست) پارتیشن های ویندوزی را ریسایز کردم و مجددا گراب را ریکاور کردم و مشکل برطرف شد.
خودم هم توش موندم که بخاطر تغییر پارتیشن NTFS با gparted این مشکل بوجود آمد یا به خاطر چیز دیگه !؟؟
این مطلب را هم بخونید http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,17391.0/topicseen.html
« آخرین ویرایش: 07 خرداد 1390، 09:14 ق‌ظ توسط aref3d »