انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: مروری بر سوزه 11.4  (دفعات بازدید: 5079 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1039
  • Open your source, Open your mind
مروری بر سوزه 11.4
« : 25 تیر 1390، 05:23 ب‌ظ »
اپن سوزه Open Suse یکی از توزیع های مورد علاقه من است. در کنار کوبونتو،
 این توضیع به خوبی در خدمت تمام نیاز های من در لینوکس بوده و هست. نسخه فعلی آن 11.4 است و به نظر می رسد
 با توجه به نظرات مطرح خوب بوده است. تا اینجا. حتمی تلاش می کنم آن را خوب و منطقی البته با کمی چاشنی احساسات
 بررسی کنم البته با دیدی مثبت تر.

من بررسی زیر را بر اساس بازخورد دیگر بررسی ها در مورد این توزیع نوشته ام و سعی کرده ام با توجه به نیزهای اصلی و مواردی
 اساسی که یک کاربر از یک توزیع انتظار دارد آن را نقد و بررسی کنم. به نظرات عجولانه اهمیتی ندهم و مروری خوب و کاربردی
 (غیر فنی) بر این توزیع داشته باشم.

این یک بررسی تقریبا طولانی است و برخلاف دیگر سایتها به چندین بخش تنظیم نشده است (برخی برای جذب ترافیک بیشتر این
 کار را می کنند!) این مرور ترجمه صرف نبوده و در برگیرنده نظرات نگارنده نیز هست. به شخصه خودم یک بررسی بسیار مناسب
 از توزیع اپن سوزه نتوانسته ام پیدا کنم.

جلسه زنده ـ یا یک اثر هنری!

در ابتدا من فکر می کردم که KDE 4 ، بله، .... چه کسی اهمیت می دهد!

هیچ وقت چنین زیبایی در ذهنم از KDE متصور نبودم. اما بعد من  اپن سوزه را با KDE 4 زنده بوت کردم
و واقعا من را شگفت زده کرد! این نسخه واقعا یک جهش کوانتومی از نسخه 11.3  است. همه چیز با
سطح بی سابقه ای از زیبایی شناسی (مانند همان زیبایی شناسیی که برای مک وجود دارد) در اپن سوزه
 طراحی شده اند. برای کسی که Gnome کار است این تعجب مضاعف سه گانه است.

حتی عکس پس زمینه پیش فرض آن قدر خوب است که شما وقعا نمی خواهید آن را تغییر بدهید. منوی سیستم
 هوشمند و سریع است و با جستجوی درون خطی فایلهیا زیادی را پیدا می کند. میز کار به قدری زیباست که انگار
 چوب جادوگری به آن زده باشند و در این نسخه همان قدر شگفت زده می شوید که از جادو و سحر شگفت زده می شوید!

بی سیم، سامبا و فلان چیز!

همه آنها خوب کار می کرد، به جز آنکه پیکربندی وایرلس دو کلیک بیشتر طول می کشد که آزار دهنده است.
 و پرسشی دیگر اینکه چرا نباید به سادگی گنوم باشد! واقعا اگر شبکه ساده تر بود بهتر بود. مشکل بعدی همان
 مشکل ADSL و پشتیبانی نکردن از SOKS در KDE است. اما سامبا واقعا سریعتر از نسخه قبل است و این سرعت
 واقعا قابل لمس و برای کاربر  ملموس است.

پد لمسی - کار می کند!

بیشتر توزیع ها هستند فاقد این امکان به صورت کامل هستند، اما اپن سوزه نه! هر آنچه خواهید داراست
 و شما می توانید تنظیمات زیادی را بر روی تاچ پد انجام دهید بدون هیچ کدی در خط فرمان.

نصب و راه اندازی - صاف و ساده اما بی خطر

بله، اپن سوزه دارای یک نصب و راه انداز هوشمندانه بین دیگر توزیع هاست که یک این نیز جهش
کوانتومی دیگر نسبت به نسخه قبل است! این نصاب طراحی شده برای کاربران با اطلاعات کم  است
که در عسن حال باعث می شود اطلاعات خود را از دست ندهند. به صورت هوشمندانه خودش پارتیشن
ریشه را شناخت پارتیشن خانگی را نیز را بدون آنکه برای فرمت اطلاعاتی را از بین ببرد شناخت !

پیشنهاد می شود پارتیشن بوت را در یک پارتیشن دیگر تنظیم کنید.

