انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: فیکس کردن فایل سیستم (ntfs)؟؟ (حل شد)  (دفعات بازدید: 2505 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Pyruzan

• Full Member
  • *
  • ارسال: 245
  • Long Live KDE
فیکس کردن فایل سیستم (ntfs)؟؟ (حل شد)
« : 25 مهر 1389، 08:02 ق‌ظ »
سلام

آخر این بلای خانمان سوز گنو/لینوکس گریبان گیر ما هم شد (البته دوباره، پس از 8 سال!) یکی از درایوهای 630 گیگیمو که پر بود خراب کرد!

من دو تا هارد دارم و تمام توزیع ها رو توی هارد دوم که اطلاعاتش برام زیاد مهم نیست نصب میکنم، اما امروز اومدم دیدم یکی از 4 تا درایو اون یکی هاردم رو میگه فایل سیستمش خرابه و برای استفاده باید فرمت کنی!

خواستم ببینم راهی هست که بدون فرمت، فایل سیستم یه درایو (ntfs) رو فیکس کرد؟

البته میدونم که هست، فقط چون موضوع حساسه گفتم از شما که با تجربه این بپرسم و نرم سراغ تست و ... و اخرش چشمش هم کور بشه!
« آخرین ویرایش: 25 مهر 1389، 09:09 ق‌ظ توسط Pyruzan »

آفلاین Pyruzan

• Full Member
  • *
  • Long Live KDE
پاسخ به: فیکس کردن فایل سیستم (ntfs)؟؟
« پاسخ #1 : 25 مهر 1389، 09:08 ق‌ظ »
بعد بگین ویندوز بده، اخه (akhe)! نمیشه توش چیزی رو فیکس کرد! کاری رو که اوبونتو نتونست انجام بده ویندوز 7 سه سوته انجام داد ;D

تنها با باز کردن cmd و تایپ این دستور ناقابل:
chkdsk /F "Drive Letter":
check disk ابزار مخصوص ویندوزه، خود اوبونتو کم میاره میگه از چک دیسک استفاده کن!

راستی بالا شوخی کردما، کرامات شیخ ما (گنو/لینوکس) بر هیچ کس پنهان نیست ;)

آفلاین Alir3z4

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 750
  • Guess who's back?
پاسخ به: فیکس کردن فایل سیستم (ntfs)؟؟ (حل شد)
« پاسخ #2 : 25 مهر 1389، 11:08 ق‌ظ »
پیروزان نگو که testdisk جواب گو نیست!
من یه هارد اکسترنال ۱ ترابایتی رو کلا داغون کردم و با همین testdisk دز عرض (ارز؟عرظ؟ارظ؟) ۲.۹۹ سوت انجام دادم!
یه مرد هیچوقت زمین نمیخوره...

آفلاین Pyruzan

• Full Member
  • *
  • Long Live KDE
« پاسخ #3 : 25 مهر 1389، 02:40 ب‌ظ »
تست دیسک برای زمانی هستش که شما پارتیشن تیبلت پریده! یا یه درایوت از دست رفته، نه اینکه همه چی سالم باشه و فقط خود فایل سیستم corrupt شده باشه (حتی GParted هم درایوم رو سالم و با فایل سیستم ntfs نشون میداد ولی موقع check & repair ارور میداد). تنها مشکلی که درایو من داشت این بود که نه تو اوبونتو ماونت میشد و نه تو ویندوز باز میشد. در واقع تمام اطلاعات سر جاش بود و یه بایت هم پاک نشده بود (حتی همون ظاهری!) و فقط ntfs بود که خراب شده بود.

در چنین شرایطی هر کار اضافه ای ریسکه (مثلا استفاده از تست دیسک) و حتی اوبونتو هم نتونست درایومو تعمیر کنه و گفت از check disk استفاده کن.

برای بازیابی اطلاعات یا پارتیشن تیبل صد در صد حق با شماست، testdisk معرکست، گرچه من قبول ندارم که بخوایم test disk رو به گنو/لینوکس ربط بدیم، بلکه باید بگیم تست دیسک یه یه ابزار اوپن سورس قدرتمند برا بازیابی اطلاعاته و نه گنو/لینوکس! البته کلا گنو/لینوکس در موارد سر و کله زدن با پارتیشن ها خیلی پیشرفته تر از ویندوز هست (و خطرناک تر!) و ابزارهای بیشتری داره ولی خب در مورد من کاری از دستش بر نمیومد! حداقل به اون راحتی که ویندوز برام انجام داد.
« آخرین ویرایش: 25 مهر 1389، 02:49 ب‌ظ توسط Pyruzan »

آفلاین Alir3z4

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 750
  • Guess who's back?
« پاسخ #4 : 25 مهر 1389، 03:36 ب‌ظ »
۲۲۰٪ موافقم
من یکمی اشتب فرمودم!
testdisk   خدا نازل کرد :D
مرسی واسه دانایی هایی که به من اضافه فرمودی!!!
یه مرد هیچوقت زمین نمیخوره...

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1490
  • آقا مرتضی
« پاسخ #5 : 25 مهر 1389، 08:03 ب‌ظ »

نقل‌قول
check disk ابزار مخصوص ویندوزه، خود اوبونتو کم میاره میگه از چک دیسک استفاده کن!
این قضیه برا خود من هم پیش اومده بود و ویندوز واقعا خوب عمل کرد.
پدرم به رحمت خدا رفتن. شادی روحش صلوات.

آفلاین siamak.2014

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
پاسخ به: فیکس کردن فایل سیستم (ntfs)؟؟
« پاسخ #6 : 24 شهریور 1390، 07:14 ب‌ظ »
سلام دوستان
من تقریبا تو لینوکس تازه کار هستم
من یه مشکلی برام پیش اومده که براتون به طور خلاصه میگم

من یه هارد ۵۰۰ گیگ اینترنال دارم که الان مشکل پیدا کرده و با ویندوز بالا نمیاد و اروری در رابطه با مشکل داشتن MFT میده . ولی وقتی با لایو سی دی اوبونتو تست کردم دیدم هاردم رو می شناسه .برای همین فعلا دست به دامن لینوکس شدم تا اطلاعاتم برگرد. مساله دیگه این هست که من روی هاردم با truecrypt رمز گذاشتم . برای همین در حالتی که مونت نشده باشه برای سیستم شناخته شده نیست و نمیشه از checkdisk استفاده کرد
الان هم با سرعت خیلی کمی اطلاعات رو کپی می کنه (زیر ۱ مگ بر ثانیه . معمولا ۲۰۰ کیلو بایت بر ثانیه !!) می خواستم بدونم برنامه ای هست که بشه این هارد رو چک کرد تا درست بشه یا نه . الان تو لینوکس میگه که ۴۰۹۵ تا بدسکتور دارم . با این سرعت اگه بخام کپی کنم احتمالا تا چند سال دیگه این اطلاعاتم کپی میشه !!
این اطلاعات هم خیلی برام مهمه و اصلا حاظر به از دست دادن اطلاعاتش نیستم . اگه راهی داشته باشه که مطمءن بشم درست میشه هر چی هزینه داشته باشه حاظرم بدم
فقط می خام اطلاعاتم رو برگردونم
خیلی از لطفتون ممنونم
------
اطلاعات اضافه :
cpu : amd athlon x2 5000+
ram 1GB
hard :maxtor sata 2 500GB
file system : ntfs