تمرکززدایی یا Decentralization از اهداف و شعارهای مهم گنو و نرمافزار آزاد است. پروژه گنو مالکیت و کنترل کامل کاربران بر محتوای شخصی را توصیه و ترویج میکند، و جمع شدن محتوا به صورت متمرکز در دست شرکتهای بزرگ را خطرناک و دارای عواقب تاریک میداند.
ریچارد استالمن، بنیانگذار و رهبر بنیاد نرمافزار آزاد و پروژه گنو، صریحا کاربران را از استفاده از سرویسهایِ انحصاریِ Web 2 و راهحلهای ابری (cloud) بر حذر میدارد و میزبانی اطلاعات و محتوای شخصی بر روی سرورهای شرکتهای غیرآزاد را احمقانه و دامی میداند که زمینه ساز گرفتار شدن کاربران در سیستمهای قفل شده و انحصاری است. وی حتی معتقد است
http://www.guardian.co.uk/technology/2008/sep/29/cloud.computing.richard.stallmanاستفاده از سرویسهای متمرکز پست الکترونیک مانند Gmail کوتهفکرانه و سادهانگارانه است.
استالمن در این باره میگوید:
یک دلیل برای اینکه نباید از برنامههای کاربردی تحت وب استفاده کنید این است که کنترل خود را بر روی اطلاعات از دست میدهید. این کاری نادرست است، درست مثل استفاده از برنامههای غیرآزاد. کارهای خود را روی رایانه خود و با استفاده از برنامههایی انجام دهید که به آزادی شما احترام میگذارند. اگر از برنامههای انحصاری استفاده کنید یا اطلاعات خود را بر روی سرور شخص دیگری ذخیره کنید، بیدفاع خواهید بود. مانند موم خواهید بود در دستان سازنده نرمافزار یا سرویس انحصاری.
ممکن است با استالمن موافق باشید اما بپرسید چگونه میتوان محتوای چندرسانهای را به شکل غیرمتمرکز و در عین حال با حفظ امکانات اجتماعی منتشر کرد. پروژه گنو میدیاگوبلین GNU MedianGoblin
http://mediagoblin.org/ پاسخی به این سوال است. یک سیستم آزاد برای انتشار محتوای چندرسانهای و کارهای هنری.
این پروژه که از پروژههای رسمی GNU است با هدف ساختن یک سیستم ساده، قابل انعطاف و قابل توسعه برای انتشار محتوا به شکل غیرمتمرکز ساخته شدهاست. طبق آنچه که پیشتر گفته شد، هدف این پروژه ترغیب کاربران به میزبانی مستقل و آزاد محتوای چند رسانهای به جای به اشتراکگذاری آنها در سرویسهای انحصاری مانند YouTube و Flickr است.
به طور ساده میدیاگوبلین نرمافزاری است که بر روی وب سرور شخصی خود نصب میکنید و عکسهای خود (و در آینده ویدیوها و هر محتوای چندرسانهای دیگری) را از طریق آن به اشتراک میگذارید. پشتیبانی از ارايهها (presentation) و مدلهای سهبعدی در آینده به این برنامه اضافه خواهد شد.
امیدیاگوبلین با پایتون نوشته شده و از MongoDB استفاده میکند. قابلیت توسعه با افزونهها و سیستم نظردهی با پشتیبانی از markdown از دیگر ویژگیهای آن است.
میدیاگوبلین به صورت فعال و با مشارکت جامعه کاربری در حال توسعه است.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت آن
http://mediagoblin.org/ مراجعه کنید یا سری به ویکیhttp://wiki.mediagoblin.org/Main_Page
بزنید.
برای یک معرفی تصویری اینجا[url=http://برای یک معرفی تصویری اینجا]]برای یک معرفی تصویری اینجا] بزنید.
برای یک معرفی تصویری اینجا
برای یک معرفی تصویری اینجا را ببینید.
و برای اطلاع از آخرین خبرها میدیاگوبلین را در آیدنتیکا
http://identi.ca/mediagoblin/دنبال کنید.
سخنان استالمن در متن آورده شد از این مطلب گاردین
http://www.guardian.co.uk/technology/2008/sep/29/cloud.computing.richard.stallman نقل شده است.
منبع :
http://azadrah.net/2011/11/gnu-mediagoblin/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gnu-mediagoblin