هیچ توزیع دیگری تا این  حد امنیت در نگهداری داده ها و غیره را برای کاربر تازه کار فراهم نکرده است
 که بدون نگرانی از دست دادن اظلاعات دست به نصب این توزیع بزنند. یک کاربر حرفه ای امکان از دست
 دادن اطلاعاتش در حد صفر است. هرچند این امکان از 11.1 وجود دارد اما تا به این نسخه بهبود های زیادی یافته است.

استفاده از اپن سوزه 11.04 بدون نگرانی - افسانه ای

من یک طرفدار KDE 4 نیستم و اگر هر چیزی را در نظر بگیریم، من طرفدار آن نیستم! چون از طرفداری
 از هر چیزی به طور کورکورانه خوشم نمی آید. با این حال من واقعا عاشق ترکیب KDE 4 و اپن سوزه 11.04 هستم.
 این توزیع به طور کلی ساده، هوشمند، سریع و باروح است. این موضوع با یک تن احتیاط آفریده شده است.
 شگفت انگیز است. من هر گز فکر نمی کردم که بتوانم از KDE 4 به طور دائم  استفاده کنم. اما در این نسخه واقعا
 این اتفاق رخ داد و من برای همیشه پابند KDE شدم.

برنامه ها

اپن سوزه همیشه شامل یک ذرادخانه بسیار غنی و مطلوب و متنوع از برنامه هاست.
اگر چه خودم نسخه لایو را روی یک سی دی زنده تست کردم ، توزیع 11.4 شامل بود از برنامه هایی همچون:
LibreOffice, FireFox, Amarok, GMP, GwenView, Marble and other KDE Apps.

اولین توزیعی که به لیبره افیس مهاجرت کرد اپن سوزه بود اما یک تصمیم سوال
بر انگیز در این توزیع استفاده از فایرفاکس بتا است (که در آن زمان (تاریخ) ارایه بتا بوده است.) می شود
 فایر فاکس 5 هم نصب کرد که در فروم فارسی سوزه توزیع داده شده است.

صحبت از قایرفاکس 5 ، در نسخه 4 به بعد نوار وضیفه از بین رفته است. اما می توان با افزونه
 ای آن را برگرداند. با نصب Oxygen-GTK جدید نسخه 1.1،  فایرفاکس واقعا در KDE زیباتر خواهد شد
 خصوصا اینکه اگر تم اصلی شما Oxygen-Transparent باشد نوار بالایی نیز همرنگ خود فایر فاکس می شود
  که باعث زیباتر شدن آن در KDE می شود. در ضمن با نصب تم Seven که در سایت فایر فاکس است یا تم FXChrome یا Strata RELOAD می توانید
 شاهد فایرفاکسی به مراتب زیباتر حتی نسبت به نسخه ویندوز را شاهد باشید. متاسفانه تم Oxygen برای فایرفاکس روی فایرفاکس 5 کار نمی کند.

Ksnapshot

توانایی اجتماعی کردن عکس از محیط دسکتاپ و ارسال به فیسبوک و یا گرفتن خروجی های متفاوت را دارست.
امکانات این ابزار شامل (گرفتن تصاویر از نواحی صفحه و یا  پنجره ای خاص و یا کل صفحه نمایش با استفاده از دکمه PrtSc روی کیبرد) است.

چند رسانه ای

فلش را باید بعد از نصب و دستی نصب کنید. نکته دیگر آنکه اولین بار که آماروک را باز می کنید به
 شما می گوید mp3 پشتیبانی نمی شود بگویید جستجو برای کدک انجام شود تا کدک نصب شود.
این بسیار شبیه اوبونتو و کوبونتو است. همچنین سان جا وا نیز در آن نصب است.

کارت گرافیک:

شما ابتدا باید Nvidia Repository را فعال کنید سپس درایور خود را نصب کنید. این کار راحتترین روش است
 اما می توانید فایل run آخرین نسخه را دریافت و خودتان آن را نصب کنید.

من که این کار را برای یک سیستم 64 بیت انجام دادم دچار هیچ مشکلی نشدم و راحت نصب شد.

من تعداد تعداد انگشتشماری بنچمارک و بازی را آزمایش کردم تا متوجه شوم کارت گرافیکم خوب کار می کند یا نه.
 به همین دلیل من قلمرو جنگ دشمن زلزله (اگر درست ترجمه کرده باشم) ETQW را  انتخواب کردم . یک بازی
 جالب و Cross Plotform و پر زرق و برق که شاید در باره اش در فروم اوبونتو بنویسم.

همچنین اجرا کردم کرایسی 2 در واین ندای وضیفه ی 7 در واین که هر دو به زیبایی اجرا شدند.

جلوه های میز کار:

پس از بازی ها زمان برای بررسی جلوه های تصویری است، در واقع شما لازم نیست که
 کامپیز را به طور جداگانه نصب کنید ! بلکه این Kwin است که با ذراتخانه ای از جلوه های تصویری به
 همان اندازه خوب و فانتزی خواهد بود.

مجازی سازی:

اپن سوزه هم اکنون از KVM و XEN  پشتیبانی می کند که بسیار ابزار شسته و رفته ای هستند.
 همچنین در مخازن کامونیتی می توان VMware و VirtualBox را هم داشت.

و همچنین Automatic network bridge setup که واقعا ابزاری قدرتمند در اپن سوزه 11.04 است.

تنها مشکل YaST نا زیبا بودن آن در KDE است.

مجازی سازی در عمل:

مدیریت بسته ها و به روز رسانی سیستم

مدیریت بسته هادر حال حاضر سریع است، اما نه به سرعتی که شما برای استفاده در آرچ دارید
اما بدون خون و خون ریزی  همان خوبی و درستی APT در دبیان و توزیع های مبتنی بر دبیان است،
این یک دستآورد فوق العاده است. شما دیگر نیاز نیست ساعت های طولانی برای YaST  صبر کنید و
 آشپزی خود را به پایان برسانید! آن را تکان می دهید و فورا برنامه را می پذید! همچون فست فود!

اپن سوزه در سیستم من فقط 500 تا 600 مگ از رم را می کشد آن هم در یک ماشین 64 بیتی.
درست است که چند درصد بیشتر از گنوم مصرف رم دارد و این گونه به نظر برسد که KDE گرسنه است!
 اما در عوض شما سرعت خوبی را در اختیار دارید. اپن سوزه 11.4 واقعا سریع می باشد.

چاپ - می تواند ساده تر باشد؟

خوب کار می کند، اما مانند یک مدرسه ی قدیمی، پیچیده و کاملا جدی است. یک کاربر عادی
 هر گز نمی تواند بدون کمک یک کارشناس! پرینترش را مدیریت کند! در این راستا چاپ در اوبونتو و مینت و فدورا
 یک راه بسیار ساده دارد اما اپن سوزه کمی سخت تر است.

مقایسه برای رقابت:

در اپن سوزه 11.04 KDE واقعا زیبا است. محیطی زیبا و جلا خورده برای ضیافت چشم! فونتهای
 بزرگ و زیبا رنگی مناسب و چشم نواز برخلاف رنگ دودی پیش فرض در KDE . این تغییرات باعث شده است
 تا بگویم من اینجا هستم در اپن سوزه 11.04.

عملکرد عاقلانه، با وجود اینکه در مقایسه با میز کارهای دیگر KDE یک میز کار سنگین است.
اما KDE 4 تجربه ای مناسب را برای شما، با سرعت پایداری بالا خواهد داشت،.

نسبت به مینت و اوبونتو، اپن سوزه کمی پایدار تر است. و KDE4 پایدارتری را در این توزیع خواهید دید.

به نظرم اگر مراحل تنظیمات پرینتر بهتر شود و یا بعضی مسایل مثل نصب rpm و وایرلس حل شود
 مجددا شاهد بازگشت opensuse به دوران اوج خواهیم بود.

نتیجه:

اپن سوزه 11.4 واقعا توزیع خوبی است. چیز هایی هستند که به سادگی و no.1 در YaST وجود دارند.
به عنوان بهترین و قدیمی ترین توزیع برای KDE 4 این توزیع دارای ویژگی هایی چون امنیت، پشتیبانی مجازی سازی
 بهتر، نصبی راحتتر و سریع ترین KDE 4 موجود است.

به نظرم توزیع 11.4 یک شروع خوب برای ناول است. از آنجایی که ناول توانست من که کاربر گنوم بودم
را به کاربر opensuse و kde 4 تبدیل کند، نشان می دهد که واقعا یک کار خوبی در جایی هست که
 من را قانع به این تغییر کرده است. به هر حال اگر شما می خواهید کاربران ویندوز را متقائد کنید که به
جرگه کاربران لینوکس بپیوندند این بهترین توزیع است از نصب تا استفاده. و  یا اگر توزیعی برای کارکردن جدی
 با سیستم خود را می خواهید Open Suse بهترین انتخواب است.

عالی، من از هر دقیقه از کارکردن با آن لذت می برم . مانند یک سورپرایز (شگفتی) بزرگ.
به هر حال این توزیع نمره خوبی را دریافت خواهد کرد نه  100درصد عالی اما نزدیک به عالی.

نمره :نمره ی  9.4 از 10 را به این توزیع می دهم.

منتظر نسخه 12 و تغییرات آن هستم، تا ببینم چه چیزهایی در این نسخه اضافه خواهند شد
و آیا تا آن زمان می توان روی دیدن KDE 4.7 و Linux Kernel 3 روی اپن سوزه حساب باز کرد.

احسان ترک
« آخرین ویرایش: 25 تیر 1390، 05:30 ب‌ظ توسط finaprp »
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.
در واقع كاركرد شما به عنوان عرضه كننده نرم‌افزار تفاوتی نمی‌كند،

آفلاین b_gholamali

• Full Member
  • *
  • ارسال: 233
پاسخ به: مروری بر سوزه 11.4
« پاسخ #1 : 26 تیر 1390، 11:57 ق‌ظ »
عالی بود
من تجربه خوبی از کار با اوپن سوزه نداشتم
توی مخازنش پکیجای کمی داشت و یه سری باگ آزار دهنده هم داشته
اما بنظر میرسه تو نسخه جدید واقعا خوب شده
به جای تاج گل بزرگی که پس از مرگم برای تابوتم می آوری، شاخه ای از آن را همين امروز به من هديه کن...

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 553
    • بررسی و معرفی توزیع ها و نرم افزارهای گنو/لینوکس
« پاسخ #2 : 26 تیر 1390، 12:18 ب‌ظ »
احسان جان فکر نمیکنی بهتر باشه این مطلب هایی که ترجمه میکنی رو لینک منبع بدی؟؟  ???
با ایمان هم در مورد اون قضیه در تماس باش تا راهنماییت کنه. خودم فرصت نمیکنم متاسفانه.
من دیگه معمولا اینجا لوگین نمیکنم. اگر امری داشتید با ایمیلم تماس بگیرید.
[/color]

آفلاین ٍاحسان ترکم

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1039
  • Open your source, Open your mind
« پاسخ #3 : 26 تیر 1390، 01:10 ب‌ظ »
احسان جان فکر نمیکنی بهتر باشه این مطلب هایی که ترجمه میکنی رو لینک منبع بدی؟؟  ???
با ایمان هم در مورد اون قضیه در تماس باش تا راهنماییت کنه. خودم فرصت نمیکنم متاسفانه.

این ترجمه از یک مقاله نیست آخه‌ :) فقط عکسهاش رو از منابع خارجی مختلف برداشتم :)
بین نرم‌افزار open source و نرم‌افزارهای Free Software تفاوت در روش تبلیغ و گرایش‌های عرضه‌كنندگان آن‌ها نهفته است.
در واقع كاركرد شما به عنوان عرضه كننده نرم‌افزار تفاوتی نمی‌كند،

آفلاین Masoud.m

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 553
    • بررسی و معرفی توزیع ها و نرم افزارهای گنو/لینوکس
« پاسخ #4 : 26 تیر 1390، 02:20 ب‌ظ »
http://www.dedoimedo.com/computers/opensuse-11sp4-kde.html

نقل‌قول
این ترجمه از یک مقاله نیست آخه‌ Smiley فقط عکسهاش رو از منابع خارجی مختلف برداشتم Smiley

ترجمه آزاد...
من دیگه معمولا اینجا لوگین نمیکنم. اگر امری داشتید با ایمیلم تماس بگیرید.
[/color]

آفلاین mrmrn

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1490
  • آقا مرتضی
« پاسخ #5 : 27 تیر 1390، 01:56 ب‌ظ »
سلام.
بابا این که مال اسفند پارساله.بعدشم کجاش اثر هنریه!!واقعا سلایق آدمها چقدر متفاوته!! :-X
پدرم به رحمت خدا رفتن. شادی روحش صلوات.

آفلاین taher1983

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
« پاسخ #6 : 28 تیر 1390، 07:40 ب‌ظ »
معرفی خوبی بود. ;)

آفلاین parsibox

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 777
  • آچار فرانسه
    • سایت شخصی محسن داوری
« پاسخ #7 : 28 تیر 1390، 09:11 ب‌ظ »
من سوزه ۱.۴ دارم ولی با آپدیت واقعا مشکل داره
هر موقع آپدیت کردم دیگه بالا نیومده
من نسخه های قبلیش را تست نکردم ولی این نسخه را من مجبورم که نصب کردم.
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,12830.0.html
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,12928.new.htm
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,12151.0.html
توجه : کلیه ی کاربران لینوکس در اصفهان که متقاضی شارژ یا راه اندازی ADSL پیشگامان یا صبانت هستند میتوانند از طریق ما 5% تخفیف بگیرند